به گزارش آتیه آنلاین، علی بابایی کارنامی تصریح کرد: به دنبال تصویب این قانون، افرادی دارای کارت مهارت فنی در شغلهای مرتبط با حوزه کارهای ساختمانی در فرآیندی یک روزه تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار میگیرند.
به گفته وی، شور دوم طرح اصلاح ماده(۵) قانون بیمه کارگران ساختمانی در کمیسیون اجتماعی مجلس به تصویب رسیده و بررسی این مهم در دستورکار صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار خواهد گرفت.
این نماینده مجلس یادآور شد: بر اساس برآوردهای صورت گرفته کارگران ساختمانی جمعیتی بالغ بر یک میلیون و هشتصد هزار نفر را شامل شده که ۶۰۰ هزار نفر از آنها تحت پوشش بیمه قرار گرفتهاند.
اصلاح قانون زمینهساز رشد پوشش بیمهای کارگران ساختمانی
تصویب طرح اصلاح ماده ۵ قانون بیمههای اجتماعی کارگران ساختمانی بستر را برای پوشش بیمهای کارگران ساختمانی فاقد بیمه همواره خواهد کرد.
اصلاح این ماده قانونی همچنین مسیر مهمی برای بیمه کارگران ساختمانی محسوب شده تا تعداد کارگر ساختمانی فاقد بیمه امکان بهرهمندی از خدمات بیمهای، درمانی و بازنشستگی سازمان تأمین اجتماعی را داشته باشند.
گفتنی است با اصلاح طرح قانون بیمه کارگران ساختمانی زمینه تامین منابع لازم برای پوشش بیمه و بهرهمندی هر چه بهتر کارگران ساختمانی در صف انتظار فراهم میشود.
پیش از این طرح بیمه کارگران ساختمانی در خصوص تغییرات ماده ۵ قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی مبنی بر تغییر وضعیت منابع درآمدی سازمان تأمین اجتماعی به مجلس ارائه شده و در واقع اصلاحات ماده ۵ قانون بیمه کارگران ساختمانی در راستای تعریف منابع درآمدی سازمان، از آذرماه سال گذشته (سال ۹۹) در دستور کار است.
در واقع قانون بیمه کارگران ساختمانی که در راستای اصلاح و تغییرات ماده ۵ قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی مبنی بر تغییر وضعیت منابع درآمدی سازمان تامین اجتماعی به مجلس ارائه شده، خرداد سال گذشته با قید دو فوریت به تصویب رسیده و نمایندگان فروردین ۱۴۰۱، گزارش شور دوم کمیسیون اجتماعی در این خصوص را بررسی کردند.
تصویب شور دوم طرح اصلاح ماده ۵ قانون بیمه کارگران ساختمانی
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ۱۱ آبان ۱۴۰۱ از تصویب شور دوم طرح اصلاح ماده(۵) قانون بیمه کارگران ساختمانی در نشست این کمیسیون خبر داد.
حسن لطفی در تشریح جزئیات دستور کار کمیسیون اجتماعی مجلس، میگوید: در این نشست، گزارش کمیته رفاه اجتماعی در خصوص طرح استفساریه ماده ۳۸ قانون تأمین اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت و جمعبندی پیرامون مباحث مطرح شده در خصوص این ماده به کمیته رفاه اجتماعی موکول شد.
به گفته وی، شور دوم طرح اصلاح ماده(۵) قانون بیمه کارگران ساختمانی از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مورد بررسی قرار گرفته و به تصویب رسید.
الزام پوشش کامل بیمهای کارگران ساختمانی با توجه به حوادث کار
با توجه به اینکه حدوداً نیمی از حوادث شغلی مربوط به ۱۶ میلیون نفر شاغل در کشور بوده و ۵۰ درصد دیگر حوادث مربوط به یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر شاغل در بخش کارگران ساختمانی است، در واقع ۵۰ درصد آمار حوادث کار مربوط به کارگران ساختمانی است.
این موضوع نشان از سخت و زیانآور بودن شغل کارگران ساختمانی داشته بنابراین تحت پوشش قرار گرفتن این افراد میتواند تضمینی برای آینده کارگران ساختمانی و خانوادههای آنان باشد تا از این طریق علاوه بر دریافت خدمات هجدهگانه تأمین اجتماعی در آینده از خدمات دیگر این سازمان هم استفاده کنند.
براساس آمار و اطلاعات موجود، اکنون تعداد یک میلیون و ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی در حوزه فعالیتهای عمرانی و ساختمانی در کشور فعالیت داشته که بیش از ۷۰۰ هزار نفر از آنها تحت پوشش بیمه قرار دارند.
آمادگی تأمین اجتماعی برای بیمه کارگران ساختمانی
میرهاشم موسوی اظهار داشت: سازمان تأمین اجتماعی اکنون ۱۵ میلیون بیمهشده اصلی دارد که ۱۰.۵ میلیون نفر آنها بیمهشده اجباری بوده که حق بیمه کامل را به ما پرداخت کرده و مابقی بیمههای خاص و بیمههای حمایتی هستند.
وی همچنین در مورد بیمه کارگران ساختمانی بیان داشت: بیمه کارگران ساختمانی، قانون خاص دارد و بخشی از حق بیمه، از محل عوارض پروانههای ساختمانی تأمین میشود.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی اضافه کرد: در حال حاضر ۸۰۰ هزار کارگر ساختمانی تحت پوشش این بیمه هستند و حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار پشت نوبتی هم داریم.
وی تصریح کرد: این صندوق خاص در حال حاضر حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان کسری دارد و منابع حاصل از عوارض پروانههای ساختمانی، کفایت لازم را ندارد.
موسوی تاکید کرد: با تصویب طرح اصلاح ماده ۵ این قانون در مجلس شورای اسلامی آمادگی خواهیم داشت همه افراد پشت نوبتی را تحت پوشش قرار دهیم.
منابع لازم پوشش بیمهای با اصلاح قانون تأمین میشود
براساس منابع لازم در راستای توسعه کامل پوشش بیمهای کارگران ساختمانی سازمان تأمین اجتماعی در صورت اصلاح ماده ۵ قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی امکان پوشش کامل فعالان و شاغلان این حوزه را خواهد داشت.
ماده ۵ این قانون بیمه کارگران ساختمانی تصریح میکند؛ «کارگران ساختمانی از طریق دریافت ۱۵ درصد از پروانه ساختمان که به حساب مشخصی در تامین اجتماعی واریز میشود» بیمه خواهند شد.
۱۵ درصد اشاره شده از هزینه ساختمانسازی، درآمد لازم برای پرداخت ۲۰ درصد از سهم کارفرما برای تأمین اجتماعی را تامین نمیکند.
همچنین براساس اصل ۲۹ قانون اساسی در راستای توسعه و تعمیم پوشش بیمهای اقشار مختلف جامعه، سازمان تأمین اجتماعی نیز به عنوان نهاد بیمهگر اصلی در حوزه پوشش بیمهای فعالان و شاغلان حوزه کار و تولید برای پوشش کامل بیمهای کارگران ساختمانی پیشقدم شده است.
سازمان تأمین اجتماعی که تکلیف مهم تعمیم و گسترش خدمات بیمهای برای همه افراد جامعه را عهدهدار است این بار نیز برای ساماندهی وضعیت بیمهای کارگران ساختمانی گام برداشته تا هم بر شمار بیمهشدگان این سازمان افزوده و کارگران ساختمانی با شرایط کاری سخت در فضای کسب و کار امکان استفاده از خدمات متنوع پوشش بیمهای در این سازمان را داشته باشند.
نظر شما