دو عامل تاثیرگذار بر روند نزولی این روزهای بورس

روز دوشنبه (۲۳ مهرماه) شاخص کل بورس با افت ۲۴ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۸۹ هزار واحدی قرار گرفت.

به گزارش «آتیه‌آنلاین»، در سومین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با کاهش ۲۴.۷۶۳ واحدی در محدوده دو میلیون و ۸۹ هزار واحدی قرار گرفت. همچنین امروز شاخص کل هموزن اما با کاهش ۶.۲۲۳ واحدی در محدوده ۶۹۰ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.

در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۵.۷ میلیارد ورقه سهم طی ۱۸۶ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۴ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای ملی‌ فولاد مبارکه اصفهان، صنایع‌ مس‌ ایران، سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی، سرمایه‌گذاری غدیر، پالایش نفت اصفهان، بانک ملت و معدنی و صنعتی چادرملو بیشترین تاثیر منفی و نمادهای بانک‌پارسیان، مبین انرژی خلیج فارس، پتروشیمی خارک و پتروشیمی پارس بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص کل بورس داشتند.

شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با افت ۱۴۲ واحدی در محدوده ۲۱ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۹ میلیون ورقه اوراق بهادار طی ۱۱۳ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۵.۱ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای پتروشیمی زاگرس، فولاد هرمزگان جنوب، پالایش نفت لاوان پویا زرکان آق دره، تجلی توسعه معادن و فلزات و بهمن دیزل بیشترین تاثیر منفی و نمادهای گروه پلیمر آریا ساسول، نیان الکترونیک و خدمات بندری سینا بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.

این درحالیست که با افت ۱۱۰۰ میلیارد تومانی نسبت به دیروز، امروز ارزش معاملات سهام و حق تقدم به رقم ۲.۱ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به میانگین هفتگی، ۱۷ درصد و نسبت به میانگین ماهانه ۱۶ درصد با کاهش روبرو بود. حقیقی ها ۴۱۳ میلیارد توامن پول از سهام و حق تقدم خارج کردند و تراز مثبت ۲۲ میلیارد تومانی تا به اینجا در صندوق‌های درآمد ثابت ثبت کرده‌اند.

پس از معاملات آخر وقت دیروز و رنج‌های مثبتی که زده شد کمی امیدواری در دل فعالین بازار سهام نسبت به معاملات امروز ایجاد شده بود، که با شروع بازار این امیدواری‌ها تبدیل به یاس شد و هرچه از مدت زمان بازار سهام گذشت صف فروش‌هایی که دیگر حجم نمیخوردند، سنگین‌تر شدند و سهم‌هایی هم که صف فروش نبودند به سمت صف فروش شدن رفتند.

شاخص کل حمایت کوتاه مدت خود را از دست داده است. در صورتی که این شکست تثبیت شود، روند کوتاه مدت آن نزولی خواهد بود. شاخص هم‌وزن نیز در نزدیکی مقاومت کوتاه مدت خود قرار دارد. در صورتی که این مقاومت شکسته نشود، روند کوتاه مدت آن نزولی خواهد بود. امروز نمادهای شاخص‌ساز عرضه بیشتری به نسبت نمادهای کوچک و متوسط داشته‌اند.

در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، خروج نقدینگی حقیقی (فروش حقیقی به حقوقی) به ارزش ۱۱۲۱ میلیارد تومان را نشان می‌دهد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی برای دومین روز متوالی با ثبت رقم ۵۲۳ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. این درحالی است که در یک هفته گذشته از شدت خروج نسبت به میانگین ماهانه کاسته شده است.

برآیند معاملات صندوق‌های درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۱۵۶۴ میلیارد تومان ورود نقدینگی حقیقی به این صندوق‌ها است. امروز نیز با ورود ۲۳۸ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی برای دومین روز متوالی به صندوق‌های درآمد ثابت، دریافت سود ثابت همچنان مورد استقبال حقیقی‌ها قرار دارد. این درحالی است که در یک هفته گذشته شیب ورود به این صندوق‌ها، نسبت به میانگین ماهانه در حال کاهش است.

