-
درآمدزایی 110 میلیارد دلاری با اصلاح ساختار اقتصادی
رئیس دبیرخانه تدوین برنامه هفتم توسعه میگوید، برای تحقق رشد 8درصدی در برنامه هفتم توسعه باید سالانه 220 میلیارد دلار سرمایهگذاری صورت گیرد که نیمی از این میزان باید توسط سرمایهگذاری خارجی انجام شود؛ موضوعی که در نگاه اول به نظر میرسد چالش اصلی برنامه هفتم پیشرفت باشد، اما افشین کسالایی رویکرد مسألهمحوری بودن این برنامه را عامل حل این چالش میداند.
-
زبالهگردی؛ یکی از دغدغههای وزارت دادگستری
معاون حقوق بشر و امور بینالملل وزارت دادگستری در خصوص وضعیت زبالهگردی در تهران توضیحاتی ارائه کرد.
-
بیمه زنان روستایی و عشایر در سطح وسیع تری انجام می شود
رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از کارهای ارزشمند انجام شده در کشور، بیمه زنان روستایی و عشایری دارای ۳ فرزند و بیشتر است که در قانون جوانی جمعیت در سطح وسیع تری انجام می شود.
-
پرداخت بیش از ۳۲۷ هزار تسهیلات به بازنشستگان صندوق کشوری
صندوق بازنشستگی کشوری با یک میلیون و ۷۱۵ هزار حقوقبگیر و بازنشسته تحت پوشش بخشی از خدمات رفاهی خود را در قالب تسهیلات ضروری، وام ازدواج به فرزندان بازنشستگان و تسهیلات حمایت از پایاننامههای دانشجویی فرزندان آنان ارائه میدهد که از ابتدای سال جاری تا مهرماه به ۳۲۷ هزار و ۶۲۶ فقره وام پرداخت کرده است.
-
رایزنی همتی و فرزین برای کاهش نرخ سود بانکی
وزیر امور اقتصادی و دارایی از رایزنی با رئیس بانک مرکزی و بورس برای کنترل و کاهش نرخ سود، مسائل بازار پول و سرمایه خبر داد.
-
صدور پروانه مطب پزشکان تسهیل شد
معاون درمان وزارت بهداشت از موافقت وزارت بهداشت با صدور پروانه مطب برای پزشکانی که تعهدات قانونی خود را به پایان رساندهاند در تمام شهرهای کشور به جز مراکز استانها و شهرهای دارای دانشگاه علوم پزشکی خبر داد.
-
پرداخت ارز مسافرتی به زائران حج عمره در ترمینال سلام انجام شد
بانک مرکزی اعلام کرد: تأمین و پرداخت ارز (اسکناس) مسافرتی به میزان ۵۰۰ یورو یا معادل آن به سایر ارزها به زائرین عمره مفرده با رعایت سایر ضوابط فروش ارز مسافرتی بلامانع است.
-
نقش نابرابری های اجتماعی-اقتصادی در توسعه مغز
کیمبرلی جی. نوبل(Kimberly G. Noble) عصب شناس و استادیار دانشگاه کلمبیا و یکی از فعالان حوزه مطالعات نابرابری در این یادداشت به این حقیقت توجه ویژه ای کرده است که میزان درآمد و ثروت خانوارها تا حد زیادی با رشد مغزی افراد و کودکان در ارتباط است. در واقع می توان گفت بر اساس شواهد به دست آمده گرچه ناملایمات اجتماعی-اقتصادی ممکن است تنها تعیین کننده موفقیت کودک در مراحل بعدی زندگی نباشد، اما نقش مهم آن در کمک به رشد زبان، حافظه و مهارت های زندگی را نمی توان نادیده گرفت.این یادداشت برای اولین بار در dana foundationمنتشر شده است.
-
بررسی ریشه های تاریخی تاسیس نهاد خیریه؛
خدای ادیان ابراهیمی دوست فقرا و دشمن فقر است
پیتر ون اینواگن، محقق و متخصص در مطالعات عهد جدید، ادبیات مسیحیت اولیه و زمینه یهودی و هلنیستی مسیحیت اولیه است. او استاد بازنشسته دانشکده الهیات در دانشگاه اوترخت هلند و نویسنده کتاب های بسیاری از جمله "مطالعات یهودیت باستان و مسیحیت اولیه (۲۰۱۴)" می باشد. آنچه در تاریخ تمدن بشری اهمیت دارد جایگاه "انسان محروم" در جامعه است. اینکه جوامع و فرهنگ های مختلف چه رویکری نسبت به "انسان محروم" دارند نشان دهنده میزان ارزشی است که برای انسان و انسانیت قائل هستند. در این نوشتار نویسنده تلاش میکند تا تفاوت رویکرد جوامعی با فرهنگ یونانی و رومی را با جوامعی که محل ظهور ادیان ابراهیمی و انبیایی چون موسی و عیسی بوده اند در خصوص مسئله رسیدگی به انسان محروم بررسی کند.
