• چگونگی تشخیص و درمان بیش‌فعالی در کودکان

    در گفتگو با یک روانپزشک کودک و نوجوان مطرح شد:

    چگونگی تشخیص و درمان بیش‌فعالی در کودکان

    بیش‌فعالی نوعی اختلال رفتاری است که اغلب با نقص توجه و فعالیت‌های شدید فیزیکی همراه است. این عارضه یکی از شایع‌ترین اختلالات روانپزشکی در کودکان زیر ۷ سال به‌شمار می‌رود. از خصوصیات اصلی این اختلال رفتاری باید به واکنش‌های تکانشگری، مشکل در یادگیری و فعالیت شدید بدنی اشاره کرد. در واقع کودکان مبتلا به بیش‌فعالی نمی‌توانند بر روی رفتار خود کنترل داشته باشند. آنان معمولاً در محیط بسیار آرام به انجام فعالیت پرسروصدا مشغول می‌شوند و نمی‌توانند با گروه همسالان خود ارتباط مؤثری برقرار کنند. بررسی‌های انجمن روانپزشکی  کودک و نوجوان نشان می‌دهد بین ۷ تا ۸ درصد کودکان ایرانی دچار بیش‌فعالی هستند؛ اختلالی که بر فعالیت و روابط اجتماعی آنان تأثیر می‌گذارد. این در حالی است که پیشگیری و تشخیص زودهنگام، زمینه مداخلات به موقع درمانی را فراهم می‌آورد که این کار علاوه  بر جلوگیری از پیشرفت بیماری، از عوارض بعدی آن نیز جلوگیری می‌کند. اهمیت این بیماری ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر سید محمد علاقبندان، روانپزشک کودک و نوجوان که در پی می‌آید.

  • ارتباط باقلا و بیماری فاویسم در چیست؟

    در گفتگو با یک متخصص بیماری‌های خونی مطرح شد

    ارتباط باقلا و بیماری فاویسم در چیست؟

    بیماری فاویسم بیماری خونی و ارثی است که به دلیل نقص یا کمبود یک آنزیم در گلبول‌های قرمز به وجود می‌آید. این بیماری به دنبال مصرف باقلا (سبز، خام و یا فریز شده)، برخی داروها و یا ابتلا به بعضی عفونت‌ها در بدن ظاهر می‌شود. این بیماری در ایران بسیار شایع است و در برخی مناطق کشورمان از جمله نواحی شمالی و جنوبی سواحل دریا شیوع بیشتری دارد و تا ۴ درصد جمعیت عمومی گزارش شده است. این بیماری که تا پایان عمر همراه بیمار است شایع‌ترین نقص آنزیمی در دنیا است که منجر به ایجاد طیف وسیعی از بیماری‌هایی نظیر کم‌خونی همولیتیک (کم‌خونی ناشی از تخریب گلبول قرمز) حاد، زردی نوزادی و همولیز (پاره شدن گلبول‌های قرمز و رها شدن هموگلوبین داخل گلبول) مزمن می‌شود. مبتلایان به این بیماری در حالت عادی کاملاً طبیعی بوده و هیچگونه علامتی ؛ مگر آنکه با مواد اکسیدان (خوراکی با استنشاقی) مواجهه شوندکه در این صورت دچار حالات حاد بیماری می‌شوند. اهمیت این بیماری ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر مریم کیانخواه، متخصص بیماری‌های خونی که در پی می‌آید.

