به گزارش آتیهآنلاین و به نقل از ایرنا، دولت سیزدهم در بحبوحه روزهای سیاه کرونایی سکان هدایت کشور را به دست گرفت، ایام تلخی که وضعیت بیمارستانها اسفناک بود و در پرونده کرونای کشور، مرگ روزانه ۷۰۰ نفر هم به ثبت می رسید.
جدای از این امر؛ کمبود سرم، دارو و تخت بیمارستانی امان بیماران را بریده بود و همه با نگرانی به دنبال تزریق قطره چکانی واکسن بودند به گونه ای که هم و غم تمامی شهروندان کاهش سن واکسیناسیون بود و کمتر کسی توقع نگاه جامع دولت برای رفع دیگر مشکلات بهداشتی استان ها را داشت،اما دولت مردمی جدای از اقدامات جهادی اش برای کاهش چشمگیر مرگ های کرونایی به مدد واکسیناسیون عمومی، از اقدامات زیرساختی حوزه سلامت نیز برای ارتقای شاخص های بهداشت و درمان استان ها غافل نشد و هم راستا با مهار کرونا سایر حوزههای سلامت را نیز مورد توجه قرار داد.
در واقع دولت سیزدهم در این مدت کم با وجود درگیری کشور با بحرانی به نام کرونا علاوه بر بستن پرونده روزهای تلخ کرونایی، اقدامات امید آفرینی نیز با تخصیص اعتبار برای ساخت بیمارستان رازوجرگلان، تجهیز مرکز درمان ناباروری، بهره برداری از مرکز تکامل کودکان در کلینیک ویژه امام علی(ع) بجنورد، پوشش ۱۰۰ هزار نفری بیمه سلامت و جذب پزشکان متخصص در مناطق محروم خراسان شمالی انجام داده است تا این استان با جمعیت حدود یک میلیونی گام های موثری برای نزدیکی به شاخص های کشوری سلامت بردارد.
عملکرد دولت مردمی سیزدهم در حوزه بهداشت و درمان خراسان شمالی را در ۲ حوزه می توان مورد ارزیابی قرار داد، ابتدا در خصوص تامین نیازها و تجهیزات مراکز درمانی دولتی در یکسال اخیر و دوم نیز به برنامه ریزی ها و مصوبات سفر استانی رییس جمهور که در این حوزه باز می گردد.
تجهیز تنها مراکز درمان ناباروری
با وجود اجرای سیاست های انگیزشی برای افزایش جمعیت و تلاش ها برای توسعه ارایه خدمات درمانی در کشور، خراسان شمالی همچنان از مرکز درمانی ناباروری مجهز محروم بود و زوج های جوان در مسیر درمان ناباروری مجبور بودند به استان های دیگر از جمله مشهد، تهران و استان های شمالی سفر کنند و جدا از سختی های سرگردانی در این استانها، متحمل پرداخت هزینه های بسیاری نیز شوند.
ساختمان مرکز درمان ناباروری در سال ۱۳۹۷ احداث و بخشی از تجهیزات این مرکز تهیه شده بود اما بهدلیل نبود تجهیزات، خدمات ارایه شده در آن مرکز درمانی به روش ابتدایی و "آی یو آی" بود که با توجه به اهمیت امر جوانی جمعیت و رویکرد جهادی دولت در تخصیص اعتبارت، تجهیزات این مرکز درمانی بعد از سال ها بلاتکلیفی خریداری شد.
تا دیگر زوج های جوان برای فرزندآوری آواره استان های دیگر و متحمل هزینه های گزاف نشوند.
سرپرست معاونت درمان در این خصوص می گوید: بالاخره با رویکرد جهادی دولت در حوزه بهداشت و درمان تجهیزات تنها مرکز درمان ناباروری استان خریداری شد و این مرکز فعالیت خود را تا پایان شهریورماه سالجاری با تست بر روی نمونههای حیوانی آغاز خواهد کرد.
دکتر علی عفتیزاده می افزاید: سایر تجهیزات مورد نیاز این مرکز نیز با تامین اعتبار ۱۰۰ میلیارد ریالی در حال خرید است و در روزهای آینده تکمیل میشود.
وی با بیان اینکه این مرکز در ابتدا با تست بر روی نمونههای حیوانی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد، می گوید: این امر تا پایان ماه جاری محقق و اواخر آبان ماه سالجاری نیز خدمات تخصصی درمان ناباروری برای زوج های نابارور استان ارایه خواهد شد.
بهره برداری از مرکز درمانی تکامل کودکان
سرپرست معاونت بهداشتی علوم پزشکی خراسان شمالی در این خصوص می گوید: مرکز تکامل کودکان در کلینیک ویژه امام علی(ع) بجنورد نیز با هدف پوشش مداخله و درمان به موقع اختلالات مربوط به رشد و تکامل و افزایش درصد پوشش خدمات غربالگری تکامل کودکان در سطح استان راهاندازی شده است.
دکتر محمدرضا اکبری می افزاید:خراسان شمالی هم اینک جزو ۹ استانی است که از مرکز درمانی تکمل کودکان برخوردار شده است که این امر نتیجه نگاه عدالت محور دولت در حوزه بهداشت و درمان است.
