تیتر سه سرویس
-
تغییر منابع پرداخت اضافه کار پرستاران
معاون پرستاری وزارت بهداشت از تغییر منابع پرداخت اضافهکار پرستاران خبر داد.
-
متخصص پوست و مو در گفتوگو با آتیهآنلاین:
اگزما؛ بیماری پوستی آزار دهنده
اگزما بیماری مزمنی است که سبب خارش، خشکی و التهاب پوست میشود. اگزما به شکلهای گوناگون ظاهر میشود. این در حالی است که ۸۵ درصد افراد مبتلا به اگزما سنی کمتر از ۵ سال دارند. با وجود آنکه عامل دقیق این بیماری شناختهشده نیست، اما احتمالاً عامل ژنتیک و عوامل محیطی در بروز آن نقش دارند. به رغم اینکه این وضعیت درمان قطعی ندارد، انجام مراقبتهای پوستی مانند مرطوب کردن پوست، مصرف داروهای موضعی و حذف محرکها در کنترل علائم آن مؤثر است. اهمیت این بیماری، ما را بر آن داشت تا گفتوگویی داشته باشیم با دکتر ناهید خدابنده؛ متخصص پوست و مو که در پی میآید.
-
متخصص مغز و اعصاب در گفتوگو با آتیهآنلاین:
وقتی دست و پاها نمیگذارند بخوابی
اختلال حرکت متناوب اندامها یا «PLMD» نوعی اختلال خواب است که با حرکات مکرر اندامها مانند پرش بازو یا پا در طول خواب اندامها در طول خواب مشخص میشود. این تنها اختلال حرکتی است که هنگام خواب رخ میدهد. اختلال حرکتی متناوب اندام میتواند در هر مرحله از زندگی رخ دهد. این بیماری بیشتر در میانسالی و بزرگسالی تشخیص داده میشود. این وضعیت معمولاً شامل انقباض، تکان دادن یا خم شدن اندامها در طول خواب و اغلب در دورههای خواب سبک است. این حرکات معمولاً در اندامهای تحتانی مانند لگن، زانو و مچ پا رخ میدهند، اما برخی افراد احتمال دارد حرکتی را در بازوهای خود تجربه کنند. افراد مبتلا به این اختلال معمولاً از وضعیت خود آگاه نیستند و اغلب این نزدیکان آنها هستند که حرکات اندام را گزارش میدهند. اهمیت این بیماری، ما را بر آن داشت تا گفتوگویی داشته باشیم با دکتر بهنام جبه داری؛ متخصص مغز و اعصاب که در پی میآید.
-
کارشناس ارشد پزشکی ورزشی در گفتوگو با آتیهآنلاین:
با دیابت، خوب زندگی کنیم
هفته جهانی دیابت را در حالی پشت سر می گذاریم که شعار جهانی امسال به «با دیابت، خوب زندگی کنیم» اختصاص یافته است. این در حالی است که انجام ورزش منظم یکی از اصول درمان دیابت است. انجام ورزش و فعالیت بدنی میتواند هم به بهبود قند خون کمک کند، هم حساسیت به انسولین را افزایش دهد و هم اینکه میتواند به کاهش عوارض قلبی و عروقی دیابت منجر شود. بررسیها نشان میدهد زمانی که ورزش منظم با یک رژیم غذایی سالم در بیماران مبتلا به دیابت همراه باشد، سلامت عمومی این افراد هم به سطح بهتری خواهد رسید. با این حال، همه افراد مبتلا به دیابت باید با اصول ورزشی مربوط به این بیماری آشنایی داشته باشند تا با رعایت آنها بتوانند به ارتقای سلامت خود کمک کنند. اهمیت این موضوع، ما را بر آن داشت تا گفتوگویی داشته باشیم با محمدعلی دادگر؛ کارشناس ارشد پزشکی ورزشی که در پی میآید.
