کارگران ساختمانی در سال ۱۴۰۴ چقدر حق‌بیمه پرداخت می‌کنند؟

میزان حق‌بیمه ماهانه کارگران ساختمانی در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۴ از سوی سازمان تأمین اجتماعی با تقسیم‌بندی به درجات یک تا سه اعلام شده است تا هر کارگر بتوانددر راستای بیمه‌پردازی خود و تأمین منابع پایدار این سازمان نقش خود را ایفا کند.

به گزارش آتیه آنلاین، براین اساس حق بیمه برای کارگران ساختمانی درجه یک ماهر و استادکار هفت درصد سهم بیمه شده و ۲۰ درصد سهم سازندگان ساختمان تعیین شده که در مجموع مبلغ ۶۵۸ هزار و ۹۵ تومان حق بیمه ماهانه در نظر گرفته شده است. همچنین برای کارگران ساختمانی درجه ۲ نیمه ماهر و کمک استادکار که هفت درصد سهم بیمه شده و ۲۰ درصد هم سهم سازندگان ساختمان است، ۵۵۴ هزار و ۱۸۵ تومان و برای کارگران درجه سه تحت عنوان کارگر عمومی نیز ۴۵۰ هزار و ۲۷۵ تومان تعیین شده است.

بنابراین کارگران ساختمانی در نیمه اول سال‌جاری با پرداخت این میزان حق بیمه تعیین شده در طول ماه می‌توانند از خدمات گسترده این نهاد بیمه‌گر استفاده کنند و سازمان نیز از طرفی دیگر به منابع مالی پایدار خود دست می‌یابد.

ابلاغ بخشنامه دستمزد مبنای کسر حق‌بیمه

یکی از موضوعات موردنظر سازمان تأمین اجتماعی، ابلاغ بخشنامه دستمزد مبنای کسر حق‌بیمه سال ۱۴۰۴ از سوی سازمان تأمین‌ اجتماعی است تا این بخشنامه ملاکی برای پرداخت حق‌بیمه‌های همه مشمولان قرار گیرد.

براساس این بخشنامه، حداقل دستمزد روزانه مبنای وصول حق‌بیمه بیمه‌شدگان مشمول قوانین کار و تأمین‌اجتماعی (به استثنای مشاغل و فعالیت‌های دارای دستمزد مقطوع) ‌مبلغ سه میلیون و ۴۶۳ هزار و ۶۵۶ هزار ریال اعلام شد. به این واسطه، حداقل مقرری بیمه بیکاری قابل پرداخت به افراد مشمول واجد شرایط در سال‌جاری، معادل حداقل دستمزد این سال خواهد بود.

بر اساس این بخشنامه در خصوص ضریب دریافت حق بیمه از کارگران ساختمانی نیز شامل کارگر درجه یک به عنوان کارگر ماهر، استادکار ۱.۹ برابر حداقل دستمزد؛ کارگر درجه دو شامل کارگر نیمه ماهر، کمک استادکار ۱.۶ برابر حداقل دستمزد و کارگر درجه سه تحت عنوان کارگر عمومی ۱.۳ برابر حداقل دستمزد خواهد بود و بر مبنای ضرایب اعلامی دستمزد مقطوع روزانه شغل مربوطه با اعمال ضرایب ۱.۳، ۱.۶، ۱.۹ برابر حداقل دستمزد به ترتیب چهار میلیون و ۵۰۲ هزار و ۷۵۲ ریال، پنج میلیون و ۵۴۱ هزار و ۸۵۰ ریال و در نهایت ۶ میلیون و ۵۸۰ هزار و ۹۴۶ ریال براساس براساس سطح مهارت کارگران مزبور و با رعایت مصوبات هیات مدیره محاسبه و وصول خواهد شد.

حدود ۶۷۲ هزار کارگر ساختمانی تحت پوشش تأمین اجتماعی

کارگران ساختمانی به عنوان یکی دیگر از گروه‌های مشمول در بخش بیمه‌شدگان خاص با جامعه آماری ۶۷۱ هزار و ۸۹۵ نفر، خدمات گسترده‌ای از سازمان تأمین اجتماعی دریافت می‌کنند. این گروه‌های بیمه شده ماهانه با بیمه‌پردازی به سازمان تأمین اجتماعی از انواع تعهدات کوتاه‌مدت و بلندمدت در این سازمان بیمه‌ای بهره‌مند می‌شوند.

کارگران ساختمانی در میان داده‌های آماری بیمه‌شدگان خاص تحت عنوان چهارمین گروه با آمار بالا در بخش بیمه‌شدگان خاص محسوب می‌شوند. بیمه‌شدگان سازمان تأمین اجتماعی شامل افراد بیمه‌شده اجباری، بیمه‌های توافقی و بیمه‌شدگان خاص می‌شوند که در گروه مشمولان بیمه‌شده خاص گروه‌های مختلفی از خدمات همه‌جانبه این نهاد بزرگ بیمه‌ای با جامعه آماری چهار میلیون و ۶۳۰ هزار و ۹۲۸ نفر تحت پوشش قرار دارند.

