به گزارش آتیه آنلاین، بازنشستگان بخش قابل توجهی از هزینههای درمانی خود را از جیب پرداخت میکنند تا بیمه تکمیلی در نهایت مبلغی از این هزینهها را کسر و به حساب این گروهها واریز کند اما در ماههای اخیر نه تنها هیچ هزینهای به بازنشستگان پرداخت نشده بلکه مبلغ پرداختی بابت بیمه تکمیلی بسیار پایینتر از رقم پرداخت شده از سوی افراد حقوقبگیر و بازنشسته بوده است.
همین موضوع باعث شده تا بسیاری از بازنشستگان حتی دنبال درمان بیماری خود نباشد زیرا هزینههای درمانی به حدی سرسامآور است که گروههای مشمول صندوق بازنشستگی کشوری تصمیم به پیگیری نکردن فعالیتهای درمانی خود میگیرند زیرا نمیتوانند بدون بیمه تکمیلی مسیر درمان خود را ادامه دهند. اگرچه بیمه تکمیلی هم دردی از دردهای بازنشستگان درمان نمیکرد اما همین که بخشی از هزینههای درمانی این افراد را پرداخت میکرد جای امیدواری داشت تا اینکه در مجموع شرکت بیمهگر نه تنها این هزینهها را به موقع پرداخت نمیکرد بلکه سقف پرداختی را نیز به شدت کاهش داده است.
این مسأله باعث شده که بازنشستگان خواستار اجرای روشهای قانونی برای تمکین کردن شرکت بیمهگر به تعهدات خود در قبال افراد بازنشسته و حقوقبگیر صندوق بازنشستگی کشوری شدند تا حداقل بخش کوچکی از هزینههای درمانی این گروهها تأمین شود.
قصور بیمهگر در عمل به تعهدات
«حجتالله میرزایی» مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با انتقاد شدید از شرکت بیمهگر خدمات درمانی تکمیلی (بیمه ملت) گفت: با وجود پرداخت ۷۵ درصد مطالبات این شرکت و تأمین حدود پنج هزار میلیارد تومان، شرکت بیمهگر در عمل به تعهدات خود قصور کرده و از اردیبهشت سال گذشته تا پایان اسفند، هیچگونه پرداختی به بازنشستگان نداشته و در برخی نمایندگیهای خود از پذیرش اسناد درمانی بازنشستگان خودداری کرده که هر دو تخلف و رفتارهایی غیرحرفهای و خلاف تعهدات محسوب میشود.
میرزایی افزود: از همان ابتدای حضور در صندوق، موضوع بیمه تکمیلی یکی از مهمترین پروژهها بود. در حالی که ما منابع موردنیاز را پرداخت کرده بودیم، عملکرد شرکت بیمهگر موجب ایجاد دغدغه و نگرانی و اعتراضات بازنشستگان شد. این در حالی است که شرکت بیمهگر اسناد درمان و هزینه آنها را دریافت کرده بود.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری درباره پرداخت خسارتهای بیمهای گفت: در دو هفته اخیر، پرداخت خسارتهای مربوط به فروردین تا شهریور سال گذشته آغاز شده و تقریبا مجموع مطالبات مربوط به بیماران خاص نیز پرداخت شده است. از شنبه هفته جاری نیز پرداخت مطالبات بیمهای از مهر تا اسفند آغاز شده و امیدواریم در صورت عدم سنگاندازی و همکاری شرکت بیمه گر، طی ۱۰ روز آینده تمام مطالبات سال ۱۴۰۳ پرداخت شود.
او در اامه بیان کرد: در راستای فرآیند انتخاب بیمهگر جدید، مناقصهای برگزار شده و تاکید داریم که شرکت برنده دارای زیرساخت مناسب، سهولت در پذیرش و رسیدگی به اسناد و همچنین پایبندی به جدول تعهدات باشد. پرداختها همچنان به صورت سرانه انجام خواهد شد و رقم تعهدات نیز بر اساس تعرفههای مشخصشده توسط بیمه مرکزی تعیین خواهد شد.
