-
آتیهآنلاین گزارش میدهد
کاهش سقف مهریه؛ تهدیدی برای حمایت از کرامت زنان
مهریه بهمثابه حق مالی تضمینشده برای زنان در نظام حقوقی و شرعی، نهتنها تعهدی اخلاقی-اقتصادی بر دوش مردان است، بلکه پاسخی به نابرابریهای تاریخی در ساختار خانواده محسوب میشود. با این حال، قوانین تحدیدکنندهای چون کاهش یا الزام به پرداخت مؤجل، محدودیتهای اجرایی یا فشارهای اجتماعی برای چشمپوشی از مهریه، گاه این حق را به حاشیه میرانند.
-
مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی واریز شد
٧٩ هزار و چهارصد میلیارد ریال مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی واریز شد.
-
استفاده از فناوریهای ارتباطی راه عبور از هفتخوان توانبخشی
سونامی سالمندی، بیماریهای مزمن، معلولیتهای ژنتیکی و پیامدهای حوادث نیاز به توانبخشی را افزایش میدهد، اما به دلایل مختلف از جمله مشکلات دسترسی به مراکز توانبخشی، همگان به ویژه ساکنان مناطق محروم امکان استفاده از این خدمات را ندارند؛ بنابراین "توانبخشی از راه دور" یک جایگزین عملی و بالقوه موثر برای توانبخشی چهره به چهره است.
-
ساخت ۱۳ هزار واحد مسکونی برای مددجویانِ بهزیستی
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اجرای «طرح توانمندسازی و فرصتآفرینی» گفت: با اجرای این طرح در ۶ ماه گذشته، گام بلندی در راستای استقلال مددجویان برداشتیم.
-
حمایتهای مالی بلاعوض و ارائه تسهیلات به گروههای همیار بهزیستی
سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به برنامههای این مرکز در سال ۱۴۰۴ گفت: مرکز توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی با هدف توسعه حمایتهای اجتماعی، ظرفیتسازی، ارتقاء سطح خودباوری و تسهیل در دسترسی جامعه هدف به منابع، برنامهای جامع را در راستای تغییر رویکرد از حمایت صرف به توانمندسازی اجرا خواهد کرد.
-
اختصاص ۱۶ هزار میلیارد تومان به اشتغال مددجویان بهزیستی
معاون وزیر کار، رفاه و امور اجتماعی با اشاره به اینکه امسال ۱۶ هزار میلیارد تومان به اشتغال مددجویان بهزیستی اختصاص یافته است، افزود: با بررسیهای انجام شده حدود ۴۰ درصد این تسهیلات منجر به اشتغال پایدار نمیشود و پس از یک سال اقساط این تسهیلات و ورشکستگی نصیب مددکار میشود.
-
مبلغ کمک معیشت ماهانه جانبازان و معلولان در ۱۴۰۴ اعلام شد
مبلغ کمک معیشت ماهانه برای پرداخت به جانبازان فاقد شغل و درآمد و معلولان دارای درجه معلولیت شدید و خیلی شدید در سال ۱۴۰۴ به سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ شد.
-
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان :
وسایل حمل و نقل عمومی باید صندلی مخصوص سالمند داشته باشند
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان گفت: همه وسایل حمل و نقل عمومی در شهر دوستدار سالمند باید دارای صندلیهای مخصوص سالمند باشند و دسترسی آسان به آنها وجود داشته باشد.
-
تصادفات نوروزی جان ۳۳۹ نفر را گرفت
رئیس پلیس راهور فراجا گفت: ۳۳۹ نفر جان خود را در تصادفات نوروزی از دست دادند.
-
۴۸۰۰ سالمند مجهولالهویه داریم/ موضوع سالمندی جزو اولویتهای حاکمیت قرار گیرد
مشاور عالی سازمان بهزیستی در امور سالمندان گفت: بحران سالمندی این است که اکنون حدود ۴ هزار و ۸۰۰ سالمند مجهولالهویه داریم.
-
یاد شادمانههای نوروزی قدیم بخیر
تجربه فضای شادمانی در خانهها و کوی و برزن یکی از ویژگیهای ایام اسفند در گذشتههای نه چندان است. با ورود به ماه پایانی سال، به مرور بوی نوروز، صدای پای بهار و تیکتیک لحظه آغاز سال نو، انتظار شیرینی بود و فضاهایی برای تجربه شادی قبل از شروع سال ایجاد میکرد.
