تیتر سه سرویس

  • توجه بیشتر سازمان‌ها به نقش و اهمیت امنیت سایبری

    افزایش نقض داده‌های سایبری و نگرانی‌ها درباره هوش مصنوعی مولد؛

    توجه بیشتر سازمان‌ها به نقش و اهمیت امنیت سایبری

    بر اساس نظرسنجی سال ۲۰۲۴ PwC، نقض داده‌های سایبری با هزینه‌ای بیش از ۱ میلیون دلار در سازمان‌ها افزایش یافته و بیشترین هزینه را صنعت بهداشت و درمان متحمل شده است. در حالی که هوش مصنوعی مولد نگرانی‌هایی در مورد حملات سایبری فاجعه‌بار ایجاد کرده، ۷۷ درصد مدیران قصد دارند از آن به شیوه‌ای اخلاقی و مسئولانه بهره‌برداری کنند. همچنین، تنها ۲ درصد از سازمان‌ها در حال بهینه‌سازی مستمر تاب‌آوری سایبری خود هستند. رهبران کسب‌وکار بر تقویت مهارت‌های کارکنان و تدوین استراتژی‌های جذب استعدادهای سایبری به‌عنوان اولویت‌های اصلی تأکید کرده‌اند.

  • چالش‌های جذب و حفظ نیروی کار در دنیای جدید

    چالش‌های جذب و حفظ نیروی کار در دنیای جدید

    با سخت‌تر شدن شرایط بازار کار، شرکت‌ها باید در مدیریت نیروی کار خود هوشمندانه‌تر عمل کنند. این مسئله تنها مربوط به پر کردن جایگاه‌های شغلی نیست؛ بلکه به درک و تطبیق با نیازهای جمعیت سالخورده، همگام شدن با پیشرفت‌های سریع فناوری و پاسخ به انتظارات نسل جوان مرتبط است. امروزه پیشرفت‌های فناوری تغییرات مهمی را در بازار کار ایجاد کرده و نسل جوان با مجموعه‌ای جدید از چشم‌اندازها و انتظارات وارد بازار کار می‌شود. این تغییرات، فضاهای شغلی را ایجاد کرده که یافتن نیروی کار مناسب در آن دشوار است، رسیدگی به این وضعیت نیازمند استراتژی‌های کارآمدتری در مدیریت نیروی کار است.

  • بسیاری از کارکنان جوان در محیط کار احساس اضطراب و تنهایی دارند

    راساس نظرسنجی جدید «انجمن روان‌شناسی آمریکا»؛

    بسیاری از کارکنان جوان در محیط کار احساس اضطراب و تنهایی دارند

    نظرسنجی‌های جدید نشان می‌دهد که جوان‌ترها در محیط کار با چالش بیشتری روبرو هستند، براساس نظرسنجی جدید «انجمن روان‌شناسی آمریکا»، کارکنان ۱۸ تا ۲۵ ساله نسبت به همکاران مسن‌تر خود احساس عدم قدردانی، خودآگاهی نسبت به سن و استرس بیشتری دارند. همچنین این نظرسنجی نشان داد که این گروه تمایل بیشتری به کار از راه دور یا مدل ترکیبی کار دارند.

  • چرا پیاده‌روی تقریبا هر مشکلی را درمان می‌کند؟

    چرا پیاده‌روی تقریبا هر مشکلی را درمان می‌کند؟

    پیاده‌روی فواید جسمی و ذهنی زیادی دارد. این فعالیت باعث تقویت سلامت قلب و عروق، بهبود عملکرد شناختی و افزایش خلاقیت می‌شود. پیاده‌روی در محیط‌های جدید یا طبیعی دوپامین را در مغز ترشح می‌کند که باعث بهبود خلق‌وخو و توجه انسان می‌شود. همچنین مطالعات نشان داده‌اند که پیاده‌روی خلاقیت را افزایش می‌دهد، با این حال ممکن است برای انجام کارهایی که نیاز به دقت دارند، مؤثر نباشد. حتی پیاده‌روی‌های کوتاه و سریع هم می‌توانند حافظه و عملکرد شناختی را به‌ویژه برای افراد مسن‌تر بهبود بخشند. پیاده‌روی همچنین می‌تواند به شکستن چرخه‌های منفی تفکر کمک کند و تنها ۳۰ دقیقه برای قطع کردن تفکرات وسواس‌گونه کافی است. تحقیقات نشان می‌دهند که حتی ۵۰ دقیقه پیاده‌روی در هفته می‌تواند میزان مرگ‌ومیر را کاهش داده و از بیماری‌های مزمن پیشگیری کند. فیلسوف فرانسوی فردریک گروس معتقد است که پیاده‌روی به روشن‌تر شدن افکار کمک می‌کند و ایده‌هایی که در حین پیاده‌روی به دست می‌آیند، ارزشمند است.