  • سرطان پستان، رایج‌ترین سرطان میان زنان

    در گفتگو با یک فوق تخصص سرطان مطرح شد

    سرطان پستان، رایج‌ترین سرطان میان زنان

    سرطان پستان شایع‌ترین و کشنده‌ترین سرطان در زنان و دومین سرطان رایج در دنیا است. بر اساس بررسی‌های انجام شده توسط مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، این سرطان طی ۳۰ سال گذشته بالاترین میزان ابتلا به سرطان در کشور در بین زنان و مردان بوده است. این سرطان با شیوع ۱۲ درصد بالاترین میزان شیوع سرطان را دارد که ۲۶ درصد آن را زنان را تشکیل می‌دهند. متأسفانه در ایران دومین علت مرگ، ناشی از سرطان در زنان است؛ از این رو پزشکان پیشنهاد می‌کنند خانم‌ها مراقب سلامت خود باشند و بعد از ازدواج در سنین ۳۰ تا ۳۵ سالگی به متخصص زنان مراجعه کنند و معاینه شوند، چراکه معاینه توسط یک متخصص، بهترین روش برای تشخیص بیماری سرطان پستان است. اهمیت سرطان پستان ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر محمد خدادادی، فوق‌تخصص سرطان که در پی می‌آید.

  • پارکینسون، شایع‌ترین بیماری سالمندان

    در گفتگو با یک نورولوژیست مطرح شد:

    پارکینسون، شایع‌ترین بیماری سالمندان

    پارکینسون از شایع‌ترین بیماری‌های مخرب اعصاب است. فرد مبتلا به این بیماری به تدریج برخی توانایی‌های جسمی و روحی خود را از دست می‌دهد. علت این بیماری دقیقاً هنوز مشخص نیست، اما اکثر کارشناسان تصور می‌کنند ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی می‌تواند در بروز این بیماری مؤثر باشد. روند بیماری پیش‌رونده است و با گذشت زمان معمولاً وضعیت بیمار حادتر می‌شود. سیر این بیماری اغلب اوقات کند است و چندین سال به طول می‌انجامد و در نهایت این بیماری منجر به کاهش تدریجی عملکرد بیمار می‌شود، اما با داشتن روند درمانی مناسب، بیمار می‌تواند یک زندگی عادی را تجربه کند. اهمیت این بیماری ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر بهنام جبه‌داری، نورولوژیست و عضو هیأت علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی که در پی می‌آید.

  • هلال احمر آمادگی واردات هر نوع داروی کمیاب را دارد

    هلال احمر آمادگی واردات هر نوع داروی کمیاب را دارد

    رئیس جمعیت هلال احمر اعلام کرد: هلال احمر برای کمک نیازمندان آمادگی واردات هر نوع داروی کمیاب و خاص را دارد.

  • فصل بهار و راه‌های مقابله با حساسیت بینی

    یک متخصص آسم و آلرژی در گفتگو با آتیه‌آنلاین مطرح کرد:

    فصل بهار و راه‌های مقابله با حساسیت بینی

    رینیت آلرژیک یک اختلال بسیار رایج است که دارای مجموعه‌ای از علائم است که بینی را درگیر می‌کند. این اختلال زمانی اتفاق می‌افتد که سیستم ایمنی بدن نسبت به برخی مواد موجود در محیط حساس می‌شود و واکنش نشان می‌دهد. این بیماری در اثر التهاب مخاط داخل بینی در نتیجه تحریک توسط یک آلرژن (ماده حساسیت‌زا) به وجود می‌آید. این در حالی است که آلرژن‌ها ممکن است شامل گرده، گردوغبار، ذرات ریز قارچ یا کپک موجود در هوا یا پرزهای پوست حیوانات باشند. بررسی‌ها  نشان می‌دهد رینیت آلرژی حدود ۱۵ درصد بزرگسالان و ۴۰ درصد کودکان را در جوامع مختلف مبتلا می‌کند. معمولاً در سنین کودکی درگیری جنس مذکر شایع‌تر است؛ گرچه در بزرگسالان هر دو جنس به یک اندازه درگیر می‌شوند. شدت این بیماری از درگیری ضعیف تا درگیری شدیداً ناتوان‌کننده متفاوت است و اغلـب بـا بیماری‌هـایی مانند آسـم و رینوسـینوزیت مـزمن همراه است. این بیماری به طور مستقیم دارای تأثیرات اجتماعی و اقتصادی بسزایی است. اهمیت این بیماری، ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر مهشید اعتمادی؛ متخصص آسم و آلرژی که در پی می‌آید.

