-
مشارکت اقتصادی ۱۷ استان کمتر از متوسط کشوری
خروجی دادههای مرکز آمار ایران نشان میدهد که نرخ مشارکت اقتصادی کشور در سهماهه سوم سالجاری با توجه به روند کاهشی یکساله اخیر از ۴۱.۵ درصد به ۴۱.۲ درصد رسیده است. بخش دیگر از چکیده طرح آمارگیری نیروی کار نیز ثبت شاخص مشارکت اقتصادی ۱۷ استان، کمتر از نرخ متوسط کشوری را نشان میدهد.
-
نحوه محاسبه «فوقالعاده سختی کار» در محیطهای کاری غیر متعارف مشخص شد
آییننامه اجرایی نحوه محاسبه فوقالعاده سختی کار در محیطهای کاری غیر متعارف به دستگاههای مربوطه ابلاغ شد.
-
۹ درصد کل اشتغال کشور در اختیار بخش تعاون است
طبق آمارها بیش از ۵۲ درصد از تعاونیها در حوزه تولید فعالیت دارند و بیش از ۹ درصد اشتغال کشور و ۶ تا ۷ درصد تولید ناخالص داخلی در اختیار بخش تعاون است؛ این مساله ضرورت استفاده حداکثری از ظرفیتهای مغفول مانده بخش تعاون را نشان میدهد.
-
برنامه مجلس و دولت برای اجرای طرح «کالابرگ الکترونیک» در سال ۱۴۰۴
طرح کالابرگ الکترونیک درحالی از خردادماه سال ۱۴۰۲ در راستای حفظ سفره غذایی مردم از تورم کلید خورد و با اجرای مرحله به مرحله آن هفت دهک درآمدی تحت پوشش قرار گرفت که با اتمام کار دولت سیزدهم، برای چندین ماه دیگر خبری از اجرای آن نبود، چراکه به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولت چهاردهم، اعتباری برای اجرای کالابرگ در بودجه ۱۴۰۳ دیده نشد؛ این درحالیست که رئیس مجلس در جدیدترین اظهارات خود در این باره اعلام کرده که در قانون بودجه ۱۴۰۴، بحث کالابرگ الکترونیک برای ۱۵ کالای اساسی مورد تأکید قرار گرفته است.
-
تشکیل کنسرسیوم مهارت ضروری است
رئیس سازمان آموزش فنیوحرفهای کشور، همکاری سازمان و اتاق ایران و اتاقهای استانی را حلقه گمشده شکلگیری چرخه اشتغال در کشور نامید و بر ضرورت شکلگیری «کنسرسیوم مهارت» تأکید کرد.
-
در پاییز ۱۴۰۳ اتفاق افتاد؛
رشد اشتغال خدمات و کشاورزی و کاهش نیروی کار صنعت
مطابق دادههای آماری توزیع و گستردگی اشتغال در بخشهای مختلف اقتصادی و تولیدی کشور، در حالی رشد حضور شاغلان در شغلهای مرتبط با حوزههای کشاورزی و خدمات در پاییز ۱۴۰۳ به ثبت رسیده که اشتغال حوزه صنعت روند کاهشی داشته است.
-
۴۰ درصد مهارتها در ایران نیازمند بهروزرسانی است
امروزه معضل بیکاری یکی از مشکلات اساسی جامعه به شمار میرود و بخش اعظمی از افراد جویای کار به دلیل فقر مهارتی از شانس کمتری برای ورود به بازار کار برخوردار هستند.کارشناسان معتقدند ارائه دورههای مهارتآموزی در دوران مدرسه و دانشگاه موجب افزایش سطح مهارت افراد و جذب سریعتر آنها به بازار کار میشود.
-
قراردادهای کوتاهمدت و موقت چالش جدی کارگران
چندی قبلی خبر مبنی بر بازگشت مصوبه دائمی شدن قرارداد کارگران از مجلس به بهانه بیکاری منتشر شد, این در حالی است که بسیاری از کارگران به دلیل نداشتن قرارداد مناسب, از تمام مزایا از جمله حقوق واقعی محروم هستند. دائمی شدن قراردادها منتفی شد؟
-
جدیدترین تحولات بازار کار نشان داد؛
نرخ بیکاری ۱۴ استان پایینتر از میانگین کشوری
طبق تازهترین دادههای مرکز آمار ایران در شرایطی که نرخ بیکاری کشور در مقایسه پاییز سال ۱۴۰۲ و فصل مشابه در سالجاری از ۷.۶ درصد به ۷.۲ درصد رسیده، عدد این شاخص در ۱۴ استان کشور پایینتر از میانگین کشوری آن ثبت شده است.
-
تامین مسکن کارگران در شورای عالی کار پیگیری می شود
کمیته دستمزد شورای عالی کار در دومین نشست خود به موضوع محاسبه هزینه سبد معیشت ورود نکرد، اما موضوع تامین مسکن کارگران را در دستور کار قرار داد و کارفرمایان ضمن اعلام آمادگی برای تامین زمین، از دولت خواستند شرایط ساخت مسکن کارگری را تسهیل کند.
