مریم محمدی تعداد خبر 119
-
نگرانی از ناایمن بودن معادن
جزئیات مرگ ۷ کارگر در معدن مهماندویه دامغان
ساعت ۱۵:۳۰ هجدهم فروردین، بر اثر گاز گرفتگی در معدن جواهر زغال در مهماندویه دامغان هفت نفر در سالن محبوس شدند؛ ۴ نفر کارگر ایرانی و ۳ کارگر تبعه افغانستان در این حادثه جان خود را از دست دادند.
-
نگاهی به افزایش ۴۵ درصدی دستمزد؛
رضایت نسبی کارگران و کارفرمایان تأمین شد
نیمه شب ۲۶ اسفندماه، افزایش ۴۵ درصدی حداقل مزد کارگران مشمول قانون کار با امضای نمایندگان دولت، کارگران و کارفرمایان در شورای عالی کار به تصویب رسید.
-
مزایای افزایش دستمزد به اندازه نرخ تورم یا بیشتر
براساس ماده ۴۱ قانون کار، افزایش حداقل دستمزد کارگران باید متناسب با نرخ تورم باشد؛ در واقع شورای عالی کار مسئول تعیین افزایش حداقل مزد کارگران با توجه به نرخ تورم است.
-
تحلیل تفاوت افزایش مزد حداقل و سایر سطوح
سطوح مزدی باید حفظ شود
شورای عالی کار، نهادی سهجانبه برآمده از ماده ۱۶۷ قانون کار، متولی تعیین افزایش حداقل دستمزد کارگرانِ مشمول قانون کار است. ، براساس ماده ۴۱ قانون کار، شورای عالی کار باید افزایش حداقل مزد کارگران صنایع و مناطق مختلف کشور را براساس دو مولفه «نرخ تورم رسمی» و «حداقل هزینههای ماهانه زندگی یک خانواده متوسط» تعیین کند.
-
الزامات تعیین دستمزدهای مختلف برای صنایع متفاوت
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، برقراری و تصویب مزد اصناف یا مزد صنفی را یکی از راهبردهای تعیین حداقل دستمزد کارگران خواند و تاکید کرد که باید به این سمت حرکت کنیم.
-
مطالبات کارگران و کارفرمایان از مذاکرات مزدی ۱۴۰۴
در اسفندماه هر سال، گفتوگوهای مربوط به تعیین دستمزد داغ میشود؛ امسال هم به روال همیشه، کارگران بیصبرانه در انتظار تصویب مزد در شورای عالی کار هستند و قرار است گفتوگوهای سهجانبه تکلیف حقوق مشمولان قانون کار را برای یکسال تمام مشخص کند.
-
جزئیاتی از نشست سی بهمن شورای عالی کار
بهروزرسانی هزینههای زندگی در کمیته مزد
سیام بهمنماه، سیصد و سی و سومین نشست شورای عالی کار، به ریاست «احمد میدری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با حضور نمایندگان تشکلهای کارگری و کارفرمایی، در محل وزارت کار برگزار شد.
-
نگاهی به مصوبات کمیته مزد شورای عالی کار؛
«سبد معیشت» نهایی شد
بیست و نهم بهمن ماه، پنجمین نشست کمیته دستمزد با حضور نمایندگان دولت، کارگران و کارفرمایان در محل وزارت کار برگزار شد.
-
افزایش حق مسکن کارگران؛ از مذاکره تا اجرا
«حق مسکن» یکی از مولفههای مزدی کارگران مشمول قانون کار است که مبلغ آن برای سالجاری رقم ۹۰۰ هزار تومان تعیین شده؛ اما آیا قرار است این رقم از سوی شورای عالی کار افزایش یابد؟
-
اثرات طرحهای تحولی تأمین اجتماعی در زندگی جامعه هدف
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی دهم دیماه، از کلید خوردن ۲۰ طرح تحولی سازمان تأمین اجتماعی در دوره مدیریتی جدید خبر داد.
-
آغاز مذاکرات مزدی در شورای عالی کار؛
در نشست هجدهم دیماه چه گذشت؟
هجدهم دیماه، دومین نشست شورای عالی کار در سال ۱۴۰۳ با حضور نمایندگان قانونی و رسمی دولت، کارگران و کارفرمایان در محل وزارت کار برگزار شد؛ در این نشست، مذاکرات مزدی ۱۴۰۴ کلید خورد.