-
گفتوگوی آتیهآنلاین با کارشناسان اورژانس اجتماعی:
مأموران نجات جانهای آسیبدیده
زنگ تلفن ۱۲۳ به صدا درمیآید؛ آن سوی خط روانشناس و مددکار اجتماعی که پاسخگوی تماس گیرنده است خبری از یک اتفاق تلخ میشنود: «الو... اینجا جان یک کودک در خطر است.»، «یک جوان قصد خودکشی دارد، تو را به خدا خودتان را برسانید»، «سرپناهی ندارم، کمکم میکنید؟»، «به دادم برسید، در خانه امنیت جانی ندارم» و... . در کمترین زمان، گروهی سه نفره آماده اعزام میشوند. باید خودشان را به مهلکه برسانند. مأموریتهایشان سخت و نفسگیر است، دل به خطر میزنند تا شاید بتوانند با حمایتهای خود مسیر زندگی آنانی را که روزگار بر وفق مرادشان نیست تغییر دهند. در این شماره با یک روانشناس و همچنین یک مددکار اورژانس اجتماعی در خصوص نحوه فعالیت، سختیها و شیرینیهای کارشان به گفتوگو پرداختیم که در ادامه میخوانید.
-
یک اقتصاددان و پژوهشگر حوزه بیمه در گفتوگو با آتیهآنلاین:
اصلاحات بیمهای راهکار مدیریت نقدینگی سازمان تأمیناجتماعی
سازمان تأمیناجتماعیایران به واسطهعدم ایفای تعهدات دولت به دلیل ارایه معافیتهای غیرهدفمند با بحران نقدینگی مواجه است بنابراین اصلاحات لحاظ شده در برنامه هفتم توسعه به عنوان مسکن موقت بوده و راهکار عبور از این بحران نیست.
-
در گفت وگو با آتیهآنلاین مطرح شد؛
تضمین سلامت کارگران با ورزش منظم روزانه
افزایش مشاغلآنلاین در دنیای دیجیتال و رو به رشد امروزی، شاغلان را به کارمندانی پشت میزنشین تبدیل کرده که مدام بر صفحه نمایش کامپیوتر یا لپتاپ خیره میمانند. تداوم این شکل از سبک زندگی بدون تحرک سلامتی آنها را با عواقب جبرانناپذیری مواجه کرده است. در چنین شرایطی انجام ورزش روزانه برای کارمندان پشتمیزنشین یا برای کارگران با کارهای سخت و سنگین بیش از دیگر گروههای شغلی ضروری به نظر میرسد.
-
رئیس فدراسیون ورزش کارگری جمهوری اسلامی ایران در گفت وگو با آتیهآنلاین:
توسعه نشاط سلامتمحور مأموریت ماست
امروزه بیش از۴۰ میلیون نفر از جمعیت کشور ما را جامعه کار و تلاش (کارگران و خانوادههای آنان) تشکیل میدهند. قشری که با ایفای نقش خود میتوانند در توسعه فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی اثرگذار واقع شوند. در این میان، نقش ورزش و فعالیتهای بدنی به عنوان یکی از راهکارهای ایدهآل بهمنظور دستیابی به این مهم و بهینهسازیخودباوری و مسئولیتپذیری کارگران، و نیز مشارکت عمومی آنان در حوزه فعالیتهای اجتماعی، امری لازم و انکارناپذیر تلقی میشود. آتیهآنلاین در گفتوگو با جواد رمضی، رئیس فدراسیون ورزش کارگری جمهوری اسلامی ایران، نقش و نحوه عملکرد این فدراسیون را در ترغیب صنایع به ورزش کارگری بررسی کرده است که در ادامه میخوانید.
-
قتل امیرمحمد خالقی؛ لزوم هشدار علاج واقعه پیش از وقوع
کشته شدن امیرمحمد خالقی، دانشجوی ۱۹ ساله دانشگاه تهران و رتبه ۸۴ کنکور سراسری، به دنبال حمله زورگیران به وی و انتشار فیلم لحظات نفسگیر افتادن این دانشجو بر زمین، واکنش گسترده دانشجویان و استادان و همچنین نگرانی مضاعفی را در جامعه به دنبال داشته است.
-
در نشست «حمایت اجتماعی در مسیر فقر زدایی» بررسی شد؛
چالشها و لوازم فقرزدایی از طریق حمایت اجتماعی
نشست «حمایت اجتماعی در مسیر فقر زدایی» از سلسله نشستهای گفتمانسازی عدالت اجتماعی فراگیر با حضور و سخنرانی محمدرضا سپهری، متخصص در حوزه بازار کار و اشتغال، وحیده نگین، پژوهشگر حوزه رفاه اجتماعی، حسام نیکوپور، پژوهشگر حوزه بیمههای اجتماعی امروز (۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۳) در محل ساختمان شرکت کار و تأمین سازمان تأمین اجتماعی برگزار شد.
