به گزارش آتیه آنلاین، حامد قادرمرزی، مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر به تازگی گفته است: جامعه هدف ۱۸ تا ۵۰ ساله که میتوانند عضو صندوق بازنشستگی بیمه اجتماعی کشاورزان قرار گیرند بین ۹ تا ۱۰ میلیون نفر هستند اما در حال حاضر سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از این جامعه به عضویت صندوق در آمدهاند.
قادرمرزی اضافه کرد: با توجه به اینکه حتی ۷۰ درصد حق بیمه افراد مشمول در این صندوق بازنشستگی را دولت پرداخت میکند و این مهم به عنوان مهمترین مشوق برای مشمولان به حساب میآید اما بخش عمدهای از مردم این بیمه را نمیشناسند که باید برای این موضوع فکری کرد.
وی ادامه داد: علت اصلی عدم آشنایی و آگاهی جامعه هدف از خدمات این صندوق بیمهگر این است که پراکندگی جمعیت روستایی در ۶۲ هزار و ۲۸۵ آبادی کشور و سخت گذر بودن دسترسی روستاها در بخشی از مناطق در فصول مختلف سال است باعث شده تا این مشکلات به وجود آید. بنابراین باید برای برخورداری افراد مشمول و شروع بیمهپردازی این افراد در صندوق بیمه اجتماعی برنامهریزی درستی انجام داد.
مشمولان صندوق بیمه اجتماعی چه افرادی هستند
صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر میتواند از میان افراد ۱۸ تا ۵۰ سال در جامعه هدف خود برای جذب به عنوان بیمهپردازان جدید بهره بگیرد اما بسیاری از این افراد به دلیل عدم آشنایی با انواع خدمات و اینکه فقط ۳۰ درصد حق بیمه را باید خود جامعه هدف پرداخت کنند، تاکنون نتوانستهاند عضو این صندوق بازنشستگی شوند.
به همین واسطه باید با برگزاری دورههای آموزشی و حضور در روستاها مسیری را فراهم کرد تا این گروههای مشمول بتوانند از مزیتهای خوب این صندوق بهرهمند شوند و با پرداخت ۳۰ درصد حق بیمه خدمات بیمهای و بازنشستگی از صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان دریافت کنند.
شاید اگر موضوع آگاهیبخشی به جامعه هدف از میان کشاورزان، روستاییان و عشایر به عنوان یک برنامه تحولی در دستور کار این صندوق قرار گیرد بتوان همه جامعه هدف را تحت پوشش قرار دارد و از طرفی تضمینی برای آینده این افراد و از سویی دیگر تعداد بیمهشدگان صندوق را نیز افزایش داد تا منابع پایداری برای این صندوق جوان تأمین کرد.
ساکنان دائمی روستاها، مناطق عشایری، کشاورزان غیرساکن در روستاها، ساکنان شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت، رانندگان حمل و نقل بار و مسافر، اعضای شرکتهای فنی مهندسی، مشاورهای، نظام دامپزشکی، نظام مهندسی، شاغلان بخش کشاورزی، مشاغل فصلی، کارگران ساختمانی و دارندگان مشاغل خانگی به عنوان بخشی از مشمولان صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان وعشایر به شمار میروند.
همچنین، زنان سرپرست خانوار، زنان خانهدار، قالیبافان، ورزشکاران، مربیان قرآنی، شاغلان در بخش صنایع دستی و دارندگان کارت عضویت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری امکان بهرهمندی از خدمات صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان را دارند که در همین راستا باید با بیمهپردازی ماهانه خود خدمات موردنیاز خود را از این صندوق دریافت کنند.
البته صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر شروطی را برای بیمهشدگان جدید و اعضای صندوق در نظر دارد که مهمترین آن شرط سنی ۱۸ تا ۵۰ سال و عدم عضویت همزمان در دیگر صندوقهای بیمهای و بازنشستگی بخشی از این شروط محسوب میشود.
سه میلیون و ۲۰۰ هزار بهرهمند از خدمات صندوق بیمه اجتماعی
آخرین دادههای آماری صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر نشان میدهد که در حال حاضر حدود سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر عضو این صندوق بیمهگر قرار دارند در حالی ۲۱۴ هزار نفر به عنوان بازنشسته و مستمریبگیر خدماتگیرنده در حوزه مستمریها محسوب میشوند.
صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان که حدود ۲ میلیون بیمه شده فعال تحت پوشش دارد به ازای آن به مستمریبگیران خدمات ارائه میدهد، البته با توجه به تعداد بالای بیمهشدگان فعال، اکنون ضریب پشتیبانی این صندوق رقم ۸.۸ را نشان میدهد یعنی به ازای هر ۸.۸ بیمه شده فعال یک نفر به عنوان مستمریبگیر در بخش دریافت خدمات این صندوق به حساب میآیند.
البته این صندوق شرایط بازنشستگی برای گروههای مشمول و جامعه هدف خود در نظر دارد به طوری بیمهشدگان با داشتن حداقل ۱۵ سال سابقه بیمهپردازی و ۶۵ سال سن دراین صندوق مشمول دریافت حقوق بازنشستگی میشوند که براساس دادههای آماری موجود در حال حاضر ۲۱۴ هزار نفر تحت عنوان مستمریبگیر و بازنشسته از خدمات این صندوق برخوردار هستند.
جوانترین صندوق بازنشستگی به دنبال جذب بیمهشدگان جدید
صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر یکی از ۱۸ صندوق بازنشستگی در کشور در حال حاضر به عنوان جوانترین صندوق به شمار میرود که از سال ۱۳۸۴ فعالیت رسمی خود را آغاز کرده است اما همچنان به دنبال جذب بیمهشدگان جدید در میان گروههای هدف و مشمولان این صندوق است.
جامعه هدف صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان برای استفاده از خدمات گسترده این نهاد بیمهگر میتوانند به بیش از ۱۶۰۰ کارگزاری فعال و مشغول ارائه خدمت به همه افراد تحت پوشش صندوق مراجعه کنند تا علاوه بر عقد قرارداد مسیر بیمهپردازی این افراد نیز فراهم شود.
اگرچه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر از سال ۱۳۸۴ فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرده است اما اکنون جوانترین صندوق بازنشستگی در کشور محسوب میشود زیرا به ازای سه میلیون و ۲۰۰ هزار عضو و بیمه شده فعال، فقط ۲۱۴ هزار نفر به عنوان مستمریبگیر و بازنشسته از این صندوق مستمری ماهانه خود را دریافت میکنند.
بنابراین در صورت عضویت دیگر افراد مشمول علاوه بر پایداری منابع با اضافه شدن تعداد بیمهشدگان جدید، خدماترسانی گستردهتر این صندوق به همه افراد تحت پوشش ادامه خواهد داشت و صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان میتواند به عنوان یک صندوق جوان به ارائه خدمات به همه گروههای هدف بپردازد.
آگاهیبخشی به روستاییان و عشایر در راستای مزایای بیمه میتواند مسیر تحولات صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان را زودتر پیش ببرد و از طرفی دیگر همه افراد مشمول علاوه بر امروز خود، فردای خود را با بیمهپردازی و داشتن تضمینی برای آینده خود و داشتن شرایط بازنشستگی خواهند ساخت.
نظر شما