وی گوید: ویزیت کامل کودکان ارجاع شده دارای اختلال تکاملی از مراکز جامع سلامت شهری و روستایی استان توسط تیم پزشکی شامل فوق تخصص کودکان، شنوایی سنج، بینایی سنج، فیزیوتراپیست، کار درمان و روانشناس در این مرکز انجام میشود.
اکبری با اشاره به هزینه ۷۷ میلیاردی دولت برای تامین داروهای مکمل در یکسال اخیر، اضافه می کند: این میزان اعتبار برای تامین داروهای مکمل در مراکز بهداشت شهری و روستایی استان هزینه شد که بیشتر آن در مناطق روستایی بود.
وی می گوید: از ۷۷ میلیارد ریال، ۵۵ میلیاد ریال برای تامین مکمل های دارویی در مراکز بهداشت روستایی هزینه شده است.
سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در این خصوص می گوید: این نیروهای متخصص با تعامل سازنده حوزه درمان این دانشگاه و پیگیریهای مستمر در سطح وزارت متبوع در رشته های مختلف داخلی، جراحی، اطفال، نورولوژی قلب و دیگر تخصص ها جذب شدند.
دکتر علی عفتی زاده می افزاید: برای توزیع عادلانه خدمات پزشکی و درمانی در سطح استان، رویکرد جدید دانشگاه علوم پزشکی استان این بود که حداقل از هر رشته پایه تخصصی، داخلی، اطفال، جراحی و بیهوشی دو پزشک متخصص در بیمارستان شهرستانها وجود داشته باشد تا خدمات حوزه سلامت مداوم ارائه شود.
وی ادامه می دهد: هم اکنون با حضور این پزشکان متخصص در شرایط محرومیت استان، نیاز درمانی و دسترسی مردم به متخصص تا حدود زیادی رفع شده و برای تامین کامل نیاز استان در راستای حضور متخصصان بیشتر، پیگیریهای لازم با وزارت بهداشت انجام شده است.
عفتی زاده همچنین از بهرهمندی شهرستان گرمه و جاجرم از متخصص قلب به صورت تمام وقت خبر می دهد و می گوید: تا پیش از این، بیماران قلبی شهرستان گرمه و جاجرم توسط متخصص داخلی ویزیت و در موارد نیاز به شهرستانهای همجوار اعزام میشدند.
وی می گوید: با پیگیریهای مداوم در معاونت درمان دانشگاه توانستیم پوشش کامل تخصص قلب را در تمام روزهای ماه به بیمارستان جوادالائمه شهرستان جاجرم اضافه کنیم.
یکی از سیاستها و استراتژیهای مهم دولت سیزدهم از ابتدای فعالیت خود تاکنون توجه به اقشار آسیبپذیر و کمدرآمد بود تا با این اقدام بتواند بخشی از مشکلات آنها را حل کند که در این مسیر برقراری «بیمه رایگان» افراد فاقد بیمه از مهمترین اقداماتی بود که به اجرا گذاشته شد.
مدیرکل بیمه سلامت خراسان شمالی در این خصوص به خبرنگار ایرنا می گوید: طرح بیمه سلامت همگانی از افتخارات دولت سیزدهم است و در این زمینه فعالیت های کاربردی و مهمی انجام شده است.
دکتر محسن رعنایی می افزاید: روستاییان، عشایر و شهروندان ساکن در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جامعه هدف طرح بیمه سلامت همگانی را تشکیل می دهند که این افراد حق بیمه پرداخت نمی کنند.
وی یادآور می شود: ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت خراسان شمالی زیر پوشش بیمه سلامت همگانی قرار دارند که از مجموع این تعداد ۶۰۰ هزار نفر به صورت رایگان از مزایای این سازمان بیمه ای بهره مند شده اند.
رعنایی تصریح می کند: طرح بیمه سلامت همگانی در راستای حمایت از افرادی که زیر پوشش هیچ گونه بیمه ای نیستند در این استان اجرا می شود و این افراد از طریق دفاتر پیشخوان طرف قرارداد و یا سامانه خدمات شهری بیمه سلامت ثبت نام می کنند و زیر پوشش این سازمان بیمه گر قرار می گیرند
مدیرکل بیمه سلامت خراسان شمالی می گوید: افرادی که در طرح بیمه سلامت همگانی ثبت نام می کنند در سه ماه ابتدایی به صورت رایگان زیر پوشش بیمه سلامت استان قرار می گیرند و بعد از این مدت در آزمون «وسع» (بررسی استطاعت مالی) رصد می شوند و با توجه به نوع دهک از خدمات رایگان و تخفیف های ۵۰ تا ۹۰ درصدی بیمه بهرهمند می شوند.
در این میان دولت سیزدهم با سفر علاج بخش خود و تخصیص ۸ هزار میلیارد اعتبار برای پروژه های بهداشت و درمان خراسان شمالی، امیدها را برای ارتقای شاخص های سلامت استان دو چندان کرده است و حال چشم مردم این استان به همت مسئولان استانی دوخته شده است که اعتبارات سفر رییس جمهور را پیگیری و هرچه زودتر برای جذب آن وارد عمل شوند.
نظر شما