با پیوستن هواداران فوتبال اعتراضات بازنشستگان آرژانتینی به نقطه اوج خود رسید

آرژانتین در میانه یک بحران اقتصادی شدید، صحنه اعتراضات گسترده بازنشستگان علیه سیاست‌های ریاضتی دولت خاویر میلی بوده است. کاهش ۱۹ درصدی هزینه‌های دولتی برای مستمری‌ها و حذف برنامه‌های حمایتی مانند تأمین رایگان دارو، زندگی بسیاری از سالمندان را به چالش کشیده است. هر هفته، بازنشستگان در برابر کنگره تجمع می‌کنند، اما این بار، با پیوستن هواداران فوتبال، اعتراضات به خشونت کشیده شد. نیروهای امنیتی با گاز اشک‌آور و گلوله‌های لاستیکی به تظاهرکنندگان حمله کردند و معترضان نیز با پرتاب سنگ و آتش زدن سطل‌های زباله واکنش نشان دادند. درگیری‌ها ده‌ها مجروح و بازداشتی برجای گذاشت. در حالی که دولت از این اقدامات به‌عنوان اصلاحات ضروری دفاع می‌کند، منتقدان آن را بی‌رحمانه و غیرقابل‌تحمل برای بازنشستگانی می‌دانند که با حقوق‌های ناچیز در شرایطی دشوار به سر می‌برند.

به گزارش آتیه آنلاین به نقل از Buenosairesherald؛ تظاهراتی که در آن هواداران فوتبال با بازنشستگان در مقابل کنگره آرژانتین متحد شده بودند، به آشوب کشیده شد، زیرا پلیس به سوی معترضان گلوله‌های پلاستیکی شلیک کرد و گاز اشک‌آور پرتاب نمود. معترضان نیز با پرتاب سنگ و آتش زدن سطل‌های زباله واکنش نشان دادند.

بازنشستگان از جمله اقشاری هستند که بیشترین آسیب را از سیاست‌های ریاضتی «خاویر میلی»، رئیس‌جمهور راستگرای آرژانتین، متحمل شده‌اند. گزارشی از «مرکز اقتصاد سیاسی آرژانتین» (CEPA) نشان می‌دهد که دولت در ژانویه ۲۰۲۵، به میزان ۱۹ درصد کمتر از ژانویه ۲۰۲۳ برای مستمری‌ها هزینه کرده است. دولت میلی همچنین برنامه‌ارائه رایگان داروها را حذف کرده است.

پس از روی کار آمدن «میلی»، بازنشستگان هر چهارشنبه در مقابل کنگره علیه این کاهش‌ها دست به تظاهرات می‌زنند. این اعتراضات معمولاً کوچک بوده اما اغلب با واکنش شدید پلیس مواجه شده‌اند.

دولت از این کاهش‌ها به‌عنوان اقدامی ضروری برای متعادل‌سازی بودجه دفاع کرده است و میلی گفته است که اصلاحات برنامه‌ریزی‌شده در قوانین کار، استخدام کارگران رسمی را برای شرکت‌ها آسان‌تر خواهد کرد، که در نهایت به افزایش تعداد پرداخت‌کنندگان به سیستم بازنشستگی و بهبود شرایط منجر می‌شود. اما منتقدان از نحوه برخورد دولت با سالمندانی که با مستمری‌های ناچیز دولتی زندگی می‌کنند، خشمگین هستند.

هنگامی که هواداران فوتبال اعلام کردند که به تظاهرات این هفته خواهند پیوست، «پاتریشیا بولریچ»، وزیر امنیت، در بیانیه‌ای تهدید کرد که افرادی که «به‌طور خشونت‌آمیز ایجاد بی‌نظمی کنند» یا قوانین را نقض نمایند، بازداشت خواهند شد. او افزود که چنین افرادی ممکن است از حضور در رویدادهای ورزشی نیز محروم شوند.

مانند یک برده کار کرده‌ام

فضای اطراف کنگره پر از گاز اشک‌آوری بود که هم بازنشستگان و هم نیروهای پلیس فدرال را به سرفه انداخته و چشمانشان را سرخ کرده بود. در یکی از خیابان‌های فرعی، پلیس به سمت معترضان که برخی از آن‌ها پیراهن تیم‌های فوتبال آرژانتین را بر تن داشتند، گاز اشک‌آور پرتاب کرد و گلوله‌های لاستیکی شلیک نمود. معترضان نیز با پرتاب سنگ و بطری به سمت مأموران پاسخ دادند. یک خودروی پلیس به آتش کشیده شد و سطل‌های زباله در سراسر شهر شعله‌ور شدند.

پاتریشیا، ۶۶ ساله، یک خدمتکار بازنشسته است که خواست تنها با نام کوچک خود شناخته شود. او گفت که کاهش‌های دولت باعث شده است که دیگر داروی قلب خود را به‌صورت رایگان دریافت نکند. همچنین نوه شش‌ساله‌اش که مبتلا به صرع و فلج مغزی است، پس از کاهش شدید بودجه دولتی در داروها، دیگر در بیمارستان کودکان محل درمان خود داروی رایگان دریافت نمی‌کند.

