«دایرة‌المعارف نابینایی و نابینایان»؛ گنجینه‌ جامع و کاملی از اطلاعات

قائم مقام انجمن نابینایان ایران گفت: دغدغه انعکاس مسائل‌کلان و عمومی نابینایان و  انتقال رویکردهای مدیریتی در سیاست‌گزاری‌های حوزه نابینایان، شوق و انگیزه تألیف کتاب‌های«دایرة‌المعارف نابینایی و نابینایان» و «تجربه‌گزاری دستاوردهای مدیریتی در جامعه نابینایان» را دوچندان کرد.

قائم‌مقام انجمن نابینایان ایران در گفت وگو با آتیه‌آنلاین در ارتباط با کتاب « تجربه‌گزاری دستاوردهای مدیریتی در جامعه نابینایان» گفت: با ورود به انجمن نابینایان ایران از حدود ۱۳ سال پیش، با مسائل و مشکلات زیادی مواجه شدم و تصمیم گرفتم که مسائل پیش‌رو را در قالب مصاحبه در رسانه‌ها بازتاب دهم و کتاب حاضر انعکاس رسانه‌ای آن دغدغه‌ها است.

منصور شادکام ادامه داد: مشکلات جامعه نابینایان در حوزه‌های فرهنگی، اقتصادی، معیشتی، مسکن، بیمه، شهریه دانشگاه‌ها، مستمری‌ها، چالش‌های سازمان‌های مرتبط، قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، وضعیت اشتغال و استخدام و به طور کلی مجموعه مطالبات جامعه هدف، در قالب این کتاب گردآوری کردم و امیدوارم که بتواند به عنوان یک کتاب مرجع، برای آیندگان مورد استفاده قرار گیرد.

شادکام در ادامه با اشاره به رونمایی همزمان این کتاب با «دایرة‌المعارف نابینایی و نابینایان» افزود: دایرة‌المعارف‌ها هستند که می‌توانند به عنوان یک کتاب مرجع، پاسخ بسیاری از سؤالات پژوهشگران را بدهند. اولین دایرة‌المعارف نابینایی و نابینایان دفتر فرهنگ معلولین با همکاری انجمن نابینایان ایران تدوین شده است.

وی بااشاره به اینکه کتاب رکن اصلی فرهنگ است، افزود: اگرچه صداوسیما، سینما و نشریات نیز عضوی از حوزه فرهنگ محسوب می‌شوند، اما کتاب و به ویژه دائره المعارف‌ها نقش مهم‌تری در تقویت فرهنگ ایفا می‌کند.

قائم مقام انجمن نابینایان ایران بااشاره به سابقه درخشان محمد نوری، مدیرعامل دفتر فرهنگ معلولین در حوزه کتاب افراد دارای معلولیت افزود: فعالیت‌های وسیع آن دفتر زمینه‌ای فراهم کرد که انجمن نابینایان با مدیرعامل آن برای تألیف دائره المعارف نابینایان وارد مذاکره و همکاری شود. خوشبختانه کشورهای افغانستان، تاجیکستان، آلمان، فرانسه، آمریکا و افرادی در ایران نیز در تدوین این دایرة‌المعارف نقش داشتند.

شادکام تصریح کرد: دایرة‌المعارف در کشورهای دیگر نیز وجود دارد، اما به این شکل کامل نیست. این کتاب، اولین دایرة‌المعارفی است که برای نابینایان با رویکرد مسائل نابینایی در کشور ما منتشر می‌شود، موضوعی که محمد نوری، مدیرعامل دفتر فرهنگ معلولین در آیین رونمایی نیز به آن اشاره کرد که حتی در کشورهایی مانند آمریکا و کشورهای اروپایی هنوز دایرة‌المعارف جامع و عمومی برای نابینایان منتشر نشده است.

او تأکید کرد: دائرة‌المعارف نابینایی و نابینایان در سه جلد و ۲ هزار و ۱۰۰صفحه در قطع وزیری با جلد سخت شامل پنج هزار و هفتصد مدخل با ترتیب الفبایی است که به معرفی شخصیت‌ها، مؤسسات، مراکز، اماکن، تجهیزات توانبخشی، نشریات و کتاب‌های مختلف در موضوعات نابینایان پرداخته است.

شادکام افزود: آنچه که منتشر شده، سه یا چهار دایرة‌المعارفی است که در زمینه‌های پزشکی و توانبخشی است اما در زمینه مسائل مختلف اجتماعی و فرهنگی نابینایان در کشورهای پیشرفته دنیا هنوز اقدامی مشاهده نشده است.

او با اشاره به بخش دیگری از سخنان مدیرعامل دفتر فرهنگ معلولین گفت: آقای نوری به این نکته نیز اشاره کرد که تاکنون در ایران دولت تنها یک اثر مرجع در سال ۱۳۷۹ یعنی کتاب‌شناسی آثار بریل و صوتی توسط کتابخانه ملی ایران را منتشر کرده‌است. یعنی در مدت ۴۵ سال اخیر نیازهای اصلی جامعه معلولان مغفول مانده است. البته جامعه مدنی و مردم تاکنون حدود۲۰ عنوان آثار مرجع نابینایی را منتشر کرده‌اند.

نشست رونمایی از« دایرة‌المعارف نابینایی و نابینایان» و « تجربه‌گزاری دستاوردهای مدیریتی در جامعه نابینایان»، ۲۳ آبان همزمان با نخستین روز از هفته کتاب در سرای کتاب خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.

«دایرة‌المعارف نابینایی و نابینایان»؛ گنجینه‌ جامع و کاملی از اطلاعات

کد خبر: 76069

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 11 =