به گزارش آتیهآنلاین روز ریشهکنی فقر در سال ۲۰۲۳-۲۰۲۲ با عنوان «کرامت انسانی» نامگذاری شده است. کرامت انسان نه تنها به خودی خود یک حق اساسی است، بلکه اساس همه حقوق اساسی دیگر را تشکیل میدهد.
در متن بزرگداشت این روز که از طرف سازمان ملل انتشار یافت تصریح شده که نابرابری فرصتها و درآمد به صورت روزافزونی در حال افزایش است و هر سال شکاف بین ثروتمندان و فقرا بیشتر میشود. در سال گذشته، در حالی که میلیونها نفر با تضعیف حقوق کارگران و کیفیت شغلی آنان دست و پنجه نرم میکردند، قدرت شرکتها و ثروت طبقه میلیاردر افزایش بیسابقهای را ثبت کرده است.
امروزه حدود ۱.۳ میلیارد نفر در شرایط چندبعدی فقر بسر میبرند که تقریباً نیمی از آنها کودک و نوجوان هستند. برآوردهای سازمان ملل نشان میدهد که همهگیری ویروس کرونا بین ۱۴۳ تا ۱۶۳ میلیون نفر را در سال ۲۰۲۱ به فقر سوق داده است. برآوردها نشان میدهد که نرخ رشد فقر در کشورهای با درآمد متوسط ۲.۳ درصد است و پیشبینی شده است که تقریباً نیمی از این رشد جدید فقر در جنوب آسیا و بیش از یک سوم آن در جنوب صحرای آفریقا رخ خواهد داد.
امسال سیوپنجمین سالگرد روز جهانی غلبه بر فقر شدید و سیامین سالگرد روز جهانی ریشهکنی فقر است. این روز به میلیونها نفری که از فقر رنج میبرند و شجاعت آنها در مبازره روزانهشان برای غلبه بر فقر ارج مینهد. افرادی که در فقر زندگی میکنند محرومیتهای مرتبط و عوامل تشدیدکننده زیادی را تجربه میکنند که آنها را از دستیابی به حقوق خود محروم ساخته و فقر آنها را تداوم میبخشد. برخی از این عوامل که به فقر جنبهای چندبعدی میبخشند عبارتند از: شرایط کاری خطرناک، مسکن ناامن، کمبود مواد غذایی مغذی، دسترسی نابرابر به عدالت، فقدان قدرت سیاسی و دسترسی محدود به مراقبتهای بهداشتی.
نظر شما