زنجیره مهارت و اشتغال در دوره خدمت ضرورت تکمیل می‌شود

مهارت‌آموزی افراد به‌ویژه جوانان در راستای آمادگی ورود به بازار کار، یکی از مهم‌ترین راهکارهای تأمین نیروی انسانی موردنیاز حوزه کسب و کار محسوب می‌شود. در این بین آموزش مهارت به سربازان وظیفه به عنوان یکی از ظرفیت‌های مربوط به آمادگی  ورود به بازار کار از درجه اهمیت بالایی برخوردار است.

به گزارش آتیه آنلاین، بر اساس آمار موجود، به‌طور متوسط سالانه ۸۰۰ هزار نفر از مشمولان به خدمت سربازی اعزام و موظف به گذراندن دوره خدمت وظیفه عمومی می‌شوند؛ بهره‌مندی از این ظرفیت بالای نیروی انسانی برای برنامه‌ریزی حوزه آموزش مهارت، زمینه توسعه و ارتقاء سطح مهارت‌های فنی را موجب می‌شود.

هفته گذشته «غلامحسین محمدی» معاون وزیر کار و سرپرست سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در نشست هم‌اندیشی با فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح از کسب آموزش‌های مهارتی توسط بیش از ۹۴ هزار سرباز وظیفه و تربیت ۲۸۴ مربی پایور در هفت‌ماه سال‌جاری خبر داد.

گذراندن دوره‌های مهارتی به عنوان الزام کارجویان برای ورود به بازار کار، مورد توجه ویژه کارشناسان این حوزه است؛ آنان در واقع با مطرح کردن توانمندی افراد، ناشی از کسب مهارت‌های فنی و تخصصی، امکان اشتغال نیروی کار ماهر را بیشتر از دیگر متقاضیان کار می‌دانند. ‌

پیشتر سرپرست سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در این ارتباط گفت: افراد برای ورود به بازار کسب و کار، نیازمند مهارت‌های تخصصی و عمومی هستند و باید با توجه به زیرساخت‌های جغرافیایی و آمایش منطقه، مناسبت‌ترین آموزش‌های مهارتی با هدف اتصال آموزش‌ها به بازار کار ارائه شود.

مزایای آموزش مهارت سربازان

سیاستگذاری حوزه آموزش مهارت سربازان در دوره خدمت ضرورت، علاوه بر اثرگذاری در بهره‌وری نیروی کار و خروجی کار بهینه، شرایطی را فراهم می‌کند تا جوانان سرباز با کسب مهارت‌های فنی و کاربردی، امکان یافتن اشتغال مناسب را پس از دوران خدمات داشته باشند.

غلامحسین محمدی با اشاره به موضوع ارتقاء بهره‌وری نیروی کار ماهر و با بیان اینکه خدمت سربازی، فرصت مناسبی برای مهارت افزایی و ارتقای مهارت است، می‌گوید: چنانچه سطح مهارت‌های حرفه‌ای نیروی انسانی ارتقاء داده نشود، بازدهی و بهره‌وری در سطح پایین باقی می‌ماند.

به اعتقاد کارشناسان حوزه کسب و کار، در این شرایط است که سیاست‌گذاری آموزش‌های مهارتی به سربازان، علاوه بر تربیت افراد ماهر برای ورود به بازار کار و تأمین نیروی کار برای کارفرمایان، برخی مسائل مرتبط با حوزه اشتغال را برطرف و موجب بهره‌مندی همزمان کارجویان، کارفرمایان و فضای کار و تولید می‌شود.

زنجیره مهارت و اشتغال در دوره خدمت ضرورت تکمیل می‌شود

فعالیت مراکز آموزش مهارت جوار پادگان

مراکز مهارت‌آموزی «جوار پادگان» از راهکارهایی است که بستر ارائه آموزش‌های فنی و مهارتی را به نیروی کار جوان در دوره خدمت ضروری فراهم می‌کند. این مراکز بستری برای تعامل سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و نهادهای نظامی و انتظامی و تسهیل‌گر فعالیت‌های مرتبط با آموزش مهارت و البته تربیت‌کننده نیروی کار ماهر به‌شمار می‌رود.

با اعلام سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، مراکز آموزش جوارپادگان در کنار نقش تعیین کننده حوزه مهارت، با ایجاد ارتباط و تعامل این سازمان با پادگان‌های سراسر کشور، خروجی قابل توجهی در تربیت نیروی کار ماهر و بهره‌مندی بهینه از دوران خدمت وظیفه عمومی را موجب می‌شود.

در همین ارتباط تا سال‌های اخیر بیش از هفت هزار کارگاه مهارت‌آموزی در سطح پادگان‌ها و مراکز آموزش نظامی ‌فعالیت داشته‌اند؛ در واقع می‌توان از این امکانات و ظرفیت‌ها به عنوان بستر مهارت‌آموزی به جمعیت جوان آماده ورود به بازار کار بهره‌مند شد.

