اثرات طرح‌های تحولی تأمین اجتماعی در زندگی جامعه هدف

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی دهم دی‌ماه، از کلید خوردن ۲۰ طرح تحولی سازمان تأمین اجتماعی در دوره مدیریتی جدید خبر داد.

به گزارش آتیه آنلاین، مصطفی سالاری در نشستی که با حضور جمعی از معاونان و مدیران این سازمان برگزار شد، ضمن اعطای احکام مدیران طرح‌های تحولی سازمان تأمین اجتماعی، ۲۰ طرح تحولی دوره مدیریتی جدید را تشریح کرد و با تأکید بر لزوم اجرای دقیق این طرح‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن گفت: طرح‌های تحولی فراتر از رویه‌های معمول و با استفاده از خرد جمعی تعریف شده و با مدیریت صحیح و تحمل سختی‌ها و دشواری‌ها می‌توان همه این طرح‌ها را محقق کرد. روزی که این ۲۰ طرح با موفقیت اجرا شود، تأمین اجتماعی یک سازمان بسیار متفاوت از امروز خواهد بود.

نگاهی به فهرست طرح‌های تحولی

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در تشریح جزئیات این طرح‌های تحولی، آن‌ها را به چند دسته تقسیم‌بندی کرد و برخی از آن‌ها را مانندِ «اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده» یا «رسیدگی الکترونیکی به اسناد پزشکی» طرح‌های قدیمی دانست که سال‌هاست مطرح شده ولی کامل به اجرا در نیامده؛ او تاکید کرد که این دست طرح‌ها «در چند دهه گذشته در اهداف و برنامه‌های کلان کشور مطرح شده و آثار آنها نه تنها بر سازمان، بلکه بر کل نظام حکمرانی ما مترتب خواهد شد».

« اصلاح ساختار مدیریت درمان سازمان تأمین اجتماعی» یکی دیگر از طرح‌های تحولیِ در دست اقدام تأمین اجتماعی‌ست و موضوعاتی مانند بیمه متمرکز و یکپارچه‌سازی شعب بیمه‌ای؛ خدمات بیمه‌ای فضای کسب و کار؛ سازماندهی بیمه‌ای کسب‌وکارهای نوین؛ تحول دیجیتال و هوشمندسازی خدمات بیمه‌ای؛ مدیریت تعهدات بیمه‌ای؛ ارتقای مدیریت وصول منابع؛ سازماندهی مشاغل سخت‌وزیان‌آور و اصلاح عناوین شغلی؛ هوشمندسازی و ارتقای بهره‌وری بازرسی دفاتر قانونی؛ چشم‌انداز تأمین اجتماعی نوین و ضابطه استعدادیابی و شناسایی و جذب نخبگان، نمونه‌های دیگری از طرح‌های تحولی مندرج در برنامه زمان‌بندی شده مدیریت جدید تأمین اجتماعی هستند.

در نهایت، « ساماندهی شرکت‌ها و املاک» بیستمین و آخرین طرح تحولی سازمان تأمین اجتماعی است که سالاری در ارتباط با این طرح تصریح کرد: اجرای شفافیت در مدیریت شرکت‌ها و ساماندهی اشتغال از جمله مواردی است که باید در قالب این طرح دنبال شود. اگر از جذب استعدادهای برتر و بکارگیری نخبگان سخن می‌گوییم، باید سازوکارهایی طراحی شود که ورود افراد به شرکت‌های زیرمجموعه سازمان بر اساس شایستگی باشد تا کسانی وارد سازمان شوند که بتوانند حرکت از بنگاه‌داری به سوی سهامداری را تسهیل کنند.

مزایای طرح‌های تحولی

با نگاهی به سیاهه این طرح‌های تحولی، می‌توان آنها در چند دسته کلی قرار داد؛ بخشی از این طرح‌ها به انطباق سازمان تأمین اجتماعی با کسب‌وکارهای مدرن و دیجیتال و تسهیل بهره‌گیری صاحبان این کسب و کارها از خدمات تأمین اجتماعی اختصاص دارند که به گفته «آرمین خوشوقتی»، کارشناس حقوق و روابط کار، این طرح‌ها می‌توانند ضمن افزایش گستره مشمولان تأمین اجتماعی، انعطاف بازار کار کشور را افزایش داده و از صاحبان مشاغل جدید حمایت کنند.

این کارشناس حقوق و روابط کار در گفت‌وگو با آتیه آنلاین تصریح کرد: با ورود مشاغل جدید به بازار کار، نیاز به تغییر مکانیسم‌ها و رویه‌های بیمه و تأمین اجتماعی با هدف پوشش افراد شاغل در این حوزه‌ها احساس می‌شود. کسب‌وکارهای نوین و دیجیتال که در فضای آنلاین و مجازی فعالیت دارند، نیازمند ساماندهی بیمه‌ای هستند و بسیار خوب است که تعدادی از طرح‌های تحولی سازمان به این حیطه اختصاص دارند.

