به گزارش آتیهآنلاین به نقل از روابط عمومی سازمان تأمیناجتماعی، دکتر داریوش پناهیزاده از تشکیل ۶۵ هزار و ۲۶۳ پرونده برای زوجین نابارور طی ۹ ماهه امسال و پرداخت ۳۱۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان به مراکز طرف قرارداد و بیمهشدگان در قالب خسارت متفرقه خبر داد و افزود: همچنین ۱۹۵ میلیارد تومان بابت داروهای نازایی و در مجموع ۵۱۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان از سوی این سازمان هزینه شده است.
پناهیزاده با بیان اینکه در همه استانها این خدمات ارایه میشود، به زوجین توصیه کرد در صورتی که مایل به درمان هستند باید سریعتر تصمیم بگیرند تا شانس بیشتری برای باروری داشته باشند؛ چرا که سن عامل مهمی در تصمیم گیری برای فرزندآوری است.
وی ادامه داد: ناباروری اولیه شامل زوج بدون فرزند است که پس از یک سال تلاش برای باروری، موفق به بارداری طبیعی نبودهاند. ناباروری ثانویه هم شامل زوجی است که دارای فرزند زنده بوده و از تولد آخرین فرزند، حداقل ۲ سال گذشته باشد و برای بارداری مجدد دچار مشکل هستند و پس از یک سال نتوانستهاند به طور طبیعی باردار شوند.
مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمیناجتماعی در خصوص شرایط استفاده از امکانات و حمایتهای تأمیناجتماعی در مورد ناباروری گفت: تأمیناجتماعی از زنان متاهل تا ۴۹ سال تمام و مردان متاهل که شرایط ناباروری اولیه یا ثانویه را داشته و تحت پوشش سازمان تأمیناجتماعی باشند، حمایت میکند.
وی درباره زمان آغاز حمایتهای درمان ناباروری در تأمیناجتماعی و بودجه اختصاص یافته در این زمینه توضیح داد: در راستای بند یک سیاستهای جمعیتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و ارتقای بالندگی و جوان سازی جمعیت با هدف افزایش نرخ باروری و به استناد موادی از قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و به دنبال تصویب هیات وزیران، خدمات درمان ناباروری از آذر ماه سال ۱۴۰۰ در تعهد سازمانهای بیمهگر قرار گرفت. در این راستا سازمان تأمیناجتماعی بلافاصله دستورالعمل خرید راهبردی خدمات درمان ناباروری ابلاغی از سوی دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت را برای اجرا به مدیریت درمان استانها ارسال کرد.
بودجهای در قالب قانون جوانی جمعیت دریافت نکردهایم
پناهیزاده تاکید کرد: از سال ۱۴۰۰ هر ساله در قالب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بودجهای برای درمان ناباروری لحاظ میشود ولی تا امروز این بودجه از سوی سازمان برنامه و بودجه به سازمان تأمیناجتماعی پرداخت نشده است.
مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمیناجتماعی در خصوص میزان پوشش حمایتهای تأمیناجتماعی در درمان ناباروری یادآور شد: دستورالعمل خرید راهبردی مصوب شورای عالی بیمه سلامت برای همه سازمانهای بیمهگر یکسان است و سازمان تأمین اجتماعی ملزم به اجرای مفاد این دستورالعمل است و بر مبنای آن، خدمات درمان ناباروری شامل: خدمات اصلی (IVF –IUI -ICSI -ZIFT -GIFT و انتقال جنین) یا خدمات عمومی درمان ناباروری (ویزیت و پیگیری، پاراکلینیک، دارو و لوازم مصرفی) برای بیمه شده (زوج و یا زوجه) است.
۶۵ هزار پرونده ناباروی داریم
پناهیزاده در مورد سهم مشارکت سازمانهای بیمهگر پایه گفت: در مراکز دولتی ۹۰ درصد تعرفه مصوب بخش دولتی بستههای خدمتی تدوین شده را شامل میشود و درمراکز عمومی غیردولتی هم ۹۰ درصد تعرفه مصوب بخش عمومی غیردولتی بستههای خدمتی تدوین شده را شامل میشود و همچنین در مراکز خیریه و خصوصی هم ۷۰ درصد تعرفه مصوب آن بخشها از سوی این سازمان پرداخت میشود.
وی در توضیح مابهالتفاوت تعرفه خصوصی یا خیریهها نیز گفت: ۷۰ درصد توسط بیمار یا در صورت داشتن بیمه تکمیلی توسط بیمه مربوطه قابل محاسبه و پرداخت است و همچنین در بخش دولتی، در صورت تمام وقتی پزشک، ضریب پزشک تمام وقت به رقم تعرفه دولتی اضافه میشود.