  • سند رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال رونمایی شد

    سند رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال رونمایی شد

    با حضور وزیر بهداشت از سند رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال و همچنین واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس رونمایی شد.

  • علوم اعصاب؛ حلقه مفقوده مدیریت نیروی انسانی

    یک مترجم کتاب مطرح کرد:

    علوم اعصاب؛ حلقه مفقوده مدیریت نیروی انسانی

    مترجم کتاب «علوم اعصاب در رهبری» (مدیریت)، دانش علوم اعصاب را حلقه مفقوده‌ای در آموزش مدیریت بیان کرد؛ زیرا این علم نشان می‌دهد که چگونه می‌توان فرآیندهای شیمیایی عصبی بدن را به‌کار برد تا ظرفیت مدیریت افراد تا بالاترین حد ممکن توسعه یابد و امکان نوآوری و رسیدن به اهداف سازمانی میسر شود.

  • فعال شدن ۴۴۴ گروه مردمی در زمینه جوان‌سازی جمعیت

    فعال شدن ۴۴۴ گروه مردمی در زمینه جوان‌سازی جمعیت

    رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از فعال شدن ۴۴۴ گروه مردمی در زمینه جوان سازی جمعیت برای نخستین بار خبر داد.

  • کوچ پزشکان از تخصص‌های ضروری به بخش‌های پولساز

    تقاضای بیمارگونه اقدامات زیبایی در کشور

    کوچ پزشکان از تخصص‌های ضروری به بخش‌های پولساز

    امروزه به غیر از مهاجرت جغرافیایی پزشکان، شاهد مهاجرت شغلی و تخصصی هم هستیم به طوری که با افزایش تب زیبایی در جامعه و روی آوردن مردم به جراحی‌های زیبایی و تزریق‌های مختلف، برخی پزشکان بدون هیچ تخصصی در جراحی‌های زیبایی به سمت این حوزه پولساز مهاجرت می‌کنند.

  • مصرف خودسرانه دارو در کشور معضلی لاینحل

    در گفتگو با داروساز سازمان اسناد پزشکی سازمان تامین اجتماعی شیراز مطرح شد:

    مصرف خودسرانه دارو در کشور معضلی لاینحل

    دارو در هر کشوری به عنوان یک کالای اساسی و راهبردی که با سلامت جامعه و در نهایت با توسعه پایدار ارتباط تنگاتنگ دارد مطرح است و از اینرو مسئولان هرکشوری موظف به تامین هر چه شایسته‌تر آن هستند. در حال حاضر مصرف غیرمنطقی دارو در کشور یکی از چالش‌های نظام سلامت کشور به حساب می‌آید. براساس آمار سازمان جهانی بهداشت، کشور ما به لحاظ مصرف دارو جزو ۲۰ کشور نخست دنیاست و در آسیا بعد از چین مقام دوم را دارد. آمار رسمی وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی حاکی از این است که در هشت سال گذشته، متوسط تعداد داروهای تجویز شده در هر نسخه، بیش از چهار قلم بوده است که در حال حاضر متوسط کشوری آن به ۶/۳ قلم رسیده است. این در حالیست که میانگین جهانی در این زمینه کمتر از دو قلم در هر نسخه است. مصرف خودسرانه دارو در کشور ما را بر آن داشت تا گفتگویی داشته باشیم با دکتر محمدمهدی هاشمی، داروساز سازمان اسناد پزشکی سازمان تامین اجتماعی شیراز که در پی می‌آید.