-
متخصص قلب و عروق و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران:
استرس و اضطراب، عامل اصلی افتادگی دریچه میترال
افتادگی دریچه میترال یک عارضه قلبی است و زمانی اتفاق میافتد که جریان خون از دهلیز چپ به سمت دهلیز راست بازمیگردد؛ یعنی قسمتی از دریچه میترال که بین دهلیز چپ و راست قرار داد به یک طرف تمایل پیدا میکند. این عارضه زمانی ایجاد میشود که بطن چپ قلب در طول ضربان، فشرده و باعث اختلال در عملکرد قلب میشود. آمارها نشان میدهد تقریباً ۲ درصد مردم جهان مبتلا به افتادگی دریچه میترال هستند. این بیماری در میان زنان بیش از مردان است. بیماری افتادگی دریچه قلب اختلالی در دریچههای قلب است که در بسیاری از موارد خوشخیم بوده و به کمک دارو میتوان آن را مدیریت و درمان کرد. اهمیت این بیماری، ما را بر آن داشت تا گفتوگویی داشته باشیم با دکتر محمدحسین شفقت؛ متخصص قلب و عروق و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران که در پی میآید.
-
نرخ تعرفههای پزشکی سال ۱۴۰۴در شورای عالی بیمه تصویب شد
رئیس کل سازمان نظام پزشکی از تعیین تکلیف نرخ تعرفههای پزشکی سال ۱۴۰۴در شورای عالی بیمه خبر داد و گفت: عدد تصویبی در شورای عالی بیمه یک عدد حداقلی است و امیدواریم دستخوش تغییرات نشود.
-
گفتوگوی آتیهآنلاین با بنیانگذار انجمن دیابت ایران:
سونامی بیماران دیابتی در راه است
دیابت بیماری است که حدود ۵۳۷ میلیون نفر در سراسر جهان را به خود درگیر کرده و هر سال ۵/۱ میلیون نفر به دلیل ابتلا به قند خون بالا، جان خود را از دست میدهند. در این بین دیابت نوع ۲ شایعترین نوع این بیماری است که ۹۰ تا ۹۵ درصد از کل موارد دیابت را شامل میشود. کارشناسان پیشبینی میکنند تعداد دیابتیها تا سال ۲۰۴۵ به ۷۸۳ میلیون نفر افزایش یابد. بررسیهای انجام شده در کشور ما نیز حاکی است تقریباً ۳/۱۰ درصد از جمعیت ایران به دیابت مبتلا هستند و متأسفانه این آمار در حال افزایش است. فرا رسیدن هفته ملی آگاهیرسانی در مورد دیابت، ما را بر آن داشت تا گفتوگویی داشته باشیم با دکتر اسدالله رجب؛ بنیانگذار انجمن دیابت ایران که در پی میآید.
-
رئیس مرکز بستری تأمیناجتماعی شهدای کارگر یزد:
کسب رتبه یک برتر اعتباربخشی بیمارستانی؛ حاصل بسیج همگانی
رئیس بیمارستان تأمیناجتماعی شهدای کارگر یزد در پی موفقیت این بیمارستان در کسب رتبه یک برتر «اعتباربخشی بیمارستانی» سراسر کشور در حوزه نظام سلامت، احراز این مقام را حاصل بسیج همگانی و تلاش جمعی کارکنان مرکز بیان کرد که برای نخستینبار در تاریخ فعالیت بیمارستان بهدست آمده است.
-
متخصص بیماریهای کلیه و مجاری ادراری در گفتوگو با آتیهآنلاین:
بیماریهای کلیوی؛ آغاز تخریب بیسروصدای بدن
کلیه و سیستم ادراری یکی از مهمترین سیستمهای بدن است که خون را تصفیه میکند و مواد زائد و خطرناک را از بدن خرج میکند. بیماریهای کلیوی از بیماریهای شایع بین مردان و زنان و یک اختلال خاموش است که اغلب دیر تشخیص داده میشود. در مراحل اولیه بیماری علائم و نشانهها اندک و غیر اختصاصی است. از جمله این علائم میتوان به ضعف عمومی بدن، کاهش اشتها، تهوع و استفراغ، تورم و فشار بالا اشاره کرد. متأسفانه آمار بیماران کلیوی در کشور به شکلی نگرانکننده رو به افزایش است به طوری که اکنون از هر یک میلیون نفر، 75 نفر دارای نارسایی کلیه هستند. این در حالی است که دو عامل فشار خون بالا و دیابت ریسک ابتلا به بیماریهای کلیوی را بالا میبرد. اهمیت این بیماری، ما را بر آن داشت تا گفتوگویی داشته باشیم با دکتر محمدعلی گنجی؛ متخصص بیماریهای کلیه و مجاری ادراری که در پی میآید.