بخش قابل توجهی از این طرح‌ها بر محور تحولات دیجیتالی استوار است؛ انطباق با مشاغل دیجیتال و الکترونیکی‌سازی خدمات ارائه شده به جامعه هدف، محور اصلی این طرح‌ها را تشکیل می‌دهند؛ به گفته مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، در ۱۳ مورد از ۲۰ طرح تحولی سازمان تأمین اجتماعی در کشور، تحول دیجیتال محور اصلی است.

بخشی دیگر از طرح‌های تحولی تأمین اجتماعی به بهبود دریافت حق بیمه‌ها و افزایش منابع ریالی این صندوق بیمه‌گر اختصاص دارد؛ تأمین اجتماعی تلاش دارد با اجرای طرح‌هایی همانند ارتقای مدیریت وصول منابع و هوشمندسازی و ارتقای بهره‌وری بازرسی دفاتر قانونی، از فرارهای بیمه‌ای جلوگیری کرده و منابع ریالی خود را ارتقا بخشد.

«علی اکبر عیوضی»، دبیر کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران در این رابطه به آتیه آنلاین گفت: افزایش منابع ریالی تأمین اجتماعی با استفاده از راهبردهای نوین، به رفع بحران ناترازی این صندوق کمک می‌کند و موجب افزایش سطح کمی و کیفی خدمات ارائه شده به بیمه‌شدگان می‌شود.

این فعال صنفی بازنشستگان تأمین اجتماعی بیان کرد: اگر تأمین اجتماعی بتواند در یک برنامه زمانی کوتاه‌مدت و میان‌مدت شمار بیمه‌شدگان تحت شمول خود را افزایش دهد و منابع ریالی مستمر خود را رشد بخشد، بدون تردید خدمات ارائه شده به بیمه‌شدگان از جمله بازنشستگان و مستمری‌بگیران در حوزه‌های رفاهی، درمانی و مستمری، بهبود می‌یابد. بهبود سطح رفاهی بازنشستگان و ارتقای معیشت آنان در گروی افزایش منابع ریالی ماهانه و مستمر صندوق تأمین اجتماعی‌ است.

آغاز تدوین طرح‌های تحولی

به نظر می‌رسد قطار تدوین و زمان‌بندی طرح‌های تحولی تأمین اجتماعی از ایستگاه هماهنگی به راه افتاده و در حال طی کردن مسیر است؛ نوزدهم دی‌ماه، نخستین جلسه هماهنگی ۲۰ طرح راهبردی سازمان تأمین اجتماعی با حضور مدیران طرح‌ها برگزار شد و مصطفی سالاری در این نشست بر ضرورت برنامه‌ریزی دقیق اجرای طرح‌ها با افق زمانی مشخص تأکید کرد و بهره‌گیری از خرد جمعی و دانش موجود همکاران سازمان را کمک‌کننده و پشتیبانی برای پیشبرد طرح‌های راهبردی و تحولی برشمرد.

وی گفت: استفاده از روش جمع‌سپاری که پیشتر نیز در سازمان تأمین اجتماعی و در قالب رویدادهایی برگزار شده، می‌تواند ناظر به ۲۰ طرح راهبردی، به فرآیندی منجر شود که فراتر از روال بروکراسی معمول اداری، ایده‌ها، نظرات و پیشنهادات خلاقانه همکاران سراسر کشور اخذ شده و این ایده‌ها به تکمیل و اجرایی شدن طرح‌های تحولی سازمان کمک کند.

شانزدهم دی‌ماه نیز، قائم موهبتی، معاون فرهنگی، اجتماعی و امور استان‌های سازمان تأمین اجتماعی، اعلام کرد: ۲۰ طرح تحولی نیز در دوره جدید مدیریت سازمان تأمین اجتماعی تهیه و مدیرانی هم برای هر یک از این طرح‌ها تعیین شده است که به زودی دستورالعمل‌ این طرحها به استان‌ها ابلاغ می‌شود.

در صورت زمان‌بندی دقیق و تدوین یک نقشه راه منسجم، برخی از این طرح‌ها در کوتاه‌مدت و برخی دیگر در میان‌مدت و بلندمدت به نتیجه می‌رسند اما تردیدی نیست که نتیجه تجمیعی تمام این طرح‌ها رفع بحران ناترازی منابع و مصارف در سازمان تأمین اجتماعی و افزایش نرخ ضریب پشتیبانی این سازمان بیمه‌گر است که در نهایت جامعه هدف شامل کارگران، بازنشستگان و کارفرمایان از اثرات مثبت این اصلاحات بهره‌مند خواهند شد.

کد خبر: 77390

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 9 =