تیتر سه زیرسرویس
-
وقت آن رسیده که از نودل و بستنی مالیات گرفته شود؛
غذاهای فوقفرآوری شده مانند تنباکو مضر هستند
غذاهای فوقفرآوریشده برای جایگزینی غذاهای غیرفرآوری شده تولید میشوند. آنها بسیار خوشمزه ساخته شدهاند تا خیلی سریع به مغز ما نفوذ کنند و لذت بسیاری در ما ایجاد کنند، تا دوباره به سراغ آنها برویم. این محصولات غذایی که بهصورت صنعتی تولید شدهاند و اغلب از طعم دهندهها، امولسیفایرها و رنگهای مصنوعی استفاده میکنند برای سلامتی بسیار مضرند و ضرر آنها همسطح مصرف سیگار و تنباکو است. غذاهای فوقفرآوریشده که بسیار خوش طعم و پرکالریاند اما مواد مغذی نسبتاً کمی دارند هم خطر ابتلا به بسیاری از بیماریهای جدی را افزایش میدهد و هم توسط شرکتهای بزرگ فراملیتی که قدرت زیادی دارند تولید میشوند. بخش بزرگی از جمعیت جهان بهویژه افراد با درآمد کمتر مصرفکننده این محصولات هستند و هزینهای که در آینده صرف خدمات درمانی مصرفکنندگان این غذاها میشود وضعیت شکنندهای را برای سیستمهای درمانی به همراه خواهد داشت.
-
۲۲ آبان روز جهانی مبارزه با ذاتالریه
روز ۱۲ نوامبر برابر با سهشنبه ۲۲ آبان ماه روز جهانی «ذاتالریه» است. این روز از این جهت به یادآوری ذاتالریه میپردازد تا آگاهی ما را نسبت به این بیماری کشنده افزایش دهد. در این روز جهان در برابر این بیماری موضع میگیرد و خواهان اقدام برای مبارزه با ذات الریه است. موضوع روز جهانی ذاتالریه در سال ۲۰۲۴ با شعار «هر نفس مهم است: در مسیر خود ذاتالریه را متوقف کنید» شناخته میشود. این موضوع بر اهمیت هر نفس و نیاز فوری به تشخیص زودهنگام، درمان موثر و اقدامات پیشگیرانه در برابر ذات الریه تاکید میکند.
-
ایدههای علمی تخیلی به واقعیت نزدیک میشوند؛
نقش هوش مصنوعی و رباتیک در ارتقای سیستمهای سلامت
سیستمهای مراقبت بهداشتی برای همه ذینفعان پیچیده و چالشبرانگیز هستند، اما هوش مصنوعی زمینههای مختلف از جمله مراقبتهای بهداشتی را با پتانسیل بهبود مراقبت از بیمار و کیفیت زندگی متحول کرده است. پیشرفتهای سریع هوش مصنوعی میتواند مراقبتهای بهداشتی را با ادغام آن در عمل بالینی متحول کند. کاربرد هوش مصنوعی در کنار رباتیک به پزشکان در درمان مستقیم بیماریها یاری میرساند و میتواند با تاثیرگذاری بر زندگی افراد آنها را از نیاز به درمان در امان نگاه دارد.
-
امید جدیدی برای بیماران قلبی؛
قلب تیتانیومی
پزشکان موفق شدند یک دستگاه آزمایشی که قلبی مصنوعی از جنس تیتانیوم است و با نیروی آهنربا کار میکند را با موفقیت به یک بیمار قلبی پیوند بزنند. این بیمار دومین فرد روی کره زمین است که موفق به دریافت چنین قلبی شده. مخترع این دستگاه میگوید قلب طبیعی بیماران برداشته میشود و سپس دستگاه از طریق اتصالات به قسمتهای باقیمانده قلب و به رگها متصل میشود.
-
وضعیت کارکنان خدمات بهداشتی؛
بیثباتکاری به تضعیف سلامت روان در محیط کار میانجامد
به نظر میرسد همانگونه که سازمان جهانی بهداشت تأکید میکند در ارتباط با کارکنان بهداشتی و مراقبتی علیرغم تشویقها، سیاستگذاران و کارفرمایان تا حد زیادی در وظیفه مراقبت از این کارگران ضروری، بهویژه با توجه به سلامت و رفاه روانی آنها شکست خوردهاند. علت اصلی دههها کمبود منابع سیستمهای مراقبت بهداشتی ملی مربوط به انتشار و اجرای چارچوبهای سیاست نئولیبرالی بوده که ارائه خدمات عمومی از جمله مراقبتهای بهداشتی را تضعیف کرده است. اکنون با افزایش بیثباتکاری، به ویژه در بخش خدمات عمومی که به امنیت شغلی معروف بودند، تضعیف سلامت روان و رفاه کارکنان در این بخش حیاتی با چالش مواجه شده است.
