دکتر وحیده سلیمی در گفتوگو با آتیهآنلاین با بیان اینکه بیمارستان در سالهای گذشته رتبه یک اعتباربخشی بیمارستانی را کسب کرده بود، گفت: در دوره اخیر اعتباربخشی بیمارستانی، نهایت تلاش خود را بهکار بستیم و برای اولینبار موفق به اخذ رتبه یک برتر شدیم.
وی افزود: کسب این مقام بسیار دشوار است؛ زیرا سنجههای اعتباربخشی ابعاد گستردهای دارد که باید در تمامی زمینهها از جمله «حقوق گیرنده خدمت»، «بهبود کیفیت» و «ایمنی» پیادهسازی شود. براین اساس، با استفاده از خرد جمعی و بارش افکار در هر بخش، شیوههای اجرای مناسب طرح را بررسی و برنامهریزی کردیم؛ بهنحوی که با حضور مسئولان بخش، نقائص و مشکلات اجرای طرح احصاء و راهکارهای رفع مسائل ارائه شد.
رئیس بیمارستان شهدای کارگر یزد با تاکید براینکه احراز رتبه یک برتر اعتباربخشی، حاصل یک بسیج همگانی بود، اعلام کرد: پیادهسازی سنجهها معطوف به همکاری یک گروه محدود نبود؛ بلکه نیازمند مشارکت تمامی کارکنان بیمارستان و بسیج همگانی بود که تحقق یافت و نتایج آن بهثمر رسید.
سلیمی ادامه داد: در این راستا همچنین از راهبردهای دکتر هاتفی، مدیردرمان استان بهرهمند شدیم و با حضور درخشان یکایک همکاران، توانستیم برای نخستینبار رتبه یک برتر کشوری را در حوزه نظام سلامت، بهدست آوریم.
او گفت: در سنجش اعتباربخشی بیمارستانی سال ۱۴۰۲ که نتایج آن امسال اعلام شد، ۳۰ بیمارستان در سطح کشور به عنوان رتبه برتر شناسایی شدند که از این میان ۸ بیمارستان، رتبه عالی را اخذ کردند و ۲۲ بیمارستان رتبه یک برتر را بهدست آوردند و بیمارستان شهدای کارگر یزد نیز در گروه ۲۲ مرکز حائز رتبه یک برتر قرار دارد.
رئیس بیمارستان شهدای کارگر یزد با بیان اینکه بیمارستان شهدای کارگر، تنها بیمارستان ملکی تأمیناجتماعی در استان یزد بهشمار میرود، افزود: زمینه فعالیت بیمارستان «جنرال» (عمومی) است که ۳۰۴ تخت مصوب دارد؛ اما درحال حاضر با توجه به اجرای طرح ارتقای هتلینگ در دو بخش و غیرفعال شدن موقت بخشهای مذکور با ۲۳۲ تخت فعال خدمترسانی میکنیم.
سلیمی اعلام کرد: بیمارستان ما از بخشهای داخلی، اطفال، عفونی، اعصابوروان، جراحی عمومی، ارتوپدی، ارولوژی، زنان، چشم و گوشوحلقوبینی تشکیل شده و بخشهای ویژه CCU، ICU و NICU، بخش دیالیز و کلینیک دیابت و فشارخون نیز فعال است. همچنین در درمانگاه بیمارستان خدمات سرپایی مانند ویزیت پزشکان عمومی، متخصص، دندانپزشک، مامایی و نظیر آن ارائه میشود.
وی ادامه داد: در بخش پاراکلینیک نیز دستگاهها و تجهیزات مناسبی وجود دارد که از جمله آن میتوان به دستگاههای تصویربرداری، سونوگرافی، سیتی اسکن، آندوسکوپی، کولونوسکوپی، برونکوسکوپی، اسپیرومتری، اکوکاردیوگرافی، آزمایشگاه، تست ورزش، نوار مغز و نوار عصب و عضله اشاره کرد.
رئیس بیمارستان شهدای کارگر یزد با اعلام اینکه در سال ۱۴۰۲ حدود ۹۴۸ هزار پذیرش در بخش درمان سرپایی و حدود ۲۴ هزار مورد پذیرش در بخش بستری انجام شده است، افزود: در هفت ماه نخست امسال نیز بیش از ۵۵۴ هزار مراجعه سرپایی و بالغ بر ۱۴ هزار مورد بستری را ثبت کردهایم.
سلیمی با اشاره به طرحهای توسعه بیمارستان، گفت: درحال حاضر، احداث یک درمانگاه تخصصی جنب بیمارستان در دست اقدام قرار دارد که ظرف یک سال آینده به بهرهبرداری میرسد. همچنین اجرای طرح ارتقای هتلینگ بخشهای جراحی زنان و اطفال را نیز پیگیری میکنیم که با تکمیل عملیات عمرانی آن تا یک ماه آینده، تعداد تختهای فعال بیمارستان افزایش مییابد. خرید دستگاه MRI از دیگر طرحهای توسعه ما را تشکیل میدهد که در مرحله رایزنی اخذ مجوز قرار دارد.
او یکی از مهمترین مسائل کنونی بیمارستان را کمبود پزشکان فوقتخصص بیان کرد و افزود: اکنون بسیاری از رشتههای تخصصی و برخی رشتههای فوقتخصصی از جمله نفرولوژی، گوارش و روماتولوژی در بیمارستان مهیا است؛ اما برای توسعه خدمات، نیازمند جذب پزشکان بیشتری مانند فوق تخصص خون و آنکولوژی هستیم. این درحالی است که برخی فعالان رشتههای مذکور بهطور تماموقت در دانشگاه علومپزشکی فعالیت میکنند و امکان بهکارگیری آنها در تأمیناجتماعی وجود ندارد.
رئیس بیمارستان شهدای کارگر یزد، ادامه داد: همچنین با کمبود نیروی انسانی در بخشهای مختلف مواجه هستیم؛ زیرا پس از گذشت حدود ۲۸ سال از فعالیت بیمارستان، اکنون برخی از کارکنان به سن بازنشستگی رسیده و از چرخه درمان خارج شدهاند. برای جایگزین شدن نیروهای مذکور باید منتظر تکمیل فرآیند آزمون استخدام سازمان بمانیم که با توجه به طولانی بودن این فرآیند و نیز زمان انتظار برگزاری آزمون بعدی، با نبود کارشناسان و متخصصان مواجه میشویم.
نظر شما