-
چگونه فقر بر مغز و رفتار تأثیر می گذارد
فقر به صورت فراگیر، جوامع مختلف از شهری و روستایی تا توسعه یافته و عقب مانده را درگیر خود کرده است. فقری که از نسلی به نسل بعد منتقل می شود و طیف های مختلف را در دام خود گرفتار می کند. دامی که خروج از آن تقریبا امری غیر ممکن و سخت به نظر می رسد. شاید بتوان گفت بخشی از سوخت چرخه پایان ناپذیر فقر، اثرات ویرانگر آن بر رشد شناختی، عملکرد اجرایی و توجه افراد است، همانطور که چهار محقق علوم شناختی و اقتصاد رفتاری در خلال کنفرانس بین المللی علوم روانشناسی که از ۱۲ تا ۱۴ مارس در آمستردام، هلند برگزار شد، روی این موضوع تمرکز کرده و نتایج تحقیقات خود را ارائه دادند.
-
در گفتگو با اینگرید رابینز خالق نظریه "محدودیت گرایی"؛
محدودیت برای ثروت چه منافعی برای ما دارد؟
اینگرید رابینز، استاد فلسفه و دارنده کرسی اخلاق دردانشگاه اوترخت است. او صاحب نظریه ای است که بر اساس آن ثروت باید دارای محدودیت باشد. در واقع او معتقد است همانگونه که ما از چیزی به عنوان خط فقر در اقتصاد صحبت می کنیم، لازم است تا در طرف دیگر ماجرا به خط ثروت هم حساس باشیم. او ثروت مازاد را از جنبه اخلاقی و سیاسی نافی عدالت و آزادی و اخلاق می داند و می گوید باید ثروت مازاد بر نیازهای افراد ثروتمند، در فرآیندی شفاف بازتوزیع شود. رابینز در رشته اقتصاد و فلسفه تحصیل کرده و دکترای خود را در دانشگاه کمبریج دریافت کرد و پس از آن در دانشگاه های برجسته ای مانند دانشگاه کلمبیا در نیویورک، دانشکده اقتصاد لندن و دانشگاه آکسفورد فعال بوده است. کار او در فلسفه بر اخلاق و فلسفه سیاسی هنجاری، به ویژه بر روی مسائل مختلفی همچون عدالت و سایر ارزش های اجتماعی، اغلب در ترکیب با تحقیقات بین رشته ای متمرکز است.
-
آیا پول دار بودن، غیر اخلاقی است؟
صحبت از اخلاقی یا غیر اخلاقی بودن انباشت و نگه داشتن ثروت در نگاه اول شاید امری بی اهمیت جلوه کند اما این نکته مهمی است که مشروع دانستن یک پدیده از لحاظ اخلاقی، مهمترین عامل برای تداوم آن می باشد. یعنی با اخلاقی دانستن جمع و نگهداری ثروت و هزینه کردن آن در موارد غیر ضروری و لوکس شاهد تداوم رشد سرمایه داری افسارگسیخته خواهیم بود که دیگر در برابر هر قانون مالیاتی و محدود کننده ای نیز ایستادگی می کند. زیرا اساسا عمل خود را مشروع دانسته و دیگرانی که (قوانین و ساختار) سعی در کم کردن میزان ثروتش دارند را غاصب می داند. ای کیو اسمیت روزنامه نگار و پژوهشگر فقر و نابرابری به همین دلیل بحث از اینکه آیا نگه داشتن ثروت مازاد از نیاز، امری اخلاقی یا ضد اخلاقی است، را مسئله مهمی می داند و در این یادداشت توضیحاتی در این خصوص ارائه کرده است.
-
ثروت با روح شما چه می کند؟
ثروت بیشتر شما را خوشحال تر نمی کند، اما شما را خودخواه و دروغگو می کند.یادداشت زیر به بررسی تحقیقات انجام شده در خصوص تاثیات ثروت بر شخصیت و روان افراد پرداخته است. این یادداشت برای اولین بار در نشریه اینترنتی THE WEEK منتشر شده است.