  • لوپوس، بیماری هزار چهره

    گفتگو با رئیس سابق انجمن لوپوس به مناسبت روز جهانی این بیماری:

    لوپوس، بیماری هزار چهره

    هر سال دهم ماه مه مصادف با ۲۰ اردیبهشت ماه روز جهانی لوپوس با هدف اطلاع‌رسانی در مورد این بیماری و راه‌های پیشگیری از آن در سراسر جهان گرامی داشته می‌شود. بیماری لوپوس یک بیماری خودایمن است که در آن سیستم دفاعی بدن به اشتباه علیه سلول‌ها واکنش نشان داده و باعث آسیب در ارگان‌های مختلف بدن از جمله مفاصل، پوست، کلیه، سیستم عصبی و غیره می‌شود. بر اساس بررسی‌های انجام شده توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران از هر ۲۵۰۰ نفر ایرانی یک نفر به این بیماری مبتلا می‌شود. این در حالی است که با تشخیص زودهنگام بیماری و درمان به موقع می‌توان از درگیری ارگان‌های مهم بدن جلوگیری کرد و عوارض ناشی از بیماری را کاهش داد. ‏شیوع این بیماری ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر سید طاهره فائزی؛ رئیس سابق انجمن لوپوس و فوق تخصص روماتولوژی که در پی می‌آید.

  • جزییات صادرات و واردات دارو اعلام شد

    جزییات صادرات و واردات دارو اعلام شد

    بر اساس آمار گمرک ایران، واردات و صادرات دارو در سال ۱۴۰۲ به ترتیب ۲.۳ میلیارد دلار و ۱۷۰ میلیون دلار بود که بیانگر کاهش ۱۳.۶ درصدی واردات و ۱۱ درصدی صادرات است.

  • ارائه رایگان ۴۴ میلیون خدمت دارویی به بیمه‌شدگان در مراکز درمانی تأمین‌اجتماعی

    سازمان تأمین‌اجتماعی اعلام کرد:

    ارائه رایگان ۴۴ میلیون خدمت دارویی به بیمه‌شدگان در مراکز درمانی تأمین‌اجتماعی

    سازمان تأمین‌اجتماعی اعلام کرد در سال گذشته بیش از ۴۴ میلیون خدمت دارویی در داروخانه‌های مراکز درمانی سازمان تأمین‌اجتماعی در سراسر کشور به‌صورت کاملاً رایگان به بیمه‌شدگان این سازمان ارائه شده است.

  • دهان و دندان شاد و سالم، بدن شاد و سالم

    در گفتگو با کارشناس مسئول واحد سلامت دهان و دندان مرکز بهداشت شمال تهران مطرح شد:

    دهان و دندان شاد و سالم، بدن شاد و سالم

    بهداشت دهان و دندان یکی از نکات مهم در حفظ سلامتی بدن است. باکتری‌ها و میکروب‌های به‌وجود آمده در دهان و دندان که ناشی از عدم نظافت و بهداشت دهان و دندان است بسیار خطرناک هستند و ازدیاد و حاد شدن تجمع میکروب‌های دهان و دندان عواقب جبران‌ناپذیری را برای بدن ایجاد می‌کند. تجمع باکتری‌ها بر روی دندان‌ها و لثه باعث ایجاد التهاب و عفونت می‌شود و سیستم ایمنی بدن دست به‌کار می‌شود و واکنش نشان می‌دهد. با افزایش میزان میکروب لثه عفونت می‌کند و نیازمند درمان‌های شدید دندانپزشکی می‌شود. افزایش التهاب و عفونت لثه‌ باعث ایجاد سستی و تغییر شکل در لثه و استخوان‌های فک می‌شود که مشکلات دندانی شدیدی را ایجاد می‌کند و سردردهای عجیب و طولانی ایجاد می‌کند. این در حالی است که مراجعه و معاینه منظم دندان‌ها توسط دندانپزشک نه تنها باعث بهبود سبک زندگی می‌شود بلکه سلامت و بهداشت دهان و دندان را به دنبال دارد. برگزاری پویش کشوری سلامت دهان و دندان از طرف وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ما را بر آن داشت تا گفتگویی داشته باشیم با دکتر مریم عباسیان، کارشناس مسئول واحد سلامت دهان و دندان مرکز بهداشت شمال تهران که در پی می‌آید.

