تکنولوژی‌های جدید کمکی برای معلولان

پیشرفت تکنولوژی امکانات بیشتری را در اختیار معلولان قرار می‌دهد. بسیاری از فناوری‌های جدید به افراد دارای آسیب‌های حرکتی و مشکلات جسمی این امکان را می‌دهد که بتوانند به شکل موثری در اجتماع ادغام شوند. همچنین ابزارهای کمکی علاوه بر آسایش بیشتر می‌توانند امکان زندگی مستقل را برای معلولان فراهم کنند و چالش‌های مراقبتی را نسبت به جامعه معلولان کاهش دهند.

به گزارش آتیه آنلاین؛ اگر با معلولیت زندگی می‌کنید، فناوری می‌تواند به مشارکت شما در جامعه، رفت و آمدتان به اطراف یا کنترل دارویی شما کمک کند.

به مناسبت روز معلولان ما صنعت جدید و تکنولوژی روز را جست‌وجو کرده‌ و فهرستی از هیجان‌انگیزترین ابزارهای جدید فناوری کمکی را که امروزه برای کمک به افراد دارای ناتوانی‌های حسی، شناختی و جسمی در دسترس است، به شما ارائه می‌دهیم.

برخی از این فناوری‌ها آنقدر جدید هستند که هنوز در خیلی از کشورها در دسترس نیست، اما اگر آزمایش‌ها به اندازه کافی خوب پیش بروند، امیدواریم شاهد عرضه آن‌ها در نقاط مختلف جهان باشیم.

8 دستگاه برتر فناوری کمکی جدید:

بالشتک هوشمند Orbiter

کوسن هوشمند Orbiter یک بالشتک مخصوص برای صندلی چرخدار است. این بالشتک مجهز به حسگرهای پیشرفته‌ای است که عواملی را که می‌توانند منجر به زخم‌های ناشی از نشستن شوند شناسایی و بررسی می‌کنند؛ همچنین با توزیع هوشمندانه وزن و ایجاد رهایی از فشار وزنی، به‌طور موثری شانس ایجاد آسیب‌های مربوط به فشار را کاهش می‌دهد.

کوسن Orbiter که محصول شرکت Kalogon است از طریق مکانیسم توزیع مجدد وزن خود تضمین می‌کند که مناطق حساس تحت فشار مستقیم قرار نگیرند. این نه تنها به بهبود زخم‌های بستر موجود کمک می‌کند، بلکه به‌عنوان یک اقدام پیشگیرانه در برابر آسیب‌های جدید نیز عمل می‌کند. این فناوری به‌گونه‌ای طراحی شده است که تحمل کاربر را در برابر نشستن طولانی‌مدت افزایش دهد، و به او امکان می‌دهد با سبک زندگی نشسته‌ بتواند فعال و راحت زندگی کند.

برای شخصی‌سازی این بالشتک، افراد می‌توانند به سادگی تنظیمات راحتی و ثبات کوسن را با استفاده از یک برنامه تلفن همراه اختصاصی که برای دستگاه‌های موبایل iOS و Android طراحی شده است تنظیم کنند.

موس بدون بدون نیاز به دست

موس جدیدی با نام GlassOuse برای استفاده معلولان حرکتی به بازار آمده است. این موس یک ابزار جایگزین ماوس است که برای کمک به افراد دارای اختلالات حرکتی، به ویژه برای آنهایی که استفاده از موس‌های سنتی را به دلیل ناتوانی‌های جسمی چالش‌برانگیز می‌دانند. این موس به کاربران اجازه می‌دهد تا با استفاده از حرکات سر و حرکات صورت در رایانه‌ها، تبلت‌ها یا تلفن‌های هوشمند حرکت کنند و نیاز به کنترل دستی را از بین می‌برد. همچنین می‌توان از این موس برای کار با دستگاه‌های کنترل محیطی، دستگاه‌های تولید کننده گفتار و سایر وسایل کمکی-ارتباطی استفاده کرد.

