تیتر سه سرویس

  • لوزه سوم و نقش آن در بدن

    متخصص گوش و حلق و بینی در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین:

    لوزه سوم و نقش آن در بدن

    لوزه سوم، بخشی از سیستم لنفاوی بدن است که وظیفه آن محافظت در برابر عفونت است. آدنوئیدها همراه با لوزه‌ها، میکروب‌ها را به دام می‌اندازند و آنتی بادی تولید می‌کنند تا به مبارزه با عفونت‌ها، به ویژه در کودکان کمک کنند. وجود این بافت‌های بدن در سال‌های اولیه زندگی بسیار مهم است، اما بعد از کودکی، کوچک می‌شوند و ممکن است در بزرگسالی تقریباً ناپدید شوند. در این بین، لوزه سوم یا آدنوئید نقش مهمی در سیستم ایمنی کودک ایفا می‌کند، اما در صورت بزرگ شدن یا عفونت مزمن می‌تواند مشکل‌ساز شود. خوشبختانه چندین گزینه درمانی مؤثر وجود دارد که از داروها تا عمل جراحی را شامل می‌شود. اهمیت این بیماری، ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر هوشنگ امینی؛ متخصص گوش و حلق و بینی که در پی می‌آید.

  • "غربالگری نوزادان" در مراکز دولتی دانشگاهی رایگان است

    "غربالگری نوزادان" در مراکز دولتی دانشگاهی رایگان است

    مدیر کل دفتر خدمات تخصصی و فوق تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران گفت: خدمات سرپایی و بستری شیرخواران و کودکان زیر ۷ سال و غربالگری نوزادان (به استثنای داروی سرپایی) در مراجعه به مراکز دولتی دانشگاهی رایگان است.

  • پویش ملی"روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم" آغاز شد

    پویش ملی"روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم" آغاز شد

    پانزدهمین پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم با هدف افزایش آگاهی عمومی و اصلاح باورهای نادرست درباره روغن‌ها و چربی‌ها، از امروز (شنبه) ۱۷ آذر آغاز شد و تا (جمعه) ۳۰ آذر در سراسر کشور ادامه خواهد داشت.

  • پاستیل‌های دارای نشان سیب سلامت سازمان غذا و دارو حلال است

    پاستیل‌های دارای نشان سیب سلامت سازمان غذا و دارو حلال است

    رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو ضمن تاکید بر اجتناب از خرید پاستیل‌های باز و فله‌ای گفت: حلیت پاستیل‌های دارای نشان سیب سلامت سازمان غذا و دارو تایید است.

  • چرایی کوتاهی قد در کودکان

    متخصص کودکان در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین:

    چرایی کوتاهی قد در کودکان

    کوتاهی قد یکی از نگرانی‌های نوجوانان و والدین آنهاست که در سال‌های اخیر به واسطه تبلیغات وسیع شرکت‌های دارویی در مورد هورمون رشد و تأثیر آن در کانون توجه قرار گرفته است. تأخیر رشد سرشتی از دلایل بسیار شایع کوتاهی قد در نوجوانان است که با تأخیر در بلوغ همراهی دارد. بررسی‌های انجام شده توسط انجمن فیزیوتراپی ایران نشان می‌دهد تغذیه نامناسب و نشستن‌های بیش از حد در بچه‌های ایرانی باعث شده رشد استخوان‌ها و مفاصل‌شان محدود شود. همین عوامل سبب شده قد کودکان ایرانی نسبت به ۵۰ سال قبل کاهش یابد. اکثر کودکان قد کوتاه از نظر سلامتی نرمال هستند، اما ممکن است از نظر ژنتیکی کوتاه قد باشند یا از لحاظ رشد، کمی تأخیر داشته باشند. اهمیت این اختلال در کودکان، ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر سودابه نیک‌پور؛ متخصص کودکان که در پی می‌آید.

  • لزوم استعلام اصالت محصولات آرایشی و بهداشتی قبل از مصرف

    لزوم استعلام اصالت محصولات آرایشی و بهداشتی قبل از مصرف

    معاون اداره کل امور فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: از مرحله تولید در کارخانه تا عرضه نهایی در بازار، تمامی محصولات آرایشی و بهداشتی تحت نظارت سازمان قرار دارند و حتی نمونه‌برداری و آزمون‌های پسینی نیز به صورت مستمر انجام می‌شود.