-
سیستمهای بهداشت و درمان مسائل سلامت فیزیکی را در اولویت قرار میدهند؛
روز جهانی سلامت روان
پنجمین ویرایش گزارش روز جهانی سلامت روان «ایپسوس»، یک مطالعه ۳۱ کشوری است که به برداشت مردم از سلامت روان و نحوه برخورد آنها با سیستمهای مراقبت بهداشتی سلامت روان می پردازد. یافتههای کلیدی این گزارش نشان میدهد که در سطح جهان، اکثر مردم احساس استرس دارند، زنان نسل Z درگیری بیشتری با اضطراب دارند، سلامت روان همچنان دغدغه شماره یک است، اهمیت سلامت ذهن و بدن برابر است و سیستمهای بهداشت و درمان مسائل سلامت فیزیکی را در اولویت قرار میدهند.
-
چرا آنتیبیونیکهای جدید تولید نمیشوند؟
عفونتهای مقاوم به آنتیبیوتیک و چالش تولید دارو
عفونتهایی که زمانی با آنتیبیوتیکها به راحتی درمان میشدند، در طی زمان غیرقابل درمان میشوند و یک درمان جدید برای عفونت باکتریایی برگ برنده گروههای پژوهشی پزشکی در سراسر جهان است. با این حال، چالشهای مالی شدید، کشف و توسعه آنتیبیوتیکهای جدید را شکننده کرده است و درمانها در بسیاری از مواقع که بیشتر مورد نیاز هستند، در دسترس نیست. شرکتهای بزرگ داروسازی در جستجوی سود بیشتر در جاهای دیگر، این حوزه حیاتی را ترک کردهاند و محققان با استعداد مشاغل جدیدی را در بخشهای با ثباتتر پزشکی انتخاب میکنند. برخی چاره چنین وضعیتی را در اتخاذ سیاستهای تشویقی و دخالت دولتها در سرمایهگذاری جهت تولید داروهای جدید میدانند.
-
خطر روانپریشی برای مهاجران نوجوان
جامعهشناسان معتقدند ضربه روحی ناشی از مهاجرت میتواند هم رده با مرگ یکی از اعضای خانواده باشد. وضعیتی که میتواند به ویژه برای مهاجرانی که از نظر ظاهری به جامعه مقصد شباهت کمتری دارند با شدت بیشتری رخ دهد. اخیرا پژوهشی در دانشگاه کالج لندن نشان داده است که مهاجرت در دوران نوجوانی و بلوغ میتواند خطر روانپریشی را در مهاجران افزایش دهد.
-
آلودگی نوری منجر به آلزایمر و زوال عقل میشود
تحقیقات جدید میگویند قرار گرفتن در معرض نور بیرون در شب ممکن است شیوع بیماری آلزایمر یا زوال عقل را به ویژه در افراد زیر ۶۵ سال افزایش دهد. این مقاله معتقد است که تابش نور بدون توقف پیامدهای زیستمحیطی، رفتاری و سلامتی دارد. قرار گرفتن در معرض نور در شب بیشتر از هر گروه دیگری بر افراد زیر ۶۵ سال تاثیر داشته است. محققان میگویند: «این میتواند نشان دهد که افراد جوانتر ممکن است بهویژه به اثرات قرار گرفتن در معرض نور در شب حساس باشند».
-
تقریبا یک چهارم جمعیت اتحادیه اروپا سیگاری است
درصد سیگاریها در اتحادیه اروپا طی سه سال فقط یک واحد کاهش یافته است؛ مسئلهای که جرقهای اقدام در مورد کنترل تنباکو را دوباره روشن کرد. با این همه وقتی صحبت از موضوعات خاصی مانند بهداشت عمومی در میان است، لابیهای صنعتی کنترل نشده میتوانند به ویژه خطرناک باشند. زیرا ثروت آنها در درازمدت، مقررات را ضعیف میکند، زندگی را به خطر میاندازد و فشار بیشتری را به سیستمهای مراقبتهای بهداشتی جامعه اضافه میکند.