• تحولی پایدار در اقتصاد با ۶ الزام سرمایه گذاری برای تولید

    تحولی پایدار در اقتصاد با ۶ الزام سرمایه گذاری برای تولید

    با تمرکز بر سرمایه‌گذاری در تولید، رفع موانع، بهره‌برداری از ظرفیت‌های اقلیمی و حمایت از تولیدکنندگان، می‌توان به توسعه اقتصادی و رفاه عمومی دست یافت.

  • شعار ۱۴۰۴؛ اسم رمز رشد اقتصادی

    شعار ۱۴۰۴؛ اسم رمز رشد اقتصادی

    در آغاز سال ۱۴۰۴ قرار داریم و بنابر شرایطی که تا به امروز به محیط کسب‌وکار کشور تحمیل شده است، فعالان اقتصادی در سال‌های اخیر متحمل شرایط سختی شده‌اند که بسیاری از آنها را در شرایط تلاش برای بقاء و ماندگاری قرار داده است. یکی از اساسی‌ترین چالش‌های کسب‌وکارها در این سال‌ها، تأمین سرمایه و افزایش ظرفیت تولیدی بوده است که در شعار امسال «سرمایه‌گذاری برای تولید» بسیار هوشمندانه مورد توجه قرار گرفته است.

  • گام های صنعت بیمه برای توسعه سرمایه گذاری در تولید

    گام های صنعت بیمه برای توسعه سرمایه گذاری در تولید

     در سال ۱۴۰۴، کشور ما با شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» به پیشبرد اهداف اقتصادی و رشد تولید داخلی اهمیت ویژه‌ای داده است.

  • سازمان آینده‌نگر

    سازمان آینده‌نگر

    سازمان های بیمه گر اجتماعی ، ذاتا و ماهیتا باید آینده نگر باشند چرا که قرار است آینده مردم را رقم بزنند و تضمین کنند و اصولا یکی از نقش ها و کارکردهای اساسی نهادهای بیمه گر اجتماعی ایجاد اطمینان و امید به آینده ، فراهم نمودن آرامش خاطر و تضمین بخشی در مقابل مخاطرات احتمالی آتی است و باید به آینده سازی برای ذینفعان واقعی خود بپردازند و این امر میسر نیست مگر اینکه این بیمه گران اجتماعی خود را مجهز به " آینده آمایی " سازند .

  • تناسب امید به زندگی و سن بازنشستگی

    تناسب امید به زندگی و سن بازنشستگی

    یکی از الزامات شکل‌گیری و استمرار پایداری صندوق‌های بیمه اجتماعی را می‌توان افزایش سن بازنشستگی با توجه به بالا رفتن شاخص سن امید به زندگی در جامعه دانست. همچنین اجرای چنین قانونی راهکار پیشنهادی حل بسیاری از چالش‌های پیش‌روی بازنشستگان از طریق قانون بازنشستگی پیش‌ازموعد است.

  • الگویی برای مهارت‌آموزی

    الگویی برای مهارت‌آموزی

    در زمانی که معاون رفاه اجتماعی بودم، از مسئول برنامه‌ریزی هند دعوت کردم که به ایران بیاید. از جمله نشست‌های او، دیدار با گروهی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی بود.

  • برای یک سی سالگی؛ ایران و رسانه کارکردگرا

    برای یک سی سالگی؛ ایران و رسانه کارکردگرا

    در همین ابتدا می‌خواهم تاکید کنم که سی سالگی یک رسانه، خبری با شکوه و امیدوار کننده است، برای همین به همه اهالی رسانه و به همه آنهایی که با تکیه بر کارکرد رسانه‌ها، در راستای تقویت بنای توسعه می‌کوشند، تبریک می گویم.

