خدمت‌رسانی به حدود ۵ هزار نفر در پی مسمومیت با مونوکسید کربن

سخنگوی سازمان اورژانس کشور از خدمت رسانی به بیش از ۴۷۷۶ نفر در پی مسمومیت با گاز مونوکسید کربن (CO) خبر داد.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از وبدا، مجتبی خالدی، با اشاره به افزایش آمار مسمومین گاز مونوکسید کربن در پی کاهش شدید دمای هوای کشور و با بیان اینکه از تاریخ یکم مهرماه تاکنون، تعداد ۴۷۷۶ نفر دچار مسمومیت با گاز مونوکسید کربن شده‌اند، افزود: تعداد ۳۱۱۵ نفر به مراکز درمانی اعزام و ۱۳۹۰ نفر در محل توسط تکنسینهای اورژانس ۱۱۵ درمان شدند. این آمار در مقایسه به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور علائم و نشانه‌های اولیه مسمومیت با مونوکسید کربن را، سردرد، ضعف جسمانی، سرگیجه، بی ‌قراری، تهوع و استفراغ، خواب آلودگی، کسلی و خستگی عنوان و اضافه کرد: پس از گذشت دقایقی از ایجاد مسمومیت در فرد، علائم خطرناکتر مانند کبودی دست، دور لب‌ها و نوک انگشتان، تنگی نفس و بیهوشی بروز خواهد کرد.

وی درباره توصیه‌های خودمراقبتی در منزل در صورت بروز مسمومیت با مونوکسید کربن، گفت: در شرایط مسمومیت سعی کنید خونسرد باشید و با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید. از ایمنی صحنه مطمئن باشید. فرد مسموم را از محیط آلوده به هوای آزاد منتقل کنید یا در صورت عدم امکان درب‌ها و پنجره‌ها را باز کنید. بیمار را در حالت استراحت قرار دهید. یقه پیراهن، کمربند و لباس‌های تنگ افراد مسموم را باز کنید. راه هوایی بیمار را بررسی کنید. در صورتی که بیمار بیهوش است او را به صورت خوابیده به پهلو نگه دارید. در صورت امکان اکسیژن رسانی را شروع کنید.

خالدی درباره زمان مراجعه به مرکز درمانی، اضافه کرد: از آنجایی که مهمترین درمان مسمومیت با CO خارج سازی از محیط و اکسیژن درمانی است، در صورت مشاهده علائم مسمومیت در خود یا دیگران، بلافاصله فرد مسموم باید از محیط آلوده خارج و درحالت استراحت و تحت اکسیژن درمانی قرار بگیرد. به همین منظور تمامی بیمارانی که این علائم را دارند باید جهت درمان با اکسیژن و مراقبت‌های قلبی و مغزی به بیمارستان منتقل شوند.

وی گفت: تمامی افراد در معرض خطر قرار دارند، اما کودکان، زنان باردار و سالمندان جزو گروه آسیب‌پذیر و در معرض خطر بیشتری با منواکسید کربن هستند و علائم مسمومیت در آنها سریع و با شدت بیشتری ایجاد می‌شود و می‌تواند آسیب‌های بیشتر و جدی‌تری وارد کند. به همین منظور در این سه گروه حساس، با هر درجه از مسمومیت انتقال به مراکز درمانی ضروری است.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور بر کنترل مسیر دودکش‌ها قبل از راه‌اندازی بخاری، تاکید و عنوان کرد: دقت و توجه به داغ بودن دودکش نیز بهترین آزمایش سلامت دودکش است. همچنین داشتن کلاهک مخصوص برای دودکش در پشت بام‌ها برای جلوگیری از عدم بروز خاموشی بخاری و به دنبال آن انتشار گاز CO اهمیت بالایی دارد. فراموش نکنید استفاده از وسایل گرمایشی استاندارد در پیشگیری از این مسمومیت از اهمیت بالایی برخوردار است و بخاری‌های بدون دودکش به هیچ عنوان از تولید گاز CO جلوگیری نمی‌کند.

وی ادامه داد: توصیه‌های پیشگیرانه جهت مسمومیت با CO شامل، استفاده از وسایل گرمایشی استاندارد، کنترل مسیر دودکش قبل از راه اندازی، دقت و توجه به داغ بودن دودکش، داشتن کلاهک مخصوص برای دودکش در پشت بام‌ها و آبی بودن رنگ شعله بخاری و وسایل پخت و پز است. رنگ شعله قرمز، زرد یا نارنجی نشانه نقص در سوخت رسانی است.

خالدی با بیان اینکه نباید تمامی روزنه‌های جریان هوا در منزل و به ویژه اتاق خواب مسدود شود، بر عدم نصب آبگرمکن در حمام تاکید کرده و ادامه داد: انتهای کلیه دودکش‌ها باید حداقل یک متر از سطح بام و حداقل یک متر از دیوار جانبی بام فاصله داشته و دارای کلاهک مخصوص (به شکل H) باشد. از قراردادن لوله خروجی بخاری به داخل ظرف آب جدا خودداری کنید. از به کار بردن وسایل گرمایشی بدون نصب دودکش یا دارای نقص در دودکش جدا خودداری کنید. آب گرمکن‌های دیواری گازی اگر به مدت طولانی روشن باشند خطرناک می‌شوند. درون خانه، به خصوص در محل خواب‌تان دستگاه هشدار مونوکسید کربن نصب کنید. تعمیر وسایل گرمایشی توسط افراد غیر مجرب و بی‌ تجربه یا نصب آنها توسط افراد خانواده باعث ایجاد خطر می‌شود.

کد خبر: 57148

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 4 =