سینوزیت چیست و در اثر چه عواملی بوجود می آید؟
به التهاب مخاط سینوسها سینوزیت گفته می شود این در حالی است که سینوسها می توانند توسط آلرژنها، ویروسها یا عفونتهای باکتریایی تحریک و متورم شوند مهمترین محرکهای سینوسها عبارتند از : عفونت سرماخوردگی یا ویروسی، آلودگی هوا و آلرژن های موجود و هوای خشک یا سرد.
آیا هر سرما خوردگی به سینوزیت منجر می شود؟
به دنبال هر سرماخوردگی معمولا مخاط سینوس ها نیز دچار التهاب می شوند که با بهبود سرما خوردگی ، این التهاب نیز از بین می رود و تعداد کمی از این سرما خوردگی ها به سینوزیت منجر می شود . اما اگر علایم سرماخوردگی بیش از ۱۰ تا ۱۴ روز طول بکشد یا بتدریج بدتر شود، با سردرد شدید همراه باشد، ورم صورت یا تغییرات چشمی ظاهر شود، درد صورت بیش از ۲ تا ۴ روز باقی بماند، تب بالای ۳۸ درجه بیشتر از ۳ روز ادامه یابد، ترشحات بینی پس از گذشت ۵ تا ۷ روز از شروع سرماخوردگی زرد یا سبز رنگ شود، ۱۰ تا ۱۴ روز پس از برطرف شدن سایر علایم، سرفه همچنان باقی بماند و گوش درد بیش از یک روز باقی بماند باید به سینوزیت شک کرد و به پزشک مراجعه نمود .
آیا بین سینوزیت و لوزه سوم رابطه ای وجود دارد؟
سینوزیت باعث گرفتگی و ترشحات بینی می شود. لوزه سوم نیز علایم مشابهی را نشان می دهد در بسیاری از کودکان این دو مورد را به سختی می توان از هم تشخیص داد اما معاینه دقیق پزشک می تواند علت اصلی را مشخص کند. لوزه سوم با متوقف کردن خروج ترشحات از پشت بینی، فرد را دچار سینوزیت میکند در سینوزیت نیز خروج ترشحات چرکی از پشت بینی موجب تحریک لوزه سوم و تورم آن می شود بنابر این هر دو اثر متقابل بر اهم دارند و ممکن است علائمشان با هم اشتباه گرفته شود.
لطفا در مورد تاثیرسیگار بر سینوزیت توضیحاتی بفرمایید؟
سیگار کشیدن و حتی در معرض دود سیگار بودن فرد را مستعد سینوزیت می کند و علاوه بر سینوزیت عفونتهای گوش میانی و حساسیتها نیز از بیماریهایی هستند که در کودکان در معرض دود سیگار بیشتر بروز می کند.
کدام نوع از حساسیتها بیشتر با سینوزیت در ارتباط هستند؟
حساسیت به عوامل مختلف از جمله مواد غذایی، عوامل استنشاقی یا مواد شیمیایی می تواند عامل زمینه ساز سینوزیت باشد، اما از این میان عوامل استنشاقی یا ذرات معلق در هوا مهمترین نقش را دارند. آلرژی های بینی ناشی از عوامل استنشاقی بسیارشایع است و به دو شکل تظاهر می کند
۱- آلرژیهای فصلی که در فصل خاصی مانند بهار یا تابستان پدیدار و از گرده درختان، علفهای هرز و چمن ناشی می شوند. عطسههای پشت سر هم، آبریزش بینی، خارش و گرفتگی بینی از علایم بارز این نوع آلرژی ها است.
۲- آلرژیهای دائمی که در تمام طول سال وجود دارند و بیشتر با گرفتگی بینی و ترشحات مزاحم پشت حلق تظاهر پیدا می کنند. گرد وخاک منزل و موجودات ریز همراه آن به نام مایت که در رختخواب، مبلمان کهنه و فرسوده، فرش، حتی اسباب بازی های پرزدار بچه ها یافت می شود مهمترین عامل آن نوع آلرژی هستند. قارچهای معلق در هوا که در مناطق مرطوب بیشتر دیده می شوند، عامل دیگر آلرژی های طولانی مدت هستند. بالاخره مواد زاید حیوانات خانگی مانند سگ، گربه و پرندگان به عنوان عوامل شناخته شده آلرژی به شمار میروند.
آیا بین آسم و سینوزیت ارتباطی وجود دارد؟
سینوزیت می تواند موجب تشدید آسم شود. در کسانی که هم به آسم دچارند و هم سینوزیت درمان سینوزیت بهبود قابل ملاحظه آسم و کاهش نیاز به استفاده ار دارو های ضد آسم خواهد داشت. این عوارض در افراد مختلفی که آسم هستند، متفاوت است. مطالعات نشان می د هد که سینوزیت همراه با آسم در خانم ها بیشتر از آقایان است. حتی دراین بین افرادی که دارای پوست روشن تری هستند، نسبت به سایر افراد به این عوارض ابتلا پیدا می کنند.از دیگر عوامل می توان به ریفلاکس اسید و استعمال سیگار ممکن است باعث افزایش خطر ابتلا به سینوزیت و آسم در افراد می شود. همچنین در برخی از افراد، که داری آسم های شدید هستند، درمان سینوزیت کمی دشوار است. به نظر می رسد که افرادی که به آسم شدید مبتلا هستند، علائم سینوزیت کمتر مشاهده می شود.
لطفا بفرمایید سینوزیت چگونه درمان می شد؟
در صورتی که سینوزیت خفیف باشد معمولا پزشک قرص های مسکن، داروهای ضد احتقان بینی، قطره یا اسپری های کورتیکواسترویید و آنتی بیوتیک را بر ای بیمار تجویز می کند. اما چنانچه این عوارض بیش از حد معمول باشد پزشک جراحی سینوس را مطرح می کند. جراحی سینوس روشی است که در صورت عدم پاسخگویی بیمار به روش های قبلی از سوی پزشک، تجویز می شود و اغلب همراه با بیهوشی عمومی است. این عمل همراه با آندوسکوپی انجام می شود. به این صورت که جراح، آندوسکوپ را که یک لوله نازک است و دوربینی در یک سمتش دارد، وارد بینی فرد می کند تا بتواند داخل آن را با دقت و با جزئیات بیشتری ببیند. سپس پزشک می تواند سینوسهای بیمار را باز نماید و با استفاده از ابزار ویژه این نوع جراحی، اقدامات لازم را انجام دهد. در جراحی سینوسها، هرگونه بافتی که موجب آسیب دیدگی آن ها شده باشد مانند پولیپ بینی بزرگ، توسط جراح برداشته می شود.
نظر شما