به گزارش «آتیه آنلاین»، در دومین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل با کاهش ۳۴.۶۷۱ هزار واحدی در محدوده سه میلیون و ۱۱۷ هزار واحدی قرار گرفت. شاخص کل هموزن نیز با افت ۱.۶۷۲ واحدی در محدوده ۹۰۴ هزار واحدی ایستاد. این درحالی است، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.
در جریان داد و ستدهای بورس تهران ۷۰.۹ میلیارد ورقه سهم طی ۸۰۳ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۲۶.۴ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای صنایع ملیخلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان، بانک ملت، سرمایهگذاری تامین اجتماعی، پتروشیمی نوری و گسترش نفت و گاز پارسیان بیشترین منفی و نماد مخابرات ایران بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص کل بورس گداشتند.
شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با اف ۴۶ واحدی در محدوده ۲۴ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۱۲.۲ میلیارد ورقه اوراق بهادار طی ۳۰۳ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۰.۷ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای توسعه نیشکر و صنایع جانبی، پلیمر آریا ساسول، مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا و بانک سامان و ایرانخودرو دیزل بیشترین تاثیر منفی و نمادهای پتروشیمی زاگرس، سرمایهگذاری پارس آریان و پویا زرکان آق دره بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.
این درحالیست که گزارش بازار روند کوتاه مدت شاخص کل صعودی و هموزن است. امروز نمادهای شاخصساز عرضه بیشتری به نسبت نمادهای کوچک و متوسط داشتهاند. از سویی، ارزش معاملات خرد عدد ۲۰۴۱۱ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، افزایش قابل توجهی نداشت، اما نسبت به میانگین ماهانه، با ۵۳ درصد افزایش روبرو بود.
در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، ورود نقدینگی حقیقی (خرید حقیقی از حقوقی) به ارزش ۷۱۷۲ میلیارد تومان را نشان میدهد. اما امروز ۱۸۸۸ میلیارد تومان خروج نقدینگی به ثبت رسیده است. این دومین روز متوالی است که نقدینگی حقیقی از سهام خارج میگردد.
برآیند معاملات صندوقهای درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۵۴۳۸ میلیارد تومان خروج نقدینگی حقیقی از این صندوقها است. خروج نقدینگی از این صندوق میتواند نکته مثبتی برای بازار سهام باشد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت برای هفدهمین روز متوالی با ثبت رقم ۲۹۲ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. این درحالی است که در یک هفته گذشته شیب خروج از این صندوقها نسبت به میانگین ماهانه در حال کاهش است.
ارزش صفهای خرید ۱۲۶۳ میلیارد تومان است که کاهش ۱۴۴۷ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی را نشان میدهد. این در حالی است که ارزش صفهای فروش با افزایش ۳۸۰ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی، در محدوده ۱۱۶۰ میلیارد تومان قرار دارد.
بیشترین ارزش معاملات را گروه بانکی با ثبت رقم ۲۶۱۶ میلیارد تومان (۰.۹ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروههای خودرویی با ارزش معاملات ۱۵۴۹ میلیارد تومان (۰.۹ برابر میانگین هفتگی) و پالایش فرآورده های نفتی با ارزش معاملات ۱۵۴۳ میلیارد تومان (۲.۷ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
گروه حمل و نقل با ارزش معاملات ۸۵۵ میلیارد تومان (۴.۷ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه پالایش فرآورده های نفتی با ارزش معاملات ۱۵۴۳ میلیارد تومان (۲.۷ برابر میانگین هفتگی) و گروه عرضه برق و گاز با ارزش معاملات ۲۰۶ میلیارد تومان (۲.۳ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
چرخش نقدینگی در بورس
در شرایط فعلی، بازار سهام بیش از هر زمان دیگری تحت تأثیر اخبار اقتصادی و سیاسی قرار دارد. در کنار آن، افت نرخ دلار نیز نقش مهمی در جهتدهی به معاملات بازار ایفا میکند. به همین علت، شاهد چرخش مداوم سرمایه میان نمادهای دلاری و ریالی هستیم، چرا که سهامداران به دنبال بهرهبرداری از فرصتهای لحظهای در این دو دسته از سهمها هستند.
از سوی دیگر، کاهش نرخ بهره بانکی و ایجاد نوعی ثبات نسبی در اقتصاد کلان باعث شده است جریان نقدینگی از بازارهای موازی همچون طلا و ارز به سمت بورس روانه شود. این حرکت سرمایهها، علیرغم فشار فروش در نمادهای بزرگ، نشاندهندهی اعتماد سرمایهگذاران به آینده بازار سرمایه است. تجربهی هفتههای اخیر حاکی از آن است که خریداران با قدرت در بازار حضور دارند و روند ورود پول حقیقی همچنان ادامه دارد.
با نزدیک شدن به فصل برگزاری مجامع سالانه شرکتها، توجه بازار به سهام کوچک و متوسط افزایش یافته است. جذابیت سود تقسیمی این شرکتها در کنار ارزشگذاریهای مناسبتر، باعث شده که انتظار برود در هفتههای پیش رو، شاخص هموزن و نمادهای کوچک بازدهی بهتری نسبت به شرکتهای بزرگ و شاخصساز داشته باشند.
در این شرایط، سهامداران باید با دقت بیشتری به تحلیل بنیادی شرکتهای کوچک پرداخته و فرصتهای سرمایهگذاری مناسب را شناسایی کنند، چرا که در دورهی پیش رو، حرکت هوشمندانه میان صنایع و نمادهای مختلف میتواند بازدهی قابل توجهی را برای سرمایهگذاران به ارمغان آورد.
از دیگر عواملی که میتواند بر روند آتی بازار سهام اثرگذار باشد، سیاستهای حمایتی دولت و برنامههای جدید در حوزهی تولید و صادرات است. هرگونه خبر مثبت درباره تسهیل صادرات یا رفع موانع تولید میتواند به ویژه در گروههای صادراتمحور، موج جدیدی از اقبال ایجاد کند. در چنین فضایی، توجه به صنایعی که ظرفیت رشد دارند، نظیر داروییها، غذاییها و برخی نمادهای پتروشیمی، اهمیت ویژهای پیدا میکند.
علاوه بر این، نقش سرمایهگذاران حقوقی در ماههای آینده پررنگتر خواهد شد. رفتار حقوقیها به عنوان بازیگران بزرگ بازار میتواند جهتدهندهی تحرکات قیمتی در بسیاری از صنایع باشد. به ویژه در شرایطی که انتظارات تورمی کنترل شده و بازار نیاز به محرکهای بنیادی جدید دارد، تصمیمات خرید و فروش بازیگران بزرگ میتواند فضای روانی بازار را تحت تاثیر قرار دهد و فرصتهای کوتاهمدتی یا حتی روندهای میانمدتی قابل توجهی را ایجاد کند.
نظر شما