-
نگاهی پیرامون «خط ثروت» در طول تاریخ اندیشه
در فلسفه سیاسی معاصر، پیشنهاد شده است که برای کسب ثروت باید محدودیتهای بالایی در نظر گرفته شود.ماتیوس کرام و اینگرید رابینز نظریه پرداز و فیلسوف سیاسی در این مقاله، نظریات نویسندگان معروف در تاریخ فلسفه اقتصادی و سیاسی درباره ایدههایی که میتوان آنها را نمونههای اولیه محدودیتگرایی تلقی کرد، بیان کرده اند. در حالی که در شرایط کنونی، این دیدگاه که باید حد بالایی برای ثروت وجود داشته باشد ممکن است بسیار رادیکال به نظر برسد،در این یادداشت نشان داده شده است که در طول تاریخ، بسیاری از فیلسوفان بزرگ، استدلال های ذاتی برای محدودیت گرایی ثروت، مطرح کرده اند. این مقاله در نشریه تخصصی European journalog Philosophy منتشر شده است.
-
آدام اسمیت قربانی روایت سرمایه داری از «ثروت ملل»
وقتی نام آدام اسمیت را می شنویم عموما تصور می کنیم با پدر علم اقتصاد و یکی از بنیان گذاران اقتصاد بازار آزاد و ضد دولتی و نظریه پرداز راست روبرو هستیم. اما این تصور تا چه میزان با واقعیت آدام اسمیت و نظریات اصلی او همخوانی دارد؟ آیا چهره ای که از او در فضای آکادمیک ساخته شده است، منطبق با نظریات سیاسی و اقتصادی اوست؟ شاید بهتر باشد برای یافتن پاسخ این سوال نگاه دقیق تری به نظریات این متفکر بزرگ و تاثیرگذار داشته باشیم. پل ساگاریس(Paul Sagaris)، مدرس فلسفه سیاسی در بخش اقتصاد سیاسی کالج سلطنتی لندن است در این یادداشت ما را با جهان فکری آدام اسمیت آشنا می کند.این یادداشت برای اولین بار در نشریه اینترنتی aeon منتشر شده است.
-
غربالگری ۲۳ هزار کودک ایلامی برای پیشگیری از معلولیت بینایی
مدیرکل بهزیستی استان ایلام از غربالگری ۲۳هزار کودک استان برای پیشگیری از تنبلی چشم خبر داد.
-
اشتغال ۶۰ مددجوی بهزیستی خراسان جنوبی
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی از اشتغال ۶۰ نفر از مددجویان بهزیستی استان با کمک تسهیلات بانکی به مبلغ ۸۷ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال از ابتدای امسال تاکنون خبر داد.
-
نظریات توسعه، نظریات غارت
بازاندیشی در ایدهی «کشورهای در حال توسعه»
یادداشت حاضر به قلم بریدن شیهی (BRADEN SHEEHY) با تمثیلی از اریک زولا جامعهشناس آمریکایی پیشنهاد میکند تا ریشه مسائل کشورهای جنوب جهانی یا آنطور که در نظریه مدرنیزاسیون نامگذاری شده «در حال توسعه» را فراتر از نقش خود این کشورها و در غارت منابع آنها توسط کشورهای «توسعه یافته» ببینیم. از آنجا که کشورهای الگوی «بازار آزاد» تاریخی متفاوت از تاریخ جنوب جهانی دارند، استفاده از طرحی همسان برای شکوفایی اقتصادی این کشورها به قربانی شدن بهداشت و خدمات عمومی منجر میشود. نسخه اخیر «بازار آزاد» همچون نسخههای قبلی سرمایهداری در حال تبدیل بخشهای جدیدی از منافع عمومی و محیط زیست به کالا است. نتیجه این غارت و شکوفایی اقتصادی در کشورهای «توسعه یافته» بحرانهایی در سطح جهانی مانند بحران آب و هوایی است که غرامت آن را همه با هم میپردازیم.
-
مدیرکل کار سیستان وبلوچستان مطرح کرد:
تحقق ۲۱ درصدی میزان تعهد اشتغال در نیکشهر
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان گفت: از یکهزار و ۲۷۲ اشتغال تعهد شده شهرستان نیکشهر در سالجاری، تنها ۲۱.۴۶ درصد محقق شده است.
-
ارائه روزانه پنج هزار خدمت در مراکز درمانی تامیناجتماعی خراسانشمالی
مدیر درمان تامین اجتماعی خراسانشمالی گفت: روزانه پنج هزار نوع خدمت به شکل سرپایی در مراکز درمانی تامین اجتماعی استان ارائه می شود.
