به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایرنا، سیروس محمودیان با بیان این مطلب افزود: در صورتی که جوانان روستایی بخواهند در قالب کارگاه اشغالزایی مهارتهای لازم را فرا گرفته و موفق به اخذ گواهینامه مهارت شوند، میتوانند عضو بیمه اجتماعی شوند.
وی افزود: اهالی روستاها و شهرهای با جمعیت کمتر از ۲۰ هزار نفر میتوانند برای این منظور درخواست خود را مبنی بر برگزاری دوره های مهارت آموزی اشتغالزایی تحویل مراکز آموزش فنی و حرفهای یا نمایندگی های صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر ارائه دهند.
مدیرکل صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر آذربایجانغربی بیان کرد: تمامی مادران دارای سه فرزند و بیشتر استان که کمتر از ۵۰ سال سن داشته باشند، میتوانند با مراجعه به دفاتر این بیمه به صورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار بگیرند که تاکنون بیش از ۲۷ هزار نفر در قالب این بخشنامه به صورت رایگان بیمه شدند.
وی با بیان این که در صورتی که افراد درخواست تسهیلات اشتغالزایی کنند باید در یکی از صندوقهای اجتماعی عضویت داشته باشند، افزود: صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر با توجه اینکه بخشی از هزینههای عضویت به صورت یارانه توسط دولت پرداخت میشود، میتواند برای این منظور مفید باشد.
محمودیان همچنین گفت: همسران معلمانی که در مدارس مناطق روستایی مشغول به تدریس هستند، در صورت نداشتن شغل، میتوانند عضو صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر شوند.
وی یاداور شد: تمامی افراد در گروه سنی (۱۸ تا ۵۰ سال) در صورت عضویت در گروههایی مانند روستاییان، عشایر، کشاورزان، رانندگان حمل بار و مسافران بین شهری، ساکنان شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت، زنبورداران، بافندگان قالی، فرش، گلیم و جاجیم، کارکنان مراکز و شرکت های وابسته به سازمان مهندسی کشاورزی، منابع طبیعی و نظام پزشکی، دانشجویان، بسیجیان، کارگران فصلی و سایر گروههای جامعه هدف میتوانند تحت پوشش این بیمه باشند.
مدیرکل صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر آذربایجانغربی بیان کرد: در حال حاضر ۳۲۰ رشته شغل در حوزههای مختلف برای عضویت در این صندوق اضافه شده که به طور تقریبی همه افراد بدون بیمه را شامل میشود که این امر فرصت مناسبی برای تحت پوشش قرار گرفتن بیمهای در استان به شمار میرود.
محمودیان درباره جایگاه آذربایجان غربی از لحاظ گسترش بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر نیز گفت: هم اکنون در سطح استان بیش از ۲۷۰ هزار نفر عضو صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر هستند و آذربایجان غربی از این لحاظ در جایگاه دوم کشور قرار دارد.
وی افزود: در ۲ سال گذشته نیز آذربایجان غربی در زمینه جذب بیمه شده جدید در سطح کشور، رتبه نخست را به خود اختصاص داده که این امر نشاندهنده نهادینه شدن فرهنگ عضوت در بیمه اجتماعی در میان مردم استان است.
صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در سال ۱۳۸۴ با مصوبه هیات دولت و به منظور حمایت از روستاییان و عشایر و کشاورزان در ایران تاسیس شد تا این اقشار نیز زیرپوشش حمایتهای اجتماعی قرار گیرند.
این صندوق یکی از صندوقهای چهارگانه و زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و رویکرد آن ارائه خدمات بیمه اجتماعی بلندمدت به کشاورزان، روستاییان و عشایر در بخشهای مستمری بازنشستگی، از کارافتادگی و فوت است.
علاوهبر روستاییان و عشایر، کارکنان شرکتهای فنی مهندسی و شبه کشاورزی مستقر در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت، کارکنان شرکتهای نظام دامپزشکی و دانشجویان نیز میتوانند تحت پوشش این صندوق قرار گیرند.
هم اکنون صندوق بیمه اجتماعی روستاییان، کشاورزان و عشایر ۷۵ کارگزاری فعال در آذربایجان غربی دارد و افراد میتوانند با مراجعه به این دفاتر، نسبت به نام نویسی برای عضویت در صندوق اقدام کنند.
نظر شما