  • هزینه زیاد درمان و قیمت‌های هنگفت دارو، مشکل اصلی بیماران مبتلا به لوپوس

    نایب رئیس انجمن لوپوس ایران به مناسبت روز بیماری‌های خاص مطرح کرد:

    هزینه زیاد درمان و قیمت‌های هنگفت دارو، مشکل اصلی بیماران مبتلا به لوپوس

    لوپوس یک بیمـاری خـودایمنـی مزمن است که چندین سیستم و اندام بدن را در زمان‌های مختلف تحت تأثیر خود قرار می‌دهد و آسیب‌های گسـترده‌ای به بافت همبنـد و عـروق خـونی وارد می‌کند. تشخیص این بیماری به دلیل درگیری سیستم‌های مختلف بدن و تظاهر بالینی گوناگون، دشوار و بـا سـردرگمی زیادی همراه است.  این بیماری با درگیری ارگان‌های حیاتی بـدن معمـولاً تـأثیر زیان‌آوری بر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی فرد برجا می‌گذارد. زندگی به مدت طولانی همراه با علائم این بیمـاری، خصوصاً علائم پوستی و ظاهری می‌تواند به تهدید هویـت، تغییر نقش‌ و وظایف و تغییـر در تصـویر ذهنـی و یـا سبک زندگی بیمار منجر شود. جدای از آن، مسائل مربوط به بارداری، هزینه‌های سرسام‌آور این بیماری، طبیعت غیرقابل پیش‌بینی بیماری و عوامل ارثی دخیل در این بیماری باعث اضطراب و نگرانی بیماران می‌شود. اهمیت این بیماری ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با امیرحسن مسرور، نایب رئیس انجمن لوپوس ایران که خود یکی از بیماران مبتلا به لوپوس است.

  • کوشینگ، بیماری نادر هورمونی

    در گفتگو با یک متخصص بیماری‌های غدد به مناسبت روز بیماری‌های خاص مطرح شد:

    کوشینگ، بیماری نادر هورمونی

    کوشینگ یک نوع بیماری نادر هورمونی است که در اثر ترشح بیش از حد هورمون کورتیزول در بدن ایجاد می‌شود. بررسی‌های سازمان جهانی بهداشت نشان می‌دهد هر سال از بین یک میلیون نفر، تنها ۴۰ تا ۷۰ نفر به سندرم کوشینگ مبتلا می‌شوند. همچنین بررسی‌‎ها حاکی از این است که این سندروم ممکن است به دلیل مصرف داروهای خاص نیز به وجود آید. اما علت اصلی این بیماری وجود زیاد کورتیزول است. کورتیزول هورمون استروئیدی است که بدن در مواقع استرس آن را ترشح می‌کند. در مواقعی که استرس بالا می‌رود، هورمون کورتیزول با ترشح از غده فوق‌کلیه، افزایش ضربان قلب، افزایش فشار خون و سطح انرژی بدن را برای موقعیت اضطراری آماده می‌کند. یکی از نشانه‌های دیگر بروز این بیماری چاقی و اضافه وزن است؛ اما با پیگیری و اقدام به موقع می‌توان تا حد زیادی این سندروم را مدیریت و درمان کرد.  اهمیت این بیماری ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر هادی سهرابی؛ متخصص بیماری‌‎های غدد و متابولیسم که در پی می‌آید .

  • ضرورت نهادینه شدن عادات غذایی سالم از کودکی

    دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی ایران مطرح کرد:

    ضرورت نهادینه شدن عادات غذایی سالم از کودکی

    دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی ایران، برخورداری از تغذیه سالم را نیازمند نهادینه شدن عادات غذایی صحیح در نهاد خانواده دانست و تاکید کرد که خانواده‌ها باید کودکان خود را از دوران طفولیت در مسیر سلامت از جمله تبعیت از برنامه غذایی مناسب و ورزش سوق دهند.

  • بیمه رایگان ۵ دهک اول درآمدی

    بیمه رایگان ۵ دهک اول درآمدی

    وزیر بهداشت از پوشش بیمهای ۵ دهک پایین جامعه به صورت رایگان خبر داد و گفت : ۵۷ مرکز درمان نازایی در کشور به صورت رایگان به مردم خدمات ارائه می‌دهند.

