به گزارش آتیه آنلاین، سازمان تأمین اجتماعی در سالهای اخیر با اجرای طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی امکان بیمهپردازی برای دانشجویان و زنان خانهدار را ممکن ساخته تا این گروهها با پرداخت ماهانه حق بیمه تضمینی برای آینده خود داشته باشند و امروز از خدمات بیمهای، درمانی و بازنشستگی این سازمان بهرهمند شوند.
براساس آخرین دادههای آماری حدود ۸۰ هزار دانشجو از خدمات گسترده سازمان تأمین اجتماعی استفاده میکنند که همچنان با جذب گروههای دانشجویی فاقد بیمه میتوان تعداد افراد دانشجوی بهرهمند از خدمات این نهاد بزرگ بیمهگر را افزایش داد تا علاوه بر تأمین منابع پایدار این سازمان، دانشجویان علاوه بر ایجاد سوابق بیمهای، از همه خدمات گسترده این سازمان استفاده کنند.
نرخ حق بیمه دانشجویان در سال ۱۴۰۴
سازمان تأمین اجتماعی هرساله برای پرداخت حق بیمههای دانشجویان در قالب بیمه فراگیر خانواده ایرانی نرخهای حق بیمه متفاوتی را در ۶ ماهه اول و دوم سال ۱۴۰۴ تعیین کرده است که دانشجویان میتوانند نرخهای ۱۲، ۱۴ و ۱۶ درصد را انتخاب کنند تا به صورت ماهانه حق بیمه خود را به این سازمان پرداخت کنند.
حق بیمه ماهانه دانشجویی در قالب اجرای طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی در ۶ ماهه اول سال جاری برای ۱۲ درصد با ۲ درصد کمک دولت، ماهانه یک میلیون و ۲۸۸ هزار و ۴۸۰ تومان و حق بیمه ۱۴ درصد با کمک ۲ درصد از سوی دولت به یک میلیون و ۵۰۳ هزار و ۲۲۷ تومان در ماه میرسد.
همچنین حق بیمه دانشجویی ۱۸ درصد با ۲ درصد حق بیمه کمکی از سوی دولت به عنوان کاملترین حق بیمه به یک میلیون و ۹۳۲ هزار و ۷۲۰ هزار تومان برای دانشجویان در نظر گرفته شده است تا این گروهها با انتخاب این نرخ حق بیمه از همه خدمات بیمهای و بازنشستگی استفاده کنند.
بیمهپردازی دانشجویان به صورت غیرحضوری
براساس اطلاعات و دادههای موجود نرخ حقبیمه دانشجویان به عنوان کمترین نرخهای حقبیمه در سازمان تأمین اجتماعی است که در این طرح پس از انتخاب درآمد یا دستمزد مبنای کسر حق بیمه از سوی فرد دانشجو در قالب مقررات و قوانین، دانشجوی علاقمند به بیمهپردازی میتواند یکی از سه نرخ ۱۲ یا ۱۴ یا ۱۸ درصد درآمد مبنای کسر حقبیمه را برای بیمهپردازی انتخاب کند.
انتخاب نرخ ۱۲ درصد خدمات بلندمدت بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی، نرخ ۱۴ درصد خدمات بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی و نرخ ۱۸ درصد تحت عنوان کاملترین بسته خدمات یعنی بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی را برای دانشجویان به دنبال دارد.
یکی از مهمترین موضوعاتی که در راستای برخورداری از بیمه دانشجویان برای همه گروههای مشمول مطرح است، استفاده از خدمات غیرحضوری در برنامه کاربردی تأمین من و سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین اجتماعی به نشانی es.tamin.ir است تا همه دانشجویان بتوانند بدون مراجعه به شعب درخواست و بهرهمندی از این نوع بیمه را ارائه دهند.
با توجه به برنامهریزی سازمان تأمین اجتماعی برای بیمهپردازی دانشجویان هر فرد دانشجو از روز اول دانشجویی میتواند برای استفاده از خدمات سازمان تأمین اجتماعی نسبت به بیمهپردازی اقدام کرده و این میزان بیمهپردازی در دوران دانشجویی به عنوان سوابق کاری و بیمهای گروههای دانشجویان لحاظ خواهد شد.
