به گزارش آتیهآنلاین به نقل از خبرگزاری فارس، علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در برنامه «روزنه» رادیو گفت وگو درباره توجه ویژه سازمان غذا و دارو به محصولات تراریخته توضیح داد: هنوز در سطح دنیا ابهامات زیادی درباره محصولات تراریخته وجود دارد و زمان هنوز اجازه نداده که همه جزئیات تغییرات ژنتیکی که در گیاه صورت میگیرد مشخص شود.
او افزود: موافقان تراریخته بیشتر صاحبان این صنعت و تولیدکنندگان این محصولات هستند و استدلال آنها هم عمدتاً مسائل مادی است اما در مجموع هنوز محافل قابل اتکا و محافل علمی در داخل کشور استفاده از این محصولات را به صلاح نمیدانند.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی گفت: حدأقل کاری که می توان انجام داد این است که برچسب تراریخته بودن ماده غذایی روی جلد محصولات درج شود تا مصرفکننده از موضوع مطلع باشد چون انسان حق دارد بداند که چه چیزی میخورد.
مرندی در رادیو گفت وگو گفت: بهتر بود که این برچسب روی محصولات خواناتر و محتویات محصول اعم از میزان پروتئین و قند و چربی ماده غذایی معلوم بود اما به دلیل کمبود نظارت وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، این مسئله کمرنگ تر شده است.
او با اذعان به اینکه سواد سلامت و تغذیه در مردم ایران حتی در قشر تحصیلکرده نیز مطلوب نیست گفت: وقتی مردم این موضوع را مطالبه نمیکنند برای کارخانههای تولیدی هم راحتتر است که محتویات محصول را روی جلد آن چاپ نکنند.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی از صدا و سیما و وزرات بهداشت تقاضا کرد که در راستای ارتقای سواد سلامت و تغذیه به مردم کمک کنند.
مرندی در ادامه تأکید کرد: سازمان غذا و دارو باید نسبت به این قضیه حساسیت نشان دهد و مراقب باشد که خود بستههای غذایی برای مصرفکننده یک راهنما باشند و مصرفکننده را از محتویات درون محصول آگاه کنند.
نظر شما