تیتر سه زیرسرویس

  • بسیاری از کارکنان جوان در محیط کار احساس اضطراب و تنهایی دارند

    راساس نظرسنجی جدید «انجمن روان‌شناسی آمریکا»؛

    بسیاری از کارکنان جوان در محیط کار احساس اضطراب و تنهایی دارند

    نظرسنجی‌های جدید نشان می‌دهد که جوان‌ترها در محیط کار با چالش بیشتری روبرو هستند، براساس نظرسنجی جدید «انجمن روان‌شناسی آمریکا»، کارکنان ۱۸ تا ۲۵ ساله نسبت به همکاران مسن‌تر خود احساس عدم قدردانی، خودآگاهی نسبت به سن و استرس بیشتری دارند. همچنین این نظرسنجی نشان داد که این گروه تمایل بیشتری به کار از راه دور یا مدل ترکیبی کار دارند.

  • چرا پیاده‌روی تقریبا هر مشکلی را درمان می‌کند؟

    چرا پیاده‌روی تقریبا هر مشکلی را درمان می‌کند؟

    پیاده‌روی فواید جسمی و ذهنی زیادی دارد. این فعالیت باعث تقویت سلامت قلب و عروق، بهبود عملکرد شناختی و افزایش خلاقیت می‌شود. پیاده‌روی در محیط‌های جدید یا طبیعی دوپامین را در مغز ترشح می‌کند که باعث بهبود خلق‌وخو و توجه انسان می‌شود. همچنین مطالعات نشان داده‌اند که پیاده‌روی خلاقیت را افزایش می‌دهد، با این حال ممکن است برای انجام کارهایی که نیاز به دقت دارند، مؤثر نباشد. حتی پیاده‌روی‌های کوتاه و سریع هم می‌توانند حافظه و عملکرد شناختی را به‌ویژه برای افراد مسن‌تر بهبود بخشند. پیاده‌روی همچنین می‌تواند به شکستن چرخه‌های منفی تفکر کمک کند و تنها ۳۰ دقیقه برای قطع کردن تفکرات وسواس‌گونه کافی است. تحقیقات نشان می‌دهند که حتی ۵۰ دقیقه پیاده‌روی در هفته می‌تواند میزان مرگ‌ومیر را کاهش داده و از بیماری‌های مزمن پیشگیری کند. فیلسوف فرانسوی فردریک گروس معتقد است که پیاده‌روی به روشن‌تر شدن افکار کمک می‌کند و ایده‌هایی که در حین پیاده‌روی به دست می‌آیند، ارزشمند است.

  • تکنولوژی‌های جدید کمکی برای معلولان

    تکنولوژی‌های جدید کمکی برای معلولان

    پیشرفت تکنولوژی امکانات بیشتری را در اختیار معلولان قرار می‌دهد. بسیاری از فناوری‌های جدید به افراد دارای آسیب‌های حرکتی و مشکلات جسمی این امکان را می‌دهد که بتوانند به شکل موثری در اجتماع ادغام شوند. همچنین ابزارهای کمکی علاوه بر آسایش بیشتر می‌توانند امکان زندگی مستقل را برای معلولان فراهم کنند و چالش‌های مراقبتی را نسبت به جامعه معلولان کاهش دهند.

  • نقش ژنتیک و وراثت در انتقال تجربیات تلخ از نسلی به نسل دیگر

    نقش ژنتیک و وراثت در انتقال تجربیات تلخ از نسلی به نسل دیگر

    اخیرا دانشمندان شواهدی را یافتند که نشان می‌دهد تجربیات تلخ و دشوار از یک نسل به نسل دیگر منتقل می‌شود. در حالی که این ایده پیش‌تر مطرح شده بود، امروزه با انباشت پژوهش‌های متعددی استخوان‌بندی نظریه‌ای در حال شکل‌گیری است که رخ دادن فجایع در تاریخ بشر را به بیولوژی انسان مرتبط می‌کند. بنابراین فرض، بسیاری از سختی‌هایی که پدرانمان تحمل کرده و از آن جان سالم به در برده‌اند به ما منتقل شده است؛ محرک‌های خاصی باعث ایجاد چنین عکس‌العمل در بدن ما می‌شود که مستقیما خودمان آن را تجربه نکرده‌ایم؛ حتی در برخی از موارد تجربه قحطی‌ها، جنگ‌ها و دشواری‌ها، ویژگی ژنتیکی مردم را چنان تغییر می‌دهد که سلامت یک منطقه در آینده تحت تاثیر آن خواهد بود.

  • غذاهای فوق‌فرآوری شده مانند تنباکو مضر هستند

    وقت آن رسیده که از نودل و بستنی مالیات گرفته شود؛

    غذاهای فوق‌فرآوری شده مانند تنباکو مضر هستند

    غذاهای‌ فوق‌فرآوری‌شده برای جایگزینی غذاهای غیرفرآوری شده تولید می‌شوند. آنها بسیار خوشمزه ساخته شده‌اند تا خیلی سریع به مغز ما نفوذ کنند و لذت بسیاری در ما ایجاد کنند، تا دوباره به سراغ آنها برویم. این محصولات غذایی که به‌صورت صنعتی تولید شده‌اند و اغلب از طعم دهنده‌ها، امولسیفایرها و رنگ‌های مصنوعی استفاده می‌کنند برای سلامتی بسیار مضرند و ضرر آنها هم‌سطح مصرف سیگار و تنباکو است. غذاهای‌ فوق‌فرآوری‌شده که بسیار خوش طعم و پرکالری‌اند اما مواد مغذی نسبتاً کمی دارند هم خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های جدی را افزایش می‌دهد و هم توسط شرکت‌های بزرگ فراملیتی که قدرت زیادی دارند تولید می‌شوند. بخش بزرگی از جمعیت جهان به‌ویژه افراد با درآمد کمتر مصرف‌کننده این محصولات هستند و هزینه‌ای که در آینده صرف خدمات درمانی مصرف‌کنندگان این غذاها می‌شود وضعیت شکننده‌ای را برای سیستم‌های درمانی به همراه خواهد داشت.

