به گزارش آتیه آنلاین به نقل از رویترز؛ بازرسان در حال تلاش برای کشف معمای چگونگی قطع شدن دو کابل اینترنت زیردریایی در دریای بالتیک هستند که هفته گذشته و تنها در عرض چند ساعت از یکدیگر قطع شدهاند؛ مقامات اروپایی گفتند که معتقدند این اختلال یک اقدام خرابکارانه بوده است اما مقامات آمریکایی احتمال میدهند که این صرفا یک تصادف بوده است.
دو کابل به نامهای BCS در مسیر شرق به غرب که خطوط اینترنتی لیتوانی و سوئد را به هم متصل میکند و C-Lion که فنلاند را به آلمان متصل میکند، بهطور ناگهانی در روزهای یکشنبه و دوشنبه قطع شد.
رهبران اروپایی به سرعت ظن خود را نسبت به موضوع ابراز کردند. «بوریس پیستوریوس»، وزیر دفاع آلمان دراینباره گفت: «هیچ کس باور نمیکند که این کابلها بهطور تصادفی قطع شده باشند». همچنین وزرای خارجه فنلاند و آلمان در بیانیهای مشترک گفتند که «عمیقاً نگران» این حادثه هستند و این احتمال را مطرح کردند که این بخشی از «جنگ ترکیبی» است و بهطور خاص در بیانیه خود از روسیه نام بردند.
البته ارزیابی آنها بدون سند و مدرک است اما چندان هم پا در هوا نیست. پس از آن که مجموعهای از حوادث مشکوک، حملات آتشافروزی، انفجارها و سایر اقدامات خرابکارانه در چندین کشور اروپایی رخ داده است، روسیه متهم به راهاندازی یک جنگ ترکیبی علیه اروپا شده است.
اختلال در کابلها تنها چند هفته پس از آن رخ داد که ایالات متحده هشدار داد که مسکو زیرساختهای حیاتی زیردریایی را هدف قرار خواهد داد. اما آیا این بخشی از سناریویی است که قصد دارد مسکو را مقصر جلوه دهد و از پیش طراحی شده است؟ پاسخ هنوز روشن نیست. این اتفاقات به دنبال ماهها حرکت کشتیهای روسی در آبهای اروپا و تقویت قابلتوجه یک واحد دریایی مخفی روسیه رخ میدهد که وظیفه بررسی بستر دریا را بر عهده داشته است. برخی گمانهزنیها هم یک کشتی چینی را مقصر حادثه میدانند؛ اما هنوز چیزی روشن نشده است.
دو مقام آمریکایی که با ارزیابی اولیه این حادثه آشنا هستند، روز سهشنبه گفتند که گمان نمیرود این خسارت فعالیت عمدی روسیه یا هیچ کشور دیگری باشد. این دو مقام بر این باورند که این اتفاق احتمالاً ناشی از کشیده شدن لنگر یک کشتی در حال عبور رخ داده است. چنین تصادفاتی در گذشته نیز اتفاق افتاده، البته نه به صورت متوالی و با فاصله اندک زمانی.
کرملین روز چهارشنبه گمانهزنیهای «خندهدار» مبنی بر دخالت خود در این حادثه را رد کرد و گفت: «بیهوده است که روسیه را برای هر چیزی و بدون هیچ دلیلی سرزنش کنیم».
خواه قطع کابلهای اینترنت تصادف باشد یا توطئه، حادثهای که کابل ۷۲۸ مایلی C-Lion را تحت تاثیر قرار داده چندان هم غیرعادی نیست. بیش از ۵۳۰ کابل زیر دریا از کف اقیانوسها در سراسر جهان عبور میکنند و دادههای اینترنتی را از یک قاره و کشور به قاره دیگر منتقل میکنند. این خطوط اغلب در اثر تصادفات، خرابکاریها و حوادث طبیعی آسیب میبینند.
تبعات قطع کابلهای اینترنت در اروپا
هنگامی که قطع کابل رخ میدهد، چه زیردریایی باشد یا زمینی، اغلب منجر به اختلالات قابل مشاهده در اتصال به اینترنت، آفلاین شدن شبکه، شهر یا کشور میشود. این امر بهویژه زمانی صادق است که انعطافپذیری کافی یا مسیرهای جایگزین وجود نداشته باشد؛ مشاهدات مربوط به از دست دادن ترافیک ناشی از این اختلالات اغلب توسط رادار Cloudflare در رسانههای اجتماعی پوشش داده میشود. با این حال، دو قطع کابل اخیر که در دریای بالتیک رخ داد، احتمالا به دلیل انعطافپذیری قابلتوجه زیرساختهای اینترنت در اروپا، منجر به تاثیر بسیار کم یا نهچندان قابل مشاهده برای کشورهای آسیبدیده شد.
«داگ مدوری»، مدیر تحلیل اینترنتی در اینباره میگوید: «این رویداد اخیر که انگیزهها و واقعیت آن هنوز مشخص نشده است، نشان میدهد که اتصالات اینترنتی ما چقدر میتواند مخاطرهآمیز باشد.» او ادامه میدهد: «از زمانی که کابلهای زیردریایی اختراع شدهاند، این کابلها بارها بدون قصد قطع شدهاند.» این موضوع با افزایش ترافیک دریایی مربوط به تجارت و کشتیرانی تشدید شده است. اما «مدوری» میگوید «نگرانی فزایندهای» وجود دارد که از خرابکاری علیه کابلهای اینترنت زیر دریا برای تلاش در جهت اعمال قدرت ژئوپلیتیکی استفاده شود.
«برندان پرس»، مدیر ارشد بازرگانی GBI، ارائهدهنده جهانی اتصال کابل زیر دریا، میگوید: «نود و پنج درصد از تمام اتصالات اینترنتی از کابلکشی زیر دریا استفاده میکنند.» در جاهای دیگر دنیا، جایی که زیرساختها بهاندازه کافی ساخته نشده یا بودجه کافی ندارند، تأثیر هر قطعی میتواند مضرتر باشد. در عین حال تلاش برای محافظت از هر اینچ کابل زیردریایی در سراسر جهان غیرعملی است زیرا اقیانوسها وسیع هستند، و هیچ نیروی محافظی نمیتواند تمام پهنه اقیانوس را از اشتباهات یا خرابکاری در امان بدارد.
نظر شما