تثبیت شاخص کل بورس در کانال سه میلیون واحدی

روز دوشنبه (۸ اردیبهشت ماه) شاخص کل بورس با رشد ۱۲ هزار واحدی در محدوده سه میلیون و ۱۲۹ واحدی قرار گرفت و به نوعی در کانال ۳ میلیون واحدی تثبیت شد.

به گزارش «آتیه آنلاین»، در اولین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل با رشد ۱۲.۳۳۴ هزار واحدی در محدوده سه میلیون و ۱۲۹ واحدی قرار گرفت. شاخص کل هموزن نیز با رشد ۷.۸۳۳ واحدی در محدوده ۸۱۹ هزار واحدی ایستاد. این درحالی است، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.

در جریان داد و ستدهای بورس تهران ۵۰.۶ میلیارد ورقه سهم طی ۷۷۰ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۲۱.۱ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای پالایش نفت اصفهان، سرمایه‌گذاری غدیر و سرمایه‌گذاری امید بیشترین مثبت و نماد های فولاد مبارکه اصفهان، صنایع ملی خلیج فارس، پتروشیمی نوری و پتروشیمی پارس و بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس گداشتند.

شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با رشد ۱۵۴ در محدوده ۲۶ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۱۷ میلیارد ورقه اوراق بهادار طی ۴۵۳ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۷.۲ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای پلیمر آریا ساسول، پتروشیمی زاگرس، آهن و فولاد غدیر ایرانیان، آهن و فولاد ارفع و پتروشیمی لاوان بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای توسعه نیشکر و صنایع جانبی و سرمایه‌گذاری پارس آریان بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.

این درحالیست که گزارش بازار روند کوتاه مدت شاخص کل صعودی و هم‌وزن است. امروز نمادهای کوچک و متوسط تقاضای بیشتری به نسبت نمادهای شاخص‌ساز داشته‌اند. ارزش معاملات خرد نیز عدد ۱۸۶۵۵ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، کاهش قابل توجهی نداشت، اما نسبت به میانگین ماهانه، ۳۵ درصد با افزایش روبرو بود.

در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، ورود نقدینگی حقیقی (خرید حقیقی از حقوقی) به ارزش ۸۶۰ میلیارد تومان را نشان می‌دهد. امروز نیز روند ورود نقدینگی حقیقی با ثبت رقم ۴۲۸ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. این درحالی است که در یک هفته گذشته از شدت آن نسبت به میانگین ماهانه کاسته شده است.

برآیند معاملات صندوق‌های درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۳۱۸۵ میلیارد تومان خروج نقدینگی حقیقی از این صندوق‌ها است. خروج نقدینگی از این صندوق‌ می‌تواند نکته مثبتی برای بازار سهام باشد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی از صندوق‌های درآمد ثابت برای هجدهمین روز متوالی با ثبت رقم ۱۹ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. این درحالی است که در یک هفته گذشته شیب خروج از این صندوق‌ها نسبت به میانگین ماهانه در حال کاهش است.

ارزش صف‌های خرید ۱۶۵۴ میلیارد تومان است که کاهش ۷۰۴ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی را نشان می‌دهد. همچنین ارزش صف‌های فروش هم با کاهش ۳۸۹ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی همراه بوده و در محدوده ۱۹۶ میلیارد تومان قرار دارد.

بیشترین ارزش معاملات را گروه بانکی با ثبت رقم ۲۵۲۵ میلیارد تومان (۰.۸ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروه‌های خودرویی با ارزش معاملات ۱۳۷۳ میلیارد تومان (۰.۷ برابر میانگین هفتگی) و فلزات اساسی با ارزش معاملات ۹۹۲ میلیارد تومان (۰.۷ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

گروه لاستیک و پلاستیک با ارزش معاملات ۸۷ میلیارد تومان (۱.۷ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه سیمانی با ارزش معاملات ۴۹۵ میلیارد تومان (۱.۷ برابر میانگین هفتگی) و گروه زغال سنگ با ارزش معاملات ۴۵ میلیارد تومان (۱.۵ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

دلایل روند نزولی بورس

کارشناسان بازار سرمایه بر این باورند که اصلاح فعلی بورس ریشه در مجموعه‌ای از عوامل دارد و نباید آن را صرفاً نشانه ضعف بازار تلقی کرد. یکی از اصلی‌ترین دلایل این اصلاح، رشد چشمگیر بازار طی ماه‌های گذشته است. به عقیده برخی تحلیلگران، این عقب‌نشینی مقطعی برای تداوم روند صعودی بورس کاملاً ضروری به نظر می‌رسد، چرا که بازار برای ادامه مسیر خود نیاز به تصحیح و تثبیت قیمت‌ها دارد.