  • چرا پیاده‌روی تقریبا هر مشکلی را درمان می‌کند؟

    چرا پیاده‌روی تقریبا هر مشکلی را درمان می‌کند؟

    پیاده‌روی فواید جسمی و ذهنی زیادی دارد. این فعالیت باعث تقویت سلامت قلب و عروق، بهبود عملکرد شناختی و افزایش خلاقیت می‌شود. پیاده‌روی در محیط‌های جدید یا طبیعی دوپامین را در مغز ترشح می‌کند که باعث بهبود خلق‌وخو و توجه انسان می‌شود. همچنین مطالعات نشان داده‌اند که پیاده‌روی خلاقیت را افزایش می‌دهد، با این حال ممکن است برای انجام کارهایی که نیاز به دقت دارند، مؤثر نباشد. حتی پیاده‌روی‌های کوتاه و سریع هم می‌توانند حافظه و عملکرد شناختی را به‌ویژه برای افراد مسن‌تر بهبود بخشند. پیاده‌روی همچنین می‌تواند به شکستن چرخه‌های منفی تفکر کمک کند و تنها ۳۰ دقیقه برای قطع کردن تفکرات وسواس‌گونه کافی است. تحقیقات نشان می‌دهند که حتی ۵۰ دقیقه پیاده‌روی در هفته می‌تواند میزان مرگ‌ومیر را کاهش داده و از بیماری‌های مزمن پیشگیری کند. فیلسوف فرانسوی فردریک گروس معتقد است که پیاده‌روی به روشن‌تر شدن افکار کمک می‌کند و ایده‌هایی که در حین پیاده‌روی به دست می‌آیند، ارزشمند است.

  • پوشش درمان برای زوجین فاقد بیمه

    پوشش درمان برای زوجین فاقد بیمه

    ناباروری در ایران نسبت به آمار سازمان بهداشت جهانی بالاست، آخرین بررسی‌ها نشان می‌دهد حدود 3 و نیم میلیون زوج نابارور در کشور زندگی می‌کنند که سابقه ناباروری اولیه و ثانویه دارند؛ موضوعی که مدیر مرکز درمان ناباروری ابن سینا هم  به آن اشاره می‌کند و می‌گوید: «از هر پنج زوج ایرانی، یک زوج با مشکل ناباروری روبه‌رو است که از این تعداد سالانه کمتر از 159 هزار نفر در سیکل IVF برای درمان ناباروری قرار می‌گیرند.»

  • آپنه خواب را جدی بگیریم

    متخصص مغز و اعصاب در گفت‌وگو با آتیه‎‎‎‌آنلاین:

    آپنه خواب را جدی بگیریم

    آپنه انسدادی خواب یا (OSA) با دوره‌هایی از انسداد کامل راه هوایی یا انسداد نسبی همراه با کاهش اشباع اکسیژن یا بیدار شدن از خواب مشخص می‌شود. این اختلال منجر به خواب پراکنده و غیر مؤثر می‎‌شود. آپنه انسدادی خواب پیامدهای مهمی برای سلامت قلبی عروقی، بیماری‎‌های روانی، کیفیت زندگی و ایمنی رانندگی دارد. این نوع آپنه با خواب آلودگی در طول روز مرتبط است و میلیون‎‌ها نفر را تحت تأثیر قرار می‌دهد. دوره‌های آپنه ممکن است صدها بار در هر شب رخ دهد که با تغییر در ضربان قلب، کاهش اشباع اکسیژن و صداهای بلند تنفس همراه است. این اختلال با عوارض و مرگ‌ومیر بسیار بالایی از جمله فشار خون بالا، بیماری عروق کرونر، افسردگی، دیابت مقاوم به انسولین و حوادث مرتبط با خواب همراه است. اهمیت این بیماری، ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر ناصر رحیمی؛ متخصص مغز و اعصاب که در پی می‌آید.

  • وقتی لازک جایگزین لنز و عینک می‌شود

    گفت‌وگوی آتیه‌آنلاین با یک چشم پزشک:

    وقتی لازک جایگزین لنز و عینک می‌شود

    عمل لازک چشم جزء عمل‌های درمانی است که در سال ۱۹۹۹ میلادی ابداع شد. از آن‌ پس، این عمل به دلیل مزیت‌های زیادی که داشت، جهانی شد و بسیاری از افراد را از محدودیت‌هایی مانند عینک و لنز آسوده کرد. عمل لازک جزء بی‌خطرترین جراحی‌های اخیر است که در عین سادگی، بزرگترین دغدغه را از دوش افراد برمی‌دارد. لازک چشم در ۹۹ درصد مواقع افراد را از عینک زدن برای همیشه نجات می‌دهد و به‌ همین‌ دلیل عمل لازک چشم در سراسر دنیا رایج و گسترده شده است. اهمیت این روش درمانی، ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر ناهید مسرور؛ چشم پزشک که در پی می‌آید.

  • پسوریازیس، بیماری مزمن پوستی

    متخصص پوست و مو در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین:

    پسوریازیس، بیماری مزمن پوستی

    پسوریازیس، داءالصدف یا صدفک یک بیماری التهابی مزمن با منشاء اتوایمیون (خودایمنی) است که به طور خاص سلول‌های پوستی را درگیر می‌کند اما مانند سایر بیماری‌های خودایمنی ممکن است سایر نقاط بدن مانند مفاصل، چشم‌ها، ریه‌ها، قلب و عروق خونی را نیز درگیر سازد. این بیماری حدود ۲ درصد از جمعیت جهان را درگیر کرده است. افراد با نژاد اروپایی‌ ۵ برابر بیش از آسیایی‌ها به این بیماری مبتلا می‌شوند. همچنین پسوریازیس در کشورهای دور از خط استوا شایع‌تر است. این بیماری اغلب در سنین جوانی بروز می‌کند، اما ممکن است در هر سنی از دوران نوزادی تا سالمندی هم بروز یابد. اهمیت این بیماری، ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر شیرین طباطبایی؛ متخصص پوست و مو که در پی می‌‎آید.