  • واریس شایع‌ترین بیماری عروقی

    در گفتگو با یک ارتوپد مطرح شد:

    واریس شایع‌ترین بیماری عروقی

    واریس یکی از شایع‌ترین بیماری‌های عروقی در جامعه امروزی است که حدود ۱۰ الی ۲۰ درصد از کل جمعیت جهان را درگیر کرده است و به شکل‌های مختلفی بروز پیدا می‌کند. وجه تسمیه این بیماری از واژه لاتین Varix گرفته که به معنای پیچ‌خوردگی است. در این بیماری رگ‌های سطحی بدن به دلیل عوامل مختلف، بزرگ و متورم می‌شوند و گاهی برآمدگی بیش از حد آن‌ها ظاهر آن ناحیه از بدن را نامطلوب می‌کند. رگ‌های واریسی که گاهی به رگ‌های عنکبوتی نیز شناخته می‌شوند، می‌توانند در تمام سطح بدن حتی صورت پدیدار شوند، اما معمولاً بیشترین آثار این مشکل در پاها ظاهر خواهد شد. اهمیت این بیماری ما را بر آن داشت تا گفتگویی داشته باشیم با دکتر رشاد معتمدی، ارتوپد که در پی می‌آید.

  • اهمیت ورزش‌های تعادلی در تقویت عضلات مرکزی بدن

    در گفتگو با یک کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی مطرح شد

    اهمیت ورزش‌های تعادلی در تقویت عضلات مرکزی بدن

    امروزه تاثیر مثبت تمرینات ورزشی برای تقویت عضلات مرکزی بدن به یکی از موضوعات جدی دنیای پزشکی ورزشی تبدیل شده است. ثبات مرکزی مزایای بسیار وسیعی دارد که شامل بهبود اجرای ورزشی، جلوگیری از آسیب‌ها و کاهش و درمان اختلالات اسکلتی_عضلانی است. این در حالیست که اگر عضلات مرکزی بدن دچار ضعف باشند، توانایی ما برای عملکرد در زندگی روزمره بسیار کاهش پیدا می‌کند. از اینرو با انجام ورزش‌های تقویت‌کننده بخش میانی بدن می‌توان عضلات مرکزی را تقویت کرد. این عضلات نه تنها حفظ تعادل و هماهنگی سایر اعضای بدن را بر عهده دارند بلکه امور روزمره‌ای مثل راه رفتن، خم شدن و نشستن به وسیله این عضلات مرکزی میسر می‌شود. اهمیت عضلات مرکزی بدن ما را بر آن داشت تا گفتگویی داشته باشیم با صدیقه مستقیم، کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی که در ادامه آن را می‌خوانید.

  • درمان رایگان تأمین‌اجتماعی؛ قوت قلب کارگران

    رئیس هیات‌مدیره کانون انجمن‌های صنفی کارگران مازندران اعلام کرد:

    درمان رایگان تأمین‌اجتماعی؛ قوت قلب کارگران

    رئیس هیات‌مدیره کانون انجمن‌های صنفی کارگران استان مازندران، با اشاره به سختی معیشت کارگران، گفت: بعد از خدا دو نقطه امید در زندگی داریم؛ یکی بازنشستگی و دومی دریافت خدمات درمانی رایگان تأمین‌اجتماعی است که در شرایط گرانی درمان، روزنه امیدی در قلب کارگران به‌شمار می‌رود و به عنوان یک فعال کارگری از مجموعه درمانی تأمین‌اجتماعی اعلام رضایت می‌کنم.

  • بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی تأمین‌اجتماعی آبادان به بهره‌برداری می‌رسد

    بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی تأمین‌اجتماعی آبادان به بهره‌برداری می‌رسد

    «مرتضی لطفی» عضو هیأت‌مدیره سازمان تأمین‌اجتماعی با بیان اینکه تأمین اجتماعی برابر قانون، مسئولیت ارائه خدمات درمانی به بیمه‌شدگان، بازنشستگان و ذی‌نفعان را عهده‌دار است، گفت: ساخت بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی تأمین‌اجتماعی یکی از اقدامات اساسی در آبادان است که دست‌اندرکاران با تمام توان در تلاش برای اتمام آن هستند. با توجه به تعهدات مجریان ساخت و مدیریت درمان استان، امیدواریم به‌زودی شاهد بهره‌برداری از این بیمارستان باشیم و جمعیت تحت پوشش تأمین‌اجتماعی در منطقه، بتوانند از خدمات آن بهره‌مند شوند.

  • اهمیت رعایت بهداشت و سلامت معنوی در بهبود سلامت خانواده

    رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران در گفتگو با آتیه‌آنلاین مطرح کرد:

    اهمیت رعایت بهداشت و سلامت معنوی در بهبود سلامت خانواده

    سلامت به تعریف سازمان بهداشت جهانی عبارت است از رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی افراد که با توجه به ابعاد گسترده این تعریف، اهمیت این موهبت الهی هرچه بیشتر نمایان می‌شود. ارتقای سلامت به مفهوم توانمندسازی مردم در شناخت عوامل تاثیرگذار بر سلامت فردی، اجتماعی و تصمیم‌گیری صحیح در انتخاب رفتارهای بهداشتی بوده و در نتیجه رعایت شیوه زندگی سالم را متذکر می‌شود. عوامل موثر بر سلامتی به سه گروه عمده تقسیم می‌شوند که شامل عوامل و شرایط محیطی، اجتماعی و اقتصادی جامعه، خدمات بهداشتی ‌درمانی و کیفیت ارائه آنها و شیوه زندگی و رفتارهای بهداشتی است. اهمیت سلامت در خانواده ما را بر آن داشت تا گفتگویی داشته باشیم با دکتر علی رضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران که در ادامه آن را می‌خوانید.

  • بستری سالانه ۱۳۰۰ بیمار در بخش روانپزشکی بیمارستان تأمین‌اجتماعی لواسانی

    بستری سالانه ۱۳۰۰ بیمار در بخش روانپزشکی بیمارستان تأمین‌اجتماعی لواسانی

    بیمارستان تأمین‌اجتماعی لواسانی تهران با ۱۰۰ تخت در بخش روانپزشکی، آماده ارائه انواع خدمات مربوط به سلامت روان به بیمه‌شدگان تأمین‌اجتماعی است. سه بخش روانپزشکی در این بیمارستان فعال است که دو بخش آن به مردان و یکی به زنان اختصاص دارد و بخش بازتوانی و کاردرمانی بیماران روانی نیز در این بیمارستان دایر است تا بیماران در کنار ارائه خدمات مختلف درمانی، تاحدامکان با کاردرمانی و بازتوانی به کار اولیه و زندگی روزمره‌شان برگردند.

  • پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد تومان از مطالبات مراکز دانشگاهی طرف قرارداد

    معاون درمان سازمان تأمین‌اجتماعی اعلام کرد:

    پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد تومان از مطالبات مراکز دانشگاهی طرف قرارداد

    معاون درمان سازمان تأمین‌اجتماعی از پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد تومان دیگر از مطالبات مراکز دانشگاهی طرف قرارداد این سازمان در سراسر کشور خبر داد. علاوه بر این پرداخت، در هفته جاری نیز ۲۲۵۰ میلیارد تومان از مطالبات داروخانه‌ها، پزشکان و مراکز طرف قرارداد پرداخت شده بود.

