تیتر سه زیرسرویس
-
خطر بازنشر بدون خواندن محتوا در شبکههای اجتماعی
اغلب کاربران فقط تیترها را میخوانند
مطالعهای جدید نشان میدهد که بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی، به ویژه در فیسبوک، محتوای سیاسی را تنها بر اساس تیتر آن به اشتراک میگذارند، بدون اینکه مطلب را بخوانند. این رفتار که میتواند به گسترش اطلاعات نادرست کمک کند، اغلب از سوی کاربرانی صورت میگیرد که محتوا با عقاید سیاسیشان همسو به نظر میرسد. پژوهشگران هشدار دادهاند که این اشتراکگذاری سطحی ممکن است ناخواسته به کمپینهای اطلاعات نادرست یاری رساند و خطر تضعیف اعتماد عمومی را افزایش دهد. پیشنهاد شده که پلتفرمها با اعمال تدابیری، مانند هشدار درباره محتوای نادرست، کاربران را به دقت بیشتر در اشتراکگذاری مطالب ترغیب کنند.
-
۱۹ آذر روز جهانی مبارزه با فساد
روز مبارزه با فساد هر سال در ۹ دسامبر و بهمنظور افزایش آگاهی درباره اثرات منفی فساد و ترویج اقدامات ضدفساد برگزار میشود. فساد که بهطور گسترده در بخشهای مختلف دولتی و خصوصی در سراسر جهان وجود دارد، چالشی جدی برای توسعه پایدار، عدالت اجتماعی و اعتماد عمومی بهشمار میرود. در اینجا به همین مناسبت به بررسی اجمالی وضعیت فساد در آسیا، اروپا، آفریقا و آمریکا، تأثیرات آن و راهکارهای مؤثر برای مقابله با این پدیده میپردازیم. نمونههای موفقی مانند سنگاپور، نروژ و نیوزیلند نشان میدهند که شفافیت، قوانین قوی و نظارت دقیق میتواند در کاهش فساد نقش بسزایی داشته باشند؛ همچنین تقویت همکاریهای بینالمللی در این مسیر از اهمیت بالایی برخوردار است.
-
چالشها و فرصتهای آفریقا در بهرهبرداری از منابع معدنی حیاتی
آفریقا با دارا بودن بیش از ۳۰ درصد از ذخایر مواد معدنی حیاتی جهان، در مرکز توجه شرکتهای معدنی بینالمللی قرار گرفته است. مواد معدنی حیاتی مانند لیتیوم، که تقاضای جهانی آن به دلیل اهداف کاهش کربن و انرژی پاک به سرعت در حال افزایش است، فرصتهای اقتصادی بزرگی را برای این قاره ایجاد کرده است اما کشورهای آفریقایی با چالشهای جدی در حوزه زیرساختها، سیاستگذاری، و حکمرانی منابع مواجهاند. پژوهشها نشان میدهد که استخراج لیتیوم در کشورهایی مانند زیمبابوه، نامیبیا و جمهوری دموکراتیک کنگو با مشکلاتی نظیر فساد و تأثیرات زیستمحیطی روبهرو است. کارشناسان پیشنهاد میکنند آفریقا استراتژی مشترکی برای مدیریت منابع حیاتی تدوین کند، تا علاوه بر جلوگیری از پیامدهای منفی، با فرآوری مواد معدنی در داخل کشور، اشتغالزایی کرده و به منبعی مهم برای تولید محصولات کمکربن تبدیل شود.
-
ترامپ کشورهای بریکس را به تعرفه صد درصدی تهدید کرد؛
جنگ دلار و بریکس
کشورهای بریکس علاقهمند به ایجاد یک ارز جدید برای رقابت با دلار آمریکا هستند و اخیراً برنامههایی را برای سیستم پرداخت جدید اعلام کردهاند؛ ارز بالقوه بریکس به این کشورها این امکان را میدهد که استقلال اقتصادی خود را ابراز کنند البته درحالی که با سیستم مالی بینالمللی موجود رقابت میکنند. سیستم فعلی تحت سلطه دلار آمریکا است که حدود ۹۰ درصد از کل معاملات ارز در جهان را تشکیل میدهد. دیروز شنبه دونالد ترامپ رئیس جمهور بعدی ایالات متحده تهدید کرد که برای کشورهای استفاده کننده از ارز بریکز تعرفهای ۱۰۰ درصدی اعمال خواهد کرد.
-
کرهجنوبی نیازمند کارگران مراقبتی خارجی است
کره جنوبی که با مشکلات مختلف ناشی از کاهش جمعیت رو در روست دست به دامان واردات نیروی کار مراقبتی شده است. اما نیروی کار مراقبتی که عمدتا از فیلیپین وارد کره میشوند با مشکلات مختلفی روبه رو هستند؛ کارگران مهاجر در کره جنوبی در حال حاضر در معرض سوءاستفادههایی مانند دستمزد پایین و استثمار قرار دارند. برخی کارگران به دلیل دستمزد پایین و شرایط دشوار، از محل کار خود فرار کردند. همچنین این کارگران علاوه بر هزینههای اقامت و حملونقل، با ابهاماتی در شرح وظایف خود نیز مواجه هستند؛ درحالیکه فیلیپین تأکید دارد که وظایف آنان فقط شامل مراقبت است، کره جنوبی خواهان ترکیب مراقبت و کارهای خانگی است. اتحادیههای کارگری پیشنهاد میکنند به جای استخدام کارگران خارجی جدید، فرصتهای قانونی برای کارگران بدون مدرک فعلی در کره فراهم شود. در نهایت، کارشناسان معتقدند که این طرح به دلیل رویکرد بالا به پایین و عدم مشورت با کارگران، نیازمند بازنگری اساسی است تا از تکرار مشکلات جلوگیری شود.