-
اشتغال ۲ میلیون نفر در تعاونیها
رئیس اتاق تعاون ایران با اشاره به اشتغال ۲ میلیون نفر در تعاونیها گفت: تعاونیها در حوزههای مختلف صنعت، معدن، ساختمان، کشاورزی که حدود ۴۵ درصد محصولات توسط تعاونیها تولید میشود.
-
جزئیات پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی به متقاضیان
متقاضیان دریافت وام مشاغل خانگی برای دریافت وام و تسهیلات بانکی باید ابتدا در سامانه ملی صدور مجوزها اقدام و بعد از دریافت مجوز،جهت دریافت تسهیلات از طریق سامانه مشاغل خانگی ثبتنام کنند.
-
تحولات بازار کار رسمی و غیررسمی نشان داد؛
کاهش اشتغال ناقص در یک سال اخیر
طبق آخرین دادههای آماری مربوط به شاخصهای عمده بازار کار در سهماهه سوم سال ۱۴۰۳، نرخ شاخص اشتغال ناقص به عنوان یکی از مولفههای اساسی و تأثیرگذار حوزه اشتغال روند کاهشی داشته است. براین اساس عدد اشتغال ناقص از ۸.۱ درصد در پاییز ۱۴۰۲ به ۷.۴ در فصل مشابه امسال رسیده است.
-
توصیهی فانتزی به کارگران ایرانی «اگر افسردهاید، ورزش کنید»
آمارهای پراکنده از افسردگی تا ۷۳درصدی مردم ایران خبر میدهند. برخی از تحلیلها میگویند که تورم، کاهش قدرت خرید، مسائل کلان سیاسی و اجتماعی و کاهش آزادیهای فردی و اجتماعی از مهمترین عوامل این افسردگی جمعیاند. در چنین وضعیتی در راهحلی سادهانگارانه برخی از سیاستگذارها راهحل را در افزایش میزان زمان تفریح یا ورزش (بهمعنی رفتن به باشگاه) میدانند و افزایش ساخت پارکهای عمومی را راهحل موقتی ماجرا معرفی میکنند. از طرفی آمار دقیقی از سبد هزینهکرد ایرانیها برای ورزش وجود ندارد اما در همین دادههای کوچک و ناقص درباره وضعیت تفریح و ورزش خانوار ایرانی، سهم دهکهای پایین و ساکنان شهرهای جنوبی کشور بسیار کم است.
-
ضرورت حذف قوانین زائد از پیش روی کارآفرینان
به اعتقاد کارشناسان در صورتی که قوانین زائد و پیچیده و مقررات سخت از پیش روی کارآفرینان برداشته شود، طرحهای اشتغال و کسب و کار به سرعت به مرحله اجرا میرسد و دیگر دغدغهای برای تولیدکنندگان و کارآفرینان در کشور باقی نمیماند.
-
صدور خودکار ۱۷ هزار تقاضای کسب و کار
حدود ۱۷ هزار درخواست برای ۴۱۵ عنوان مجوزِ مواجه با تأخیر بر اساس اجرای حکم قانون تسهیل صدور مجوزها، به صورت خودکار مجوز دریافت کردند.
-
افزایش حق مسکن کارگران؛ از مذاکره تا اجرا
«حق مسکن» یکی از مولفههای مزدی کارگران مشمول قانون کار است که مبلغ آن برای سالجاری رقم ۹۰۰ هزار تومان تعیین شده؛ اما آیا قرار است این رقم از سوی شورای عالی کار افزایش یابد؟
-
دادههای اشتغال کشور نشان داد؛
کاهش مشارکت اقتصادی در یکسال اخیر
خروجی بخشی از دادههای مربوط به بازار کار و اشتغال کشور حاکی از روند کاهشی مشارکت اقتصادی در بازه یکساله منتهی به پایان آذرماه ۱۴۰۳ است. براین اساس، چکیده طرح آمارگیری نیروی کار در فصل پاییز امسال نشان میدهد که نرخ مشارکت اقتصادی از ۴۱.۵ درصد در سه ماهه سوم سال قبل به ۴۱.۲ درصد در مدت مشابه امسال رسیده است.
-
توانمندسازی سربازان با تأسیس بانک اطلاعاتی مهارتی و شغلی
مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح از آغاز توانمندسازی سربازان با تأسیس بانک اطلاعاتی مهارتی و شغلی برای ارتباط با بنگاههای کاریابی خبر داد.
-
عیدی کارگران ساعتی و پارهوقت چقدر است؟
با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال بسیاری از کارگران فصلی، ساعتی، کارمزد و پاره وقت روزشماری میکنند تا عیدی و پاداش خود را پیش از پایان سال دریافت و مایحتاج مورد نیاز خانوادههایشان را فراهم کنند؛ در این بین کارفرمایان برخی کارگاهها و واحدهای تولیدی با درک شرایط زندگی، تلاش میکنند مبلغ عیدی را به پایان سال موکول نکنند و آن را هرچه زودتر به دست کارگران خود برسانند.
