به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایسنا، درمان کامل سرماخوردگی حدود ۵ روز طول میکشد اما اگر رژیم غذایی و روش زندگیمان را تغییر ندهیم، شاهد بدتر شدن علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا خواهیم بود.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، ممنوعیتهای غذایی در هنگام ابتلا به بیماریهای ویروسی فصول سرد سال شامل موارد زیر است:
- شیرینیها: مصرف زیاد قند میتواند سیستم ایمنی بدن را سرکوب کند. افزایش قند خون باعث مهار کار گلبولهای سفید خون میشود و عفونت در بدن گسترش مییابد. به علاوه، مصرف شکر باعث افزایش التهاب در بدن میشود.
- کربوهیدراتهای ساده: این نوع کربوهیدراتها نیز باعث افزایش قند خون میشود. البته همه کربوهیدراتها بد نیست. نان گندم کامل، غلات کامل و ... را در هنگام سرماخوردگی مصرف کنید چون حاوی فیبر فراوان است و التهاب بدن را کاهش میدهد.
- غذاهای تند: ادویههای تند اگرچه برای رفع احتقان بینی در هنگام سرماخوردگی مفید است، اما اگر مبتلا به آنفلوآنزا هستید و از معده درد نیز رنج میبرید، به هیچ وجه غذایتان را تند نکنید.
- میوههای خانواده مرکبات: اگرچه این میوهها سرشار از ویتامین C هستند، اما به کسانی که در هنگام سرماخوردگی و آنفلوآنزا معده درد دارند، باز هم توصیه میشود علاوه بر غذاهای تند، از مصرف مرکبات اجتناب کنند چون این میوهها باعث تحریک معده شده و حالت تهوع را تشدید میکنند.
- غذاهای چرب: وقتی سرما میخورید یا آنفلوآنزا دارید، اشتهایتان کم میشود. در این هنگام مصرف غذاهای چرب التهاب بدن را بالا میبرد.
- آبنباتهای بدون قند: این نوع آب نبات حاوی سوربیتول است که میتواند مشکلات گوارشی را تشدید کند. سوربیتول قابل هضم نیست و میتواند باعث اسهال و ناراحتی معده شود. اسهال در سرماخوردگی خطرناک است چون باعث کاهش آب بدن میشود.
- کافئین: نوشیدنیهای کافئیندار بدن را کم آب میکند. این نوشیدنیها اگر همراه قند باشد، التهاب بدن را افزایش داده و مقابله با عفونتها را سختتر میکند.
- غذاهای ترد: این غذاها میتواند گلو را تحریک کرده و سرفه را تشدید کند. کراکر، آجیل و حتی سبزیجات خام را هنگام سرماخوردگی مصرف نکنید.
- ترشیجات: این غذاها نیز چون حاوی سرکه و نمک است، التهاب گلو را افزایش میدهد.
نظر شما