  • وفاق، روضه جوادالائمه و روضه سیدالشهدا

    وفاق، روضه جوادالائمه و روضه سیدالشهدا

    هادی خانیکی در همایش گفت‌وگوی ملی درباره وفاق ملی در ۲۰ دی‌ماه با این قصه صحبت خود را آغاز کرد که مرحوم مادرش روزی در حرم امام رضا(ع) به روضه‌خوانی پول می‌دهد و از او می‌خواهد روضه امام جواد(ع) را بخواند.

  • کلان‌طرح جدید پزشکیان؛ نوبت توسعه منطقه‌ای است

    کلان‌طرح جدید پزشکیان؛ نوبت توسعه منطقه‌ای است

    از نخستین روزهای رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری دوره چهاردهم تا امروز، پروژه وفاق ملی موضوع اصلی مسعود پزشکیان بوده است. تأکید او بر وفاق ملی در فضای سیاسی موضوعی کم سابقه نیست.

  • راه طی شده...!

    توصیفی از انواع مدارس در نظام آموزش و پروش ایران و تاثیرات اجتماعی کالایی شدن آموزش؛

    راه طی شده...!

    جامعه شناسان نهاد آموزش رسمی یک کشور را یکی از تأثیرگذارترین نهادها در ایجاد عدالت اجتماعی دانسته اند. مطالعات نشان می دهد، پیشرفت تحصیلی دانش آموزان تا حد زیادی تحت تأثیر سابقه آموزشی و نقطه شروع تحصیلی آنان است. در شرایطی که متغیرهایی چون پایگاه اقتصادی و اجتماعی خانواده و میزان هوش و استعداد تحصیلی کودکان مبنای جداسازی آنان در مدارس قرار گیرد، در این صورت نهاد آموزش در جهت تقویت و تداوم نابرابری های اجتماعی (تبعیض) عمل کرده است.

  • تاثیر مستقیم عدالت اجتماعی و برابری بر سلامت عمومی

    تاثیر مستقیم عدالت اجتماعی و برابری بر سلامت عمومی

    ما مدت هاست می دانیم که اعضای مرفه تر و کسانی که تحصیلات بالاتری دارند  ،عمر طولانی و سالم تری دارند. رنه لوئیس ویلرمه این نکته را در اوایل سال ۱۸۴۰ بیان کرد و آمارهای منتشر شده تاکنون نشان داده اند که تقریباً برای هر جامعه انسانی این گزاره، صادق است. تحقیقات اخیر نشان می دهد که ارتباط بین درآمد و سلامتی به همین جا ختم نمی شود. به عنوان مثال، اکنون می دانیم که کشورهای با درجه نابرابری اجتماعی-اقتصادی بیشتر، در حوزه سلامت نیز دچار نابرابری های زیادی هستند. همچنین، گروه‌های با درآمد متوسط ​​در جوامع نسبتاً نابرابر نسبت به گروه‌های مشابه یا حتی فقیرتر در جوامع برابرتر سلامتی پایین تری دارند. به طور خلاصه، می توان با قطعیت گفت نابرابری برای سلامتی ما مضر است.

  • مقصر کیست؟ به یاد شهدای معدن طبس

    مقصر کیست؟ به یاد شهدای معدن طبس

    سال ۹۸ در معاونت رفاه فیلم کوتاهی درباره حوادث ناشی از کار ساختیم. در آنجا نشان دادیم که مقصر کیست و چه باید کرد. آخر شب شنبه خبر معدن ذغال‌سنگ «معدنجو» را که شنیدم، به‌ خودم گفتم دوباره ساختار اداری و اجرائی کشور قربانی گرفت.

  • کمترین ایمنی در سخت‌ترین شغل جهان

    کمترین ایمنی در سخت‌ترین شغل جهان

    اگر اشتغال در معدن را سخت‌ترین یا دست‌کم در بین سخت‌ترین مشاغل جهان دسته‌بندی کنیم و خطرات فعالیت در این حوزه از استشمام گازهای مختلف تا کار عمق زمین یا دل کوه و احتمال ریزش معادن و آسیب‌های جسمی و روحی و حتی خطر مرگ را درنظر بگیریم، «تأمین و تضمین ایمنی» کمترین کاری است که باید برای کارگران معدن انجام داد.

