-
جبران عقب افتادگی مزدی کارگران ظرف ۳ سال
نماینده کارگران در شورای عالی کار از توافق با دولت به منظور جبران عقب ماندگی مزدی کارگران ظرف ۳ سال آینده خبر داد و گفت: نگاه دولت به افزایش ۴۵ درصدی دستمزد، نگاه تولید محور است و باعث رونق تولید کارخانهها، افزایش انگیزه کار و ایجاد اشتغال میشود.
-
پرداخت ۵۲ هزار فقره تسهیلات بانکی به بازنشستگان کشوری
معاون توسعه مدیریت و منابع صندوق بازنشستگی کشوری از پرداخت بیش از ۵۲ هزار فقره تسهیلات بانکی به بازنشستگان کشوری خبر داد.
-
۸۶ درصد مردم از کالابرگ استفاده کردند
سخنگوی طرح ملی کالابرگ گفت: اجرای این طرح در سه فاز مختلف انجام شده و تاکنون ۸۶ درصد از مشمولان توانستهاند از اعتبار خود برای خرید کالاهای اساسی در فروشگاههای طرف قرارداد استفاده کنند.
-
اعتبار کالابرگ الکترونیک سوخت نمی شود
سخنگوی طرح ملی کالابرگ گفت: طرح کالابرگ الکترونیک تا پایان خردادماه ۱۴۰۴ تمدید شده و اعتبار آن نیز سوخت نمیشود و قابلانتقال به ماههای بعد است.
-
طرح طبقهبندی مشاغل از مزیتهای اساسی قانون کار است
امروز هیچ کارگاه مشمولی نمیتواند از اجرای طرح طبقهبندی طفره برود؛ برخورداری از مزایای مزدیِ یک طرح طبقهبندی منصفانه و مبتنی بر قانون، حق مسلم همه کارگران است؛ یک کارگر باسابقه و متخصص نباید پایان ماه به اندازه یک کارگر آماتور و صفرکیلومتر که تازه پا به کارگاه گذاشته، حقوق بگیرد.
-
بازدید نوروزی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از شهرستان ورامین
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جریان سفر نوروزی به شهرستان ورامین از ایستگاه راه آهن، مرکز نگهداری کودکان بی سرپرست «خانه بهشت» و کارخانه آجر پزی سفال« نمونه » بازدید کرد.
-
الزامات بهبود معیشت کارگران در گفتوگو با آتیه آنلاین مطرح شد؛
کنترل بلندمدت تورم در کنار افزایش دستمزد مناسب
«ناصر چمنی» کارشناس حوزه کارگری با اشاره به اینکه برای بهبود وضعیت معیشت خانوار کارگری باید موضوعاتی نظیر کنترل تورم، رشد دستمزد مناسب، عمل به قانون کار و توسعه بازار کار رسمی مورد توجه باشد، به آتیه آنلاین گفت: به شرط کنترل بلندمدت تورم، امید داریم که در سالهای آینده با افزایش دستمزد مناسب، فاصله به وجود آمده بین حقوق و مزایای کارگری و معیشت کاهش یافته و کمترین میزان ممکن برسد.
-
نایبرئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی کشور تأکید کرد:
تأثیرگذاری افزایش مزد به شرط کنترل تورم
نایبرئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی کشور، تأثیرگذاری افزایش دستمزد کارگران را به شرط کنترل وضعیت تورم و تأثیرات منفی آن بر معیشت خانوار کارگری، مثبت ارزیابی کرد و گفت: افزایش حقوق و دستمزد کارگران در شرایط تورمی، کمترین تأثیر را بر بهبود شرایط زندگی و معیشت خانواده کارگری خواهد داشت.
-
توسط اداره کل بازرسی کار وزارت تعاون صورت گرفت؛
نظرسنجی آییننامه کنترل و مهار انرژیهای خطرناک
اداره کل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای راهبرد مشارکت مردم با این وزارتخانه و دریافت نظرات کارشناسی و تخصصی در خصوص آییننامه کنترل و مهار انرژیهای خطرناک نظرسنجی کرد.
-
سهم دانشآموختگان از بازار کار؛ ۴۳ درصد بیکاران و ۲۷ درصد شاغلان
طبق خروجی دادههای بازار کار از طرح آمارگیری نیروی کار در پاییز ۱۴۰۳، فارغالتحصیلان دانشگاهی در مجموع ۴۳.۱ درصد بیکاران کل کشور را شامل میشوند؛ این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل، ۴۲.۸ درصد مجموع افراد بیکار کشور از بین جمعیت فارغالتحصیلان بودند.
-
نگاهی به افزایش ۴۵ درصدی دستمزد؛
رضایت نسبی کارگران و کارفرمایان تأمین شد
نیمه شب ۲۶ اسفندماه، افزایش ۴۵ درصدی حداقل مزد کارگران مشمول قانون کار با امضای نمایندگان دولت، کارگران و کارفرمایان در شورای عالی کار به تصویب رسید.