-
تمام نهادهای اقتصادی می توانند در تامین دارو کمک کننده باشند
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: تمام نهادهایی که در حوزه اقتصادی فعالیت دارند، میتوانند در تأمین دارو کمککننده باشند. اما اگر در امور هر کدام از آنها که حتی نقش کوچکی دارند اخلالی ایجاد شود، تأمین بهموقع دارو به خطر میافتد.
-
مدیرعامل جدید بیمارستان میلاد معرفی شد
معارفه سرپرست جدید بیمارستان میلاد و تکریم مدیرعامل سابق این بیمارستان با حضور سرپرست معاونت درمان سازمان تأمین اجتماعی، مدیران کل درمان مستقیم و غیرمستقیم این سازمان و اعضای هیات مدیره و جمعی از مدیران و کارکنان بیمارستان برگزار شد.
-
وقت آن رسیده که از نودل و بستنی مالیات گرفته شود؛
غذاهای فوقفرآوری شده مانند تنباکو مضر هستند
غذاهای فوقفرآوریشده برای جایگزینی غذاهای غیرفرآوری شده تولید میشوند. آنها بسیار خوشمزه ساخته شدهاند تا خیلی سریع به مغز ما نفوذ کنند و لذت بسیاری در ما ایجاد کنند، تا دوباره به سراغ آنها برویم. این محصولات غذایی که بهصورت صنعتی تولید شدهاند و اغلب از طعم دهندهها، امولسیفایرها و رنگهای مصنوعی استفاده میکنند برای سلامتی بسیار مضرند و ضرر آنها همسطح مصرف سیگار و تنباکو است. غذاهای فوقفرآوریشده که بسیار خوش طعم و پرکالریاند اما مواد مغذی نسبتاً کمی دارند هم خطر ابتلا به بسیاری از بیماریهای جدی را افزایش میدهد و هم توسط شرکتهای بزرگ فراملیتی که قدرت زیادی دارند تولید میشوند. بخش بزرگی از جمعیت جهان بهویژه افراد با درآمد کمتر مصرفکننده این محصولات هستند و هزینهای که در آینده صرف خدمات درمانی مصرفکنندگان این غذاها میشود وضعیت شکنندهای را برای سیستمهای درمانی به همراه خواهد داشت.
-
متخصص ریه در گفتوگو با آتیهآنلاین:
مراقب ریههای خود باشید
پنومونی (عفونت ریه) نوعی بیماری است که کیسههای هوای یک یا هر دو ریه را ملتهب میکند. کیسههای هوا ممکن است با مایع یا چرک (مواد چرکی) پر شود و باعث سرفه همراه با خلط یا چرک، تب، لرز و مشکل در تنفس شود. ارگانیسمهای مختلفی از جمله باکتریها، ویروسها و قارچها میتوانند باعث ذات الریه شوند. پنومونی میتواند از شدت خفیف تا تهدیدکننده زندگی متغیر باشد. این بیماری برای نوزادان و کودکان خردسال، افراد بالای ۶۵ سال و افرادی که مشکلات سلامتی دارند یا سیستم ایمنی ضعیفی دارند بسیار جدی است. پنومونی از طریق تزریق سالانه واکسن آنفلونزا قابل پیشگیری است. اهمیت این بیماری، ما را بر آن داشت تا گفتوگویی داشته باشیم با دکتر احمد علی شیرازدی؛ متخصص ریه که در پی میآید.
-
با حکم مدیرعامل تأمیناجتماعی صورت گرفت
انتصابات جدید در سازمان تأمین اجتماعی
مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی طی صدور احکام جداگانهای و با انجام هفت انتصاب، تغییرات در دوره جدید مدیریتی را آغاز کرد.
-
پوشش بیمه ای خدمات پرستاری در منزل در حال پیگیری است
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: سازمان نظام پرستاری تلاش دارد مراقبتهای در منزل و هوم کر را رونق دهد برای همین امسال به دنبال پوشش بیمهای خدمات پرستاری در منزل هستیم همزمان با آن اولین نمایشگاه تجهیزات مراقبتی برای توسعه مفهوم مراقبت را برگزار کردیم.