بیمهپردازی این گروهها میتواند با چهار سال بیمه دانشجویی، پس از فراغت از تحصیل، دانشجویان با ۲۶ سال فعالیت و داشتن ۳۰ سال سابقه خدمت و ۳۰ روز حقوق از خدمات بازنشستگی نیز استفاده کنند. این موضوع به عنوان یکی از مزیتهای مهم بیمه دانشجویی به حساب میآید.
طرح بیمه دانشجویی سازمان تأمین اجتماعی در قالب مقررات بیمه صاحبان حِرَف و مشاغل آزاد و بهصورت خویشفرمایی تعریف و طراحی شده و دانشجویان در سنین بین ۱۸ تا ۵۰ سال میتوانند در این طرح ثبتنام و بیمهپردازی کنند. در صورتیکه دانشجویی با سن بیش از ۵۰ سال، معادل سالهای بیش از ۵۰ سال، سابقه بیمهپردازی قبلی داشته باشد نیز میتواند در این طرح ثبتنام کند.
تعمیم و گسترش خدمات بیمهای با انواع بیمهها
سازمان تأمین اجتماعی که تکلیف ذاتی و عملیاتی براساس اصل ۲۹ قانون اساسی و اصل یکم قانون تأمین اجتماعی به عهده دارد در سالهای اخیر برنامههایی برای جذب دانشجویان، زنان خانهدار، ورزشکاران، امدادگران، پزشکان، دامپزشکان، نویسندگان، هنرمندان و دیگر گروههای بدون بیمه داشته است تا بتواند علاوه بر تأمین منابع پایدار، خدمات خود را برای این گروههای فاقد بیمه گسترش دهد.
با توجه به اینکه برخی از دانشجویان نیز همانند ۶ تا ۸ میلیون شاغلان در مشاغل غیررسمی از خدمات بیمههای اجتماعی بهرهمند نیستند سازمان تأمین اجتماعی انواع بیمهها را برای تعمیم خدمات بیمهای، درمانی و بازنشستگی در نظر گرفته تا هر فرد براساس انتخاب خود بتوانند از این بیمهها بهرهمند شوند.
البته دانشجویان با توجه به اینکه ممکن است از بیمههای اجتماعی والدین خود بهرهمند باشند، میتوانند درمان را در زمان بیمهپردازی خود انتخاب نکنند و تنها از خدمات بیمهای و بازنشستگی برخوردار شوند. گروههای دانشجویی میتوانند حتی مدت بیمهپردازی خود را به عنوان سابقه در دوران اشتغال داشته باشند.
با پرداخت حقبیمه از سوی دانشجویان، سوابق بیمهای برای آنها ایجاد و محاسبه میشود که این سوابق در احراز شرایط بهرهمندی از تعهدات بلندمدت سازمان تأمیناجتماعی (بازنشسـتگی، فوت و ازکارافتادگی) موثـر خواهد بود. همچنین بعـد از پایان دوران دانشجویی، دانشجویان میتوانند سوابق بیمهای خـود را با اشـتغال در کارگاهها، یا بیمهپردازی در قالب بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد یا بهطور اختیاری تکمیل کنند.
سازمان تأمین اجتماعی که در حال حاضر حدود ۵۰ میلیون نفر را در قالب ۵۳ درصد جمعیت کشور را خدماترسانی همهجانبه دارد برای همه افراد غیرشاغل همچون زنان خانهدار و دانشجویان، افراد شاغل بدون کارفرما و حتی شاغلان دارای کارفرما را نیز فرصت بهرهمندی از خدمات گسترده بیمهای را فراهم کرده است.
برمبنای اطلاعات موجود در سالهای اخیر حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر به جمع بیمهشدگان سازمان تأمین اجتماعی افزوده شده است به طوری که جمع بیمهشدگان با افراد تحت تکفل به حدود ۴۱ میلیون نفر و جمع مستمریبگیران و بازنشستگان به ۹ میلیون نفر رسیده و این گروهها همه از خدمات این سازمان بزرگ بیمهای استفاده میکنند.
نظر شما