غربال‌گری شنوایی ۹۵ درصد از موالید خوزستان

مدیرکل بهزیستی خوزستان از غربالگری شنوایی ۹۵ درصد موالید استان در سال گذشته خبر داد.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از ایمنا، مهران کریمیان با اعلام این خبر افزود: کم‌شنوایی یکی از شایع‌ترین معلولیت‌ها است و نشانه‌ای ندارد، اگر با دستگاه‌های مخصوص شناسایی نشود خانواده در زمان دو سه سالگی متوجه کم شنوایی کودک می‌شود و دیگر اقدامات درمانی و توانبخشی مؤثر نیست.

وی ادامه داد: این موضوع موجب رشد نکردن گفتار و زبان کودک شده و تشخیص دیر هنگام اختلال شنوایی باعث ایجاد تأخیرات عمده در کسب زبان گفتاری و پیشرفت تحصیلی در کودکان می‌شود.

مدیرکل بهزیستی خوزستان گفت: طرح غربالگری شنوایی نوزادان توسط سازمان بهزیستی به طور مستمر در پایگاه‌های غربالگری تحت نظارت این سازمان در حال انجام است.

کریمیان بیان کرد: غربالگری شنوایی نوزادان بخشی از یک برنامه سه بخشی است که به نام غربالگری تشخیص و مداخله زود هنگام کم‌شنوایی شناخته می‌شود و غربالگری شنوایی نوزادان تا قبل از یک ماهگی، تشخیص کم‌شنوایی تا قبل از سه ماهگی و مداخله به هنگام تا قبل از شش ماهگی از اهداف اجرای این برنامه هستند.

وی اضافه کرد: در این برنامه تمام نوزادان در بدو تولد در تمام طول سال در مراکز بهداشت یا زایشگاه‌ها با استفاده از دو آزمون OAE و آزمون AABR مورد ارزیابی قرار می‌گیرند؛ در آزمون OAE حلزون گوش ارزیابی می‌شود و در آزمون AABE وضعیت دستگاه شنوایی نوزاد تا ساقه مغز مورد بررسی قرار می‌گیرد.

مدیرکل بهزیستی خوزستان گفت: اجرای برنامه غربالگری شنوایی از سال ۱۳۸۴ در کشور و به تبع آن در استان خوزستان در مراکز بهداشتی و زایشگاه‌ها آغاز شد و تاکنون یک میلیون و ۲۴۸ هزار و ۱۷ نوزاد در استان مورد معاینه قرار گرفته است.

کریمیان ادامه داد: در حال حاضر در استان خوزستان ۳۸ پایگاه غربالگری شنوایی تحت نظارت سازمان بهزیستی در شهرستان‌ها مستقر هستند و سال ۱۴۰۳، ۹۵ درصد از موالید استان را مورد معاینه قرار داده‌اند.

کد خبر: 79780

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 13 =