به گزارش آتیه آنلاین به نقل از ایرنا،حمیدرضا الوند با اشاره به چالش وابستگی و دلبستگی کودکان در خانوادههای میزبان افزود: مشاوره های فرزندپذیری شامل ۲ بخش "قبل از فرزندپذیری" و "بعد از فرزندپذیری" است و این مشاورهها در تمام استانها در سال ۱۳۹۴ شروع شد.
وی اضافه کرد: فلسفه این مشاوره ها این است که به طور معمول زن و شوهر که از همان روزهای اول تصمیم به فرزنددار شدن می گیرند، زن تحت کنترل پزشک زنان و زایمان قرار می گیرد و طی این ۹ ماه براساس تواتر زمانی مشخص به پزشک زنان و زایمان مراجعه می کند. از سوی دیگر خانواده خودش و همسر به صورت سنتی تجارب خود را به مادر منتقل می کنند و مادر طی ۹ ماه برای کودک، آمادگی روانی پیدا می کند اما در سرپرستی دائم به صورت فرزندخواندگی و سرپرستی موقت کودک به صورت خانواده امین و خانواده میزبان، این اتفاق نمیافتد.
مشاوران فرزندپذیر همانند پزشک تخصصیِ خانواده های متقاضی عمل میکنند
سرپرست دفتر مراقبت و توانمندسازی کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور گفت: بنابراین مشاورانی تربیت کردیم به عنوان مشاوران فرزندپذیر که همانند پزشک تخصصی خانوادگی خانواده های متقاضی عمل میکنند. یکی از مدارک و ضوابطی که در کمیته فرزندخواندگی برای طرح میزبان، ملاک قرار میگیرد، گزارش مشاوران فرزندپذیر است.
الوند افزود: مشاوران فرزندپذیر به صورت تخصصی بازآموزی دارند. این مشاوران تشخیص می دهند که آیا خانواده متقاضی، صلاحیت نگهداری کودک به صورت موقت یا دائم را دارد یا نه. این مشاوران با شاکله شخصیتی، اقتصادی و فرهنگی خانواده های متقاضی آشنا هستند.
وی گفت: پس از واگذاری کودک به خانواده های متقاضی، این مشاور همچنان با خانواده در ارتباط است و روابط کودک و خانواده را مدیریت میکند، اما در رابطه با مدیریت عاطفی کودک به خانواده، راهکارهای علمی و فنی ارائه می دهند.
نظر شما