-
۴۸.۷ درصد از کودکان کار و خیابان در ایران، بازمانده از تحصیل هستند
دستیار اجتماعی رئیس جمهور معتقد است: در شرایط امروز که ۴۸.۷ درصد از کودکان کار و خیابان در ایران، بازمانده از تحصیل هستند و حدود ۲۱ درصد از این کودکان سوءتغذیه دارند، باید به این نکته که توجه به کودکان توجه به آینده کشور است، تامل بیشتری داشته باشیم و بخاطر داشته باشیم این کودکان، چندین دهه زندگی خواهند کرد و تبدیل به کنشگران مثبت و یا منفی خواهند شد.
-
آسیبهای اجتماعی و روانی کودکان کار
پدیده کودکان کار یکی از آسیبهای تلخ اجتماعی است که تأثیرات منفی گستردهای بر جامعه دارد. گذر از دوره کودکی و ورود به دنیای نوجوانی و بزرگسالی، سرآغاز دوران جدیدی از مشکلات این کودکان است. مطالعات جرمشناختی نشان میدهد که اغلب مجرمان و بزهکاران، دوران کودکیشان را، که یکی از بهترین دوران زندگی هر انسانی است، پرآسیب پشت سر گذاشتهاند. در خصوص مشکلات و آسیبهای جسمی و روانی کودکان کار با علی قائدنیای جهرمی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و مدیرعامل مؤسسه کاهش آسیب اجتماعی رویش به گفتوگو پرداختیم که در ادامه میخوانید:
-
طلاق عاطفی؛ پدیده واقعی اما فاقد آمار رسمی
بالاترین علت طلاق به دلایلی از جمله نبود مسئولیتپذیری در رتبه اول، بیتوجهی در رتبه دوم و بیاحترامی در رتبه سوم برمیگردد. مسألهای که رییس دبیرخانه رصد آسیبهای اجتماعی و معلولیتهای سازمان بهزیستی کشور سال 1400 بر اساس تماس های دریافتی به سامانههای این سازمان نیز آن را مطرح کردهبود.
-
سبقت از معلولیت با دنده امید و پشتکار
اولین رویداد جهانی «دختر موفق دارای معلولیت» به همت مؤسسه فرهنگی هنری پهنه پرواز آذرماه سال ۱۴۰۳ در مجموعه برج میلاد تهران برگزار شد و در این رویداد که ۳۰ نفر از دختران موفق دارای معلولیت شدید از ایران و جهان معرفی شده بودند در نهایت به انتخاب هیأت داوران صبا نوروزی، دارای معلولیت شدید جسمی، نازنین ابوالوردی، نابینایِ ناشنوا، یگانه حسینی مبتلا به سندرم داون به عنوان دختران موفق دارای معلولیت شدید در مراسم اختتامیه "ششمین جشنواره بینالمللی فیلم پرواز" معرفی و مورد تقدیر قرار گرفتند به همین مناسبت آتیهآنلاین با برگزیدگان این رویداد به گفتوگو نشسته که در ادامه میخوانید.
-
روایتی از زندگی کودکان کار؛
نانآوران کوچک
کودکی از دورههای پراهمیت زندگی آدمی است که بیشک زیربنای سایر مراحل زندگی است. هر کودک حق دارد در محیطی امن رشد و رؤیاهایش را دنبال کند. برخی از کودکان بنابر شرایط سخت زندگی و به دلیل معضلات اقتصادی حاکم بر خانواده مجبورند کار کنند و نانآور خانوادهشان باشند.
-
گفتوگوی آتیهآنلاین با شاهد عینی آتش سوزی ساختمان پلاسکو؛
فاجعه پلاسکو؛ خاکسترنشینی تاجران پوشاک کشور
کسبه در طبقه هشتم پلاسکو برای شرکت در مراسم زیارت عاشورا از ساعت ۷:۳۰ جمع شده بودند که یکی از مغازهها به دلیل اتصالی برق آتش میگیرد و به سرعت به دیگر مغازهها و طبقات سرایت کرده و شعلهور میشود. به محض دریافت خبر تلفنی آتش سوزی، ساعت ۸:۱۵ به پلاسکو رسیدم که در آن لحظه تقریباً ۸۰ تا ۸۵ درصد کسبه نیز در محل حاضر شده بودند.
