تهدید جانی معلولان ضایعه نخاعی بر اثر استفاده مکرر سوند یکبار مصرف

گرانی‌های سرسام آور و روزافزون افراد دارای معلولیت را بیش از دیگر اقشار جامعه تحت تأثیر قرار داده و در این میان برخی از این معلولان از جمله افراد دارای ضایعه نخاعی به دلیل تبعات ناشی از گرانی تجهیزات کمک توانبخشی و لوازم مصرفی (سوند نلاتون) در معرض تهدید جانی قرار دارند.

به گزارش آتیه آنلاین، مروری بر گفت‌وگوهای آتیه‌آنلاین با افراد معلول در خصوص مصایب و مشکلات آنها به فراخور موضوعات و رویدادهای مختلف همواره از چالش گران‌ترشدن وسایل کمک توانبخشی و بیمه نبودن آنها داد سخن زده‌اند. منصور برجیان، موسس «جامعه معلولان ایران» خرداد ۱۴۰۰ در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین با اشاره به افزایش ۵ تا ۱۰ برابری قیمت وسایل کمک توانبخشی بر ضرورت تخصیص ارز دولتی به این حوزه تاکید کرده بود.

برجیان در بیان تبعات گرانی‌های سرسام آور و روزافزون بر جامعه معلولان عنوان کرد که اگرچه این مساله در سطح کلان تمام افراد جامعه را تحت تاثیر قرار داده است اما معلولان به دلیل وضعیت جسمانی و خاص بودن شرایط‌شان بیشتر در معرض تبعات آن هستند. معلولان نیازمند برخی تجهیزات کمک توانبخشی و کمک پزشکی هستند که متأسفانه قیمت آنها پنج تا ده برابر شده است.

وی در آن زمان بر تخصیص ارز دولتی و پایین آوردن تعرفه گمرکی در جهت کاهش قیمت این وسایل به عنوان یکی از مطالبات عمده جامعه معلولان تاکید کرده بود.

همچنین کامران عاروان، مدیرعامل جامعه معلولین ایران و رییس انجمن معلولان جسمی حرکتی در گفت‌وگو با ما ضمن تأکید بر افزایش بعضاً ۱۰ برابری قیمت برخی از تجهیزات کمک توانبخشی در سال‌های اخیر گفته بود که ویلچر ۳۰۰ هزار تومانی به بیش از ۳ میلیون تومان افزایش قیمت داشته است و یا قیمت کفش طبی و بریس مورد نیاز افراد دارای معلولیت ناشی از فلج از ۵۰۰ هزار تومان به بیش از ۳ تا ۴ میلیون تومان افزایش داشته است و در چنین شرایطی زمینه حضور افراد دارای معلولیت در اجتماع و فعالیت‌های روزمره، شغلی و یا تحصیلی به جهت عدم دسترسی به تجهیزات و یا کیفیت پایین وسایل کمک توانبخشی آنها با چالش روبرو می‌شود.

مصائب بی‌شمار معلولان دارای آسیب ضایعه نخاعی

این روزها نیز افزایش لوازم بهداشتی - مصرفی و تجهیزات کمک توانبخشی همچون سال‌های گذشته عموم معلولان از جمله معلولان دارای آسیب نخاعی را با چالش‌ها و مصائب بی‌شماری مواجه کرده است.

رییس هیأت مدیره مرکز حمایت از معلولان ضایعات نخاعی ایران امروز( ۱۵ دی ماه ۱۴۰۳)در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین با اشاره به افزایش قیمت لوازم بهداشتی - مصرفی معلولان ضایعه نخاعی‌گفت: لوازم بهداشتی- مصرفی برای معلولان ضایعه نخاعی همانند نیاز روزمره غذایی است. این معلولان باید حداقل ۵ نوبت در طول روز سونداژ شوند که به دلیل گران‌شدن سوند یکبار نلاتون( ۱۵ هزار تومان)، ناگزیر از این وسیله مصرفی به کرات استفاده می‌کنند و بر اثر استفاده نادرست عفونت‌های ثانویه بروز می‌یابد که میزان مرگ‌ومیر آنها را افزایش می‌دهد.

ناهید یارمحمدی در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین با تأکید بر چالش‌های بی‌شمار پیش‌روی فرد دارای ضایعه نخاعی و خانواده او گفت: دسترسی به تجهیزات پزشکی و بهداشتی نیاز اول این افراد است. معلولان ضایعه نخاعی نیازمند استفاده روزانه از وسایلی مانند سوند نلاتون، کیسه ادرار، چسب‌های حساسیت، لوازم کمک توانبخشی ویلچر، واکر و عصا هستند. با وجود تورم لجام گسیخته در کشور، افزایش قیمت و کمبود این تجهیزات فشار مالی زیادی را به این معلولان و خانواده‌ آنها وارد کرده است.

او در ادامه در معرفی خدمات مرکز حمایت از معلولان ضایعات نخاعی ایران گفت: این مرکز طبق اساس‌نامه غیرانتفاعی – غیرتجاری محدوده فعالیت آن کشوری است و ۳ هزار معلول آسیب نخاعی در سراسر ایران را تحت پوشش قرار داده است.

رییس هیأت مدیره مرکز حمایت از معلولان ضایعات نخاعی ایران افزود: بیشترین حوزه فعالیت مرکز حمایتی، توانبخشی و درمان است و در تهران نیز در سه دفتر در مولوی، تجریش و طرشت فعالیت خود را متمرکز کرده است.

یارمحمدی ادامه داد: در حوزه حمایتی یاری افراد ضایعه نخاعی سرپرست خانوار، خود سرپرست و خانواده آنها را به منظور ارتقاء سطح فعالیت فرد معلول در اولویت قرار داده است.

رییس هیأت مدیره مرکز حمایت از معلولان ضایعات نخاعی ایران افزود: همچنین فراهم‌سازی زمینه‌های اشتغال‌زایی در راستای جذب و استخدام معلولان آسیب نخاعی در دستگاه مربوطه، تلاش در برگزاری سمینارها و گردهمایی‌های فرهنگی، اردوهای تفریحی – زیارتی، توزیع لوازم بهداشتی و مصرفی توانبخشی و مساعدت مالی بلاعوض مددجویان آسیب نخاعی را نیز در دستور کار خود قرار داده است.

او با اشاره به اینکه برای نخستین بار در ایران مرکز بخش اقامت موقت توانبخشی و مراقبتی در ساختمان طرشت راه‌اندازی شده، گفت: در این مرکز افرادی که تازه آسیب نخاعی می‌شوند بعد از جراحی و دریافت مجوز از پزشک مختصص برای شروع فرایند توانبخشی، با ورود به این مرکز، دوران طلایی توانبخشی آنها بلافاصله آغاز می‌شود.

یارمحمدی همچنین به ارائه بسته کامل خدمات توانبخشی در مرکز روزانه آموزشی- توانبخشی معلولان طرشت و مولوی اشاره کرد و افزود: در این مراکز خدمات فیزیوتراپی، کاردرمانی، آب درمانی روانشناسی، مشاوره، مددکاری، پرستاری و تغذیه به معلولان آسیب نخاعی به صورت روزانه از صبح تا ظهر ارائه می‌شود. علاوه براین در مراکز سه‌گانه مثبت زندگی مستقر در دفاتر مرکز ضایعات نخاعی ایران در تهران نیز خدمات مختلفی به افراد تحت پوشش ارائه می‌شود.

گزارش: مهین داوری

کد خبر: 77216

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 11 =