اتصال مهارت به اشتغال

یکی از اساسی‌ترین کارکردهای مهارت‌آموزی جوانان و کارجویان، ایجاد حلقه اتصال بین مهارت‌های فنی و تخصصی به اشتغال این افراد است. موضوع مهارت‌آموزی سربازان نیز با توجه به سیاست‌های حوزه مهارت‌آموزی دارای ابعاد ویژه‌ای می‌شود؛ به عبارتی نقش آموزش‌های فنی دوره خدمت سربازی زمان بیشتر روشن می‌شود که تسهیل اشتغال این بخش از جمعیت کارجو و در واقع اتصال دوره‌های مهارت و اشتغال را شاهد باشیم.

معاون وزیر کار و سرپرست سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با بیان اینکه دوران سربازی، بهترین فرصت برای کسب مهارت و دستیابی به اشتغال است، می‌گوید: این دوره بهترین روزهای عمر جوانان است که با کسب آموزش‌های مهارتی، آینده آنان در یافتن شغل مناسب تضمین می‌شود و سربازان وظیفه عمومی با کسب آموزش‌های مهارتی به زنجیره اشتغال متصل می‌شوند.

در واقع می‌توان حلقه اتصال سربازان به بازار کار و امکان اشتغال راحت پس از دوره سربازی را کسب مهارت‌های فنی و تخصصی جدید یا به‌روزرسانی مهارت‌ها دانست.

زنجیره مهارت و اشتغال در دوره خدمت ضرورت تکمیل می‌شود

سند ملی مهارت

اگر اولویت مرتبط با راهبری کلان سیاست‌های اساسی حوزه مهارت‌آموزی را تدوین بستر توسعه اقدامات مرتبط با این بخش بدانیم، قطعا «سند ملی مهارت» در اولویت قرار دارد.

سند ملی مهارت و اشتغال سربازان با قابلیت انسجام بخشی و همگرایی به عنوان سند میثاق برای مهارت‌آموزی سربازان در آبان‌ماه ۱۴۰۰ تصویب و به تمام دستگاه‌های اجرایی کشوری و لشکری جهت اقدام ابلاغ شد. این سند دارای ۴ سیاست راهبردی، ۱۵ سیاست اجرایی، ۵۴ دستاورد، ۵۹ برونداد، ۷۶ اقدام عمده است و بالغ بر ۴۰ دستگاه کشوری و لشکری را برای نقش‌آفرینی در حوزه مهارت‌آموزی و اشتغال کارکنان وظیفه پای کار می‌آورد. متولی و محور اصلی اجرای این سند وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و قرارگاه مرکزی مهارت‌آموزی ستاد کل نیروهای مسلح است.

با اجرای این سند، تعداد مهارت‌آموزان سرباز، شتاب بیشتری می‌گیرد و تحقق شعار سرباز ماهر، اشتغال پایدار، اقتدار ملی تسریع می‌شود.

هفته گذشته فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح در نشست هم اندیشی با معاون وزیر کار و سرپرست سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با اشاره به اجرای سند ملی مهارت‌آموزی و اشتغال سربازان، گفت: با هدف توسعه اشتغال جوانان و تحقق سند ملی مهارت‌آموزی و اشتغال کارکنان وظیفه نیروهای مسلح در سال ۱۴۰۳، برنامه‌ریزی اعطای تسهیلات خوداشتغالی برای سربازان ماهر منقضی خدمت صورت گرفته است.

سردار محمدجواد زاده‌کمند، افزود: پس از گذشت هفت سال درباره ورود گسترده نیروهای مسلح در مهارت‌آموزی بیش از ۸۷۰ هزار سرباز را تحت پوشش مهارت تخصصی و ۸۳۰ هزار نفر را نیز تحت پوشش بسته مهارت عمومی قرار داده‌ایم.

مزایایی نظیر ارتقاء سطح مهارت جوانان، افزایش امکان و تسهیلگری اشتغال جوانان، راهبری سیاست‌های مهارتی، تأمین نیروی کار ماهر، بهره‌مندی از زمان دوره‌های مختلف مانند سربازی و رشد بهره‌وری نیروی کار و چرخه تولید هرکدام به تنهایی دلیل قابل توجهی برای اولویت‌بخشی به حوزه آموزش مهارت تلقی می‌شوند. در این بین تربیت نیروی انسانی جوان آماده ورود به بازار کار مانند سربازان و بهره‌مندی از این ظرفیت بزرگ آموزش‌پذیر را می‌توان یکی از کارآمدترین بسترهای تحقق چشم‌انداز حوزه مهارت و اشتغال کشور دانست.

کد خبر: 75688

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 5 =