به گزارش آتیه آنلاین به نقل از روزنامه ایران، این مقام مسئول میگوید: آنچه برنامه هفتم توسعه را با شش برنامه توسعه دیگر متمایز کرده، رویکرد مسألهمحوری بودن آن است. بر همین اساس برنامه هفتم با دو پیشفرض تداوم تحریمها و نبود آن تدوین شده است. به گفته کسالایی، در حال حاضر کشورهای پیشرفته اقتصادی مثل چین و ژاپن سهم عمدهای از اقتصاد خود را از دریا به دست میآورند. در برنامه هفتم توسعه، موضوع اقتصاد دریامحور و اقتصاد دانشبنیان با رویکرد مقابله با تحریمها در اولویت قرار گرفته است.
دستاورد قابل توجه
معاون امور برنامهریزی و آمایش سرزمین سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به «ایران»، درباره اینکه بودجه سالانه بر چه مبنایی بسته خواهد شد، گفت: یکی از مهمترین موضوعات اصلی این برنامه این بوده که پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت باشد و بودجه سالانه نیز براساس میزان تحقق اهداف عملیاتی هر یک از دستگاههای اجرایی تخصیص داده شود. به عبارتی مبنای تخصیصی بودجه سالانه و تدوین آن بر اساس این است که دستگاههای اجرایی چقدر توانستهاند اهداف پیشبینی شده را محقق کنند. طبق این برنامه، دیگر بودجههای سنواتی بر مبنای بودجه عملیاتی و یکپارچه تدوین و ارائه میشود. طبق گفته کسالایی، با اصلاح ساختار اقتصادی امکان درآمدزایی 110میلیارد دلاری از این روش را میتوان محقق ساخت. یعنی با توسعه اقتصاد دریامحور و توسعه سواحل دریایی مکران، توسعه دانشبنیانها و ایجاد نوآوری در اقتصاد، سرمایهگذاران خارجی را به این سمت هدایت کرد.
تمرکز بر اهداف کمی
کسالایی که به مناسبت برگزاری همایش الزامات اجرایی برنامه هفتم پیشرفت با خبرنگاران نشست خبری داشت، گفت: معتقدم که هیچ موضوعی مهمتر از اقتصاد نیست و از مهر سال ۱۴۰۰ مطالعات اولیه برنامه هفتم در سازمان برنامه و بودجه به همراه دو بازوی اجرایی کلید خورد، زیرا برنامه هفتم باید نسبت به سایر برنامهها متفاوت برنامهریزی میشد.
وی یادآور شد: اقتصاد ایران به افزایش درآمد نیاز دارد اما در مشارکت بخش خصوصی یک خلأ جدی داریم، زیرا اگر بخش خصوصی پای کار نیاید ممکن است رسیدن به آنچه که در برنامه هفتم برنامهریزی شده با سختی حاصل شود.
به گفته کسالایی، تأمین امنیت غذایی و تولید حداقل ۹۰ درصد کالاهای اساسی و اقلام غذایی در داخل کشور همراه با حفظ و ارتقای ذخایر ژنتیکی و منابع آبی، افزایش سطح سلامت و ایمنی مواد غذایی از دیگر اولویتهای برنامه هفتم توسعه خواهد بود.رئیس دبیرخانه تدوین برنامه هفتم توسعه گفت: در برنامههای گذشته کمتر اهداف کمی دنبال شد، اما در برنامه هفتم اهداف کمی مورد توجه قرار گرفته است.
نظر شما