-
بیست و نهمین اجلاس تغییرات اقلیمی سازمان ملل در باکو؛
چرا Cop۲۹ را میتوان یک شکست کامل محسوب کرد؟
بیست و نهمین اجلاس تغییرات اقلیمی سازمان ملل در باکو که با هدف تامین مالی نیازهای کربنزدایی صورت گرفته را میتوان یک شکست کامل محسوب کرد. کشورهای در حال توسعه تا سال ۲۰۳۵، ۱.۳ تریلیون دلار از کشورهای توسعه یافته درخواست کردهاند اما آنچه آنها پس از ۳۳ ساعت بحث در اجلاس بهدست آوردند، تعهد بسیار کمتری نسبت ۱.۳ تریلیون دلار بود و تنها مبلغ ۳۰۰ میلیارد دلار از سوی دولتها و بخش خصوصی پرداخت خواهد شد؛ البته اگر پرداخت شود. چین و هند هم سعی میکنند مسئولیت کمتری به عهده بگیرند و آمریکا کاملا خود را از تعهداتش کنار کشید. در این میان «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل میگوید که او هم «عصبانی» است.
-
۲۰ نوامبر روز جهانی کودک؛
کودکی از دست رفته
روز جهانی کودک که توسط سازمان ملل متحد در سال ۱۹۵۴ بنیانگذاری شد، هر ساله در ۲۰ نوامبر برای ترویج همگرایی بینالمللی، آگاهی از حقوق کودکان و اقدامات برای بهبود رفاه آنها برگزار میشود. همچنین سالگرد تصویب اعلامیه حقوق کودک در سال ۱۹۵۹ و کنوانسیون حقوق کودک در سال ۱۹۸۹ در همین روز است. «به آینده گوش کن» شعار روز جهانی کودک در سال ۲۰۲۴ است. اما با در نظر گرفتن وضعیت اسفناک کودکان در بسیاری از نقاط جهان که درگیر جنگهای ویرانگر و آتش خشونت هستند، آینده برای کودکان چندان امیدوارکننده بهنظر نمیرسد.
-
کمبود دانشجو موجب شد؛
تعطیلی دانشگاهها و رشتههای دانشگاهی در کره جنوبی
دانشگاهها در سراسر کره جنوبی با کمبود شدید دانشجویان مواجه شدهاند. دلیل اصلی این مسئله تغییر ساختار جمعیتی کشور است که منجر به خالی ماندن بسیاری از دپارتمانهای آموزشی شده است. جمعیت در سن آموزش کره جنوبی از سال ۱۹۸۴ هر ساله بهطور پیوسته کاهش یافته است. اکنون برخی از دانشگاهها در حال تعطیلی هستند و برخی دیگر شروع به تعطیلی بعضی رشتهها کرده و یا رشتههای جدیدی که تقاضای بیشتری از طرف دانشجویان برای ورود به آنها وجود دارد را راهاندازی میکنند.
-
سازمان جهانی کار بررسی کرد:
کدام کشورها کمترین مزایای بیمه بیکاری را دارند
براساس گزارش اخیر سازمان جهانی کار (ILO) ۷۵ درصد از ۱۵۰ میلیون نفر بیکار در سراسر جهان از هیچگونه مزایای بیمه بیکاری برخوردار نیستند. در واقع کشورهای ثروتمند در اروپا و آمریکای شمالی این مزایا را به دلیل تغییر در سیاستهای اقتصادی، کاهش هزینههای دولت و سیاستهای بازار کار محدود کردند. این کاهش حمایت میتوانست شامل کوتاهتر کردن دوره پرداخت بیمه بیکاری، کاهش مقدار پرداختها یا محدود کردن شرایط دسترسی به بیمه بیکاری باشد. در نتیجه، این کاهشها تأثیراتی در امنیت مالی بیکاران در این کشورها برجا گذاشت و چالشهایی را برای کسانی که نیازمند فرصت بیشتر برای یافتن شغل مناسب بودند، ایجاد کرد.
-
دهلی آلودهترین شهر جهان
دهلی پایتخت هند سطوح آلودگی بسیار شدیدی را تجربه میکند که حداقل ۳۰ تا ۳۵ برابر حد مجاز است. دلایل مختلفی برای این مسئله گزارش شده است اما مهمترین دلیل فصلی این آلودگی سوزاندن تهمانده محصولات کشاورزی است. البته دلایلی مانند کاهش شدید دما، افزایش گرد و غبار، سرعت کم باد و انتشار گازهای گلخانهای هم برای این مسئله عنوان میشود. مه دود آنقدر غلیظ است که حتی در عکسهای فضایی ناسا نیز قابل مشاهده است.