-
کارشناس حوزه کار در گفتوگو با آتیه آنلاین مطرح کرد:
کاهش شکاف مزد و معیشت با افزایش دستمزد بیش از تورم
«هادی ابوی» کارشناس و فعال حوزه کار با تأکید بر رویکرد مثبت و تأثیرگذار این دوره از تصمیمسازی شورای عالی کار در حوزه دستمزد کارگران، کاهش شکاف حقوق و معیشت جامعه کارگری را محصول افزایش مزد بالاتر از نرخ تورم دانست.
-
بررسی نرخ بیکاری در سال ۱۴۰۳؛
کاهش نرخ بیکاری به معنای افزایش مشارکت اقتصادی نیست
بر اساس آخرین نتایج طرح آمارگیری نیرویکار در پاییز ۱۴۰۳ نرخ بیکاری افراد ۱۵ساله، ۷.۲ درصد جمعیت فعال، بیکار بودهاند. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی است که این شاخص، نسبت به پاییز سال قبل ۰.۴ درصد کاهش یافته است. این در حالی است که تغییرات فصلی نرخ بیکاری و روند کاهشی آن در برخی فصول، الزاما نشاندهنده افزایش مشارکت اقتصادی نیست.
-
جزئیات افزایش دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۴؛
رشد ۴۵ درصدی حداقل مزد نیروی کار تصویب شد
بامداد یکشنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ در جریان آخرین نشست شورای عالی کار، افزایش ۴۵ درصدی حداقل دستمزد جامعه کارگری و رشد ۳۲ درصدی به اضافه رقم ثابت روزانه حدود ۹۳۱ هزار و ۶۰۰ تومان برای مشمولان سایر سطوح به تصویب رسید.
-
بررسی نقش کالابرگ الکترونیک در کاهش فقر
اجرای مرحله نخست طرح کالابرگ الکترونیکی که از روز شنبه ۱۱ اسفند با شارژ کارتهای بانکی سرپرستان خانوار آغاز شده، در حال انجام است و احتمالا در چند مرحله دیگر نیز ادامه خواهد یافت. اما آیا اجرای طرحهایی از این قبیل میتواند منجر به کاهش فقر به ویژه در بین طبقات کم درآمد و حداقلبگیر شود!؟
-
مزایای افزایش دستمزد به اندازه نرخ تورم یا بیشتر
براساس ماده ۴۱ قانون کار، افزایش حداقل دستمزد کارگران باید متناسب با نرخ تورم باشد؛ در واقع شورای عالی کار مسئول تعیین افزایش حداقل مزد کارگران با توجه به نرخ تورم است.
-
تحلیل تفاوت افزایش مزد حداقل و سایر سطوح
سطوح مزدی باید حفظ شود
شورای عالی کار، نهادی سهجانبه برآمده از ماده ۱۶۷ قانون کار، متولی تعیین افزایش حداقل دستمزد کارگرانِ مشمول قانون کار است. ، براساس ماده ۴۱ قانون کار، شورای عالی کار باید افزایش حداقل مزد کارگران صنایع و مناطق مختلف کشور را براساس دو مولفه «نرخ تورم رسمی» و «حداقل هزینههای ماهانه زندگی یک خانواده متوسط» تعیین کند.
-
آتیه آنلاین گزارش میدهد؛
آخرین جزییات یارانه دستمزد ۱۴۰۳
مطابق آخرین آمار سامانه یارانه دستمزد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ۱۷ استان کشور شامل آذربایجانغربی، اردبیل، ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، خوزستان، سیستان و بلوچستان، کردستان، کرمانشاه، کهگیلویه وبویراحمد، گلستان، لرستان، مازندران و هرمزگان از مزایای طرح «یارانه دستمزد» در فضای کارگاهی استفاده میکنند.
-
الزامات تعیین دستمزدهای مختلف برای صنایع متفاوت
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، برقراری و تصویب مزد اصناف یا مزد صنفی را یکی از راهبردهای تعیین حداقل دستمزد کارگران خواند و تاکید کرد که باید به این سمت حرکت کنیم.
-
برنامه ۱۰۰ هزار نظارت میدانی در طرح پایش اشتغال؛
رصد مستمر اشتغال کشور ادامه دارد
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۱۵ اسفند از آغاز سومین دوره طرح پایش اشتغال همزمان در سراسر کشور خبر داد و گفت: در این مرحله ۱۰۰ هزار نظارت میدانی هدفگذاری شده است. رصد ورودی و خروجی بستر هوشمند اشتغال با هدف پایش و نظارت بر فرایند و جزئیات حوزه اشتغال در چارچوب «برنامه نظام جامع پایش اشتغال کشور» در سالهای اخیر دنبال شده است.
-
آغاز اجرای طرح کالابرگ الکترونیک؛
دهکهای یک تا هفت؛ مشمولان دریافت اعتبار
طرح کالابرگ الکترونیکی که اجرای آن در اردیبهشت سال ۱۴۰۳ متوقف شده بود، مجدداً پس از گذشت ۱۰ ماه با دستور رئیس جمهور برای خانوارهای دهکهای سه دهک اول یعنی تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی از روز شنبه ۱۱ اسفند با شارژ کارتهای بانکی متصل به شتاب سرپرستان خانوار، کلید خورد.