-
از فقر مسکن تا محرومیت مسکونی؛
نگاهی به دادههای گزارش وزارت کار با موضوع«مستاجران فقیر»
چهارم دیماه سالجاری، گزارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با عنوان «رفع فقر مسکن در کشور: لزوم اجرای ترکیبی از سیاستهای کوتاهمدت و بلندمدت» منتشر شد. این گزارش با تعریف شاخصهایی از جمله «نرخ فقر مستاجران شهری و روستایی» و «نرخ محرومیت مسکونی» به تحلیل فقر در اثر مسکن و فقر مسکن در کشور پرداخته است.
-
از شاخهای مجازی تا تاکسیهای اینترنتی؛
چرا مشاغل کاذب تا این اندازه جذاباند؟
در برخی از کارگاهها به و در شهرکهای صنعتی، کارفرمایان باید با ذرهبین دنبال کارگر بگردند؛ نیروی تازهکار کمتر از گذشته پا به بازار کار میگذارد و مشاغل سنتی جذابیت چندانی برای جوانان ندارند. مشاهدات فعالان کارگری از بیرغبتی جوانان حتی جوانان تحصیلکرده به مشاغل سنتی و رسمی حکایت دارد.
-
«هوشمندسازی» پروژهای برای تمام فصول تأمین اجتماعی
سازمان تأمین اجتماعی با سرعتی قابل قبول به سمت «هوشمندسازی خدمات ارائه شده به جامعه هدف» در حرکت است؛ خدمات کاغذی و حضوری، حذف میشوند و خدمتگیرندگان از طریق سامانههای اینترنتی، بخش اعظم خدمات بیمهای و درمانی مورد نظر را دریافت میکنند.
-
بیتفاوتی بیش از یک چهارم جوانان؛
رغبتی برای کار، مهارت یا تحصیل نیست!
در روزهای پایانی آذرماه امسال، رئیس سازمان آموزش فنیوحرفهای گفت: ۲۶ درصد جوانان تا ۲۴ ساله کشور به دنبال تحصیل، مهارتآموزی و یا حتی شغل نیستند.
-
نگاهی به معافیت مالیاتی مزایای رفاهی کارگران؛
سامانه امور مالیاتی نیازمند اصلاح است
جدیدترین رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری که نهم مردادماه سالجاری صادر شده، مزایای رفاهی و انگیزشی کارگران را از پرداخت مالیات معاف دانسته است.
-
چالشهای بازنشستگی با کمتر از ۴۰ سال سن!
حداقل ۲۲ درصد بازنشستگان سازمان تأمیناجتماعی را مشاغل سخت و زیانآور تشکیل میدهد؛ این آمار نشان میدهد که بیش از یکپنجم کارگران بیمه شده تامین اجتماعی، پیش از موعد بازنشسته میشوند.
-
نگاه کارگران و کارفرمایان به دستمزد منطقهای؛
تبعات منطقهای شدن حقوق کارگران چیست؟
«دستمزد منطقهای» یکی از شاخصهای کلان تعیین حداقل دستمزد کارگران است که در برخی کشورها با در نظر گرفتن ملاحظاتی اجرایی شده است؛ برای نمونه مزد کارگران در لندن و ایالتهای حاشیهای متفاوت است و بر مبنای محاسبه هزینههای حداقلی زندگی در هر منطقه براساس گفتوگوهای اجتماعی تعیین میشود.
-
مالیات بر حقوق در بودجه ۱۴۰۴؛
مزدبگیران سال آینده چقدر مالیات میدهند؟
سقف معافیت مالیات بر حقوق در سال آینده تا ۲۴ میلیون تومان افزایش مییابد به این معنا که مالیات مزد و حقوق زیر ۲۴ میلیون تومان معادل با صفر است.
-
ضرورت اصلاح ماده ۴۱ قانون کار در جهت «ابهامزدایی»
در روزهای ابتدای مهرماه سالجاری، «میثم ظهوریان» عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از طرح اصلاح ماده ۴۱ قانون کار خبر داد و گفت: این طرح با قید یک فوریت و با ۲۵ امضا تقدیم هیأت رئیسه شده و این مرجع نیز آن را به کمیسیون اجتماعی به عنوان کمیسیون تخصصی ارجاع داده و در حال حاضر در دستورکار این حوزه قرار دارد.
-
لزوم آغاز مذاکرات مزدی در شورای عالی کار؛
میز مذاکره باید چیده شود
بیست و دوم آبان ماه، اولین نشست رسمی شورای عالی کار در دولت چهاردهم با حضور نمایندگان دولت، کارگران و کارفرمایان در محل وزارت کار برگزار شد. این نشست نه تنها اولین نشست بعد از شروع به کار دولت چهاردهم بود، بلکه اولین نشست سهجانبه شورای عالی کار در سال ۱۴۰۳ نیز محسوب میشد.
