به گزارش آتیه آنلاین به نقل از ایرنا، هاشم کارگر روز چهارشنبه در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری بین سازمان ثبت احوال کشور و سازمان فناوری اطلاعات ایران اظهار کرد: این دو سازمان در گذشته هم فعالیت مشترک داشتند و سازمان ثبت احوال به عنوان معدود دستگاههایی که اطلاعات مبنایی را در کشور تولید میکند با سازمان فناوری اطلاعات، ارتباط داشته است.
وی افزود: این تفاهمنامه تعمیق روابط و تسهیل دسترسی به اطلاعات و استفاده ثبت احوال از بسترهایی که سازمان اطلاعات ایجاد کرده را فراهم میکند.
کارگر ادامه داد: هدف اصلی تفاهمنامه تسهیل در استقرار و توسعه دولت الکترونیک و رضایتمندی مردم از بهرهمندی از خدمات است و مبنای این تفاهمنامه با محوریت سامانه هویت دیجیتال ایرانیان ( هدا) است.
رئیس سازمان ثبت احوال افزود: سامانه هویت دیجیتال ایرانیان بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی در سال ۹۷ تکلیفی بر عهده سازمان بود و سال گذشته این سامانه ایجاد شد و قرار است در طول زمانی نه چندان طولانی، بستر احراز هویت در کشور باشد.
کارگر عنوان کرد: پیش از این برخی بانکهای غیر قانونی هویتی ایجاد شده بود که مورد سوءاستفاده هم قرار میگرفت که با راه اندازی سامانه هدا بخش زیادی از نگرانی مردم رفع می شود.
وی با بیان اینکه تحقق سازمان هوشمند ثبت احوال چشم اندازی است که برای ثبت احوال در نظر گرفته ایم تا پیشرو در ارائه آسان خدمات باشیم، افزود: تمام برنامه های بلند مدت و سالیانه مبتنی بر این امر تعریف شده است.
وی تأکید کرد: با امضای این تفاهمنامه، بیش از پیش ارتباطات عمیق خواهد شد تا در خدمت مردم ایران اسلامی باشیم.
۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون احراز هویت در سال گذشته انجام شد
رییس سازمان ثبت احوال ادامه داد: سال گذشته با تلاشهایی که انجام شد و استفاده از توان داخلی در کشور و همراهی سازمان فناوری اطلاعات سامانه هدا ایجاد شد.
وی افزود: سامانه هدا این قابلیت را دارد که علاوه بر اینکه احراز هویت و اصالت سنجی را در سطوح مختلف ارائه می دهد، امنیت در حفظ اطلاعات هویتی مردم را ایجاد کند.
وی گفت: در برنامه هفتم گواهی انحصار وراثت از قوه قضاییه به سازمان ثبت احوال انتقال پیدا کرد که باید به صورت هوشمند و بدون مراجعه مردم در اختیارشان قرار گیرد.
کارگر با اشاره به برخی فعالیت های این سازمان اعلام کرد: در سال گذشته گواهی ولادت نوزادان الکترونیکی شد و در اقدامی دیگر سامانه تعاملی " نام " به صورت پایلوت در برخی استان ها در حال اجرا است.
وی یادآور شد: در سامانه تعاملی نام، تعیین نام به صورت الکترونیک انجام میشود و در مرحله بعدی تلاش داریم که شناسنامه هم بدون حضور فرد صادر شده و به منزل فرد ارسال شود.
وی درباره صدور گواهی فوت الکترونیکی نیز اظهار کرد: صدور گواهی فوت الکترونیک نیز در دستور کار است که بسترهای این کار را فراهم خواهیم کرد.
کارگر با بیان اینکه سازمان ثبت احوال سال گذشته ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون استعلام احراز هویت انجام داد، گفت: هر چه سازمان ثبت احوال بتواند هوشمند شود و خدمات بهتری ارائه کند دستگاههای دیگر مجبورند فعالتر شوند.
سرویسدهی راحت از وظایف سازمان فناوری اطلاعات
همچنین رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در این مراسم گفت: این سازمان وظایف متعددی دارد که یکی از آنها ارایه سرویسهای راحت به مردم است.
محمدمحسن صدر افزود: برقرار کردن حکمرانی داده، خلاصه همه برنامه های دولت در این حوزه است و اگر نتوانیم شفافیت بر اساس داده داشته باشیم، نمیتوانیم توزیع عادلانه ثروت و خدمت در جامعه داشته باشیم.
صدر با بیان اینکه اکنون از دولت الکترونیک عبور و به سمت دولت هوشمند میرویم، گفت: در حوزه الکترونیک رشد خوبی حاصل شده و به دنبال خدمات هوشمند هستیم.
وی با اشاره به ارزیابی دستگاهها در ارایه خدمات هوشمند گفت: ثبت احوال جزو سازمان های پیشتاز در این حوزه است و اکنون ۶۲ میلیون نفر پشت پنجره هوشمند دولت داریم و در ماههای اخیر در دولت چهاردهم ۶ تا ۷ میلیون به این تعداد کاربر اضافه شد.
صدر با بیان اینکه چند کار جدید در حوزه فعالیت فناوری اطلاعات شروع شده است گفت: اپلیکیشن جامع ایران من به منظور دریافت همه خدمات دولت، ارایه خدمات بر اساس موقعیت مکانی افراد، پروژه اَبَردولت و میزبانی سرویسهای مختلف دستگاهها، از جمله فعالیتهای در حال اجرا است.
وی ادامه داد: مسأله امنیت موضوع ساده ای نیست و نباید اجازه دهیم اطلاعات افراد در اختیار معاندان قرار گیرد.
وی تأکید کرد: پروژه ابردولت که آغاز شده برای این است که بتوانیم میزبانی سرویس های مختلف را داشته باشیم.
به گفته وی، امکان ارایه خدمات بخش خصوصی هم در حال پیگیری است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران ادامه داد: سازمان فناوری اطلاعات کمک میکند مردم راحت تر خدمات را دریافت کنند و از مراجعه به چندین مکان برای دریافت خدمات جلوگیری میشود.
وی با بیان اینکه با امضای این تفاهمنامه از فعالیت سامانه های موازی جلوگیری میشود، گفت: در کشور هر کسی بخواهد سامانه جدیدی راه اندازی کند باید از سازمان فناوری اطلاعات مجوز بگیرد.
وی اظهار کرد: نتیجه این تفاهمنامهها دریافت خدمات آسان و مطمئن در بستر امن است.
نظر شما