ارزش صف‌های خرید ۲۵۰ میلیارد تومان است که کاهش ۱۲۱ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی را نشان می‌دهد. این در حالی است که ارزش صف‌های فروش با افزایش ۱۲۹ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی، در محدوده ۱۳۴۱ میلیارد تومان قرار دارد.

بیشترین ارزش معاملات را گروه بانکی با ثبت رقم ۳۱۸ میلیارد تومان (۱.۲ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروه‌های فلزات اساسی با ارزش معاملات ۲۸۰ میلیارد تومان (۱.۶ برابر میانگین هفتگی) و شیمیایی با ارزش معاملات ۲۰۴ میلیارد تومان (۱.۳ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

گروه منسوجات با ارزش معاملات ۸ میلیارد تومان (۴ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه سایر واسطه‌گری‌ها با ارزش معاملات ۱۲ میلیارد تومان (۲.۷ برابر میانگین هفتگی) و گروه ماشین آلات برقی با ارزش معاملات ۳۳ میلیارد تومان (۲.۴ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند

تاثیر افزایش نرخ ارز نیمایی بر بازار سهام

کارشناسان بازار سرمایه اعتقاد دارند، دلار نیما به تدریج و رفته‌رفته با سرعت مناسبی که دارد، به حوالی ۵۰ هزار تومان خواهد رسید. به نظر می‌رسد دلار نیما حتی از ۵۰ هزار تومان نیز عبور کند که در این صورت شاهد اتفاقات مثبتی بر بازار و شرکت‌های بورسی خواهیم بود.

اکثر تحلیل‌گران مبنای تحلیل‌های خود را بر دلار ۴۸ تا ۵۰ هزارتومان برای نیمه دوم سال قرار می‌دهند، اگر روند فعلی حتی با سرعت بیشتری ادامه یابد، P/E شرکت‌ها برای تحلیل‌گران بازار، جذاب‌تر می‌شود و اقبال به سمت سهم‌های دلاری افزایش پیدا می‌کند، موضوعی که هم‌اکنون نمود آن در بازار قابل رویت است.

بر اثر روند اصلاح نرخ نیما، برخی سهام‌ حاضر در گروه‌های صنایع پتروشیمی و فلزی کم کم مورد توجه بازار سهام قرار گرفته‌اند، رسیدن دلار نیما به مرز روانی ۵۰ هزار تومان اهمیت بسزایی دارد، اگر دلار نیما به طور میانگین روزی ۱۰۰ تومان افزایش داشته باشد، تا یک ماه آینده دلار نیما از مرز ۵۰ هزار تومان عبور می‌کند و به این ترتیب شوک مثبتی به بازار سهام وارد و کم‌کم این رشد در تحلیل‌ها لحاظ می‌شود.

کند بودن جریان نقدینگی و همچنین وجود ریسک‌های سیستماتیک، دو عاملی هستند که می‌توانند اثر گزارش‌های خوب شرکت‌های بورسی را در کوتاه مدت بر بورس خنثی کنند، در نتیجه برای مشاهده اثر گزارش‌های مثبت صنایع بر بازار سهام باید ریسک‌های موجود تا حدود زیادی رفع شود.

البته به هرحال گزارش‌های مثبت ۶ ماهه گروه فلزات اساسی و پتروشیمی‌ها تاثیر خود را در میان مدت و بلندمدت بر بازار سرمایه خواهد گذاشت و شاهد فشار فروش کمتری خواهیم بود. در صورت تضعیف ریسک‌های سیستماتیک در بازار، طبیعتا سهام پیشرو گزارش‌های بهتری داشته و تغییرات خاصی در روند بازار ایجاد می‌کنند.

کد خبر: 74939

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 9 =