-
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران مطرح کرد؛
پرداخت معوقات حق مسکن کارگران در صورت تصویب هیات وزیران
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران با بیان اینکه کارگران با حق مسکن ۹۰۰ هزار تومانی چند سانتیمتر خانه میتوانند اجاره کنند،پیشنهاد افزایش ۳۵ درصدی حق مسکن کارگران را موجب تقویت معیشت خانوارهای کارگری دانست و بر لزوم پرداخت معوقات حق مسکن در صورت تصویب هیات وزیران تاکید کرد.
-
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار تشریح کرد:
پیش بینی۲۰۰ هزار میلیارد تومان برای توسعه اشتغال در بودجه
سرپرست معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در بودجه سال آینده ۲۰۰ هزار میلیارد تومان برای توسعه اشتغال پیش بینی شده است، گفت: اجرای طرح اتصال بنگاههای خرد و کوچک به بنگاههای بزرگ و استفاده از ظرفیت نهادهای توسعهای اشتغال و شفافسازی وضعیت بازار کار در دستور کار است.
-
برآورد وضعیت شاخصهای بازار کار در پاییز ۱۴۰۳ نشان داد؛
کاهش نرخ بیکاری و افزایش جمعیت شاغلان کشور
تازهترین برآوردهای مربوط به وضعیت حاکم بر بازار کار و ارزیابی شاخصهای عمده این حوزه توسط مرکز آمار ایران نشاندهنده این است که در سهماهه سوم سال ۱۴۰۳ (فصل پاییز)، نرخ بیکاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل روند کاهشی داشته است.
-
آغاز مذاکرات مزدی در شورای عالی کار؛
در نشست هجدهم دیماه چه گذشت؟
هجدهم دیماه، دومین نشست شورای عالی کار در سال ۱۴۰۳ با حضور نمایندگان قانونی و رسمی دولت، کارگران و کارفرمایان در محل وزارت کار برگزار شد؛ در این نشست، مذاکرات مزدی ۱۴۰۴ کلید خورد.
-
راه بهرهمندی قالیبافان از مستمری بازنشستگی و از کارافتادگی
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای فرش دستباف بر لزوم فراهم کردن زیرساختهای لازم جهت فراوری مواد اولیه فرش تاکید کرد و گفت: قالیبافان از طریق بیمه صندوق روستاییان و عشایر میتوانند در آینده از مستمری بازنشستگی و از کارافتادگی بهرهمند شوند.
-
انتصابات وزارت کار طبق استعلام از مراجع سهگانه انجام شده است
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از اقناع حداکثر نمایندگان سوال کننده از وزیر کار خبرداد و گفت: طبق گفته وزیرکار هیچ انتصابی بدون موافقت مراجع سه گانه و دستگاههای نظارتی انجام نشده است.
-
کارگران مشاغل سخت و زیانآور در معرض بیماریهای شغلی
در صورتی که محیط کار از نظر فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و بیولوژیکی استاندارد نباشد،سلامت افراد شاغل در آن محیط به خطر میافتد، از این رو کارفرمایان مکلفند به منظور کاهش تنشها و بیماریهای شغلی نیروهای کار به ویژه کارگران مشاغل سخت و زیانآور تدابیر فنی، مهندسی، ایمنی و بهداشتی در محیط کار را در پیش گیرند.
-
رابطه نبود مهارت و بیکاری دانشآموختگان
آخرین گزارشهای منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران در بهار ۱۴۰۳ بیانگر نرخ بیکاری ۷.۸ درصدی برای مردان دانشآموخته و نرخ بیکاری ۲۰ درصدی زنان دانشآموخته است. دادههای این گزارش همچنین نشان میدهد که سهم جمعیت بیکار فارغالتحصیل آموزش عالی از مجموع بیکاران در بهار سالجاری حدود ۴۳ درصد بوده و زنان با ۶۸.۴ درصد، بیش از نیمی از جمعیت افراد فاقد شغل را تشکیل میدهند.
-
شناسایی زودهنگام بیماریهای شغلی و کاهش حوادث کار
طبق آمارها نزدیک به ۵۹۰۰ مرکز و خانه بهداشت کارگری در سراسر کشور فعالیت دارند. بهرهگیری از ظرفیت این مراکز موجب افزایش سطح سرانه بهداشت در کارگاهها و کارخانهها، کاهش حوادث ناشی از کار و شناسایی زودهنگام بیماریهای شغلی میشود.
-
نقش آموزش مهارتی در مقابله با چالشهای نیروی کار در ایران
ایران، مانند بسیاری از کشورها، با چالش مهمی در راستای پر کردن شکاف بین مهارتهای نیروی کار خود و نیازهای بازار کار مواجه است. پیشرفتهای سریع تکنولوژیکی، تنوع صنعتی و نوسانات اقتصادی نیاز به نیروی کار بسیار ماهر را تشدید کرده است.