به گزارش آتیهآنلاین به نقل از اداره روابط عمومی مدیریت درمان تأمیناجتماعی استان اصفهان، محمود، مردی پنجاه ساله با چهرهای آرام و موهایی که کمکم رنگ خاکستری به خود میگرفت در یک شرکت کوچک در حومه شهر کار میکرد. او مردی ساده و بیآلایش بود که سالها با تلاش بیوقفه، زندگی خانوادهاش را تأمین کرده بود. همسر و دو فرزند جوانش، تمام دنیای او بودند. هر روز صبح، محمود با عشق به آنها از خواب بیدار میشد و با خستگیِ شیرینِ کار به خانه بازمیگشت. اما زندگی روزمره و فشارهای شغلی، کمکم از او انرژی میگرفت و سلامت او را به حاشیه رانده بود.
مدتی بود که محمود احساس تنگی نفس میکرد و گاهی درد خفیفی در قفسه سینهاش او را آزار میداد. اما او همیشه این علائم را نادیده میگرفت. با خودش فکر میکرد: «اینها فقط خستگی است. با کمی استراحت خوب میشوم.» اما این بار، بدنش دیگر تحمل این بیتوجهیها را نداشت. یک روز، هنگام بالا رفتن از پلههای دفتر، ناگهان درد تیزی در قفسه سینهاش احساس کرد. نفسهایش به شماره افتاد و برای چند لحظه، دنیا جلوی چشمانش سیاه شد. او به دیوار تکیه داد و سعی کرد خودش را جمع کند، اما این بار درد آنقدر شدید بود که نتوانست حرکت کند.
همکارانش که حال او را دیدند، بلافاصله دست به کار شدند. یکی از آنها به سرعت ماشینش را آورد و محمود را به بیمارستان رساندند. در راه، محمود با چشمانی نگران به پنجره نگاه میکرد و به خانوادهاش فکر میکرد: «اگر اتفاقی برای من بیفتد، چه میشود؟» این سؤال بارها و بارها در ذهنش تکرار میشد.
در بیمارستان، پزشکان پس از معاینات اولیه، تشخیص دادند که محمود دچار مشکل جدی قلبی است و باید هرچه سریعتر تحت عمل جراحی قرار گیرد. این خبر مثل سیلی به صورت محمود و خانوادهاش خورد. همسرش، با چشمانی پر از اشک کنار تخت او نشست و دستهایش را محکم گرفت. فرزندانش هم نمیتوانستند باور کنند که پدر قوی و مقاومشان ممکن است در خطر باشد.
محمود که همیشه مراقب مدیریت مالی خانه بود، حالا با فکر هزینههای سنگین جراحی و درمان، احساس درماندگی میکرد: «چطور میتوانیم از پس این همه هزینه بربیاییم؟» این سؤال در ذهنش میچرخید. اما پزشکان به او اطمینان دادند که به دلیل داشتن بیمه تأمیناجتماعی، نیازی به نگرانی درباره هزینهها نیست. این خبر کمی از بار نگرانیهای محمود کم کرد؛ اما هنوز ترس از عمل جراحی و آیندهای نامعلوم، قلبش را میفشرد.
با حمایت بیمارستان و بیمه تأمیناجتماعی، همه مراحل پذیرش به سرعت انجام شد و محمود تحت عمل جراحی قرار گرفت. تیمی از متخصصان مجرب، ساعتها تلاش کردند تا قلب محمود را نجات دهند. در طول این مدت، همسر و فرزندانش در اتاق انتظار، دستهای یکدیگر را گرفته بودند و دعا میکردند. هر ثانیه مثل یک عمر طول میکشید.
دوره نقاهت محمود چند ماه به طول انجامید. در این مدت، پزشکان او را تحت نظر داشتند تا از بهبودی کاملش مطمئن شوند. محمود که حالا دیگر نمیتوانست مثل قبل کار کند از بیمه تأمیناجتماعی حقوق دریافت میکرد. این حمایت مالی، فشار زیادی را از دوش خانوادهاش برداشت و به آنها اجازه داد تا بدون نگرانی، روی بهبودی محمود تمرکز کنند.
حالا محمود هر روز صبح با حس شکرگزاری از خواب بیدار میشود. او به آسمان آبی نگاه میکند و به یاد میآورد که چگونه بیمه تأمیناجتماعی نجاتبخش او و زندگیاش شد. او حالا بیشتر از قبل به سلامت خود اهمیت میدهد و هر روز با خانوادهاش وقت میگذراند. محمود میداند که زندگی دوباره به او فرصتی داده است و قصد دارد از هر لحظهاش نهایت استفاده را ببرد.
جراحی رایگان قلب در بیمارستان شریعتی اصفهان
دکتر حمید مقاره دهکردی، رییس بیمارستان تأمیناجتماعی دکتر شریعتی اصفهان میگوید: برای ارائه خدمت به بیمهشدگان در اصفهان، بخش جراحی قلب بیمارستان دکتر علی شریعتی ساخته شد که این بخش درمانی با ۸۵۰ متر مربع زیربنا شامل اتاق عمل جراحی قلب و ICU جراحی قلب است. نخستین عمل جراحی در ۱۲ بهمن ماه ۱۴۰۲ انجام شد و تاکنون ۷۳۵ عمل جراحی قلب در این بخش انجام شده است.
وی با اشاره به انجام شدن خدمات آنژیوگرافی و استنتگذاری در بخش جراحی قلب بیمارستان دکتر علی شریعتی، میگوید: به طور متوسط روزانه ۱۵ تا ۲۰ مورد خدمات آنژیوگرافی و یک تا دو مورد هم عمل جراحی کلی انجام میشود. هر عمل جراحی بین ۳ تا ۵ ساعت طول میکشد و گاهی اعمال جراحی تا ۱۶ ساعت زمان میبرد.
رییس بیمارستان دکتر شریعتی تأمیناجتماعی اصفهان میافزاید: بیش از ۹۰ درصد انواع اعمال جراحی قلب استان، در این بیمارستان انجام میشود.
مقاره دهکردی میگوید: بیمارستان دکتر شریعتی اصفهان از مراکز ملکی سازمان تأمیناجتماعی است؛ بنابراین تمام خدمات درمانی و حتی عمل جراحی قلب در این بیمارستان برای بیمهشدگان تامین اجتماعی رایگان است؛ در حالی که هزینه عمل جراحی قلب سنگین است. به نحوی که هزینه هر عمل جراحی قلب باز در یک مرکز درمانی خصوصی بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان هزینه دارد. اما در بیمارستان شریعی این عمل جراحی رایگان است و سازمان تأمیناجتماعی هزینه آن را تقبل میکند.
وی با اشاره به خطر بسیار بالای جراحی قلب، میافزاید: آمار مرگ و میر ناشی از اعمال جراحی قلب در جهان به طور میانگین ۳ تا ۵ درصد است؛ اما این آمار در بیمارستان شریعتی اصفهان به دلیل تبحر بالای جراحان قلب و همچنین کادر مجرب بخش جراحی قلب، حدود ۲ درصد است.
رییس بیمارستان تأمیناجتماعی دکتر شریعتی اصفهان ادامه میدهد: حتی پس از ترخیص، بیمار زیرنظر بیمارستان است و تمهیدات لازم اندیشیده شده تا در صورت بروز هرگونه مشکل یا نیاز به کمک، خدمات مورد نیاز ارائه شود. چون وظیفه داریم برای حفظ سلامتی بیماران تلاش کنیم.
نظر شما