جزئیات بیمه تکمیلی حقوقبگیران کشوری
براساس الحاقیه قرارداد منعقده بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان اعلام شده از شهریور ماه سال گذشته از سوی صندوق بازنشستگی کشوری با شرکت بیمه ملت مبلغ بیمه تکمیلی بازنشستگان از ۳۵۷ هزار تومان به ۴۴۷ هزار تومان در سال گذشته افزایش یافت. مبلغ جدید بیمه تکمیلی بازنشستگان اعلام شده است؛ پیشتر مشارکت با پرداخت ۳۰ درصد از سوی بازنشسته به مبلغ یک میلیون و ۷۴ هزار ریال و ۷۰ درصد از سوی صندوق به مبلغ ۲ میلیون و ۴۹۶ هزار ریال تعیین و پرداخت میشد.
همچنین با پیشنهاد جدید، از اول شهریور مبلغ بیمه تکمیلی چهار میلیون و ۴۷۵ هزار ریال خواهد بود. مشارکت بازنشسته ۳۰ درصد به مبلغ یک میلیون و ۳۴۲ هزار و ۵۰۰ ریال و سهم صندوق ۷۰ درصد مبلغ سه میلیون و ۱۳۲ هزار و ۵۰۰ ریال مشخص است.
این تغییر فرایند بابت افزایش تبصره ۱۲ و کاهش فرانشیز از ۳۰ به ۲۰ درصد خواهد شد که فقط مبلغ ۲۶۸ هزار و ۵۰۰ ریال به مبلغ یک میلیون و ۷۴ هزار ریال به عنوان سرانه سهم بازنشسته اضافه خواهد شد. در قرارداد جدید، مراکز درمانی خصوصی جهت انجام ارائه خدمات به بازنشستگان اضافه شدند و فرانشیز از ۳۰ به ۲۰ درصد کاهش پیدا کرد.
همچنین با اعلام این صندوق بازنشستگی، قرارداد بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان و وظیفهبگیران صندوق بازنشستگی کشوری تا ۳۱ فروردین تمدید شده است. به منظور تداوم خدمات بیمهای و جلوگیری از هرگونه وقفه، قرارداد فعلی با بیمه ملت تا پایان فروردینماه تمدید شده است. بر این اساس، بازنشستگان و افراد تحت پوشش این قرارداد میتوانند طبق روال قبل از خدمات بیمه تکمیلی درمان بهرهمند شوند.
سهم ۸۱ درصدی بازنشستگان از حقوقبگیران صندوق کشوری
آخرین دادههای آماری صندوق بازنشستگی کشوری حاکی از آن است که در حال حاضر از مجموع یک میلیون و ۷۱۸ هزار و ۴۴۶ نفر حقوقبگیر و بازنشسته تحت پوشش، یک میلیون و ۳۹۷ هزار و ۴۲۸ نفر بازنشسته، ۱۳ هزار و ۲۶۶ نفر ازکارافتاده، ۶۱ هزار و ۹۴۹ نفر شاغل متوفی و ۲۴۵ هزار و ۸۰۳ نفر بازنشسته متوفی به شمار میروند. استان تهران با ۳۳۵ هزار و ۱۴۱ نفر بیشترین و ایلام با ۱۴ هزار و ۹۲۸ نفر کمترین تعداد حقوقبگیران صندوق بازنشستگی را به خود اختصاص دادهاند.
همچنین ۸۱ درصد جامعه آماری حقوقبگیران را بازنشستگان، ۱۸ درصد متوفی یا بازماندگان شامل بازنشستگان و شاغلان متوفی و یک درصد دیگر را ازکارافتادگان تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری تشکیل میدهند. البته در این دادههای آماری از مجموع یک درصد ازکارفتادگان ۲ درصد ازکارافتادگیهای ناشی از کار و ۹۸ درصد دیگر غیر ناشی از کار بوده است.
صندوق بازنشستگی کشوری به عنوان دومین صندوق بیمهای و بازنشستگی در کشور در حال حاضر در ۳۱ استان خدمات خود را به همه بازنشستگان و وظیفهبگیران تحت پوشش ارائه میدهد. پرداخت حقوق و مستمری، ارائه خدمات رفاهی و تسهیلات در بخش وام ضروری، وام ازدواج فرزندان بازنشستگان و تسهیلات حمایت از پایاننامههای دانشجویی بخشی از اقدامات این صندوق محسوب میشود.
نظر شما