  • پیوست تأمین اجتماعی زمینه‌ساز تحقق عدالت و انصاف

    پیوست تأمین اجتماعی زمینه‌ساز تحقق عدالت و انصاف

    عدالت و انصاف و توجه به اقشار ضعیف جامعه و جلب رضایت مردم برای هر اقدام اصلاحی و مداخله توسعه‌ای از گزاره‌های پربسامد و متواتر رئیس جمهور و متولیان دولت چهاردهم است و به‌نظر می‌رسد که تسریع در اجرای سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی به‌ویژه بند 9 آن که می‌گوید؛ « الزام به تهیه پیوست تأمین اجتماعی برای طرح‌ها و برنامه‌های کلان کشور» می‌تواند تضمین‌گر رعایت عدالت و انصاف در جامعه باشد.

  • فاصله ۲۰ درصدی تعاون از سهم اقتصاد؛ تلنگری برای توسعه ظرفیت‌ها

    فاصله ۲۰ درصدی تعاون از سهم اقتصاد؛ تلنگری برای توسعه ظرفیت‌ها

    «امروزه فاصله زیادی با نقطه مطلوب اقتصاد تعاونی وجود دارد و با وجود اینکه در حوزه کمی از پیشگامان تعاونی در دنیا محسوب می‌شویم ولی سهم تعاونی در اقتصاد کشور کمتر از ۵ درصد است. در صورتی که طبق قانون اساسی باید ۲۵ درصد اقتصاد کشور را بخش تعاونی اداره کند».

  • شکستن عهد، سرآغاز سقوط است

    وزیر کار:

    شکستن عهد، سرآغاز سقوط است

    «احمد میدری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در یادداشتی با اشاره به اینکه «شکستن عهد، سرآغاز سقوط است» مطالبی نگارش کرد.

  • نقش سازمان‌ها در تأمین نیاز بازار کار

    نقش سازمان‌ها در تأمین نیاز بازار کار

    همراه با ضرباهنگ تند و نفس‌گیر پیشرفت تکنولوژی، داشتن مهارت‌های مختلف برای ربودن شغل مناسب از ملزومات زندگی امروز شمرده می‌شود. بازار کار کنونی تنها به مدارک دانشگاهی و اندوخته‌های تئوریک اکتفا نمی‌کند و از نیروی کار چیزی بیش از این می‌طلبد. همین امر ضرورت آموزش‌های فنی و حرفه‌ای را دوچندان کرده است. به‌طوری که سازمان فنی و حرفه‌ای کشور تصمیم گرفته با اندیشیدن تمهیدات جدید، راه را برای کارجویان و فارغ‌التحصیلان هموار کند. در کنار این امر، حمایت‌های اجتماعی لازم نیز اهمیت فراوانی دارد که سازمان تأمین‌اجتماعی با تمام قوا برای تحقق آن تلاش می‌کند. مجموع این نیازها و اقدامات به برآوردن هدفی به نام کار شایسته در زمینه اشتغال کمک می‌کند.

  • آمایش سرزمین و ارتقای تولید

    آمایش سرزمین و ارتقای تولید

    شاخص‌های کلی افزایش سطح تولید در سند چشم‌انداز بیانگر آن است که رشد پرشتاب و مستمر اقتصادی، ارتقای نسبی سطح درآمد سرانه، رسیدن به اشتغال کامل، افزایش حداقل چهار برابری سرانه رشد ناخالص داخلی به قیمت ثابت و تثبیت نسبی آن حداقل در دوره ۱۳۹۹-۱۴۰۴ و کاهش قابل‌توجه نرخ فقر ازجمله مواردی است که تنها با تحقق استانداردهای آمایش سرزمینی به نتیجه مطلوب خواهد رسید.

