به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایرنا، شهروز همتی روز شنبه در یک نشست خبری که در محل انجمن برگزار شد از خودکفایی جامعه آزمایشگاهی کشور در تولید کیتهای تشخیص کرونا خبر داد و گفت: جامعه آزمایشگاهی در دوران همه گیری کرونا با تولید تستها و کیتهای تشخیص این بیماری و تقدیم شهدای علوم آزمایشگاهی خدمات ارزندهای ارائه کرد.
وی با بیان اینکه ضرورت دارد جامعه آزمایشگاهی مورد حمایت در خصوص افزایش تعرفههای خدمات آزمایشگاهی قرار بگیرد، گفت: ضرورت دارد پوشش بیمهای خدمات آزمایشگاهی افزایش تا پرداخت از جیب بیمهشدگان برای این خدمات از ۷۰ درصد به ۳۰ درصد کاهش یابد.
وی افزود: با افزایش تعرفه خدمات آزمایشگاهی باید بیمهها سهم بیشتری از این خدمات را پرداخت کنند تا مردم نیز دچار مشکلات نشوند و در عین حال آزمایشگاهها نیز خدمات مطلوبتر و با کیفیتتری ارائه دهند.
همتی تاکید کرد: امیدواریم نگاه ویژهتری به جامعه آزمایشگاهی کشور شود تا خدمات مناسب و با کیفیت حتی در شهرهای دور نیز به مردم ارائه شود. درواقع افزایش تعرفههای آزمایشگاهی باعث جلوگیری از تعطیلی این مراکز در شهرهای مختلف میشود.
رونمایی از راه اندازی محدودههای مرجع آزمایشگاهی کشور
امیرحسن زرنانی دبیر علمی چهاردهمین کنگره بینالمللی و بیستمین کنگره کشوری ارتقا کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران نیز در این نشست گفت: بیماریهای غیر واگیر مهمترین عامل مرگ و میر است که شامل قلبی و عرووقی، ریه، دیابت و سرطان بوده و به همین دلیل سازمان جهانی بهداشت عمده تمرکز را روی این بیماریها گذاشته است. جوامع صنعتی به دلیل تغییر نوع سبک زندگی بیشتر درگیر این بیماریها میشوند که آموزش و پیشگیری در این باره ضروری است.
ضرورت تشخیص به موقع و زود هنگام بیماریها
وی ادامه داد: تشخیص به موقع و زود هنگام آزمایشگاهی برای بیماریهایی مانند سرطان میزان موفقیت درمان را افزایش میدهد و آزمایشگاههای تشخیص طبی نقش مهمی را در این خصوص ایفا میکنند.
زرنانی اظهار داشت: ابزارهای تشخیص بیولوژیک در آزمایشگاهها در تشخیص زود هنگام بیماری کمک میکند و با گردهمایی جامعه آزمایشگاهی در این کنگره که ۲۶ تا ۲۹ اردیبهشت برگزار میشود از روشهای نوین تشخیص آزمایشگاهی بیماریها رونمایی میشود.
وی تاکید کرد: رونمایی از پروژه تعیین محدوده مرجع آزمایشگاهی که دستاورد بزرگی برای نظام سلامت کشور خواهد بود اولین مرتبه به ابتکار انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی و با استفاده از دادههای آزمایشی آزمایشگاه استانهای سراسر کشور و همکاری دانشگاه تورنتو کانادا در بیستمین کنگره انجام خواهد گرفت.
غلامرضا حمزهلو دبیر انجمن دکتری علوم آزمایشگاهی و تشخیص طبی ایران نیز گفت: در این کنگره شاهد برپایی ۴۰ کارگاه و ۲۷ پنل علمی خواهیم بود و همچنین جشنواره حکیم جرجانی از برنامههای این کنگره است که افراد برتر در حوزه علوم آزمایشگاهی مورد تقدیر قرار میگیرند و چهره ماندگار نیز معرفی خواهد شد.
وی بیان کرد: حدود ۲۰۰ شرکت در نمایشگاه جانبی کنگره حضور دارند و با توجه به اینکه زنجیره تأمین کیت و تجهیزات آزمایشگاهی دچار اختلال شد، برگزاری کنگره علوم آزمایشگاهی و تبادل دانش و اطلاعات و حمایت سیستم نظام سلامت میتواند راه گشای مشکلات موجود آزمایشگاهی باشد.
نظر شما