به گزارش آتیهآنلاین به نقل از وبدا، دکتر حسین فرشیدی، در همایش روز جهانی کار داوطلبانه، اظهار کرد: امور جاری در نظام سلامت، بدون داوطلب و کار داوطلبانه، ناتمام مانده یا اینکه به نحو احسن انجام نمیشود. رمز بهداشت، مردمی بودن آن است. اگر مشارکت مردم نباشد، بسیاری از کارها در حوزه سلامت قابل انجام نخواهد بود.
وی افزود: بسیاری از اقدامات ما برخواسته از اجتماع و اجتماعی شدن است؛ نقش هر فرد زمانی ارزش پیدا میکند که برای جمع و تاثیرگذار بر اجتماع و سلامت همگانی باشد.
وی با بیان اینکه در سالهای بعداز انقلاب اسلامی، حرکتهای منسجم و مبتنی بر اقدامات داوطلبانه زیادی در کشور اتفاق افتاد، عنوان کرد: در سالهای اخیر که درگیر اپیدمی کووید ۱۹ بودیم نیز شاهد روحیه داوطلبانه در کادر بهداشت و درمان در ایران و سایر کشورهای جهان بودیم.
وی با اشاره به راه اندازی شبکه بهداشت در سالهای بعداز انقلاب اسلامی، تصریح کرد: کلمه بهورز، عصارهای از مفاهیم کار داوطلبانه است. در سالهایی که در روستاها در جست و جوی بهورز بودیم، چند ویژگی اساسی را مدنظر داشتیم و مهمترین آنها، این بود که این بهورز از همان فرهنگ و از جنس همان مردم باشد؛ چراکه این موضوع، ویژگی داوطلب بودن را تقویت میکرد.
فرشیدی با بیان اینکه داوطلب، نماد عشق ورزی، انسان دوستی و کمک به مردم است، گفت: همیشه در سختیها، زیباییها نمایان میشود؛ برای مثال در دوران کرونا، در کنار سختیهایی که ناشی از بیمار شدن مردم، فوت و داغدار شدن خانوادهها بود، توانستیم اتحاد، فداکاری و ایثار کادر بهداشت و درمان کشور را به زیبایی مشاهده کنیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنین عنوان کرد: در حال حاضر، داوطلبان سلامت در تمام مراکز و موسسات حضور دارند و این موضوع، نتیجه تلاش چند دهه است.
کار داوطلبانه در دوران کرونا
وی گفت: برای مثال، در طرح شهید قاسم سلیمانی در دوران کرونا، واکسیناسیون کووید ۱۹ پیشرفت بسیاری کرد که نتیجه کار داوطلبانه است.
فرشیدی در پایان بیان کرد: با راه اندازی پزشکی خانواده، یکی از محورهایی که به دنبال تقویتش هستیم، زیر ساخت خانواده است تا بتوانیم بهداشت را از خانوادهها آغاز کنیم. امیدوارم با حضور افرادی که زیبایی را در ارائه خدمت داوطلبانه به منصه ظهور میرسانند، این طرح با موفقیت بیشتری اجرا شود.
نظر شما