پاتریشیا یکی از کارگران غیررسمی سابق است که از طریق یک طرح قانونی، مستمری دریافت کرده بود. اما دولت میلی اعلام کرده است که این طرح را پس از انقضای آن در ۲۳ مارس تمدید نخواهد کرد. او می‌گوید: «من بیشتر از یک الاغ کار کرده‌ام و رئیس‌هایی داشتم که مثل برده از من کار می‌کشیدند و هرگز حاضر نبودند حق بیمه اجتماعی‌ام را بپردازند. من تمام عمرم را صرف بزرگ کردن سه فرزندم کردم و حالا این مستمری [ناچیز] را به من می‌دهند، و تازه می‌گویند که ما لیاقتش را نداریم!»

حداقل مستمری ماهانه دولتی در آرژانتین در حال حاضر ۳۴۹,۱۲۲ پزو (معادل ۳۲۱ دلار آمریکا بر اساس نرخ رسمی و ۲۸۴ دلار بر اساس نرخ MEP) است.

عکاسی که با یک پرتابه گاز اشک‌آور مورد اصابت قرار گرفت

بر اساس آمار اولیه گروه مستقل حقوق بشری «کمیسیون حافظه ملی» (CPM)، در این اعتراضات ۲۰۰ نفر زخمی شدند. همچنین سخنگوی پلیس شهر «بوئنوس آیرس» اعلام کرد که ۸۹ نفر بازداشت و ۲۰ نفر به دلیل جراحات در بیمارستان بستری شده‌اند.

«دانیل کاتالانو»، رئیس اتحادیه «انجمن کارگران دولتی» (ATE)، در میان بازداشت‌شدگان است. همچنین «پابلو گریو»، عکاس خبری، بر اثر اصابت یک پرتابه گاز اشک‌آور به سرش دچار جراحات جدی شد و نیاز به درمان و بستری در بیمارستان داشت.

«پاتریشیا بولریچ»، وزیر امنیت، در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی LN+ در سه‌شنبه شب اعلام کرد که تعداد بازداشت‌شدگان به ۱۵۰ نفر رسیده است. او افزود که ۱۷ مأمور پلیس مجروح شده‌اند، اما آسیب‌های آن‌ها جدی نیست. او همچنین تأیید کرد که معترضان و خبرنگاران نیز زخمی شده‌اند، اما اطلاعات دقیقی درباره شدت جراحات آن‌ها در دست ندارد.

«بولریچ» ادعای عجیبی مدعی شد که معترضان قصد داشتند «کنگره را تصرف کنند» و ادعا کرد که برخی از هواداران فوتبال حاضر در تظاهرات متعلق به تیم فوتبال «بارابراواس» گروه‌های هواداری سازمان‌یافته و خشونت‌طلب بودند و «با هدف کشتار» آمده بودند.

او همچنین گفت که «پابلو گریو» بازداشت شده است و او را یک «فعال کیرشنریست» (یک شاخه سیاسی در آرژانتین) خواند. در رسانه‌های اجتماعی و مطبوعات ویدیویی منتشر شده است که نشان می‌دهد یک افسر پلیس با باتوم به یک بازنشسته ۸۷ ساله ضربه زده و او را به زمین انداخته است. بر اساس گزارش رسانه‌های آرژانتینی، این زن نیز در بیمارستان بستری شده است.

فرانسیسکو «پاکو اولوریا»، کشیشی که در محله‌های فقیرنشین فعالیت می‌کند، در میان معترضان حضور داشت و پیراهن تیم «بوکا جونیورز» را بر تن داشت. او گفت: «همان‌طور که مارادونا می‌گفت، آدم باید ترسو باشد که از بازنشسته‌ها دفاع نکند.»

ریاضت اقتصادی شدید

معترضان که بسیاری از آن‌ها پرچم‌های آرژانتین و تصاویر «دیگو مارادونا»، اسطوره فقید فوتبال را در دست داشتند، با حضور گسترده نیروهای امنیتی در مقابل کنگره روبه‌رو شدند.

ستون‌هایی از پلیس ضدشورش پیاده، همراه با مأمورانی که سوار بر موتورسیکلت بودند، بیش از دو ساعت برای پاکسازی یکی از خیابان‌های مرکزی با معترضان مبارزه کردند. معترضان نیز با پرتاب ترقه، نارنجک‌های صوتی و سنگ‌هایی که از پیاده‌روهای تخریب‌شده برداشته بودند، واکنش نشان دادند.

احساسات در آرژانتین به‌شدت بالا گرفته است، به‌ویژه با آغاز محاکمه هفت عضو کادر پزشکی که متهم به قتل «مارادونا» در سال ۲۰۲۰ هستند.

در آن زمان «مارادونای» سالخورده در خانه‌ای اجاره‌ای در بوئنوس آیرس، در حالی که تحت مراقبت پزشکی پس از یک عمل جراحی مغز بود، به‌تنهایی درگذشت. تیم پزشکی او متهم به سهل‌انگاری جنایی در روند درمانش شده‌اند.

در سالی که ریاضت اقتصادی شدید بر کشور حاکم بوده، بازنشستگان بیشترین آسیب را متحمل شده‌اند. افزایش مستمری‌ها بسیار کمتر از نرخ تورم بوده است. تقریباً ۶۰ درصد از بازنشستگان تنها حداقل مستمری را دریافت می‌کنند. سال گذشته، «میلی» قانونی را وتو کرد که مطابق آن مستمری‌ها (هرچند کمتر از نرخ تورم) افزایش می‌یافت.

کد خبر: 78848

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 8 =