-
آخرین وضعیت طرح ساماندهی کارکنان دولت؛
انتظار تبدیل وضعیت در ۱۴۰۴ به پایان میرسد؟
در راستای اجرای طرح ساماندهی نیروهای شرکتی، همه دستگاههای اجرایی کشور مکلفند تا پایان اسفندماه، آمار کارگران شرکتی و پیمانکاری خود را در بانک اطلاعاتی مربوطه بارگذاری کنند.طرح ساماندهی کارکنان دولت که با هدف ایجاد عدالت در پرداختها و بهبود وضعیت شغلی کارکنان در مرحله اجرا قرار گرفته، به دنبال حذف قراردادهای موقت و تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و قراردادی به رسمی است.
-
نقشهای سهگانه در تصمیمسازی مزدی؛
شرکای اجتماعی حوزه کار، بازیگران دستمزد سالانه
سهجانبهگرایی در راستای تصمیمسازیهای حوزه کار و اشتغال و ضرورت تمرکز بر اخذ تصمیم جمعی در این راستا، خواسته اضلاع سهگانه دولت و کارفرمایان و جامعه کارگری است. در این بین نقشآفرینی در تصمیمگیریهای مزدی به واسطه نشستهای مشترک بین شرکای اجتماعی حوزه کار مسألهای تعیین کننده تلقی میشود.
-
مطالبات کارگران و کارفرمایان از مذاکرات مزدی ۱۴۰۴
در اسفندماه هر سال، گفتوگوهای مربوط به تعیین دستمزد داغ میشود؛ امسال هم به روال همیشه، کارگران بیصبرانه در انتظار تصویب مزد در شورای عالی کار هستند و قرار است گفتوگوهای سهجانبه تکلیف حقوق مشمولان قانون کار را برای یکسال تمام مشخص کند.
-
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور مطرح کرد:
سرکوب دستمزد، دلیل کمبود نیروی کار
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور در گفتوگو با آتیه آنلاین، با تأکید بر ضرورت تعیین دستمزد عادلانه کارگران در شورای عالی کار، بیان کرد: امروزه اثبات شده که تلاش بسیاری در ارتباط با اینکه دستمزد کارگران را یکی از دلایل افزایش تورم معرفی کنند، به واسطه سرکوب مزدی سالهای گذشته زمینه کمبود نیروی کار در مشاغل را موجب شده است.
-
ضرورت اصلاح قوانین در راستای فعالیت تشکلهای کارگری
"جعفر محمدی" مدیرکل تشکلهای کارگری و کارفرمایی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر ضرورت اصلاح قوانین و مقررات مرتبط با حوزه فعالیت تشکلهای کارگری تاکید کرد.
-
باید نیروی کار با مهارت بین المللی تربیت کنیم / دولت تهیه و توزیع سبد کالا را واگذار کند
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی معتقد است که سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با کمک بخش خصوصی باید نیروی کار ماهری تربیت کند که بتواند مدارک بین المللی شغلی هم داشته باشد.
-
مدیرکل امور بینالملل سازمان تأمیناجتماعی مطرح کرد؛
اندیشیدن به تمهیداتی جهت کاهش حوادث کار
مدیرکل امور بینالملل سازمان تأمیناجتماعی با اعلام اینکه روزانه حدود ۴ نفر در اثر حوادث ناشی از کار فوت میکنند، افزود: این اتفاق مانند میدان جنگی است که کارگاهها با آن مواجهاند و سازمان تأمیناجتماعی تلاش میکند تا با پیگیری اصول چشمانداز صفر و تقویت مشارکت شرکای اجتماعی، حوادث شغلی را کاهش دهد.
-
سرپرست ادارهکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛
کارگران در یک شیفت کار با ۲۸۸۰۰ ثانیه مخاطرات شغلی مواجه میشوند
سرپرست ادارهکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام اینکه یک کارگر در یک شیفت کاری حدود ۲۸ هزار و ۸۰۰ ثانیه با مخاطرات مواجه است، افزود: براساس چشمانداز حادثه صفر انجمن بینالمللی سازمان تامیناجتماعی، باید شرایط ایمنی کارگاهها بهگونهای باشد که هرگونه خطای سهوی کارگران منجر به آسیب جانی نشود.سرپرست ادارهکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام اینکه یک کارگر در یک شیفت کاری حدود ۲۸ هزار و ۸۰۰ ثانیه با مخاطرات مواجه است، افزود: براساس چشمانداز حادثه صفر انجمن بینالمللی سازمان تامیناجتماعی، باید شرایط ایمنی کارگاهها بهگونهای باشد که هرگونه خطای سهوی کارگران منجر به آسیب جانی نشود.
-
جزئیاتی از نشست سی بهمن شورای عالی کار
بهروزرسانی هزینههای زندگی در کمیته مزد
سیام بهمنماه، سیصد و سی و سومین نشست شورای عالی کار، به ریاست «احمد میدری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با حضور نمایندگان تشکلهای کارگری و کارفرمایی، در محل وزارت کار برگزار شد.