از سوی دیگر، تعدادی از کارشناسان بر این نکته تأکید دارند که بورس در حال کاهش حساسیت خود به اخبار سیاسی و اقتصادی است. این تغییر می‌تواند در بلندمدت به سود بازار تمام شود، زیرا معاملات بر مبنای تحلیل بنیادی و واقعی‌تر پیش خواهند رفت و رفتار هیجانی سرمایه‌گذاران کاهش خواهد یافت.

عده‌ای دیگر اصلاح کنونی را بیشتر از جنبه زمانی مورد بررسی قرار می‌دهند و اعتقاد دارند که بازار نیازمند یک دوره استراحت است تا شاخص‌ها فرصت بازچینی پیدا کنند. این وقفه زمانی می‌تواند به سرمایه‌گذاران کمک کند تا با بازنگری در استراتژی‌های خود و تشکیل سبدهای سرمایه‌گذاری بهینه، برای شروع یک رالی صعودی جدید آماده شوند.

از سویی، برای پیش‌بینی مسیر بازار در کوتاه‌مدت، چند فاکتور کلیدی باید مورد توجه قرار گیرد. نخست، همچنان اخبار سیاسی و اقتصادی می‌توانند اثرگذاری زیادی بر تصمیمات معامله‌گران داشته باشند و نوساناتی را در بازار ایجاد کنند. دوم، رفتار احتیاط‌آمیز سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی باید تحت نظر قرار گیرد. روند فعلی که نشان‌دهنده کاهش خروج پول حقیقی و افزایش تمایل به صندوق‌های درآمد ثابت است، حکایت از آن دارد که فضای بازار هنوز به طور کامل به سمت ریسک‌پذیری بازنگشته است.

از دیدگاه تحلیل تکنیکال، شاخص کل بورس در محدوده ۳ میلیون و ۱۱۰ هزار واحد قرار دارد و در نزدیکی حمایت مهم ۳ میلیون و ۵۰ هزار واحد در نوسان است. چنانچه شاخص کل بتواند در روزهای پیش‌رو این سطح حمایتی را حفظ کند، احتمال می‌رود که بازار به یک تعادل نسبی برسد و موج فروش‌های هیجانی فروکش کند. در غیر این صورت، ممکن است شاهد اصلاح عمیق‌تر و تست مجدد سطوح حمایتی پایین‌تر باشیم.

در مجموع، چشم‌انداز میان‌مدت بورس همچنان مثبت ارزیابی می‌شود، به شرطی که سرمایه‌گذاران با تحلیل دقیق‌تر و انتخاب‌های سنجیده‌تر وارد بازار شوند و فضای سرمایه‌گذاری به تدریج از هیجانات کوتاه‌مدت فاصله بگیرد. همزمان توجه به متغیرهای کلان اقتصادی مانند نرخ بهره، تورم، سیاست‌های ارزی و روندهای جهانی نیز اهمیت بالایی خواهد داشت.

با توجه به شرایط کنونی، نقش نقدینگی و جریان ورودی پول‌های جدید به بازار نیز اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است. در صورتی که شاهد ورود منابع مالی تازه از سوی سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی باشیم، این موضوع می‌تواند به تقویت سطوح حمایتی شاخص کمک کند و زمینه‌ساز شروع موج‌های صعودی جدید شود.

به همین دلیل، رصد دقیق آمار ورود و خروج پول در کنار تحلیل تکنیکال و بنیادی، برای پیش‌بینی روند آتی بازار ضروری خواهد بود. همچنین با توجه به تغییرات محتمل در سیاست‌های پولی و مالی کشور، سرمایه‌گذاران باید با نگاهی واقع‌بینانه و استراتژی‌های مدیریت ریسک وارد معاملات شوند تا بتوانند از فرصت‌های پیش‌رو بهره‌برداری کنند.

کد خبر: 79936

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 6 =