-
مدیرعامل جامعه معلولان در گفتوگو با آتیهآنلاین مطرح کرد؛
کمبود تجهیزات و رانتیشدن ارائه خدمات توانبخشی
مدیرعامل جامعه معلولان با تأکید بر ضرورت دسترسی بهنگام مددجویان به خدمات و تجهیزات توانبخشی گفت: واقعیت امر این است که خدمات توانبخشی موجود نه تنها کافی نیست بلکه بعضاً نیز با رانت و سفارش، به مددجو تحویل میشود.
-
در گفتوگو با آتیهآنلاین :
بیماران دیستروفی دوشن منتظر رایزنی دولت برای واردات دارو
پیشدارویی به نام «آلویدیس» که برای کودکان دارای دیستروفی در سنین ۴ تا ۵ ساله موثر است از شرکت دارویی سارپتا تابستان ۱۴۰۲ تاییدیه جهانی گرفته و میتواند با کاهش عوارض بیماری دیستروفی، مانع ایجاد و بروز عوارض ویلچرنشینی در این بیماران شود اما متأسفانه این دارو با وجود مطالبهگری این بیماران و خانوادههای آنها در دو سال اخیر خریداری نشده است.
-
فاطمهسادات کیا در گفتوگو با آتیهآنلاین:
تأثیر توانمندسازی در کاهش آسیبهای زنان سرپرست خانوار
زنان و مادران سرپرست خانوار به دلیل مسائلی چون تنهایی و انزوا، خلأهای روحی، عاطفی و دغدغه تأمین معاش با برخوردهای ترحمآمیز از درون خانواده یا نگاههای ابزاری دیگران از بیرون خانواده و... تحت فشارند. روانشناسان معتقدند یکی از عمدهترین منابع استرس برای آنان ایفای نقشهای متعدد در زمان واحد است. بهعبارتی علاوه بر استرسهای نقش والد، نگرانیهای تأمین معیشت خانوار، اداره امور اقتصادی و مسائل مربوط به شغل و حرفه نیز بر این قشر از جامعه تحمیل میشود. در این خصوص با فاطمهسادات کیا، روانشناس و مددکار بیمارستان تأمیناجتماعی شفای سمنان به گفتوگو پرداختیم.
-
رییس هیأت مدیره مرکز حمایت از معلولان ضایعات نخاعی ایران در گفتوگو با آتیه آنلاین:
تهدید جانی معلولان ضایعه نخاعی بر اثر استفاده مکرر سوند یکبار مصرف
گرانیهای سرسام آور و روزافزون افراد دارای معلولیت را بیش از دیگر اقشار جامعه تحت تأثیر قرار داده و در این میان برخی از این معلولان از جمله افراد دارای ضایعه نخاعی به دلیل تبعات ناشی از گرانی تجهیزات کمک توانبخشی و لوازم مصرفی (سوند نلاتون) در معرض تهدید جانی قرار دارند.
-
مددکار اجتماعی؛ شغل «استخوانسوز» با یک بام و دو هوا
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران مشمول سختی کار نشدن مددکاران اجتماعی را یکی از چالشهای پیشروی این قشر عنوان کرد و گفت: شنیدن درد آسیبهای اجتماعی مانند قتل، خشونت، کودکآزاری، معلولآزاری، سالمندآزاری و ... استخوان سوز است و این نیازمند این است که سازمان اداری و استخدامی کشور، برخی از حوزههای مددکاری اجتماعی را مشمول سختی کار کند
-
استاد دانشگاه تهران در گفتوگو با آتیهآنلاین:
چالش جدی؛ فهم نادرست پژوهش حوزه رفاه و تأمین اجتماعی
یک دکترای سیاستگذاری اجتماعی و استاد دانشگاه تهران میگوید با فهم درست پژوهش حوزه تأمیناجتماعی و انتخاب شایسته مدیران این بخش میتوان به اثرگذاری پژوهش در توسعه پایدار کشور امیدوار شد.
-
روانشناس تربیتی در گفتوگو با آتیهآنلاین:
«مادر کامل» به وابستگیکودک منجر میشود
یک روانشناس تربیتی تأکید دارد که وابستهکردن فرزند به خود به جای شکل دادن دلبستگی ایمن از تبعات روانی مادر کامل است و سرانجام فداکاریهای بیش از اندازه مادر کامل باعث تحمیل فشار مضاعف و احساس خشم شدید در خود و فرزند او میشود.