-
«بیمه» یک حق مسلم است؛
مراحل شکایت کارگر از کارفرمای خاطی
پوشش بیمهای تامین اجتماعی، حق قانونی و مسلم کارگران مشمول قانون کار است و به این واسطه کارفرما باید تمام کارگران خود را از روز اول بهکارگیری بیمه کند؛ قانون هیچ بهانهای را برای کوتاهی از این تکلیف برنمیتابد.
-
نگاهی به گفتوگوهای دومین نشست تخصصی مزد؛
از استقرار حق مسکن منطقهای تا توجه به اقتصاد کار
دوازدهم آذرماه، دومین نشست از سلسله نشستهای تخصصی مزد به همت مؤسسه کار و تأمین اجتماعی با حضور «پروانه رضایی» معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کارشناسان و متخصصان حوزه مزد و نمایندگان تشکلهای کارگری و کارفرمایی در محل این مؤسسه برگزار شد.
-
چالشی به نام کمبود نیروی کار ماهر؛
فنی و حرفهای یا دانشگاه؛ مسئله این است
شرکت در کلاسهای فنی و حرفهای و مهارتآموزی یا رفتن به دانشگاه و مدرکاندوزی، مسأله این است! امروزه بسیاری از فارغالتحصیلان دانشگاهی نمیتوانند شغل مرتبط با رشته دانشگاهی خود پیدا کنند و از سوی دیگر، بسیاری از کارفرمایان با مشکلی به نام کمبود نیروی کار ماهر دست و پنجه نرم میکنند.
-
بسترسازی برای افزایش مستمری بازنشستگی رانندگان بین شهری
۲۹ آبان ماه خبر آمد که در ساختار بیمه تأمین اجتماعی، امکان افزایش دستمزد مازاد بر دستمزد مقطوع توسط رانندگان بین شهری فراهم آمده است. برخی رسانهها، این خبر را به گونهای تیتر زدند که در نگاه اول گمراهکننده مینماید، آنها نوشتند «آیا دستمزد رانندگان بین شهری افزایش مییابد»؛ این در حالی است که خبر فراهم آمدن امکان افزایش دستمزد مازاد بر دستمزد مقطوع رانندگان، هیچ ارتباطی به پرداخت مزد و حقوق به آنها ندارد و از اساس مربوط به دستمزد مشمول بیمه این کارگران است.
-
حرکت در مسیر برقراری عدالت؛
حقوق کارگران معادن باید افزایش یابد
سطح ایمنی و برخورداری از تجهیزات ایمنی در معادن کشور مطلوب نیست؛ براساس آمارها، از ۱۰۰ معدن زغالسنگ موجود، فقط یک مورد مکانیزه است و باقی همه به صورت سنتی اداره میشوند اما مشکل کارگران معادن علاوه بر ضعف ایمنی و تجهیزات مدرن، دستمزد پایین را شامل میشود.
-
آیا دریافت چک و سفته از کارگر قانونی است؟
برخی کارفرمایان به بهانه تضمین انجام کار، از کارگران اسناد حقوقی از جمله چک و سفته دریافت میکنند؛ استدلال این گروه از کارفرمایان در قبال دریافت اسناد مذکور، ضمانت حسن انجام کار یا اجتناب از آسیب رساندن به کارگاه و تجهیزات آن است.
-
دلایل تمایل افراد برای اشتغال در مشاغل کاذب
سود مشاغل کاذب چندین برابر مشاغل رسمی است؛ بیش از ۵۰ درصد شاغلان کسب و کارهای غیررسمی و کاذب بدون بیمه و پوشش قوانین مشغول بهکارند و حداقل ۶ میلیون نفر در بازار کار غیر رسمی اشتغال دارند، اینها اطلاعات و دادههای نگرانکنندهای است که در رسانهها منتشر شده و استیلای مشاغل کاذب بر بازار کار و عدم رغبت جوانان به فرصتهای شغلی رسمی را نشان میدهد.
-
منافع حذف قوانین نامعتبر درحوزه تأمین اجتماعی
رئیس جمهور ۲۹ آبان «قانون فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه تأمین اجتماعی» را برای اجرا به مجلس شورای اسلامی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نهاد ریاست جمهوری (معاونت حقوقی رئیس جمهور) ابلاغ کرد.
-
گزارشی از اولین نشست شورای عالی کار در دولت جدید
۲۲ آبان ماه، اولین نشست رسمی شورای عالی کار در دولت چهاردهم با حضور نمایندگان دولت، کارگران و کارفرمایان برگزار شد.