به گزارش آتیه آنلاین، سازمان تأمین اجتماعی که بیشترین تعداد کارفرمایان در بخشهای مختلف کسبوکار و حوزه اقتصاد را به خود اختصاص داده است این بار زمینهای را فراهم کرده که حوزه کارفرمایی با سرعت عمل بیشتر، کنترل همه اقدامات مرتبط با حقبیمهها و دریافت خدمات گسترده در حوزه غیرحضوری، به بهترین شکل ممکن نسبت به پرداخت حق بیمه کارگران تحت پوشش کارگاهها اقدام کنند
براساس دادههای آماری اکنون بیش از ۹۸ درصد یعنی یک میلیون و ۳۰۰ هزار لیست حقبیمههای پرداختی کارگاههای تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی به صورت هوشمند پرداخت میشود که این موضوع مزایای فراوانی برای جامعه کارفرمایان و از طرفی دیگر سود زیادی برای این سازمان بزرگ بیمهای در بخش وصول حقبیمهها برای تأمین به موقع آنها دارد.
تأمین اجتماعی با هدف تسهیل خدمات به جامعه کارفرمایان سامانه لیست هوشمند را برای این گروهها تعریف کرده که کارفرمایان با استفاده از این خدمت میتوانند فرایند ارسال لیست افراد شاغل در کارگاه و پرداخت لیست حق بیمه را به راحتی و در هر ساعت از شبانهروز در سامانه خدمات غیرحضوری به نشانی es.tamin.ir انجام دهند.
پیشگیری از انباشت بدهیهای بیمهای برای کارفرمایان
محمد محمدی، معاون بیمهای سازمان تأمین اجتماعی، با اعلام اجرای سراسری طرح لیست هوشمند حق بیمه و فراهم شدن امکان ارسال لیست هوشمند و پرداخت حق بیمه در هر ساعت از شبانهروز در سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین اجتماعی، اجرای این طرح را موجب پیشگیری از ایجاد و انباشت بدهیهای بیمهای برای کارفرمایان دانست.
وی اضافه کرد: پس از اجرای آزمایشی پروژه لیست هوشمند حق بیمه در چند استان، از خرداد ماه سال ۱۴۰۳ همه کارفرمایان کارگاههای مشمول قانون تأمین اجتماعی که ملزم به تنظیم و ارائه ماهانه لیست حق بیمه به سازمان تأمین اجتماعی هستند، باید لیست حق بیمه کارکنان کارگاه را در قالب لیست هوشمند تنظیم و به این سازمان ارسال کنند و پرداخت حق بیمه را هم در همین قالب انجام دهند.
معاون بیمهای سازمان تأمین اجتماعی اضافه کرد: هوشمندسازی لیست حقبیمه، مزایای متعددی برای کارفرمایان در بر دارد که از جمله میتوان به تأثیر آن در کاهش اختلافات بین سازمان تأمین اجتماعی و کارفرمایان در زمینه مبالغ حق بیمه و جرایم مربوط به آن اشاره کرد.
انجام ۳۳ کنترل مختلف بیمهای به صورت برخط
سامانه لیست هوشمند در حال حاضر در همه کشور اجرایی شده و علاوه بر بالا بردن سرعت و سهولت ارسال لیست حق بیمه و عدم مراجعه به صورت حضوری، ۳۳ کنترل مختلف بیمهای که پیشتر در غیاب کارفرما انجام میشد به صورت برخط و لحظهای انجام میشود تا در صورتی که لیست ارسالی اشکال یا مغایرتی داشته باشد بلافاصله خطا با کارفرما اعلام و اصلاح لازم انجام خواهد شد.
ارسال لیست به صورت هوشمند اختلافات بین سازمان تأمین اجتماعی و کارفرمایان را با هدف جلوگیری از انباشت بدهی و جریمه به صورت جدی کاهش میدهد و کنترلهایی مانند عناوین شغلی، دستمزدها و روزهای کارکرد به صورت لحظهای به کارفرما اعلام خواهد شد.
همچنین در راستای پیشگیری از هر مشکلی باید تغییرات در مشخصات کارگاه و لیست ارسالی مانند اضافه شدن افراد بیمه شده جدید باید در سامانه خدمات غیرحضوری ثبت شود و همچنین کارفرمایان برای جلوگیری از ترافیک در لیستهای ارسالی باید لیست حق بیمههای کارگران تحت پوشش را به روزهای آخر ماه موکول نکنند.
