به گزارش آتیه آنلاین به نقل از اینا، مژگان رضازاده با اشاره به شاخص «مشارکت اجتماعی» در شهر دوستدار سالمند، ادامه داد: فرد سالمند مانند همه افراد جامعه نیاز به فعالیتهای اجتماعی، فرهنگی، آموزشی و معنوی همچنین نیاز به امکانات مختلفی برای روابط حمایتی و اجتماعی خود دارد؛ بنابراین باید این امکان در شهر دوستدار سالمند فراهم شود که سالمند بتواند با مقرون به صرفهترین و راحت ترین شرایط در فضاهای شهری حضور اجتماعی داشته باشد. سالمند باید بتواند تعامل اجتماعی داشته باشد.
وی افزود: در حوزه مسکن نیز باید فضای داخلی محل سکونت سالمندان برای آنها مناسب سازی شده باشد. فضای خانه نباید سالمند را محدود کند مثلا اگر سالمندی دارای معلولیت جسمی باشد، فضای خانه باید برای حرکت ویلچر مناسب باشد یا اگر نیاز به بالابر و سطوح شیب دار باشد، باید با هزینههای معقولی این تغییرات در خانه سالمندان ایجاد شود تا آنها بتوانند به راحتی در خانه تردد داشته باشند.
شکاف نسلی تکریم سالمندان را کمرنگ کرده است
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان درباره شاخص «احترام و پذیرش اجتماعی» در شهر دوستدار سالمند گفت: در شرایط کنونی، در جامعه موضوع شکاف بین نسلی به وجود آمده است و شاید آنچه که پیش از این به عنوان موضوعات مهمی برای تکریم مدنظر داشتیم اکنون به واسطه پیچیدگیهایی که در جامعه به وجود آمده است، کمرنگ شده باشد.
رضازاده با اشاره به ضرورت تکریم سالمندان و آموزش به نسل جوان برای قدرشناسی از بزرگترها، خاطرنشان کرد: لازم است سل جدید در آموزشهای خود مثلا در مدارس و مراکز پیش دبستانی، پذیرش و احترام اجتماعی نسبت به سالمندان را فراگیرند و اهتمام ویژه به اینگونه مسائل داشته باشیم.
شهر دوستدار سالمند شامل هشت محور «مشارکت اجتماعی»، «حمایت اجتماعی و خدمات سلامت»، «مشارکت مدنی و اشتغال»، «اطلاعات و ارتباطات»، «احترام و همه شمولی اجتماعی»، «مسکن»، «حمل و نقل» و «ساختمانها و فضاهای بیرونی» است.
محمدجواد حسینی رئیس سازمان بهزیستی کشور پیش از این درباره سالمندان با اشاره به جمعیت ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار نفری سالمندان در ایران اعلام کرده بود که در سال ۱۴۳۰، جمعیت سالمند ایران به بیش از ۳۰ درصد می رسد و یکی از سالخورده ترین کشورهای جهان خواهیم شد.
نظر شما