به گزارش آتیه آنلاین، حجت میرزایی، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری روز سهشنبه دوم اردیبهشت ماه در این باره گفت: مبلغی براساس احکام سال ۱۴۰۳ در روز آخر فروردین به طور علیالحساب به حساب بازنشستگان واریز شد و این تصور را برخی از بازنشستگان داشته که حقوق بازنشستگان در سال جدید کم شده است، در حالی که مبلغ پرداختی علیالحساب بوده چون دستورالعملی برای اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان در اختیار نداشتیم.
میرزایی ادامه داد: این احکام اصلاحی براساس افزایش ۲۰ درصد سنواتی و همین طور ۳۰ درصد متناسبسازی مرحله دوم است که براساس برنامهریزیهای انجام شده قرار است روز چهارشنبه سوم اردیبهشت ماه سال جاری، مابهالتفاوت متناسبسازی و افزایش ۲۰ درصد سنواتی برای این بازنشستگان پرداخت شود.
اجرای متناسبسازی براساس قانون
براساس برنامهریزیهای انجام شده همه ۶ تا هفت میلیون بازنشسته در سراسر کشور باید از متناسبسازی حقوق بهرهمند شوند در همین راستا با اقدامات صورت گرفته این موضوع به صورت جدی در دستور کار قرار گرفته به طوری که برای اجرای قانون همسانسازی در سال گذشته ۴۰ درصد، امسال ۳۰ درصد و سال آینده نیز ۳۰ درصد دیگر این قانون به اجرا گذاشته خواهد شد.
با توجه به مفاد جزء (۱) بند (ر) ماده (۲۸) قانون برنامه هفتم پیشرفت، مقرر شده که حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و صندوق فولاد، در سه سال به ۹۰ درصد حقوق و فوقالعادههای مشمول کسور شاغلان مشابه برسد. در بند (ر) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ نیز مقرر شده یک درصد به مالیات بر ارزش افزوده اضافه شده و صرف متناسبسازی حقوق بازنشستگان مندرج در بند ۱ اشاره شده، شود.
همچنین براساس اعلام این سازمان، ردیف هزینهای متناظر با یک درصد افزایش مزبور با عنوان متناسبسازی حقوق بازنشستگان فقط به مبلغ ۵۰ هزار میلیارد تومان در قانون بودجه سال ۱۴۰۳ منظور شده، برای اجرای قانون در چارچوب مصوبات هیات تطبیق، به مبلغ ۷۵ هزار میلیارد تومان منابع نیاز است. البته رقم مندرج در ردیف قانونی، فقط ۵۰ هزار میلیارد تومان است.
سازمان برنامه و بودجه کشور به استناد بندهای (ت) و (ج) ماده (۱۸) قانون برنامه هفتم، اجازه هزینه و صرف منابع مازاد بر آنچه (۵۰ هزار میلیارد و تومان) در قالب قانون بودجه ۱۴۰۳ توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شده است را ندارد. این سازمان در نامهای به مجلس شورای اسلامی، ضمن تشریح کامل فرایند متناسبسازی حقوق بازنشستگان و پیشنهاد گزینههای مختلف، اعلا کرده که هزینهکرد مازاد بر مبلغ ۵۰ هزار میلیارد تومان بابت این موضوع در سال اول (۱۴۰۳) و اجرای هر کدام از گزینههای پیشنهادی، نیاز به مجوز قانونی و تأمین منابع دارد.
صدور یک حکم برای افزایش ۲۰ درصد سنواتی با متناسبسازی
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری پیشتر درباره اجرای متناسب سازی مرحله دوم در سال جاری نیز گفت: تا آنجا که اطلاع دارم شیوهنامه اجرای قانون متناسبسازی در سال ۱۴۰۴ در هیات دولت در دستور کار قرار گرفته است که تلاش میشود پس از تصویب این شیوهنامه و جزییات قانونی آن، حکم افزایش ۲۰ درصد سنواتی امسال به همراه متناسبسازی در قالب یک حکم صادر شود تا از دوباره کاری و اتلاف وقت جلوگیری شود.
میرزایی همچنین ۱۹ دی ماه سال گذشته با اشاره به اینکه «همه ما در چند سال آینده به جمع بازنشستگان کشوری خواهیم پیوست»، اضافه کرد: تنها انگیزه من برای حضور در این مسئولیت، خدمت به بازنشستگان و برداشتن باری از دوش وزارتخانه بوده است. تلاش ما این است که مسیر دسترسی بازنشستگان به خدمات رفاهی تسهیل شود و با شفافیت کامل، به نیازها و انتظارات آنان پاسخ دهیم. همچنین اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان و انتظار این گروهها برای تطابق حقوق با شاغلان همتراز، کاملاً منطقی است.
معاون فنی و بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری پیشتر نیز با تاکید بر صدور احکام افزایش سالیانه حقوق و مرحله دوم متناسبسازی بازنشستگان و موظفین صندوق بازنشستگی کشوری، گفت: پرداخت حقوق بازنشستگان در پایان فروردین ماه ۱۴۰۴ بر مبنای حکم حقوق سال ۱۴۰۳ انجام خواهد شد و مابهالتفاوت احکام جدید شامل ۲۰ درصد ترمیم سالیانه و مرحله دوم متناسبسازی، تا دهم اردیبهشت ماه به حساب این اقشار واریز میشود.
