اصغر آهنیها در گفتوگو با آتیهآنلاین اظهارکرد: اگر زمینه بهبود کسب و کار، حذف قوانین و مقررات ناکارآمد و همچنین شرایط رونق تولید و تسهیل صادرات در دستور کار باشد، به طور حتم با استفاده از توانمندیهای بخش تولید و خدمات در همه حوزهها می توان در مسیر اشتغالزایی گسترده گام برداشت.
این فعال و کارشناس اقتصادی اضافه کرد: در چارچوب استفاده از توان داخلی، رئیسجمهور با تاکید بر تولید و تامین نهادههای دامی، موضوعی را مطرح کرد که با ایجاد خودکفایی در زمینه تامین این محصول، مشکل نیاز کشور در این بخش حل میشود و اشتغالزایی گستردهای در حوزه کشاورزی رقم میخورد و با سیاستهای اشتغالزا در زمینههای مختلف تولید، به صورت فزایندهای شاهد ایجاد اشتغال در بسترهای شغلی گوناگون خواهیم بود.
آهنیها بیان کرد: البته گاهی نیز بدلیل سیاستها و رویه اشتباه در زمینه تولید، توزیع و مصرف حاملهای انرژی مانند برق و گاز و قطعی موقت در این زمینهها، تعطیلی کارگاههای تولیدی و خدمات هستیم که آسیب های فراوانی در حوزه تولید و اشتغال موجب شده و اشتغال موجود را با مخاطره روبرو میکند و اجرای برنامهریزی کارآمد است که زمینه بهبود کسب و کار و افزایش اشتغال را موجب میشود.
وی اضافه کرد: اگر دولت با استفاده از توانمندی همه بخشها از جمله بخش خصوصی کشور و بهرهمندی از ظرفیت کارآفرینان و جذب سرمایه در حوزههای اشتغالزا، سیاست بسترسازی در اشتغالزایی را پیش ببرد، قطعاً ظرفیتهای گسترده موجود در کشور، به خلق و ایجاد اشتغال وسیع میانجامد.
اولویت استفاده از توان داخلی بر سرمایهگذاری خارجی
عضو کارفرمایی شورای عالی کار با تاکید بر اهمیت و ضرورت جذب سرمایهگذاری خارجی در توسعه کسب و کار و ایجاد اشتغال، با طرح این پرسش که آیا زمینه بهرهمندی از تمام ظرفیتهای داخلی در تولید و اشتغال در کشور استفاده شده است، اعلام کرد: حتما برای حرکت به سمت اشتغالزایی گسترده ابتدا باید از توان داخلی نهایت استفاده را داشته باشیم.
آهنیها با اشاره به اینکه در راستای توسعه ارتباطات بینالمللی و در قالب سیاست تنشزدایی و گسترش ارتباطات منطقهای، تبادلات تجاری و جذب سرمایهگذاری نیز اتفاق خواهد افتاد، تصریح کرد: ادامه این روند، نهایتاً رشد و توسعه کسب و کار و ایجاد اشتغال جدید را بدنبال خواهد داشت.
وی بیان کرد: در ادامه این مسیر، سیاست وزارت خارجه بسیار تعیین کننده است و باید برقراری ارتباطات گسترده بینالمللی با دیدگاه اقتصادی صورت گیرد و در این شرایط اقتصادی و اثرگذاری تحریمها، برنامهها بر محور بهبود شرایط اقتصادی تنظیم شود و در این صورت است که به عنوان یک کشور با ثبات و دارای توانمدیهای گسترده، زمینه جذب سرمایههای خارجی در راستای رونق تولید و اشتغالزایی را فراهم میکنیم.
این عضو کارفرمایی شورای عالی کار خاطرنشان کرد: اما باید دوباره متذکر شد که استفاده از توان سرمایهگذاری داخلی، دانش متخصصان و کارآفرینان و نیروی کار ماهر توسط دولت سیاستگذاری شده و زمینه استفاده حداکثری از استعدادهای درون کشور فراهم شود.
نظر شما