  • تأثیر ارتقاء سواد رسانه‌ای بر کنترل خشم 

    تأثیر ارتقاء سواد رسانه‌ای بر کنترل خشم 

    ســواد رسانه‌ای به فرد امکان می‌دهد کــه در مواجهه با رســانه‌ها آنچه را که درست و پسندیده بوده و مطابق با تربیت اخلاقی و عاطفی خود فرد اســت را برداشت کند و همچنین بتوانــد بین آنچه که صرفاً هیجانی و بی‌خطر بوده و آنچه که محتوای خشن زیانبار است نیز تفاوت قائل شود. اگر در نظر بگیریم که صرف استفاده از رسانه موجب بروز خشونت در کودکان می‌شود درست نیست بلکه محتوای خشــونتی که در فیلم‌ها و به ویژه بازی‌های رایانه‌ای ارائه می‌شود می‌تواند باعث بروز خشونت شود.

  • اشتغال از مسیر مهارت می‌گذرد

    اشتغال از مسیر مهارت می‌گذرد

    «۸۰ درصد آموزش‌های مهارتی به اشتغال منجر می‌شود» این آماری است که اخیراً توسط مهرداد عظیمی، معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای مطرح شده است؛ نقش تاثیرگذار مهارت‌آموزی در ایجاد فرصت‌ اشتغال برای کارجویان، خروجیی است که از این داده‌ آماری می‌توان نتیجه گرفت.

  • آموزش معلولان، نشان آشکار فقر و نابرابری آموزشی

    آموزش معلولان، نشان آشکار فقر و نابرابری آموزشی

    رویکرد دبیرخانه مقابله با فقر و نابرابری آموزشی حمایت‌طلبی برای تغییر سیاست‌هاست و یکی از مصادیق فقر و نابرابری آموزشی، مسأله آموزش معلولان است.

  • ضرورت تغییر شاخص‌های قانون رتبه‌بندی معلمان

    ضرورت تغییر شاخص‌های قانون رتبه‌بندی معلمان

    معلم باید به عنوان پایه و اساس تعلیم و تربیت از بالاترین جایگاه در هر کشوری برخوردار باشد. همانطور که در تمام دنیا برای آموزش و پرورش به عنوان پایه توسعه و تربیت افرادی که آینده به دست آنان ساخته می‌شود ارج و اهمیت ویژه قائل هستند. اینکه باید قدرشان دانسته شود چرا که نقش مستقیمی در رشد و شکوفایی آینده‌سازان مملکت دارند ارزش قائل بود.

  • تعدد عوامل مؤثر در بروز خشونت علیه زنان در کشور

    تعدد عوامل مؤثر در بروز خشونت علیه زنان در کشور

    تراکم پرونده‌های طلاق در دادگاه‌ها نشان می‌دهد که زنان ضمن اینکه خشونت‌های احساسی و خشونت‌خانگی را تحمل می‌کنند و مسئولیت‌ فرزندان را نیز عهده‌دار هستند متأسفانه در زمان جدایی نیز باید از حقوق مالی خود بگذرند تا بتوانند با سختی کمتری ضمن وقوع این مسأله حقوقی، به آزادی‌ها و شرایط جدیدی از زندگی دست پیدا کنند.

  • انتخاب درست شریک زندگی فاکتور مهم در کاهش طلاق

    انتخاب درست شریک زندگی فاکتور مهم در کاهش طلاق

    عوامل موثر در تشدید و کاهش طلاق فراوان و متعدد هستند. شاید مهم‌ترین عامل به انتخاب شریک زندگی برمی‌گردد. متأسفانه همچنان انتخاب‌هایی که صورت می‌گیرد از آگاهی‌های لازم برخوردار نیست.

  • ۴ مهارت مدیریتی در سازمان‌ها

    ۴ مهارت مدیریتی در سازمان‌ها

    امروزه شاهد تغییرات فزاینده‌ای در جوامع و سازمان‌ها هستیم که ساختار مدیریتی را زیر ذره‌بین می‌برد. این تغییرات سبب نگرش ژرف به «مدیریت انسان‌ها» شده است.

