ضعف پنداری مردان در درمان اختلالات روانی

یک متخصص روانپزشکی رویکرد مردان را در درمان مشکلات روانپزشکی بسیار بازدارنده توصیف کرد؛ به گونه‌ای که آن‌ها اعتراف به وجود مشکل روانی را در خود معادل با ضعف می‌پندارند و در نتیجه با خودداری از مراجعه به روانپزشک، ‌ تشخیص و روان درمانی آن‌ها به تعویق می‌افتد.  

دکتر فربد فدائی در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین، با بیان اینکه عوامل ژنتیک و زمینه‌های روانی اجتماعی در بروز اختلال روانی موثر است، افزود: بین زنان و مردان از نظر «بروز و شیوع» نابسامانی‌های روانی تفاوت‌هایی وجود دارد؛ برای نمونه میزان اختلال افسردگی عمده در زنان دو برابر مردان است؛ اما اختلال شخصیت ضداجتماعی در مردان سه برابر زنان است. همچنین اختلال کاهش توجه و بیش فعالی در پسران چند برابر دختران است.

وی اظهار کرد: همچنین در «رویکرد» زنان و مردان نسبت به اختلالات روانی تفاوت‌های عمده‌ای وجود دارد که بر پیشگیری، تشخیص و درمان این اختلالات تاثیر می‌گذارد.

متخصص روانپزشکی گفت: نخستین تفاوت عمده در آن است که زنان راجع‌به مشکلات روانی خود راحت‌تر از مردان صحبت می‌کنند و درصدد کسب راهنمایی از زنان دیگر برمی‌آیند و برای مراجعه به پزشک تمایل بیشتری دارند؛ اما مردان معمولا اعتراف به وجود مشکل روانی را در خود معادل با ضعف می‌پندارند و با دیگران صحبت نمی‌کنند و حتی حاضر نیستند به پزشک مراجعه کنند و در نتیجه تشخیص و درمان مشکلات روانی در مردان به تعویق می‌افتد.  

فدائی تصریح کرد: تفاوت دوم در آن است که مردان مشکلات روانی خود را بیشتر به عوامل بیرونی نسبت می‌دهند و زمین و زمان را مقصر قلمداد می‌کنند و در نتیجه در برابر مسائل با خشم و پرخاشگری واکنش نشان می‌دهند. حال اینکه زنان مشکلات را به خود نسبت می‌دهند و خود را مقصر می‌شمارند و در نتیجه واکنش آنان بیشتر گریستن و سرزنش خود است.

وی افزود: شیوه گفت‌وگو با دیگران (البته دوستان و خویشاوندان مورد وثوق) و آگاهی از تجربیات سایرین هنگام مواجهه با مشکلات روانی، جنبه پیشگیرانه هم دارد؛ ارتباط‌های عاطفی و اجتماعی که زنان با دیگر بانوان برقرار می‌کنند باعث می‌شود که در موارد بحران از حمایت اجتماعی گسترده برخوردار شوند. در مقابل، مردان مشکلات خود را نه تنها بیان نمی‌کنند، بلکه پنهان هم می‌کنند و می‌خواهند دردها را به تنهایی تحمل کنند که البته سبب افزایش مشکلات در مردان می‌شود.

متخصص روانپزشکی اظهار کرد: یکی از دلایل فزونی اعتیاد به الکل و مواد مخدر در مردان آن است که به جای گفت‌وگو راجع‌به مسائل خود، می‌کوشند با پناه بردن به این عوامل، مشکلات را به فراموشی بسپارند. اما خبر خوب اینکه اکثریت نابسامانی‌های اعصاب و روان در صورت تشخیص و درمان به موقع بهبود کامل می‌یابند و فرد می‌تواند زندگی طبیعی، مثبت و شاد داشته باشد.

کد خبر: 50976

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 5 =