استمرار فرایند هوشمندسازی در بخشهای بیمه و درمان
دامون خدابنده، رئیس مرکز فناوری، آمار و محاسبات سازمان تأمین اجتماعی نیز در این باره گفت: ما در گذشته چیزی به نام سرویسهای دریافت هوشمند خدمات بیمهای نداشتیم. امروز فقط در حوزه لیست هوشمند حقبیمه کارفرمایان حدود ۳۳ کنترل هوشمند در حال اتفاق است. این فرایند بهروز شدن معوقات سازمان تأمیناجتماعی، پیشگیری از تقلبهای بیمهای، افزایش ۱۸درصدی منابع و بسیاری مزایای دیگر را به دنبال خواهد داشت.
خدابنده افزود: در سازمان تأمین اجتماعی در ۱.۵ سال آینده تحول اساسی و بنیانی در حوزه سیستمهای مورد استفاده خواهیم داشت. اولین برداشت مرتبط با تحول اشاره شده در حوزه بهرهمندی در لیست هوشمند حقبیمه کارفرمایان نمود پیدا کرده است. به این واسطه یک میلیون و ۴۰۰ هزار کارگاه و کارخانه بزرگ و کوچک کشور به صورت کاملاً کنترل شده و هوشمند هزینههای بیمه خود را به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت میکنند. این فرایند کنترلی در واقع جلوی بسیاری از خطاهای این بخش را میگیرد. فرایندهای هوشمندسازی در بخشهای بیمه و درمان باید ادامه پیدا کند.
ارسال بیش از یک میلیون لیست حقبیمه با سامانه هوشمند
سازمان تأمین اجتماعی نیز به تازگی با اشاره به رکورد جدید و بیسابقه در راستای ارسال و ثبت بیش از یک میلیون و ۳۳۱ هزار لیست حق بیمه توسط کارفرمایان سازمان تأمین اجتماعی از طریق سامانه متمرکز لیست هوشمند در اسفند ماه ۱۴۰۳ به این موضوع اذعان داشته است که این فرایند مزایای زیادی برای حوزه کارفرمایی و این نهاد بزرگ بیمهای داشته است.
دادههای آماری نشان میدهد که حدود ۹۸ درصد از کل کارگاههای فعال در سطح کشور به تعداد بالغ بر یک میلیون و ۳۶۲ هزار از طریق سامانه متمرکز لیست هوشمند اقدام به ثبت لیست حق بیمه مربوط به بهمن ماه کارگاه خود کردهاند.
مزایای ایجاد سامانه متمرکز لیست هوشمند
سامانه متمرکز لیست هوشمند خدمتی نوین از سازمان تأمین اجتماعی برای کارفرمایان است که با مکانیزه کردن فرآیندهای ارسال و پردازش اطلاعات بیمه ای، دقت، سرعت و شفافیت را افزایش میدهد و مزایایی همچون محاسبه برخط دستور کارفرما، جلوگیری از بروز جرائم بیمه ای، ارسال لیست و پرداخت حق بیمه به صورت برخط و بدون نیاز به شعبه، امکان ارسال لیست معوق و متمم به صورت غیرحضوری، پردازش اظهارات کارفرما به صورت برخط و اعمال قوانین و مقررات مربوطه و جلوگیری از مشکل در بهرهمندی بیمهشدگان از خدمات تأمین اجتماعی را برای کارفرمایان دارد.
همچنین امکان محاسبه و ثبت دستمزد مطابق مقررات به صورت برخط، بررسی شرایط بیمه شدگان با قوانین و مقررات به صورت برخط، درج سوابق به صورت لحظه ای در تمام سامانههای تأمین اجتماعی و ثبت سوابق به صورت صحیح و برابر مقررات و بهرهمندی از تعهدات تأمین اجتماعی از جمله مزایای این سامانه برای بیمهشدگان است.
این سامانه در چارچوب طرح تحول دیجیتال سازمان تأمین اجتماعی و با هدف رفع ایرادات و بهبود روند ثبت لیست بیمه راهاندازی شده است که همکاری و همراهی ذینفعان در توسعه آن میتواند منافع کارفرمایان و بیمهشدگان را تأمین کند و موجب ارتقای خدمترسانی و همچنین رضایت شرکای اجتماعی و ذینفعان سازمان تأمین اجتماعی باشد.
سازمان تأمین اجتماعی که حدود ۵۰ میلیون نفر از جمعیت کشور را در قالب ۵۳ درصد تحت پوشش دارد، بیش از ۸۰ درصد منابع خود را از محل وصول حقبیمههای مربوط به جامعه کارگری تحت پوشش کارگاههای اقتصادی، تولیدی و خدماتی دریافت میکند.
نظر شما