-
متخصص طب کار در گفتوگو با آتیهآنلاین:
نقش سلامت روان در محل کار
هر سال با فرا رسیدن ۱۰ اکتبر مصادف با (۱۸ لغایت ۲۴ مهر)؛ «روز جهانی بهداشت روان» در سراسر جهان با هدف ارتقاء و افزایش آگاهی و تغییر و اصلاح نوع نگاه و نگرش مردم نسبت به مسائل بهداشت روان برگزار میشود. شعار امسال این فدراسیون به «سلامت روان در محیط کار» اختصاص یافته است. بررسیهای انجام شده نشان میدهد کار برای سلامت روان مفید است؛ اما محیط کاری منفی میتواند منجر به مشکلات جسمی و روانی شود. این در حالی است که آزار و اذیت در محل کار میتواند تأثیر نامطلوب و قابل توجهی بر سلامت روان بگذارد. در این زمینه اقدامات مؤثر بسیاری وجود دارد که سازمانها میتوانند برای ارتقای سلامت روان در محیط کار انجام دهند. چنین اقداماتی ممکن است به بهرهوری نیز کمک کند. اهمیت سلامت روان در محیط کار، ما را بر آن داشت تا گفتوگویی داشته باشیم با دکتر محمد علی حسینی؛ متخصص طب کار که در پی میآید.
-
تحول فضای کسب و کار با تسهیل صدور مجوزها
با تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، مشکلات بازار کار برطرف و فضای کسب و کار به سرعت متحول خواهد شد و این میتواند با ایجاد انگیزه در جامعه ظرفیتهای اشتغالزایی را در کشور رونق دهد.
-
هوش مصنوعی فرصت یا تهدید مشاغل سنتی
هوش مصنوعی به طور همزمان فرصتها و تهدیدات برای مشاغل سنتی ایجاد میکند. از یک سو، استفاده از هوش مصنوعی میتواند به بهبود کارایی و کیفیت مشاغل سنتی کمک کند و باعث افزایش تولید و سودآوری شود. از سوی دیگر، هوش مصنوعی ممکن است باعث اتلاف شغل برای برخی افراد شود.
-
سند راهبردی معدن تدوین می شود
طبق اعلام معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت، سند راهبردی بخش معدن کشور، با همکاری معاونت معدنی وزارت صمت، سازمان ایمیدرو و سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور در حال تدوین است.
-
اقتصاد ایران در بهار ۱۴۰۳ به کدام سمت رفت؟
کارنامه فعالیتهای اقتصادی ایران در بهار ۱۴۰۳ گویای آن است که در این مدت شاخص تورم به ۳۶.۱ درصد رسیده و در عین حال میزان درآمدهای مالیاتی دولت در قیاس با مدت مشابه سال قبل رشدی ۴۲.۴ درصدی داشته است.
-
ساخت اولین شهر جدید مرزی ایران در اینچهبرون مصوب شد
شورای عالی شهرسازی و معماری با ساخت اولین شهر جدید مرزی ایران در منطقه اینچهبرون موافقت کرد.
-
کاهش ۵.۵ برابری نرخ بیکاری در پایتخت
در حالی که نرخ بیکاری استان تهران در تابستان ۱۴۰۲ برابر با ۷.۵ درصد بوده، در تابستان ۱۴۰۳ با کاهش ۲.۲ درصدی به ۵.۳ درصد رسیده و از کاهش ۵.۵ برابری شاخص نرخ بیکاری استان تهران در مقایسه با میانگین کشوری این شاخص در یکسال گذشته حکایت دارد.
-
طرح جدید فروش خودروهای وارداتی از فردا آغاز می شود
سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی، جهت اجرایی شدن طرح جدید فروش خودروهای وارداتی بازگشایی میشود. متقاضیان شرکت در این طرح از روز سهشنبه (۲۴ مهرماه) به مدت هفت روز فرصت دارند با بلوکه کردن ۵۰۰ میلیون تومان در حساب وکالتی خود، گام اول خرید خودرو وارداتی را بردارند.
-
بانک ها مقصر اصلی تعطیلی پروژه ها و ساخت مسکن هستند
عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان این که بسیاری از پروژهها به دلیل عدم همکاری بانکها در پرداخت تسهیلات تعطیل هستند،گفت: از دلایل مهم عدم موفقیت دولت در اجرای قانون جهش تولید مسکن عدم همکاری بانک ها در پرداخت تسهیلات و نبود مدیریت یکپارچه و واحد است.
-
گزارش روزانه بازار سهام؛
دو عامل تاثیرگذار بر روند نزولی این روزهای بورس
روز دوشنبه (۲۳ مهرماه) شاخص کل بورس با افت ۲۴ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۸۹ هزار واحدی قرار گرفت.