  • ایدز ترس ندارد

    رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی:

    ایدز ترس ندارد

    هر سال با فرا رسیدن اول دسامبر مصادف با ۱۰ آذرماه روز جهانی ایدز در سراسر جهان با هدف افزایش بودجه برای مبارزه با آن، بالا بردن سطح آگاهی، مبارزه با پیشداوری و بهبود آموزش گرامی داشته می‌‎شود. یکی از دلایل اهمیت روز جهانی ایدز، عدم پایان یافتن اپیدمی ایدز به دلیل انگ این بیماری، تبعیض و نابرابری‌هایی است که در مواجهه با افراد مبتلا به ایدز در جامعه رخ می‌دهد. عقاید مذهبی، فرهنگی و اجتماعی مختلف در برخی از جوامع باعث شده گروهی از مبتلایان به ایدز بیماری خود را پنهان کنند و به دلیل نگرانی از انگ و ترد از سوی جامعه برای تشخیص و درمان این بیماری اقدامی نکنند. روز جهانی ایدز قصد دارد کیفیت زندگی افراد مبتلا به ایدز را بهبود بخشد. اهمیت این بیماری، ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر هنگامه نامداری‌تبار؛ رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که در پی می‌آید.

  • تغذیه ناسالم؛ مهمترین عامل بیماری کودکان

    کارشناس ارشد تغذیه در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین:

    تغذیه ناسالم؛ مهمترین عامل بیماری کودکان

    تغذیه کودکان با غذاهای ناسالم و مضر منجر به رشد ناکافی، سلامت بد دهان و همچنین کمبود مواد مغذی می‌شود. این در حالی است که کودکان باید رژیم غذایی سالم و مغذی داشته باشند تا به رشد حداکثری برسند. بچه‌های در حال رشد اغلب بین وعده‌های غذایی خود نیاز به مصرف تنقلات دارند. با این حال، تنقلات مفید و مضر برای کودکان با شکل و طعم‌های مختلفی وجود دارد که در انتخاب آن‌ها باید دقت کرد. مواد مضر اغلب دارای قند و مواد افزودنی مضر برای سلامتی کودکان است. یکی از تنقلات ناسالم چیپس و پفک است. این مواد برای کودکان در حال رشد بسیار مضر است، زیرا سیری کاذب در کودکان ایجاد می‌کند که باعث بی‌اشتهایی کودک و عوارض خطرناکی می‌شود. اهمیت این موضوع ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با سولماز خدیری؛ کارشناس ارشد تغذیه که در پی می‌آید.

  • اما و اگرهای دوچرخه‌سواری

    مربی ورزشی در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین:

    اما و اگرهای دوچرخه‌سواری

    دوچرخه‌سواری یک ورزش کاربردی است که تمامی عضلات بدن را درگیر می‌کند و برای تقویت عضلات بدن بسیار مفید است. این در حالی است که با استمرار در انجام این فعالیت و افزایش میزان و شدت آن، می‌توان به تقویت و افزایش قدرت عضلات بدن پرداخت. البته در کنار فواید دوچرخه‌سواری از نظر علمی روی بدن این فعالیت به عنوان تفریح و سرگرمی در تمام مراحل و دوره‌های زندگی تأثیر روحی روانی بسیار زیادی بر فرد می‌تواند داشته باشد. دوچرخه‌سواری به‌عنوان یک فعالیت ورزشی و تفریحی، فواید علمی و اجتماعی زیادی دارد و یکی از ورزش‌هایی هوازی است که کالری‌سوزی بالایی دارد. اهمیت این ورزش، ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با مجید سرلک؛ مربی ورزشی که در پی می‌آید.

  • تأمین امنیت داده‌ها؛ مهم‌ترین دغدغه کارشناسان فناوری اطلاعات

    رئیس اداره مدیریت درمان تأمین‌اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد اعلام کرد:

    تأمین امنیت داده‌ها؛ مهم‌ترین دغدغه کارشناسان فناوری اطلاعات

    رئیس اداره آمار و فناوری اطلاعات مدیریت درمان تأمین‌اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد، تامین امنیت داده‌ها را برای مقابله با حملات سایبری، مهمترین دغدغه کارشناسان حوزه آی‌تی بیان کرد که باید در تمامی سطوح به اجرا درآید و با توجه به بالا بودن حجم مسئولیت حرفه‌ای کارشناسان مذکور، افزایش نیروی انسانی آن‌ها را ضروری دانست.