  • خطر وقوع زلزله اجتماعی با  عادی‌سازی مسئله کودکان‌کار

    خطر وقوع زلزله اجتماعی با عادی‌سازی مسئله کودکان‌کار

    امروز ۱۲ ژوئن (۲۲ خرداد) روز جهانی مبارزه با کار کودکان است. این مناسبت با هدف تقویت جنبش جهانی بر ضد کار کودکان در سراسر دنیا برگزار می‌شود. اما متاسفانه مســئله کار کودکان در برخی از کشورها به موضوعی عادی تبدیل شده است و مسئولان نه به صورت بنیادین که به صورت مناسبتی با موضوع کار کودکان مواجه می‌شوند.

  • کش و قوس‌های قانون بیمه کارگران ساختمانی

    کش و قوس‌های قانون بیمه کارگران ساختمانی

    از سال ۱۳۸۶ به دنبال اجرای قانون بیمه کارگران ساختمانی حدود ۹۵۰ هزار کارگر ساختمانی تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گرفته بودند که با کاهش منابع تأمین اجتماعی، طی این سال‌ها، بیمه حدود ۳۰۰ هزار کارگر قطع شد و تعداد کارگران برخوردار از بیمه اجتماعی به کمتر از ۷۰۰ هزار نفر رسید این در حالی است که تعداد کارگران ساختمانی فعال در کشور حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است.

  • بیمه فراگیر خانواده ایرانی مسیر استفاده زنان خانه‌دار از خدمات بیمه‌ای

    بیمه فراگیر خانواده ایرانی مسیر استفاده زنان خانه‌دار از خدمات بیمه‌ای

    گسترش پوشش بیمه‌ای از سوی سازمان تأمین اجتماعی براساس اصل ۲۹ قانون اساسی و اصل یکم قانون تأمین اجتماعی زمینه‌ای را فراهم کرده که همه گروه‌ها به‌ویژه دختران و زنان خانه‌دار و دانشجویان در قالب بیمه فراگیر خانواده ایرانی بتوانند از این مسیر هموار برای استفاده از خدمات بیمه‌ای این نهاد بیمه‌گر استفاده کنند.

  • متولدان دهه ۶۰ و مشکلی به نام «نسل ساندویچ‌شده»

    به مناسبت روز جهانی خانواده

    متولدان دهه ۶۰ و مشکلی به نام «نسل ساندویچ‌شده»

    کلمه نسل اشاره به گروه بزرگی از افراد دارد که در یک دوره زمانی مشخص زندگی کرده و شرایط تاریخی و اجتماعی مشابهی را تجربه می‌کنند. وقتی کلمه نسل را می‌شنویم به یاد نسل سوخته یا نسل زد می افتیم اما از آنها مهمتر نسل «ساندویچ شده» است، در حال حاضر نسل ساندویچ شده همان متولدین دهه شصت هستند که با همه مشکلات و کمبودهای حاصل بمب جمعیت آن دهه سر کردند، مدارس شلوغ، رقابت نفس‌گیر کنکور، کمبودهای خوابگاه و دانشگاه، مصائب یافتن شغل و درآمد، ازدواج و هزینه‌ّهایش را تحمل کردند و پس از چهل سالگی با معضل جدیدی روبرو شده‌اند: پیری والدین.

  • اهمیت مشارکت روابط عمومی‌ها در تصمیمات سازمان تأمین‌اجتماعی

    اهمیت مشارکت روابط عمومی‌ها در تصمیمات سازمان تأمین‌اجتماعی

    اگر بپذیریم که در عصر مخاطب هوشمند به سر می‌بریم به منظور توسعه سازمان باید به مشارکت رسمی و الزامی روابط عمومی‌ها در تصمیمات سازمان اهمیت جدی بدهیم وگرنه در آینده پرتحول دنیای امروز در دستیابی به تفاهم با شرکای اجتماعی به مشکل جدی خواهیم خورد.