موس GlassOuse در واقع یک قاب کامپیوتری سبک وزن است که مانند عینک استفاده می‌شود، این قاب دارای حسگرهایی است که حرکات سر کاربر را ردیابی می‌کند. این موس از طریق بلوتوث یا USB با دستگاه‌های کمکی ارتباط می‌گیرد و حسگرها این حرکات را به اقدامات نشانگر روی صفحه تبدیل می‌کنند. کاربران دارای ناتوانی‌های جسمی می‌توانند کارهایی مانند کلیک کردن، پیمایش و کشیدن خطوط را با انجام حرکات خاص سر یا با استفاده از دکمه «بایت کلیک» متصل به دستگاه انجام دهند.

این فناوری نوآورانه کمکی، به‌ویژه برای افراد دارای معلولیت مانند آسیب‌های نخاعی، فلج مغزی، ALS (اسکلروز جانبی آمیوتروفیک) و سایر اختلالات عصبی-عضلانی مؤثر بر تحرک دست و بازو ارزشمند است. GlassOuse با فراهم کردن راهی برای تعامل با دستگاه‌های ارتباطی دیجیتال، دسترسی به اینترنت، برقراری ارتباط و مدیریت مستقل وظایف، به افزایش دسترسی و فراگیری برای افراد دارای معلولیت فیزیکی کمک می‌کند.

دستگاه فناوری کمکی آرا

با استفاده از دستگاه فناوری کمکی «آرا» Ara که توسط شرکت «استراپ تکنولوژیز» (Strap Technologies) ساخته شده است می‌توانید از نوعی عصای پوشیدنی استفاده کنید که برای افراد دارای اختلال بینایی بسیار مفید است. «آرا» که به سنسورها و نرم افزارهای پیشرفته مجهز است، محیط اطراف کاربر را تفسیر می‌کند و بازخوردی را به کاربر ارائه می‌دهد که آنها را قادر می‌سازد تا زندگی روزمره خود را کارآمدتر و ایمن‌تر طی کنند.

«آرا» با استفاده از حسگرهایی که به صورت موضعی روی سر، قفسه سینه و پایین تنه پوشنده قرار گرفته‌اند، داده‌های بلادرنگ را از محیط جمع‌آوری می‌کند و سپس این اطلاعات به بازخورد لمسی برای فرد نابینا ترجمه می‌شوند؛ برای مثال، این عصا به کاربر هشدار می‌دهد که خطرات احتمالی در مسیرشان وجود دارد، برای این کار الگوهای ارتعاشی خاص به موقعیت‌های مختلف اختصاص داده می‌شوند و ارتباط مؤثر بین تکنولوژی و کاربر از این طریق تضمین می‌شود.

نبوغ «آرا» در توانایی آن برای انطباق یکپارچه با سرعت راه رفتن کاربر نهفته است. هنگامی که کاربر به سرعت در حال حرکت است، این فناوری دسترسی خود را برای شناسایی موانع در فواصل دورتر گسترش می‌دهد و اجتناب از خطر فعال را افزایش می‌دهد.

«استراپ تکنولوژیز» بیان می‌کند که «آرا» به کاهش چشمگیر 80 درصدی احتمال تصادفات ناشی از اشیایی که کاربران قبلاً متوجه آن نمی‌شدند کمک می‌کند. این دستگاه پوشیدنی نمونه‌ای از یک گام مهم رو به جلو در افزایش ایمنی و تحرک افراد دارای اختلالات بینایی است.

عینک ژاندار

عینک «ژاندار» که توسط Xander ساخته شده است، نوعی عینک هوشمند است که از جدیدترین نرم‌افزار تشخیص گفتار مبتنی برای هوش مصنوعی استفاده می‌کند و توان ارائه زیرنویس‌ها، مانند زیرنویس‌های تلویزیون خانگی، برای استفاده در مکالمات واقعی را دارد. این ابزار به افرادی دچار اختلالات شنوایی کمک می‌کند و می‌تواند در کنار سمعک‌های سنتی استفاده شود.

این عینک‌های هوشمند، گفتار را روی لنزهای خود رونویسی می‌کنند و کاربران را قادر می‌سازد تا به‌طور یکپارچه در بحث‌ها شرکت کنند و در عین حال تماس چشمی مستقیم با منبع صدا را حفظ نمایند.