با توجه به اینکه بخشی از تعهدات مربوط به بیمه‌شدگان خاص توسط دولت پرداخت می‌شود، این گروه در زمره افراد بیمه‌شده خاص قرار می‌گیرند و گروه‌هایی همچون زنبورداران و صیادان، خادمان مساجد، باربران، کارفرمایان صنفی، بافندگان، کارگران ساختمانی، بیمه‌شدگان اختیاری، بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد و رانندگان را تحت پوشش دارد.

بهره‌مندی شاغلان ساختمان از حمایت‌های تأمین اجتماعی

«مهدی شکوری» مدیرکل امور بیمه‌شدگان سازمان تأمین اجتماعی پیشتر درباره تحت پوشش قرار داشتن حدود ۷۰۰ هزار کارگر ساختمانی گفت: زمینه پذیرش حدود ۱۰ هزار متقاضی واجد شرایط کارگر ساختمانی نیز فراهم شده است. به موجب قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی مصوب نهم آبان ۱۳۸۶ و اصلاحات بعدی آن، کارگران شاغل در کارهای ساختمانی اعم از ایجاد یا توسعه ساختمان، تجدید بنا، تعمیرات اساسی و یا تخریب مربوط به ساختمان ‌و به ترتیب مندرج در این قانون با نام‌نویسی و اخذ کد ملی نزد سازمان تامین اجتماعی بیمه می‌شوند.

شکوری افزود: کارگران شاغل در کارهای ساختمانی تا زمان تحت پوشش قرار گرفتن به موجب این قانون، کماکان از حیث خدمات مشمول قانون بیمه اجباری کارگران ساختمانی مصوب۱۳۵۲ و اصلاحات بعدی آن هستند و در صورت احراز شرایط از مزایای قانون یاد شده برخوردار خواهند شد.

وی ادامه داد: این سازمان با دریافت هفت درصد حق بیمه، سهم بیمه شده (از کارگر) و معادل ۲۵ درصد در مناطق شهری، ۱۰ درصد محدوده روستاها و ۱۵ درصد برای پروژه‌های ملی حمایتی ساخت مسکن از مجموع عوارض صدور پروانه ایجاد یا توسعه، احداث و یا افزایش تراکم ساختمان، تخریب و نوسازی بنا و تعمیرات اساسی (علاوه بر عوارض پرداختی) به عنوان سهم مالک، کارگران ساختمانی واجد شرایط را مطابق فهرست مشاغل سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای که داری کارت مهارت فنی هستند تحت پوشش بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی قرار می‌دهد.

وی افزود: همه کارگران ساختمانی و خانواده آنان از حمایت‌های درمانی و سایر تعهدات شامل غرامت دستمزد، هزینه کفن و دفن، کمک هزینه پروتز و اروتز، هزینه‌ سفر، فوق‌العاده سفر و اقامت بیمار و همراه بیمه‌شدگان و همچنین ازکارافتادگی، بازنشستگی و فوت بهره‌مند هستند. بیش از ۸۵ هزار کارگر ساختمانی و خانواده‌های آنان از تعهدات بلندمدت سازمان تأمین اجتماعی همانند بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت استفاده می‌کنند.

ارائه خدمات گسترده به جامعه کارگران ساختمانی

از آنجا که یک میلیون و ۳۰۰ هزار کارگاه تولیدی، خدماتی و اقتصادی در کشور فعالیت دارد به همین واسطه بسیاری از کارگران ساختمانی در زمره این کارگاه‌ها فعالیت دارند، سازمان تأمین اجتماعی براساس تکالیف ذاتی و کارفرمایان طبق تعهدات قانونی خود باید به همه کارگران ساختمانی خدمات گسترده ارائه دهند.

البته کارگران ساختمانی به دلیل حوادث ناگواری که در حوزه ساخت و ساز برای آنها رخ می‌دهد سالانه حدود ۴۰ درصد حوادث را به خود اختصاص داده‌اند، در چنین شرایطی نه تنها خدمات گسترده‌تری خود را از بزرگترین سازمان بیمه‌ای دریافت می‌کنند بلمه دیگر خدمات در بخش تعهدات کوتاه‌مدت و بلندمدت نیز به آنها ارائه می‌شود.

سازمان تأمین اجتماعی با جمعیت ۵۳ درصد تحت پوشش با جامعه آماری حدود ۵۰ میلیون نفر خدمات‌رسانی گسترده‌ای برای همه مشمولان در بخش بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران به عهده دارد که کارگران ساختمانی و خانواده‌های آنان نیز از این خدمات بهره‌مند هستند.

کد خبر: 79341

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 0 =