به گزارش اتیهآنلاین به نقل از ایسنا، سارا انبری، اظهار کرد: اغلب سبزیجات و میوهها سرشار از فیبر هستند که به کاهش کلسترول خون کمک میکند، خوراکیهایی مانند سیب، انواع مرکبات، انواع توتها مخصوصاً توتفرنگی، هویج، زردآلو، آلو، کلم، سیب زمینی شیرین، بامیه و کلمپیچ در این دسته قرار میگیرد.
وی ادامه داد: انواع لوبیا و همچنین عدس از بهترین منابع جذبِ فیبرهای محلول کاهشدهنده کلسترول به شمار میرود. مطالعات نشان داده است، مصرف حتی نیم فنجان حبوبات در روز به کاهش سطح کلسترول کمک میکند.
انبری با اشاره به اینکه چربی غیراشباع، فیبر، استرولها و دیگر ترکیبات موجود در انواع آجیل باعث کاهش کلسترول میشود، عنوان کرد: به ویژه هنگامی که جایگزین چربیهای اشباع مانند گوشت و پنیر شود. پژوهشها نشان میدهد مصرف روزانه ۸۰ گرم آجیل از هر نوع، اثرات چشمگیری دارد؛ اما این نکته را فراموش نکنید که انواع آجیل کالری فراوانی دارد. در ضمن بهتر است تا جایی که ممکن است آجیل شور مصرف نکنید.
این متخصص تغذیه بیان کرد: سیلیوم که از خانواده غلات است و معمولاً برای درمان یبوست و به عنوان مکمل فیبر مصرف میشود نیز برای کاهش کلسترول خون مفید بوده که در برخی فرآوردهای غلات و برخی نانها یافت میشود.
وی با اشاره به اینکه ذرت، دانه سویا و دیگر روغنهایی که دارای مقدار قابل توجهی چربی غیراشباع حلقوی هستند، چربی بد خون را تا حد زیادی کاهش میدهد، بیان کرد: به ویژه اگر به جای مواد غذایی مانند کره و روغن حیوانی استفاده شود. اما فراموش نکنید که به طور کلی هر قاشق روغن دارای ۱۲۰ کالری است، پس در مصرف آن زیادهروی نکنید و از آن جایی که روغن به مقدار فراوان در تهیه غذاهای فرآوری شده و فستفودها به کار میرود، بهتر است در مصرف این غذاها دقت کنیم.
انبری با اشاره به اینکه روغن زیتون و کانولا سرشار از چربیهای غیراشباع است که در کاهش چربی خون بد مؤثر است، افزود: اما نه به اندازه چربیهای غیراشباع حلقوی. اگرچه نتایج پژوهشها در این باره قطعیت ندارد؛ این روغنها ممکن است باعث افزایش سطح کلسترول خوب شود. روغن زیتون به دلیل دارا بودن پلیفنول ممکن است اثرات مفیدی روی عروق قلبی داشته باشد و همچنین اسیدهای چرب موجود در روغن کانولا، برای قلب مفید است.
این متخصص تغذیه ادامه داد: غلاتی مانند جو و جو دوسر به عنوان غلات کامل، بهترین منبع دریافت نوعی فیبر به نام بتاگلوکان است و به کاهش سطح کلسترول کمک میکند، به علاوه محصولاتی که از این غلات تهیه میشود، برای سلامتی قلب مفید است.
وی تصریح کرد: بنا بر نظر سازمان غذا و داروی آمریکا، غذاهای تهیه شده از سویا به شرط دارا بودن دستکم حدود هفت گرم پروتئین مجازند از عنوان «مفید برای قلب» استفاده کنند؛ اما مشخص نیست اثر سویا در کاهش کلسترول به دلیل وجود پروتئین است یا مواد دیگری مانند فیبر، چربی غیراشباع یا ترکیباتی به نام ایزوفلاون. مزایای سویا معمولاً قابل توجه نیست مگر زمانی که جایگزین پروتئین حیوانی شود.
انبری با اشاره به اینکه برخی پژوهشهای قدیمی نشان داده است، ماهیهای چرب باعث کاهش کلسترول میشود اما مطالعات جدیدتر این نکته را تأیید نکرده است، عنوان کرد: با جایگزین کردن گوشت ماهی به جای گوشت قرمز سطح کلسترول کاهش مییابد.
این متخصص تغذیه بیان کرد: پژوهشها درباره سیر و مکملهای آن نتایج قطعی نداشته اما برخی از تحقیقات اثرات ناچیز سیر را در کاهش کلسترول تأیید کرده است.
وی عنوان کرد: هیچیک از این غذاها، حتی بهترینشان، اثر جادویی در ناپدید کردن مضرات رژیمهای ناسالم ندارد؛ با قرار دادن این غذاها در یک رژیم غذایی سالم، همراه با ورزش، شاهد بیشترین اثر در کاهش کلسترول خواهید بود و میتوانید از اثرات مثبت این رژیم بر سلامتیتان بهرهمند شوید.
نظر شما