به گزارش آتیهآنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه، بهروز جمشیدمفید در کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری استان( گروه کاری اشتغال) با بیان اینکه بر اساس سند توسعه اشتغال استان ۲۶ هزار و ۲۴۷ فرصت شغلی برای استان کرمانشاه هدفگذاری شده است، بیان کرد: بر اساس داده های آماری سامانه ملی رصد، تعداد ۱۸ هزار و ۳۶ فرصت شغلی جدید در سامانه رصد توسط دستگاه های اجرایی ثبت شده است.
وی افزود: صنعت و معدن و تجارت استان با ایجاد ۵۵۰۳ فرصت شغلی، کمیته امداد امام خمینی با ایجاد ۲۷۷۹ فرصت شغلی، جهاد کشاورزی با ایجاد ۱۸۴۷ فرصت شغلی و بهزیستی استان با ایجاد ۱۶۱۰ فرصت شغلی بیشترین عملکرد را در سامانه ملی ثبت کردند.
دبیر گروه کاری اشتغال استان کرمانشاه در ادامه اضافه کرد: شهرستان سنقر و کلیایی با ۱۱۹۳ فرصت شغلی، شهرستان پاوه با ثبت ۹۴۸ فرصت شغلی و شهرستان کنگاور با ثبت ۹۷۱ فرصت شغلی بیشترین درصد تحقق ایجاد اشتغال را داشته اند.
سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه در ادامه جلسه ضمن ارائه گزارش آخرین وضعیت پرداخت و ایجاد اشتغال از محل تسهیلات مشاغل خانگی در استان، گفت: از سهمیه ۱۹۴ میلیارد تومانی سهمیه استان از تسهیلات مشاغل خانگی، تاکنون ۳۷ درصد به مبلغ ۷۲ میلیارد و ۱۷۰ میلیون تومان توسط بانک های استان جذب شده است. با جذب این تسهیلات ۶۴۹ فرصت شغلی جدید ایجاد شده است.
جمشید مفید در ادامه با بیان اینکه بانک رفاه کارگران، بانک تجارت و بانک قرض الحسنه مهر ایران بیشترین پرداختی و ایجاد اشتغال را داشته اند، ادامه داد: از ۱۵۰۷ پرونده ارسالی به بانک های عامل، شهرستان کرمانشاه، روانسر و اسلام آباد غرب بیشترین عملکرد داشته اند.
وی در ادامه به اهمیت و مزایای ایجاد شرکتهای تعاونی توسعه و عمران شهرستانی اشاره و بیان کرد: این شرکتهای تعاونی در کاهش فقر، ایجاد اشتغال پایدار و توسعه و آبادانی اقتصاد روستا نقش موثر و بسزایی دارند.
جمشید مفید افزود: تاکنون در ۶ شهرستان صحنه، سرپل ذهاب، سنقر و کلیایی، کنگاور، ثلاث باباجانی و گیلانغرب تعاونی توسعه و عمران شهرستانی تشکیل شده است و روند تشکیل این نوع شرکت های تعاونی در شهرستان های دیگر در حال انجام است.
به منظور تسریع در رشد و توسعه شهرستانها، هدایت منابع مردمی به بخشهای تولیدی، بسترسازی برای ورود بخشهای تعاونی و خصوصی به فعالیتهای اقتصادی و انجام طرحهایی که به دلیل رانتزا بودن آن امکان واگذاری به بخش خصوصی وجود ندارد، امکان تشکیل شرکتهایی با عنوان شرکتهای "تعاونی توسعه و عمران شهرستانی" که تابع قانون بخش تعاونی و قانون اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم توسعه و اجرای سیاست های کلی اصل (۴۴) قانون اساسی باشند فراهم شد.
از جمله موضوعات فعالیت تعاونیهای توسعه و عمران شهرستانی میتوان به ایجاد و اداره واحدهای اقتصادی تولیدی، توزیعی و خدماتی مرتبط با تحقق اهداف تعاونی، خرید سهام بنگاههای دولتی مستقر در شهرستان حوزه فعالیت که کالاها و خدمات تولیدی آنها در آن شهرستان عرضه میشود، سرمایهگذاری در طرح های توسعهای شهرستان به صورت شرکت مادر تخصصی ( هلدینگ) و یا تشکیل شرکتهای اقماری، خرید اوراق بهادار برای مدیریت منابع تعاونی، استفاده و بهرهبرداری از فعالیتها،طرحها، زمینها و املاک قابل واگذاری دولت در بخشهای تولیدی، توزیعی و خدمات شهرستان، مشارکت با اشخاص حقیقی و حقوقی با اولویت تعاونیها، انجام هرگونه معاملات از قبیل خرید و فروش، اجاره و نظایر آن و تملک اراضی ، اموال منقول و غیر منقول و تامین نیازمندیهای خود به طریق مقتضی و مقرون به صرفه در جهت اهداف تعاونی اشاره کرد.
نظر شما