  • تکنولوژی‌های جدید کمکی برای معلولان

    تکنولوژی‌های جدید کمکی برای معلولان

    پیشرفت تکنولوژی امکانات بیشتری را در اختیار معلولان قرار می‌دهد. بسیاری از فناوری‌های جدید به افراد دارای آسیب‌های حرکتی و مشکلات جسمی این امکان را می‌دهد که بتوانند به شکل موثری در اجتماع ادغام شوند. همچنین ابزارهای کمکی علاوه بر آسایش بیشتر می‌توانند امکان زندگی مستقل را برای معلولان فراهم کنند و چالش‌های مراقبتی را نسبت به جامعه معلولان کاهش دهند.

  • نقش ژنتیک و وراثت در انتقال تجربیات تلخ از نسلی به نسل دیگر

    نقش ژنتیک و وراثت در انتقال تجربیات تلخ از نسلی به نسل دیگر

    اخیرا دانشمندان شواهدی را یافتند که نشان می‌دهد تجربیات تلخ و دشوار از یک نسل به نسل دیگر منتقل می‌شود. در حالی که این ایده پیش‌تر مطرح شده بود، امروزه با انباشت پژوهش‌های متعددی استخوان‌بندی نظریه‌ای در حال شکل‌گیری است که رخ دادن فجایع در تاریخ بشر را به بیولوژی انسان مرتبط می‌کند. بنابراین فرض، بسیاری از سختی‌هایی که پدرانمان تحمل کرده و از آن جان سالم به در برده‌اند به ما منتقل شده است؛ محرک‌های خاصی باعث ایجاد چنین عکس‌العمل در بدن ما می‌شود که مستقیما خودمان آن را تجربه نکرده‌ایم؛ حتی در برخی از موارد تجربه قحطی‌ها، جنگ‌ها و دشواری‌ها، ویژگی ژنتیکی مردم را چنان تغییر می‌دهد که سلامت یک منطقه در آینده تحت تاثیر آن خواهد بود.

  • جنگ دلار و بریکس

    ترامپ کشورهای بریکس را به تعرفه صد درصدی تهدید کرد؛

    جنگ دلار و بریکس

    کشورهای بریکس علاقه‌مند به ایجاد یک ارز جدید برای رقابت با دلار آمریکا هستند و اخیراً برنامه‌هایی را برای سیستم پرداخت جدید اعلام کرده‌اند؛ ارز بالقوه بریکس به این کشورها این امکان را می‌دهد که استقلال اقتصادی خود را ابراز کنند البته درحالی که با سیستم مالی بین‌المللی موجود رقابت می‌کنند. سیستم فعلی تحت سلطه دلار آمریکا است که حدود ۹۰ درصد از کل معاملات ارز در جهان را تشکیل می‌دهد. دیروز شنبه دونالد ترامپ رئیس جمهور بعدی ایالات متحده تهدید کرد که برای کشورهای استفاده کننده از ارز بریکز تعرفه‌ای ۱۰۰ درصدی اعمال خواهد کرد.