رضا مسلمی اضافه کرد: با توجه به ابلاغ تصویبنامه هیات وزیران درباره اعمال افزایش حقوق کارکنان شاغل و بازنشسته دولت در سال ۱۴۰۴، تلاش میشود علاوه بر صدور احکام افزایش سالیانه حقوق، با اخذ مجوزهای قانونی نسبت به اجرای مرحله دوم متناسبسازی حقوق بازنشستگان (۳۰ درصد سال دوم برنامه هفتم پیشرفت) اقدام و احکام بازنشستگان و موظفین کشوری در هفته اول اردیبهشت ماه صادر خواهد شد.
معاون فنی و بیمه ای صندوق بازنشستگی کشوری افزود: با صدور احکام جدید، حقوق همه بازنشستگان و موظفینی که تا پایان سال ۱۴۰۳ بازنشسته، ازکارافتاده و یا فوت شدهاند، به میزان ۲۰ درصد نسبت به احکام حقوقی پایان سال ۱۴۰۳ افزایش مییابد، مشروط به آنکه پس از اعمال افزایش مذکور، متناسب با سنوات خدمت قابل قبول (۳۰ سال خدمت) حقوق آنان از ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان کمتر نباشد. با اعمال ضریب حقوق سال ۱۴۰۴ کمک هزینه عائلهمندی بازنشستگان کشوری به میزان ۵۰ درصد و کمک هزینه اولاد نیز به میزان ۱۰۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش خواهد یافت.
اجرای مرحله دوم متناسبسازی حقوق
براساس برنامهریزیهای انجام شده از سوی صندوق بازنشستگی کشوری، همزمان با صدور احکام افزایش سنواتی بازنشستگان در سال ۱۴۰۴، مرحله دوم متناسبسازی حقوق بازنشستگان بر مبنای ۳۰ درصد تفاوت حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوقالعادههای مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز بر اساس دستورالعمل و جداول ابلاغی سازمانهای اداری و استخدامی و برنامه و بودجه کشور، با لحاظ افزایش ضریب سالیانه ۱۴۰۴ انجام و تغییرات هر جزء به صورت جداگانه و شفاف در احکام حقوقی درج میشود.
متناسبسازی حقوق اکنون به عنوان یکی از اقدامات مهم صندوق بازنشستگی کشوری بوده است و همه تلاشها به این سمت پیش رفته تا قانون مصوب و دستورالعمل ابلاغی از سازمانهای متولی به درستی اجرا شود و حقوق بازنشستگان به ۹۰ درصد حقوق شاغلان همتراز خود نزدیک شود.
شاید این موضوع جالب باشد که مهمترین موارد تماس در فروردین سال جاری با پاسخ به ۴۷ هزار تماس به درخواستهای وام ضروری، امور مربوط به بیمه تکمیلی، زمان واریز حقوق، متناسبسازی حقوق و احکام صادره مرتبط بوده است، همچنین در سال ۱۴۰۳ عملکرد مرکز پاسخگویی این صندوق به بیش از ۵۶۷ هزار تماس تلفنی و نیز ۱۳۴ هزار درخواست خدمات غیرحضوری بوده که بیشترین تعداد به درخواستهای بیمه تکمیلی با ۲۱۵ هزار، وام ضروری با ۱۷۵ هزار و متناسبسازی با ۱۱۹ هزار و حقوق با ۱۱۱ هزار درخواست بوده است.
صندوق بازنشستگی کشوری با جامعه آماری یک میلیون و ۷۵۷ هزار و ۷۳۱ نفری بازنشستگان تحت پوشش اکنون خدمات رفاهی و حمایتی در قالب تسهیلات بانکی به جامعه هدف را برنامهریزی و هدفگذاری کرده تا به نوعی حمایت از این گروهها را به دنبال داشته باشد.
این صندوق بازنشستگی صندوق بازنشستگی کشوری در ستاد و ۳۱ مدیریت در مراکز استانها به چهار درصد کل افراد جامعه خدمات ارائه میدهد و اکنون خدماتگیرندگان از این صندوق شامل بازنشستگان، ازکارافتادگان، وراث وظیفهبگیر، شاغلان کسورپرداز به شمار میروند.
تازهترین دادههای آماری صندوق بازنشستگی کشوری در حوزه حقوقبگیران تحت پوشش حاکی است مجموع افراد حقوقبگیر صندوق بازنشستگی کشور شامل یک میلیون و ۴۳۲ هزار و ۴۹ نفر بازنشسته، ۱۳ هزار و ۲۶۱ ازکارافتاده، ۶۱ هزار و ۸۸۴ شاغل متوفی و ۲۵۰ هزار و ۵۳۷ بازنشسته متوفی میشوند.
این دادههای آماری نشان میدهد که تعداد زنان تحت پوشش صندوق بازنشستگی ۶۲۲ هزار و ۱۵۶ نفر و تعداد مردان وظیفهبگیر و بازنشسته یک میلیون و ۱۳۵ هزار و ۵۷۵ نفر به شمار میروند. همچنین بازنشستگان به عنوان بزرگترین جامعه هدف تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری ۸۱ درصد این جامعه هدف را تشکیل میدهند و متوفیان نیز ۱۸ درصد و ازکارافتادگان یک درصد از افراد حقوقبگیر و بازنشسته را تشکیل میدهند.
نظر شما