خدمات قابل ارایه در دوران بارداری
مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمیناجتماعی در خصوص خدمات قابل ارایه در دوران بارداری نیز اعلام کرد: این خدمات شامل ویزیت، آموزش، مشاوره، دارو، پاراکلینیک، واکسیناسیون و ایمنسازی میشود.
وی ادامه داد: سهم مشارکت سازمانهای بیمهگر پایه هم در مراکز دولتی شامل ۹۰ درصد تعرفه مصوب بخش دولتی برای مراقبتهای سرپایی و خدمات تشخیصی و درمانی دوران بارداری و ۱۰۰ درصد تعرفه مصوب بخش دولتی برای خدمت زایمان طبیعی است. درمراکز عمومی غیردولتی هم۹۰ درصد تعرفه مصوب بخش عمومی غیردولتی برای مراقبتهای سرپایی و خدمات تشخیصی و درمانی دوران بارداری و ۱۰۰ درصد تعرفه مصوب بخش عمومی غیردولتی برای خدمت زایمان طبیعی است. در مراکز خیریه و خصوصی هم ۱۰۰ درصد تعرفه مصوب بخش عمومی غیردولتی برای خدمت زایمان طبیعی و مابهالتفاوت تعرفه بخش مربوطه و تعرفه عمومی غیردولتی به عنوان سهم بیمار توسط بیمار قابل پرداخت است.
پناهیزاده گفت: همچنین خدمات بهداشت باروری، انجام مراقبتهای دوران بارداری، مراقبتهای اولیه نوزادان و شیرخواران، آموزش و مشاوره سلامت جنسی و بارداری زنان و مشارکت سازمانهای بیمهگر پایه در هزینه مراقبتهای سرپایی و خدمات تشخیصی و درمانی مامایی، در مراکز دولتی، عمومی غیردولتی، خصوصی، ۷۰ درصد تعرفه مصوب بخش دولتی است و فرانشیز ۳۰ درصد و مابهالتفاوت تعرفه بخش مربوطه و تعرفه دولتی به عنوان سهم بیمار توسط بیمار قابل پرداخت است.
۱۵۰ مرکز دانشگاهی و غیردانشگاهی ارائه دهنده خدمات درمان ناباروری در کشور
مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمیناجتماعی در خصوص مراکز ارائه خدمات درمان ناباروری گفت: در زمان حاضر حدود ۱۵۰ مرکز دانشگاهی و غیردانشگاهی ارائه دهنده خدمات درمان ناباروری در کشور داریم که قسمت زیادی از آنها غیرسازمانی هستند که برای بهرهمندی بیمه شدگان سازمان تأمیناجتماعی، در سال ۱۴۰۳ معاونت خرید راهبردی این سازمان در سراسر استانهای کشور با ۱۱۷ مرکز عقد قرارداد منعقد کرده که نسبت به سال قبل افزایش چشمگیری داشته است.
جزئیات خدمات ارایه شده به زوجین نابارور
پناهیزاده در توضیح خدماتی که تاکنون به زوجین نابارور ارائه شده است، گفت: سازمان تأمیناجتماعی برای پوشش درمان ناباروری در سال ۱۴۰۰ تعداد ۳ هزار و ۶۶۲ پرونده تشکیل و رسیدگی کرده و از این بابت مبلغ ۱۰ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان به مراکز طرف قرارداد و بیمه شدگان در قالب خسارت متفرقه پرداخت کرده است.
وی با اشاره به اینکه در این راستا ۱۳۰ میلیارد تومان بابت داروهای نازایی و در مجموع ۱۴۰ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان از سوی این سازمان هزینه شده است، در مورد خدمات ارایه شده در سال ۱۴۰۱ هم گفت: در این سال ۴۷ هزار و ۴۷۲ پرونده تشکیل و رسیدگی و ۱۲۵ میلیارد تومان به مراکز طرف قرارداد و بیمه شدگان در قالب خسارت متفرقه پرداخت شد و در این راستا هم ۱۴۰ میلیارد تومان بابت داروهای نازایی و در مجموع ۲۶۵ میلیارد تومان توسط این سازمان هزینه شده است.
مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمیناجتماعی در خصوص خدمات ارایه شده در سال ۱۴۰۲ نیز افزود: ۶۶ هزار و ۳۶۱ پرونده تشکیل و ۲۲۰ میلیارد تومان به مراکز طرف قرارداد و به بیمه شدگان در قالب خسارت متفرقه پرداخت شد و در این راستا ۲۰۰ میلیارد تومان بابت داروهای نازایی و در مجموع ۴۲۰ میلیارد تومان از سوی این سازمان هزینه شده است.
نظر شما