  • چرا اقتصاد پیشگام آلمان اکنون دچار بحران شده است؟

    چرا اقتصاد پیشگام آلمان اکنون دچار بحران شده است؟

    آلمان، بزرگترین اقتصاد اروپا، در دو سال گذشته رشد چشمگیری نداشته است. اقتصاددانان انتظار ندارند که در سال ۲۰۲۵ شاهد بازگشت رشد به این کشور باشند، مگر اینکه دولت جدید بتواند تغییرات قابل‌توجهی را به‌سرعت ایجاد کند. قیمت بالای انرژی، بوروکراسی پیچیده، زیرساخت‌های عمومی قدیمی و تحولات ژئوپلیتیکی به صنعت صادرات آلمان آسیب رسانده است؛ فلج سیاسی در دولت قبلی نیز وضعیت را تشدید کرد. تحلیلگران خاطرنشان می‌کنند که استراتژی‌های زیگزاگی، برنامه‌ریزی سرمایه‌گذاری یا پیش‌بینی هزینه‌ها را برای رهبران کسب و کار آلمانی دشوار کرده است؛ مسئله‌ای که ناامیدی بی‌سابقه‌ای را در بین رهبران صنعتی آلمان ایجاد کرده است.

  • هشتصد میلیون جوان بیکار در سطح جهان

    بانک جهانی هشدار داد؛

    هشتصد میلیون جوان بیکار در سطح جهان

    مطابق گزارش «سازمان بین‌المللی کار» حدود ۶۷.۷ میلیون نفر بیکار بین سنین ۱۵ تا ۲۴ سال در سال ۲۰۲۴ وجود دارد. با این حال اخیرا «بانک جهانی» نسبت به خطر بیکاری ۸۰۰ میلیون جوان در دهه آینده هشدار داده است. رفع کمبود اشتغال معنادار برای جوانان می‌تواند خطر بی‌ثباتی و فقر را در کشورها کم کند؛ از این رو ایجاد اشتغال برای جوانان امر مهمی است که آینده اقتصادی و ثبات اجتماعی جوامع به آن وابسته است.

  • چرا این روزها همه از کار و وضعیت کاری خود ناراضی هستند؟

    چرا این روزها همه از کار و وضعیت کاری خود ناراضی هستند؟

    چرا کار متعارف دیگر انگیزه‌ای برای جوانان ایجاد نمی‌کند؟ و هر کاری نارضایتی و ناامیدی فراوانی را در خود نهفته دارد؟ این روزها تعداد فزاینده‌ای از جوانان مسیرهای جایگزینی را برای گذران زندگی انتخاب می‌کنند و یا سعی می‌کنند با ایده‌های فانتزی و رمانتیک از وضعیت کاری که در آن گیر کرده‌اند فاصله بگیرند. علت این رابطه ناشاد با کار در کجاست و چگونه می‌توان از آن گذر کرد؟ در این یادداشت سعی می‌کنیم تا نگاهی به مسئله ارتباط انسان با کار در زمانه حاضر و نارضایتی‌های آن داشته باشیم.

  • کره‌جنوبی نیازمند کارگران مراقبتی خارجی است

    کره‌جنوبی نیازمند کارگران مراقبتی خارجی است

    کره جنوبی که با مشکلات مختلف ناشی از کاهش جمعیت رو در روست دست به دامان واردات نیروی کار مراقبتی شده است. اما نیروی کار مراقبتی که عمدتا از فیلیپین وارد کره می‌شوند با مشکلات مختلفی روبه رو هستند؛ کارگران مهاجر در کره جنوبی در حال حاضر در معرض سوءاستفاده‌هایی مانند دستمزد پایین و استثمار قرار دارند. برخی کارگران به دلیل دستمزد پایین و شرایط دشوار، از محل کار خود فرار کردند. همچنین این کارگران علاوه بر هزینه‌های اقامت و حمل‌ونقل، با ابهاماتی در شرح وظایف خود نیز مواجه هستند؛ درحالی‌که فیلیپین تأکید دارد که وظایف آنان فقط شامل مراقبت است، کره جنوبی خواهان ترکیب مراقبت و کارهای خانگی است. اتحادیه‌های کارگری پیشنهاد می‌کنند به جای استخدام کارگران خارجی جدید، فرصت‌های قانونی برای کارگران بدون مدرک فعلی در کره فراهم شود. در نهایت، کارشناسان معتقدند که این طرح به دلیل رویکرد بالا به پایین و عدم مشورت با کارگران، نیازمند بازنگری اساسی است تا از تکرار مشکلات جلوگیری شود.