  • ۲۲ آبان روز جهانی مبارزه با ذات‌الریه

    ۲۲ آبان روز جهانی مبارزه با ذات‌الریه

    روز ۱۲ نوامبر برابر با سه‌شنبه ۲۲ آبان ماه روز جهانی «ذات‌الریه» است. این روز از این جهت به یادآوری ذات‌الریه می‌پردازد تا آگاهی ما را نسبت به این بیماری کشنده افزایش دهد. در این روز جهان در برابر این بیماری موضع می‌گیرد و خواهان اقدام برای مبارزه با ذات الریه است. موضوع روز جهانی ذات‌الریه در سال ۲۰۲۴ با شعار «هر نفس مهم است: در مسیر خود ذات‌الریه را متوقف کنید» شناخته می‌شود. این موضوع بر اهمیت هر نفس و نیاز فوری به تشخیص زودهنگام، درمان موثر و اقدامات پیشگیرانه در برابر ذات الریه تاکید می‌کند.

  • نقش هوش مصنوعی و رباتیک در ارتقای سیستم‌های سلامت

    ایده‌های علمی تخیلی به واقعیت نزدیک می‌شوند؛

    نقش هوش مصنوعی و رباتیک در ارتقای سیستم‌های سلامت

    سیستم‌های مراقبت‌ بهداشتی برای همه ذینفعان پیچیده و چالش‌برانگیز هستند، اما هوش مصنوعی زمینه‌های مختلف از جمله مراقبت‌های بهداشتی را با پتانسیل بهبود مراقبت از بیمار و کیفیت زندگی متحول کرده است. پیشرفت‌های سریع هوش مصنوعی می‌تواند مراقبت‌های بهداشتی را با ادغام آن در عمل بالینی متحول کند. کاربرد هوش مصنوعی در کنار رباتیک به پزشکان در درمان مستقیم بیماری‌ها یاری می‌رساند و می‌تواند با تاثیرگذاری بر زندگی افراد آنها را از نیاز به درمان در امان نگاه دارد.

  • قلب تیتانیومی

    امید جدیدی برای بیماران قلبی؛

    قلب تیتانیومی

    پزشکان موفق شدند یک دستگاه آزمایشی که قلبی مصنوعی از جنس تیتانیوم است و با نیروی آهنربا کار می‌کند را با موفقیت به یک بیمار قلبی پیوند بزنند. این بیمار دومین فرد روی کره زمین است که موفق به دریافت چنین قلبی شده. مخترع این دستگاه می‌گوید قلب طبیعی بیماران برداشته می‌شود و سپس دستگاه از طریق اتصالات به قسمت‌های باقی‌مانده قلب و به رگ‌ها متصل می‌شود.

  • بی‌ثبات‌کاری به تضعیف سلامت روان در محیط کار می‌انجامد

    وضعیت کارکنان خدمات بهداشتی؛

    بی‌ثبات‌کاری به تضعیف سلامت روان در محیط کار می‌انجامد

    به نظر می‌رسد همانگونه که سازمان جهانی بهداشت تأکید می‌کند در ارتباط با کارکنان بهداشتی و مراقبتی علی‌رغم تشویق‌ها، سیاست‌گذاران و کارفرمایان تا حد زیادی در وظیفه مراقبت از این کارگران ضروری، به‌ویژه با توجه به سلامت و رفاه روانی آن‌ها شکست خورده‌اند. علت اصلی دهه‌ها کمبود منابع سیستم‌های مراقبت بهداشتی ملی مربوط به انتشار و اجرای چارچوب‌های سیاست نئولیبرالی بوده که ارائه خدمات عمومی از جمله مراقبت‌های بهداشتی را تضعیف کرده است. اکنون با افزایش بی‌ثبات‌کاری، به ویژه در بخش خدمات عمومی که به امنیت شغلی معروف بودند، تضعیف سلامت روان و رفاه کارکنان در این بخش حیاتی با چالش مواجه شده است.

  • روز جهانی سلامت روان

    سیستم‌های بهداشت و درمان مسائل سلامت فیزیکی را در اولویت قرار می‌دهند؛

    روز جهانی سلامت روان

    پنجمین ویرایش گزارش روز جهانی سلامت روان «ایپسوس»، یک مطالعه ۳۱ کشوری است که به برداشت مردم از سلامت روان و نحوه برخورد آنها با سیستم‌های مراقبت بهداشتی سلامت روان می پردازد. یافته‌های کلیدی این گزارش نشان می‌دهد که در سطح جهان، اکثر مردم احساس استرس دارند، زنان نسل Z درگیری بیشتری با اضطراب دارند، سلامت روان همچنان دغدغه شماره یک است، اهمیت سلامت ذهن و بدن برابر است و سیستم‌های بهداشت و درمان مسائل سلامت فیزیکی را در اولویت قرار می‌دهند.