به گزارش آتیهآنلاین به نقل از وبدا، این دفتر عنوان کرد: با شروع فصل سرما شیوع بیماریهای ویروسی شایع میشود که شناخته شدهترین آن آنفلوانزا است که متاسفانه در کشور ما هم با آغاز فصل پاییز این بیماری به صورت اپیدمی در گروههای سنی مختلف به خصوص کودکان درآمده است. بهترین راه پیشگیری از آنفلوآنزا شسستن مرتب دستها، پوشیدن لباس گرم و استفاده از ماسک در اماکن عمومی است. اگر دچار این بیماری شدید برای بهبودی هرچه سریعتر این بیماری استراحت، خواب و تغذیه نقش بسیار مهمی دارد که در صورت رعایت توصیههای تغذیهای میتوانید سریعتر این بیماری را پشت سر بگذارید.
زیاد آب بخورید
به دلیل تعریق و تب، بدن با کم آبی مواجهه میشود که این امر میتواند بهبودی را به تعویق بیندازد. بنابراین در این دوران مایعات همچون آب ولرم، دمنوش زنجبیل و آویشن، آب ولرم با عسل و لیموترش و آبمیوههای طبیعی همچون آب سیب، آب پرتقال، آب لیمو شیرین و آب هویج مصرف کنید. البته توجه کنید اگر دچار پرفشاری خون هستید از دمنوش زنجبیل خودداری کنید.
خوردن غذای مقوی
بهترین غذاها در این شرایط سوپ به خصوص سوپ مرغ و گوشت است. سوپ مرغ به طور سنتی به عنوان یک غذای مناسب در هنگام بیماری در نظر گرفته میشود. آب سوپ منبع خوبی از مایعات و الکترولیتها برای جلوگیری از هیدراتاسیون است. سوپ مرغ، پروتئین و روی بدن شما را تامین میکند. همچنین دارای ویتامین A به دلیل وجود هویج و ویتامین C به دلیل وجود کرفس و پیاز و است. توصیه میشود از لیموی تازه یا نارنج به مقدار کم هم در سوپ خود استفاده کنید.
مصرف ویتامین A و C
میوه و سبزیجات منبع غنی ویتامین C و A است. این ویتامین یک ماده مغذی برای تقویت سیستم ایمنی بهویژه هنگام بیماری است. لیموشیرین، پرتقال، شلغم، کدو حلوایی و لبو را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید. در این دوران از مصرف الکل و نوشیدنیهای حاوی کافئین مثل قهوه، نسکافه و نوشابه پرهیز کنید. این نوع نوشیدنیها دیورتیک بوده و منجر به کم آبی بدن شما میشود و میتواند شرایط شما را بدتر کند و دوره نقاهت بیماری را افزایش دهد.
خوردن صبحانه و مصرف پروتئین
به دلیل تضعیف سیستم ایمنی باید مواد پروتئینی به منظور تقویت سیستم ایمنی مصرف کنید. تخممرغ آبپز، عدسی و پنیر با مغزهایی مانند بادام و گردو انتخابهای خوبی برای این وعده هستند. اگر اشتها ندارید که سه وعده غذایی را میل کنید حتما تعداد وعدههای غذایی را به ۶ تا ۷ وعده افزایش دهید؛ اما با حجم کم مصرف کنید.
عسل را فراموش نکیند
عسل به دلیل وجود آنتی باکتریالهای طبیعی میتواند یک ماده غذایی مناسب برای این دوران شما باشد. اگر دچار سرفه هستید از مصرف شیر، ادویهها و غذاهای صنعتی و کنسروی خودداری کنید.
مکمل ویتامین D مصرف کنید
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام کرد: ویتامین دی نقش مهمی در کاهش التهاب در بدن دارد. بهتر است در زمان شروع بیماری یک پرل ۵۰ هزار واحدی ویتامین دی مصرف کنید. به یاد داشته باشید همه افراد بالای ۱۲ سال باید ماهانه یک پرل ۵۰ هزار واحدی ویتامین دی مصرف کنند. همچنین از مکمل روی استفاده کنید. مکمل روی منجر به کاهش التهاب و تسریع بهبودی میشود؛ لذا توصیه میشود روزانه تا بهبودی کامل یک عدد مکمل روی مصرف کنید.
نظر شما