  • چرا Cop۲۹ را می‌توان یک شکست کامل محسوب کرد؟

    بیست و نهمین اجلاس تغییرات اقلیمی سازمان ملل در باکو؛

    چرا Cop۲۹ را می‌توان یک شکست کامل محسوب کرد؟

    بیست و نهمین اجلاس تغییرات اقلیمی سازمان ملل در باکو که با هدف تامین مالی نیازهای کربن‌زدایی صورت گرفته را می‌توان یک شکست کامل محسوب کرد. کشورهای در حال توسعه تا سال ۲۰۳۵، ۱.۳ تریلیون دلار از کشورهای توسعه یافته درخواست کرده‌اند اما آنچه آنها پس از ۳۳ ساعت بحث در اجلاس به‌دست آوردند، تعهد بسیار کمتری نسبت ۱.۳ تریلیون دلار بود و تنها مبلغ ۳۰۰ میلیارد دلار از سوی دولت‌ها و بخش خصوصی پرداخت خواهد شد؛ البته اگر پرداخت شود. چین و هند هم سعی می‌کنند مسئولیت کمتری به عهده بگیرند و آمریکا کاملا خود را از تعهداتش کنار کشید. در این میان «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل می‌گوید که او هم «عصبانی» است.

  • ژاپن در تلاش برای احیاء صنعت تراشه‌سازی

    ژاپن در تلاش برای احیاء صنعت تراشه‌سازی

    «شیگرو ایشیبا»، نخست‌وزیر ژاپن، طرحی را اعلام کرده است که بر اساس آن دولت ژاپن تا سال مالی ۲۰۳۰ یارانه‌هایی به ارزش ۱۰ تریلیون ین (۶۵ میلیارد دلار) یا بیشتر را در توسعه صنایع نیمه‌هادی این کشور صرف خواهد کرد. این بودجه بخشی از تلاش‌ها برای احیای صنعت نیمه‌هادی کشور از طریق سرمایه‌گذاری دولتی در تولید تراشه و ایجاد تسهیلات برای سازندگان پیشرو تراشه است. همچنین علاوه بر تلاش برای ایجاد یک تولیدکننده چیپ غالب در ژاپن، تزریق یارانه‌ها با این هدف انجام شده است که بتواند شرکت‌های پیشرو جهانی را به صنعت ژاپن جذب کند. با این همه تحلیلگران معتقدند بازپس‌گیری بازار تراشه یک نبرد سخت برای ژاپن خواهد بود و ژاپن را ملزم به یافتن یک مسیر میانبر در طراحی و تولید تراشه برای رسیدن به سطح پیشرفته‌تر شرکت‌های نیمه‌هادی در کره، تایوان و آمریکا خواهد کرد.

  • با مشاغل برتر و پرتقاضای سال ۲۰۳۰ آشنا شوید!

    با مشاغل برتر و پرتقاضای سال ۲۰۳۰ آشنا شوید!

    اهمیت روزافزون هوش مصنوعی بر کسی پوشیده نیست و تا سال ۲۰۳۰ بازار کار شاهد مشاغل جدیدی خواهد بود که به این فناوری پیشرو متکی هستند. انتظار می‌رود طی سال‌های آینده این مشاغل نه‌تنها تقاضای بالایی داشته باشند، بلکه به فهرست پردرآمدترین فرصت‌های شغلی نیز راه پیدا کنند.

  • قطع خطوط اینترنتی زیر دریا در اروپا

    خرابکاری یا حادثه؟

    قطع خطوط اینترنتی زیر دریا در اروپا

    دو کابل به نام‌های BCS در مسیر شرق به غرب که خطوط اینترنتی لیتوانی و سوئد را به هم متصل می‌کند و C-Lion که فنلاند را به آلمان متصل می‌کند، به‌طور ناگهانی در روزهای یکشنبه و دوشنبه قطع شد. هر چند مقامات اروپایی احتمال خرابکاری در اینباره را می‌دهند اما مقامات آمریکایی گمان نمی‌کنند که این خسارت ناشی از خرابکاری یا فعالیتی عمدی باشد. از زمانی که کابل‌های زیردریایی اختراع شده‌اند، بارها بدون قصد و توسط کشتی‌ها قطع شده‌اند؛ مسئله‌ای که با افزایش ترافیک دریایی مربوط به تجارت و کشتیرانی تشدید شده و نشان دهنده آسیب‌پذیری خطوط اینترنت در بستر دریاست.