  • با ۷ مرکز ملکی خدمتگزار بیمه‌شدگان هستیم

    مدیر درمان تأمین‌اجتماعی استان زنجان‌:

    با ۷ مرکز ملکی خدمتگزار بیمه‌شدگان هستیم

    مدیریت درمان تأمین‌اجتماعی استان زنجان با برخورداری از هفت مرکز ملکی، حدود ۲۰درصد از بار درمان استان را بر دوش دارد. در بخش درمان غیرمستقیم نیز با پوشش بیمه‌ای خدمات، تعهدات خود را در راستای پاسخگویی به نیازهای درمانی مخاطبان، ایفا می‌کند. وضعیت ارائه خدمات، آمار عملکردی، طرح‌های توسعه و چالش‌ها، موضوع گفت‌وگویی است که با دکتر امیرعباس جراحی علمداری، مدیردرمان تأمین‌اجتماعی استان زنجان به عمل‌ آورده‌ایم. او متخصص بیهوشی است و ۲۳ سال از عمر حرفه‌ای خود را سپری کرده و با قبول مسئولیت به عنوان معاون درمان از یک سال‌ونیم پیش در کسوت مدیردرمان خدمت‌رسانی می‌کند. مشروح این گفت‌وشنود را ملاحظه می‌کنید.

  • «سواد تغذیه» ضرورت زندگی امروزه

    استاد دانشگاه علوم‌پزشکی ایران در هفتمین روز هفته سلامت مطرح کرد

    «سواد تغذیه» ضرورت زندگی امروزه

    استاد دانشکده بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی ایران، تغذیه سالم و ورزش را از ارکان اصلی سلامت بیان کرد و داشتن «آگاهی» و برخورداری از «سواد تغذیه» را لازمه زندگی امروزه بیان کرد تا محصولات غذایی با دقت انتخاب و به‌طرز صحیح پخته شود.

  • شنا، ورزشی برای سلامتی جسم و روان

    مسئول کمیته هماهنگی و تمرین در آب فدراسیون شنا در گفتگو با آتیه‌آنلاین:

    شنا، ورزشی برای سلامتی جسم و روان

    شنا یک ورزش همه‌گیر و دلپذیر است که به بهبود سلامتی بدن انسان کمک می‌کند. این ورزش با ارائه مزایای متعدد برای جسم و روح، به یکی از محبوب‌ترین ورزش‌ها در سراسر جهان تبدیل شده است. این ورزش، با تقویت عضلات، بهبود قدرت قلبی-عروقی و کاهش استرس، نه تنها به تقویت جسم کمک می‌کند بلکه بر سلامت روانی نیز تأثیر بسیار مثبت دارد. شنا به عنوان یک فعالیت مناسب برای همه افراد با هر سطح از توانایی و سن معرفی شده است، از کودکان گرفته تا سالمندان، از ورزشکاران حرفه‌ای گرفته تا افرادی که به دنبال تناسب اندام هستند. بررسی‌های انجام شده توسط محققان نشان می‌دهد که بسیاری از بیماران دچار مشکلات و آسیب‌های ستون فقرات نظیر دیسک‌های کمر، تنگی کانال نخاع، بیماری‌های زانو، مچ پا و اختلالات تعادلی که قادر به شروع ورزش در سطح زمین در ابتدای سیر توانبخشی خود نیستند می‌توانند آب درمانی را به عنوان گزینه مناسب زیر نظر کادر درمان مجرب آغاز کنند. اهمیت این ورزش ما را بر آن داشت تا گفتگویی داشته باشیم با دکتر ایمان رحیمی، مسئول کمیته هماهنگی و تمرین در آب فدراسیون شنا و مدرس فدراسیون شنا که در پی می‌آید.

  • درمان نازایی در ایران؛ همسطح با کشورهای پیشرفته

    رئیس انجمن باروری و ناباروری ایران در ششمین روز هفته سلامت اعلام کرد:

    درمان نازایی در ایران؛ همسطح با کشورهای پیشرفته

    رئیس انجمن تخصصی باروری و ناباروری ایران، روش‌های درمان‌های ناباروری در کشور را بسیار پیشرفته توصیف کرد؛ آنگونه که دوشادوش کشورهای توسعه یافته از شیوه‌های درمان ناباروری استفاده می‌کنیم و تاکید کرد که هیچ روش ناباروری در دنیا وجود ندارد که در کشور ما انجام نشود.