با این عینک‌ها کاربران این قابلیت را دارند که مکان مورد نظر را برای نمایش عنوان روی عینک تعیین کنند و برای کار با نرم افزار تشخیص گفتار نیازی به اتصال به اینترنت نیست.

ساعت AngelSense

ساعت شرکتAngelSense یک ساعت ردیابی با استفاده از جی پی اس است که برای کمک به افراد معلولی ساخته شده که دارای چالش‌های زندگی مستقل هستند. ساعت AngelSense به مراقبین و اعضای خانواده فرد معلول این امکان را می‌دهد که با عزیزان خود در هر زمان صحبت کنند و مطمئن شوند که حالشان خوب است. همچنین یک دکمه تماس ضروری (SOS) روی دستگاه وجود دارد که کاربر می‌تواند در صورت نیاز به مراقب خود، آن را فشار دهد.

این ساعت همچنین به مراقبین اجازه می‌دهد تا مسیرها طی شده توسط فرد کاربر و مکان دقیق آن را ردیابی کنند و شناسایی سریع مکان را در مواقع اضطراری امکان پذیر می‌کند. این دستگاه فناوری کمکی همچنین مناطق امن قابل تنظیم، جدول زمانی روزانه با تاریخچه مکان دقیق کاربر و همچنین مسیرهای منظم پوشنده را یاد می‌گیرد و هنگامی که پوشنده از آن مسیرها منحرف می‌شود به مراقب هشدار می‌دهد.

علاوه بر این، این ساعت دارای زنگ هشدار صوتی و دکمه کمکی بلندگو است که امکان برقراری ارتباط توسط مراقب را می‌دهد، حتی در زمانی که کاربر معلول قادر به کار با دستگاه نیست.

دستکش هوشمند نئوفکت

دستکش هوشمند «نئوفکت» (Neofect) برای کمک به افراد مبتلا به سکته مغزی، آسیب نخاعی یا سایر بیماری‌های عصبی طراحی شده است تا از طریق تمرینات توانبخشی تعاملی، عملکرد دست خود را بازیابند. این دستکش از حسگرهایی برای ردیابی حرکات دست استفاده می‌کند و بازخورد بلافاصله را از طریق یک برنامه به دستکش انتقال می‌دهد تا از این طریق به کاربران کمک می‌کند قابلیت‌های عملکردی خود را بهبود بخشند و وظایف را به‌طور موثرتری انجام دهند.

به وسیله این دستکش کاربران می‌توانند از طریق تمرینات جذاب و شبیه به بازی، حرکاتی را تمرین کنند که مهارت‌های حرکتی و هماهنگی دست و چشم آنها را افزایش می‌دهد. دستکش هوشمند با پیشرفت کاربر سازگار است و فعالیت‌های چالش برانگیز فزاینده‌ای را برای اطمینان از بهبود مستمر کاربر ارائه می‌دهد. این برنامه همچنین اطلاعات دقیقی در مورد عملکرد کاربر ارائه می‌کند و درمانگران را قادر می‌سازد تا برنامه‌های توانبخشی را به‌طور مؤثرتری تنظیم کنند.

سمعک‌های Oticon More

Oticon More یک سمعک انقلابی است که از هوش مصنوعی پیشرفته برای بهبود درک گفتار استفاده می‌کند. این سمعک‌ها دارای یک شبکه عصبی عمیق هستند که نحوه پردازش صدا را توسط مغز تقلید می‌کند و تجربه شنیداری طبیعی و دقیق‌تری را ارائه می‌دهد.

سمعک‌های Oticon More برای سازگاری با محیط‌های مختلف شنیداری طراحی شده‌اند و از کیفیت صدای واضح در تنظیمات پر سر و صدا و در حین مکالمه اطمینان حاصل می‌کنند. این دستگاه‌ کمکی از طریق بلوتوث به گوشی متصل می‌شود و به کاربران اجازه می‌دهد صدا را مستقیماً از دستگاه‌های تلفن همراه و سایر دستگاه‌های الکترونیکی خود بشنوند. این ادغام با فناوری مدرن، تجربه کاربر را افزایش می‌دهد و دسترسی بیشتری را برای افراد دارای معلولیت مانند آسیب‌های شنوایی فراهم می‌کند.

کد خبر: 76466

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 3 =